Випробувальний термін не тільки для кандидата: чи доводилося вам самим кидати нову роботу в перші місяці?

В народі заведено, що випробувальний термін — це коли компанія тестує тебе. Але ж насправді це час, коли ти так само тестуєш компанію. На співбесіді можуть обіцяти ідеальні процеси та сучасний стек, а на ділі може бути хаос з перших днів, мікроменеджмент або зовсім інші задачі, під які взагалі не підписувався.

Нещодавно моя подруга вирішила піти з нової компанії на другому місяці роботи, так і не завершивши випробувальний. Просто не співпало те, що обіцяли на інтерв’ю, з тим, що виявилося насправді і в багатьох задачах довелось розбиратись самій без нормального онбордингу.

Чи бували у вас такі ситуації, коли ви завершували співпрацю до закінчення випробувального терміну, бо зрозуміли, що це «не те»? Розкажіть свої історії: що саме стало тим ред флегом, який змусив вас піти і не чекати всі три (чи більше) місяці?

Чи бували у вас ситуації, коли завершували співпрацю до закінчення випробувального терміну, бо зрозуміли, що це «не те»? Розкажіть свої історії: що саме стало тим ред флегом, який змусив вас піти і не чекати всі три(чи більше) місяці?
👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Вот при таких признаках необратимый процесс:
1.когда у компании текучка и компания застряла на 30 человек хэдкаунте и сервисной компании больше 15 лет (и куча дэактивейтед акков в слаке)
2. когда владелец явно с anger issues, не умеет сглаживать углы и публично может кого-то унижать в каналах, а в первые дни работы тебе говорят что в конце месяца когда платить зп — СЕО выливает злость н сотрудника, или пассивные шуточки по типу сократить всем зп потому что на рынке конкуренция
3. когда вместо стратегии — микроменеджмент и проверяния каждого документа
4. когда владелец пишет с ошибками в обычном общении, а потом в лс пишет через ИИ идеальным текстом пробитым через Cloude) пытаясь анализировать обычный
5. когда в слаке компании, СЕО позволяет унижать пмов переходя на личности, ну или когда закрыт дженерал, чтобы люди не писали туда
6. когда СЕО увольняет твоего коллегу после митинга)

Влітку коли ще перебував в Україні уклали контракт з однією компанією на 3 місяці, як випробувальний термін. Ще у перший місяць праці в мене з’явилось бажання розірвати контракт. На другій місяць я остаточно вирішив, що не маю бажання працювати в цій компанії та вирішив припинити співпрацю достроково. Причин чому я не захтів там працювати, виявилось дуже багато за цей короткий проміжок часу, але самі гострі це
1. Хамство власника продукту.
2. Постійне намагання заставити їздити до офісу у Київ у той час, коли постійні обстріли.
3. Сам продукт який у дуже поганому стані, де після людей які вже давно не працюють у компанії треба багато чого доводити до ладу, щоб мати змогу адекватно працювати з ним. Та звістно часу на це виділяли зовсім мало, де я фізично просто не витягував навіть з овертаймами працюючи інколи за 09.00 ранку до 22.00 вечора, або у хворому стані з температурою 39.
Пфф... Ну нах... згадувати це...

Було. Тімлід виявився неадекватним. На етапі співбесіди, було все ок, але вже через пару тижнів моя думка змінилася.
Пропонували інший проєкт, але я відмовився.
Якщо в компанії, керівні посади можуть займати токсичні люди, то, як правило, на інших проєктах ситуація мало чим відрізняється.

В великих космпаніях це зазвичай не так. Тим більше, що тім-лід — це не така вже й кервіна посада :)
Сам проходив два рази через те, що неадекватний тімлід траплявся. В різних компаніях. Обидва рази зміна проекту і команди в рамках компанії вирішувала проблему повністю.

Трапився один раз такий випадок за весь час.

Пішов з компанії через процеси — мікроменеджмент, 16-18 годин дзвінків на тиждень, відсутність перспектив налагодження чи покращення цієї ситуації.

Підписатись на коментарі