Як я купив стіл у Tehnotable або гарантія, яка не працює

TL;DR

1. Купив дорогий регульований стіл зі стільницею із масиву дуба за ~1000$.
  2. Через півроку стільницю викривило до стану некомфортної роботи.

3. Звернувся до виробника, спочатку стандартні відписки та ігнор. Непредставлені люди від імені Tehnotable заочно визнали деформацію, але звинуватили мене в цьому — бо я живу в Києві під час війни (не жарт, далі будуть пруфи)). Ніякої перевірки, огляду виробник не хотів проводити — «ми вже глянули в „магічну кулю“ і у вас виключати світло і теплопостачання, тому були понаднормові перепади вологи. Це ви винуваті, тому що неправильно експлуатували стіл». Цікавий поворот).
  4. Написав в instagram та google відповідні відгуки — почала комунікувати директорка.
  5. Довгі та нудні переписки з директоркою (та її ChatGPT)).
  6. False positive moment — передав стіл «на експертизу» і виправлення дефекту.
  7. Повернули стіл з додатковими дефектами-отворами.
  8. Офіційно визнали дефект, відмовились визнавати гарантійний випадок, не провели належну експертизу, пошкодили стільницю. Ігнор.
  9. Пишеться ця стаття та готується позов до суду.
  10. Далі буде....

Вступ

Було б напевно непогано аби я міг розказати наскільки це зручно працювати за придбаним за немалі кошти столом від компанії Tehnotable ....
Але нажаль це історія нажаль не про ергономіку, вона про те що гарний маркетинг та візуал, велика вартість не дають вам гарантії якості і належної роботи з клієнтами. І про те, що відбувається після того, як ти вже заплатив.

Це історія про Tehnotable.

Сідайте зручніше, але краще на надійні меблі;)

Початок: преміум продукт

Лютий 2025.
Давно був запит на ергономічний стіл, з регулюванням висоти. Є проблеми зі спиною під час довгого сидіння, тому протягом останніх 7 років в мене робочий стіл був з регулюванням. Можна сказати це моє знаряддя праці, думаю багато людей, що читають цю статтю мене зрозуміють. Вирішив замовити даний стіл для роботи вдома, дорого, але насправді здоров’я дорожче.

Шоу-рум і виробництво
Провів дослідження, сподобався візуал та на вигляд солідна конструкція рами столу від Tehnotable. На той час шоу рум компанії знаходився на виробництві у Вишневому (агломерація Києва), відвідати його можна лише в будні дні, і загалом це не просто. Потрапив у шоу-рум, ну як сказати, це не зовсім шоурум, це запилений куточок на виробництві.
Загалом враження було змішане, але на той момент я хотів стіл і швидко, тому на певні речі закрив очі. Було доволі складно сказати, що це саме солідний виробник, як його показує реклама, а не персональна майстерня для хобі — доволі брудно, під ногами обривки картонної упаковки. Дерев’яні заготовки під стільниці, які потім продаватимуться по 20 тисяч і більше гривень — стоять під кутом, на ребро, спираються один на одний по під стіночку.

Це скрін із відео на їх сторінці в інстаграм — на фоні зліва топка, зправа купа картонок — пожежна безпека, культура виробництва, so so...

Опалення якоюсь буржуйкою (зліва) — з централізованим опаленням в цьому приміщенні не дуже. Був свідком цього коли відвідував це приміщення — в зимній куртці взагалі не жарко, майже як на вулиці. Але тоді надав належної уваги та не мав засобів вимірювання вологості, а штатної метеостанції мені не запропонували) Подальша історія покаже, що це був важливий момент, який свідчить про умови зберігання заготовок стільниць на виробництві.

Далі було замовлення стола, узгодження комплектації і передплата 30%, очікування готовності...

Березень 2025. Отримання стола

Варто сказати, що стіл дійсно на початках виглядав непогано. Не без нюансів, але загалом пристойно. На монтаж приїхало двоє робітників, привезли стіл, зібрали його, встановили його в кімнаті. Від них зауважень по місцю встановленню не було. Значних проблем по столу я не помітив.

Так трохи дивно працювало керування висотою стола, мені здається воно пару разів наче глючило, а потім знову працювало нормально. Ще була щербинка на фронтальній поверхні. ЇЇ було видно ще на фото під час підбору, про що питав у менеджера, але сказали все буде ок)

По факту там дійсно була щербинка, яку зашпаклювали — ну наче це не дуже відповідає класу масиву А чи А/Б, але на той момент я подумав що це не критично, майже місяць чекав на стіл, треба було працювати.

Я був задоволений, але як покаже подальша історія — недовго(

Перші проблеми

Жовтень-листопад 2025

Крім раніше описаних кейсів із глюком пульта почалась з’являтись спочатку не зрозумілі моменти — стикування склеїних частин стільниці (так вона клеїна із багатьох «планок» — це стандартна практика ) почали дуже відчуватись, ну тобто рукою ведеш, а перепади поверхні відчутно рукою — ну таке, типу наче не заважає.

Потім помітив, що ноутбук якось ненадійно лежить на столі. Я спочатку не зрозумів в чому справа, не надав належної уваги. Але з часом це почало дратувати, ноутбук ловив резонанс під час друку, і неприємно підскакував на діагоналі. Питання кривизни ноутбука, як причини, було виключено «лінійкою-рівнем» і виміром кривизни стільниці. Це був неприємний сюрприз, скажімо так, візуально без лінійки це виглядало краще.

Словами класика — «not great not terrible») Невелика мишка може пролізти під рівень, а так нічого такого виробник та директор потім не побачили — «невелика деформація 4мм»).

Заміряв, стало трохи сумно, але чесно кажучи на той час взагалі було не до стола, а потім вже почалась зима на виживання — я розумів що під час відключень світла, коли всім важко, це трохи не дуже здавати стіл на ремонт по рекламації — багато факторів: і емпатія до українського бізнесу у важкі часи і розуміння того що під час відключень ремонт робитеметься вічність і тд. Дійсно було важко цієї зими, але завдяки ЗСУ, ППО, неймовірним зусиллям енергетиків та врешті всіх небайдужих громадян — ми змогли, ми пережити цю зиму.

Комунікація Tehnotable: стадія відмови та ChatGPT наше все

Лютий 2026

Вже 18 лютого, після відносної стабілізації електропостачання в Києві написав компанію виробнику. По тону речень видно, що я налаштований дуже лайтово. Насправді, напочатках, мене влаштувало б просто шліфування поверхні, неідеальне усунення дефектів, без заміни стільниці — бо заміна це дорого і напевно тоді було не так важливо для мене. Надіслав фото які зробив у листопаді (метадані це підтверджують).

У відповідь генеровані «полотна» з ChatGPT. Навів лиш пару скрінів, але там майжа вся комунікація така(.

Стало якось неприємно — в своїй голові я ж думав я зробив добре, що не турбував бізнес в супер важкий час, почав адекватну здорову комунікацію. Натомість, мені ультимативно і абсолютно без розбору ситуації написали, що це проблема мікроклімату в моїй квартирі через відключення світла та теплопостачання. Сказати що мене це образило — ні, мене це обурило.

Ми всі знаємо про відповідальний та етичний бізнес і більшість бізнесу України справді така, це особливо видно в скрутні часи коли бізнеси ставали пунктами незламності і тд. Дійсно це право власників робити чи не робити це, і наш вибір як користувачів, підтримувати цей бізнес своїми покупками. Як і мій вибір часу коли звернутись до виробника протягом гарантійного періоду, кожний робить свій вибір за життєвими принципами та можливостями.
Але клеймити за відсутність умов в Києві цієї зими, камон, ви взагалі хто та звідки? Наскільки адекватною є комунікація Tehnotable судіть самі — але по факту на зараз їх позиція така:

І це все без уточнення адреси, де саме був стіл на цей час. Без дозволу опрацювання моїх персональних даних — адреси, яка необхідна для теоретичного запиту. Вони просто нічого не робили, тільки брехали — Київтеплоенерго не постачає тепло в мій дім, це не відповідає дійсності.

Тобто ти пережив відключення тепла та світла (або ми, Tehnotable, вважаємо що так було) — злітаєш з гарантії безапеляційно! Страшно уявити куди ми б прийшли, якби більшість була з такою позицією.

Тут напевно ще важливо прокоментувати умови в моїй квартирі — з теплопостачанням все було нащастя добре (дуже пощастило з будинком + титанічна робота комунальників), а про резервне живлення, відключення світла я подбав особисто, встановивши інвертор та батарею. Оскільки працював з дому це було необхідно.

Забіжу наперед скажу, що згодом, приблизно через 2 неділі, коли робітники Tehnotable приходили до мене за столом — я їм на це особисто вказав, вони навіть сфографували інвертор Deye з 5кВт*г батареєю — але позиція керівництва не змінилась)

Комунікація Tehnotable: стадія суперечки

Після нерелевантних полотен та ігнору від підтримки Tehnotable — я декілька раз намагався їх набрати по телефону і поговорити, на що мені відмовляли. Комунікація почала ставати гіршою:

Я запрошував їх представника провести виміри стола та мікроклімату — на скріні власне відмова представника Tehnotable від приїзду.

Починав уриватись терпець:

Знову набрав по телефону Tehnotable — знову відговорки «з Вами зв’яжуться».

Я зрозумів, що комунікація на другий день (19 лютого) йде зовсім не туди — намагався вийти на зв’язок з відповідальними особами, але назустріч мені ніхто не спішив( .

Написав в соц мережах відгуки — нарешті вийшла на зв’язок директорка. І тут я зрозумів звідки тянеться ця корпоративна культура. Подальше було багато вже згаданої брехні, про запити до Київтеплоенерго, про 11 місяців (гарантія 12м, якщо що на стільницю), про чи то надмірну чи навпаки вологість в квартирі. Безмістовно товкли воду у ступі декілька днів.

Із важливого:

1. Документи, які підтверджують що моя стільниця була належної вологості під час виготовлення стола мені відмовили надати. Але і так очевидно, бо саме це і є причиною подальшої деформації. Як я раніше зазначав їх виробництво знаходиться в цеху без ознак гарного отоплення — буржуйка і прохолодно. Певно це не перша запорота на виробництві стільниця і тому вони відразу, з першого повідомлення пішли в відмову.
  2. Згідно із законом я вимагав проведення незалежної експертизи столу — було відмовлено, хоча це є грубим порушенням закону.

False positive момент або «спроби вирівнювання»

Через деякий час, ми здавалось дійшли до певної згоди.

Я пішов на зустріч. Виходить це була марна трата часу.

Березень 4, 2026

Стільницю забрали 4 березня — приїхав цілий начальник виробництва, поки я назву його «Валерчік», не хочу світити ім’я, можливо він буде свідчити на суді). Валерчік відчутно нервував, руки дрижали коли міряв щупом той «маленький» зазор, а потім коли сверлив отвори і раз 20 міряв в одному і тому самому місці вологість деревини. Ні паспорт, ні дані калібровки, нічого по приладу він не показував. Лише коли наміряв більше 8% в одному місці — наче як трохи видохнув. Я перепитав його, чому зараз показало більше в тому самому місці — «я певно глибше його засунув». Нда, а глибина повинна бути «глибша» чи така як треба по мануалу на гігрометр та відповідний ДСТУ виміру вологості деревини? Риторичне питання)

Із гарного він постарався дистанціюватись від керівництва — типу я бачу проблему, але рішення не за мною. Також він повідомив, що в компанії є практика давати підмінну стільницю. Далі закінчили обміряти стільницю, запакували, поїхали.

Того ж дня написав в підтримку:

Блудний стіл: Повернення

Пройшла неділя, питання про підмінну стільницю проігнорували)

Чи Валерчік набрехав (що мені здається менш вірогідно) чи підтримка-директор була лиха в той місяць — підмінного стола мені не положено).

Стіл повернули новою поштою аж 18 березня — 14 днів з моменту як забрали — зовсім не 10 днів.

На пошту прислали брехню — «стільниця виправилась з 4.2 мм прогибу до 2.4 мм». Перевірив після отримання, прогиб такий самий як був. Вислав фото виміру — нуль реакції, ще б пак)

Вислав листа у відповідь — запросив дані експертизи. Виявилось це не була експертиза, а внутрішня перевірка Tehnotable, проведена зацікавленною стороною. Додали дірок, які обіцяли прибрати, замаскувати, але не зробили цього. Ну ок, lesson learned.

Ще додали заключення внутрішньої перевірки, без ніяких доказів, просто наш прилад без паспорту і повірки якось показав:

Запитав у Tehnotable — яка погрішність гігрометра? Це експлуатаційна чи залишкова вологість? Якщо була вологість — то де плями, тріщини тощо? Чи мав рівень експертності проводити Валерчік дослідження? Які були умови камери, де сталось чудо і стільниця вирівнялась та де ці заміри задокументовані з фото та відео? Звідки посилання на 3 місяці — на що опираються, які нормативи? І де врешті-решт, виміри вологості деревини під час виробництва стола?
Всі ці питання і не тільки залишились без відповіді, подальша комунікація «на морозі».

Відповідно до законодавства якщо товар має недолік, а це вже визнано всіма сторонами, виробник повинен або довести неналежну експлуатацію або замінити/відремонтувати/повернути кошти. Нічого з цього не зроблено.

Lessons learned

Це не історія про один стіл.

Це історія про культуру комунікації в даній компанії:

— відповідальність закінчується після оплати, доречі оплата, ну то окрема тема)
— гарантія існує тільки коли цього захоче директор (threads)

Реальна оцінка будь-якого бізнесу — це не продаж, це те, як він поводиться, коли щось пішло не так!

Що б я зробив інакше

• ознайомився з реноме компанії не тільки з гарних відгуків і не вівся на нав’язливу рекламу в соц мережах. На DOU виявляється вже були відгуки, які близькі по реакціх компанії ( DOU — Негативний досвід столу від Tehnotable ). Вони далеко не єдині на ринку, особливо стільниць. Стільниця у них відомої якості.
  • одразу вимагав би письмові гарантійні умови та чек
  • не погоджувався б на «виправлення» та їх «експртизу», відразу незалежний експерт

Ще трішки «красивих» фото

Юридичний аспект

З юристом готуєм позов до суду.

Якщо хтось теж має чи мав схожі проблеми з компанією Tehnotable, готовий розглянути кооперацію з подачею спільного позову.

UPD.
Всім дуже дякую за підтримку!

Tehnotable в threads продовжує «запалювати» — власноруч підтвердили очевидне, що терміни, на які вони опираються в своєму заключенні, не мають ніякого обгрунтування в стандартах.

Уривок із заключення (повне наведене вище)

Також цікавий момент — комп’ютерний стіл, який виявляється для роботи з комп’ютером не дуже підходить. Це думаю особливо буде важливо аудиторії DOU.

То «до 4 мм» то все ж 4.2 мм — брехня на брехні одним словом) Але опиратись реальності важко!

Буду тримати в курсі розвитку справи.

P.S. Посилання на їх комунікацію щодо відключень тепла та світла в Києві та гарантії в соц мережі threads, можна поділитись думкою з цього приводу тут threads

👍ПодобаєтьсяСподобалось17
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Давно хотів собі подібний стіл. Почав навіть дивитись вже та рахувати і даний виробник був в топі пошуків, вже й комплектуючі підібрав. Почав шукати відгуки і здивувався, що на ДОУ знайшов (хоча чого дивуватись? тут як раз цільова аудиторія). Ну тепер звісно вагаюсь. І проблема не технічна(якість, брак), як на мене, а саме в підтримці і подальшим відносинам між покупцем і продавцем після «передачі грошей». Нажаль в наших реаліях продавці заманюють, навішують аби отримати оплату а далі вже клієнт їм не цікавий( і зазвичай чогось домогтись можно лише піднявши шум, щоб продавець задумався скільки він вже втратив і втратить на клієнтах). Вам бажаю домогтись справедливості, я мабуть поки ще посиджу за дсп ноуенеймом за 4200 грн))

Теж не розумію навіщо тратити $1000 за стіл, якщо з ДСП-нонейм столи просто працюють причому у мене наприклад за 14 років ніяких проблем не виникало

Не розумію навіщо оцінювати що люди купують і за скільки, якщо тема взагалі не про це. Ну захоче купе і за 10к. Це його гроші.

ну по факту вологість впливає на масив, якщо є бажання мати ідеальну столешку то треба мдф з шпоном, але і той при відхилені вологості у приміщенні з діапазону 40-60 може покоробити. паркет веде себе так само, меблі з деревини, вікна, стіни зруба, вагонка, тощо. Чомусь сніжинки вважають, що людство перейшло від природних матеріалів на штучні просто так, а не тому, що вони більш стабільні та передбачувані. Виробник правий, не подобається — робить досудову експертизу, доводить що у вас за зиму вологість та температура була у певних діапазонах, буде цікаво подивитися як ваш юрист буде це обґрунтовувати

простіше стабілізувати вологість, відциклювати, шліфанути та покрити маслом. оренда циклі в епіцентрі та банка масла, довше статтю писати

Ви певно не читали статтю, незалежну експертизу за законом (в статті це є) мав провести виробник — і на це був офіційний запит від мене. Цього не було зроблено.

Точно клієнт має доказувати в суді що не порушував умови експлуатації)? Можливо ще і те що не вбивав Кеннеді теж) Рекомендую ознайомитись з позицією Верховного Суду, щоб не ширити дурниці — zib.com.ua/...​i_chomu_mashina_ne_p.html

«Згідно зі ст.17 закону за умови виникнення необхідності у визначенні причин втрати якості товару під час гарантійного строку продавець зобов’язаний провести експертизу продукції; при цьому на споживача покладається обов’язок лише довести наявність істотного дефекту продукції, тягар доказування причин виникнення недоліку товару покладений на продавця.»

так виробник провів і вам відмовив, далі якщо ви не погоджуєтеся, робите власну і в суд. ваше посилання про іншу ситуацію, у вас порушення умов експлуатації це не істотний недолік.

тримайте доу в курсі справи, я ж кажу, буде цікаво подивитися як ви будете доводити, сподіваюся виробник не піде на заміну під тиском погроз і публікацій у медіа і доведе справу до кінця.

Загалом дякую за увагу та опозицію, хоч і поки не дуже конструктивну.

Take your time and think a little bit more.
— Я не порушував умов експлуатації
— незалежну експертизу виробник не провів — лише внутрішню перевірку з порушеннями, яка не є експертизою
— істотний недолік — деформацію, визнали обидві сторони — тобто я, як покупець, свою частину зобов’язань згідно ст.17 Закону «Про захист прав споживача» виконав. Доводити в суді що, я не порушував умови експлуатації не потрібно.
— ми розійшлись в причинах виникнення — доведення цих причин на стороні виробника, що власне ним не виконується.
— суд можливо/напевно призначить незалежну експертизу. Проводити її до цього моменту, стороною покупця не є доцільним, оскільки це нормально вартує і на відповідальності виробника/продавця.

Stay tuned.

як ви регулюєте вологість у приміщенні? які у вас показники узимку? це цивільний позив, тому доводити свою позицію ви будете вимушені, а інша сторона буде доводити свою

Доводити свою позицію і доводити відсутність порушень експлуатації це дуже різні речі)
Щодо питань вологості та температури — спитайте у Tehnotable, вони краще знають і пишуть про це в соц мережах і їм це доводити в суді!

Шановний експерт)
А ви взагалі зранку доводили, що ви не недієздатний у суді)?

шановний сосайтник, яка вам користь від хамства незнайомим людям? це якось зміцнить вашу жалюгідну позицію ниття по непрофільним форумам чи покращить «елітний стіл» ?

Немав наміру образити — це проста наочна презентація пробілів вашої позиції в правовому полі захисту. Якщо це вас заділо — це ваш вибір.
Але все ж ви довели чи ні?)

Приходьте зі справками і визнаннями у суді, що у вас все добре у всіх сенсах і Ви не русня — я Вас з радістю після цього почитаю)

бачу від підвищеної вологості не тільки дуб на столі попердолило, але і у макітрі

ну цікаво як тоді гітари з легкістью витримують шалені перепади температури і вологості

Оптимальні умови для зберігання гітари — вологість 45–55% (допустимо 40–60%) та температура 18—24°C. Недотримання цих норм призводить до пересихання, тріщин або розбухання деревини. Зберігайте інструмент у чохлі/кейсі, уникайте прямих сонячних променів, протягів та близькості опалювальних приладів

якщо якась ваша гітара витримала інші умови, то це вам повезло, плюс фанера (вона для стабілізації була вигадана) та товщина деревини у гітарі інша як і рівень лакування (секрет лаку Страдіварі!)

і якщо вашу гітару попердоляє у підвалі чи після того як ви її кинете на зиму на вулиці, думаю шансів отримати компенсацію від виробника небагато, хоча можете статтю на доу та інші ресурси дропнути, звичайно

Не витримують, для чого анкер в грифі ставлять? І це за умов нормальное експлуатації. А на нових гітарах, це взагалі стандартна тема, коли лади з грифу вилазять і їх потім гітарні техніки перед продажем доводять до товарного стану.

Тобто стіл за 1к баксів. Собівартість самої стільниці баксів 100. І цей недовиробник не може просто замінити її і отримати задоволеного клієнта?🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Я жодного разу не знецінюю ваше бажання добитися справедливості ітд, але відпустити ситуацію — краще рішення?Пункт 4 даси свої результати, бо всі читають відгуки. Плюс, ви збережете нерви собі і оточуючим.

Дякую за думку, нерви треба берегти, тут з Вами згоден. Але в іншому мені не близька Ваша позиція)
За кривим столом працювати не дуже( і насправді, я більше витратив часу як раз на цю статтю, щоб люди могли знати правду. А судова справа це питання делегування гарному юристу, який представлятиме Ваші інтереси. Вже доводилось успішно захищати свої права — повірте, це не так страшно, як здається).
Дякую за підтримку!

Щодо судової справи- я знаю, що це таке.
Але , суб’єктивно, воно все одно не приносить моральне задоволення по ітогу.
Тому, я і написала, що краще відпускати. Бо всі ці пошуки справедливості в світі....Коли проходить час, то думаєш ретроспективно, а не краще було б зупинитися і відпустити своєчасно.
Але це мої думки, я вам тоді бажаю успіхів в цьому.

Ібать возні я якоюсь стільницею.
Раз замовив ліжко дубове у місцевого noname виробника Через місяць планка на узголівьї трохи хитається Пишу в магаз Дають контакт якогось «дяді васі» з виробництва Присилаю йому відос
Відповідь
— Бля, нове запиляємо Два тижні почекати ок?
— Ок
— Через два тижні привозять міняють без зайвих питань

Це сервіс «дяді васі» А не якихось тіток інфлюєнсерів

У випадку, який ви описали, заміна дійсно виглядає логічною: дефект проявився практично одразу після отримання виробу, а не через тривалий час експлуатації.

Для виробів з масиву дерева перші місяці якраз є періодом, коли можуть проявлятись виробничі недоліки, дефекти склейки, сучки, тріщини чи інші проблеми.

У ситуації, яка обговорюється тут, звернення було приблизно через 11 місяців експлуатації без зауважень. Саме тому ми не могли автоматично вважати це виробничим браком і провели огляд, заміри та аналіз причин деформації.

Не треба брехати людям — ви не хотіли приїзжати і щось оцінювати. Заочно визнали причину в мікрокліматі. Щось далі робилось тільки завдяки моїй наполегливості, і то імітували роботу для підтвердження своїх упереджень. Скріншоти вище це підтверджують, прикріплю ще і сюди

Скажіть, яке опалення в вашому виробничому цеху? Які параметри повітря там підтримуються і якими приладами контролюються? Ведеться журнал замірів?

Нажаль через рік гарантія на стільницю закінчується

Вирішив замовити даний стіл для роботи вдома, дорого, але насправді здоров’я дорожче.

Ем, у мене теж регульований стіл за 10 тис. грн — разом із каркасом, мотором і найпростішою стільницею, навіть не знаю, з чого вона. Стоїть із 2023 року в Києві — жодних проблем. Виробник інший.

Ви щось дуже заморочились зі своїм ’преміальним’ столом(

Аналогічно. Сама проста стільниця від технотейбл. Взагалі без проблем жодних. По мотору — теж. Брати дерево це ризик. Ризик з українським бізнесом, іхнім як правило поганим відношенням. Ризик спрацював. Сумно. Автору удачі

Я так зрозумів фірма ніякого виробництва немає лише зборка конструкторів. Бо прогнати столешню на рейсмусі, зняти тих 5-6мм кривизни і заново вскрити лаком це навіть мій сусід в гаражі може зробити :)

У вашого сусіда в гаражі є рейсмус шириною 600мм?
Ну і 5-6мм треба знімати з двох сторін, це вже мінус 10-12мм по товщині.

У вашого сусіда в гаражі є рейсмус шириною 600мм?

У мого сусіда в гаражі (точніше у двох спарених) виробництво твердотеплевних котлів :-)

Він використовує рейсмус для виробництва твердопаливних котлів?

А чому з двох сторін? Пузо по середині зняти, кріплення столешні знизу по краях залишається на місці. Чи я помиляюсь?

Рейсмус потрібен щоб робити рівні, паралельні площини. Якщо обидві площини нерівні, то ви не зможете засунути щит у рейсмус і отримати одну рівну площину. Зазвичай дошки спочатку фугують, отримують рівну площину, потім роблять іншу площину з кутом 90 градусів, а потім вже використовують фуганок. Це один аспект.
Інший аспект що якщо щит буде мати нерівномірну товщину, то це може призвести до подальшої деформації.
Ну і знайти рейсмус на 600+ мм це доволі важко, звичайно можна спробувати барабанно шліфувальний верстат, там і 1 метр по ширині не проблема, але це верстат не для вирівнювання площин.

А хіба не можна прикрутити криву доску до рівної основи і прогнати такий бутерброд? Рейсмус же обробляє лише одну сторону за прохід.

У рейсмуса є вал, котрим він притискає заготовку до столу. Якщо заготовку вигнута у формі дуги і ви хочете прибрати «пузо», то значить вам треба якось заповнити пустоту під «пузом», інакше прижимний вал буде сильно деформувати заготовку і рівної поверхні не вийде. Наскільки це добре вийде прикручуванням, в мене є певні сумніви.

Маю стіл цього виробника. Але стільниця із HPL матеріалу, тому проблеми на кшталт описаної не мав. Натомість була проблема із тим, що рандомні 2 з 4 ніг-моторів починали неприємно рипіти після 2х тижнів використання (підйому-опускання). І тут хочу доволі позитивно відзначити комунікацію зі сторони компанії — спочатку надавали інструкції щодо самостійного калібрування, коли не допомагало — то присилали бригаду і безкоштовно замінювали проблемні елементи (два рази таке було, протягом перших 3х місяців користування). Після останньої заміни — вже більше року все працює тіп-топ. Майстри казали, що є нюанси щодо якості ніг-моторів, які їм надходять, і що вони їх міняють без питань.

Дякуємо за відгук.

Так, на жаль, інколи трапляються нюанси з окремими компонентами. Ми дійсно намагаємось максимально швидко вирішувати такі питання.

Раді, що зараз все працює коректно.

Вітаю Alex.
Радий що у Вас склалось більш успішне вирішення питання
В мене поки теж не було критичних зауважень щодо рами і у мого колеги було безпроблемна заміна неякісної рами.

Моя думка, різниця в підходах до питань рами та стільниці в тому, що рами вони перепродають китайські ( dou.ua/...​rums/topic/42724/#2741087 ) і відповідно можуть їх безвтратно повернути адекватному виробнику, а стільниці роблять самі — тому і не зацікавлені в їх заміні, бо це їх фінансові втрати.

Ми розуміємо, що у сторін залишаються різні погляди на причини деформації та порядок вирішення ситуації.

Зі свого боку ми провели огляд виробу, виконали заміри, склали акт та надали письмовий висновок із зазначенням отриманих показників.

Наразі ми розуміємо, що цей спір неможливо вирішити в межах публічного обговорення чи листування між сторонами.

Саме тому найбільш об’єктивну оцінку причинам деформації, доказам та висновкам сторін може надати лише незалежна експертиза, призначена судом, або безпосередньо сам суд.

Тому надалі вважаємо коректним вирішувати це питання саме у правовому полі.

провели огляд виробу, виконали заміри, склали акт та надали письмовий висновок

А за Законом мали віддати на експертизу, а не «огляд». Знаєте різницю?

Тому надалі вважаємо коректним вирішувати це питання саме у правовому полі.

Якщо б ви так вважали, то не писали б тут, в тредз та лінкедині десятки коментарів по цій темі.

@dou @support
Шановна редакція.
Прохання заблокувати бота Oleksandr Renov.

На жаль, ні — я не бот 🙂 Я жива людина, яка просто відстоює свою позицію.

На жаль, це схоже дійсно людина, яке живе з нами з такими цінностями, культурою комунікації та підходами ведення бізнесу.
А дозвольте поцікавитись, коли нарешті мені нададуть дані вашого запиту (доречі на опрацювання моїх персональних даних я не дав згоди, значить незаконого) до Київтеплоенерго щодо відключень тепла в моїй оселі, які лягли в основу аргументації щодо понаднормового перепаду вологи?
Без відмазок і ухилень будь-ласка — число, місяць, рік? Це теж не має бути проблемою бо ви вже за вашими словами це зробили. Але до сих пір не змогли надати мені як підтвердження своїх слів.

да, с коммуникацией, похоже, у них действительно беда-печаль.

Думаю це не бот, просто людина за порадою юриста і маркетолога (або маючи досвід, може в них це не вперше(: ) дає стандартні відписки.
Це їх вибір, можливо вони вірять, що сучасні покупці не шукають відгуки по форумам, а приходять із соцмереж наприклад.

Компанія отримала непоганий PR серед цільової аудиторії.
Хто ще, як не айтішники, задумаються над придбанням такого столу, навіть якщо не думали про це раніше. )
Моя особиста думка: подібні столи — це хуіта.

У мене була чимось схожа історія з стільницею на кухні — але після 2 спроб меблярі таки змогли виправити свою лажу. Більше зацікавлені у виконанні зобов’язань — а не скидають на вологість.

Не помиляються ті, що нічого не роблять. Виправили це вже добре, на мою думку. Це говорить про те що у них є репутація і відповідальність.
Нажаль тут інша історія — головне продати, далі маніпуляції та відмазки проканають, ніхто не захоче судитись...
Дякую що поділились

У кожному випадку причини деформації можуть бути різними. У даній ситуації були проведені заміри, які показали нерівномірну вологість деревини, що і стало підставою для відповідного висновку.

Масив дерева є натуральним матеріалом, який реагує на зміну мікроклімату та вологості. Саме тому не в кожному випадку деформація автоматично означає помилку виробництва або порушення умов експлуатації. Для встановлення точної причини необхідно оцінювати всі обставини в сукупності.

Чи мав ваш персонал відповідну кваліцікацію та калібрований повірений пристрій яким можна проводити експертизу?
Чи була ця організація, що проводила заміри, незалежною?
Доведіть це документально будь-ласка.

Раз ви вже встигли надати офіційну відповідь у вас це має бути готово і не може бути проблем показати це публіці. Я, як власник стола та сторона яка ініціювала рекламацію та запит на незалежну експертизу маю на право на відповіді на ці питання і готовий їх надати публічності прямо тут і зараз

Прошу!

А у вас є висновок експертизи, що на момент поставки товару вологість деревини була правильною?

Перед виготовленням виробів ми перевіряємо вологість деревини та щитів, оскільки це є стандартною частиною виробничого процесу для виробів з масиву дерева.

Водночас ці внутрішні перевірки не є незалежною експертизою у юридичному розумінні.

Водночас ці внутрішні перевірки не є незалежною експертизою у юридичному розумінні.

Тому в суді ваша позиція не має перспективи. Краще погодьтеся на досудове врегулювання, вам же дешевше буде, і для репутації краще.

На жаль, навіть наявність сертифікованого спеціаліста та сертифікованих приладів не змінює ситуацію, оскільки такий спеціаліст є представником компанії, а не незалежною стороною. Відповідно, його висновки не можуть вважатися незалежною експертизою у юридичному розумінні.
Так само працюють і інші виробники виробів з дерева: перед виготовленням вони проводять внутрішній контроль вологості, геометрії та стану матеріалів власними спеціалістами. Ніхто не залучає незалежну експертизу перед виготовленням кожного окремого виробу

Ви навіть внутрішні заміри вологості перед виготовленням не надали за півтора місяця) Хоча це запитувалось мною багато разів.
Про що мова, які експерти, сертифікати...)

Бот мод енейблед егейн) Вам Андрій дав пораду, а ви що пишете?
Якого кольору стіл?)

Олександр, вітаю!
Сам опинювався у подібних ситуаціях.
Порада: ОБОВ’ЯЗКОІО ЙДІТЬ ДО СУДУ!

По-перше, в Україні відкрите судочинство.
Будь-який гугл-запрос навколо компанії TEHNOTABLE буде видавати посилання на безлічь юридичних ботів і судовий реєстр, де буде ваш позов і великими літерами про неналежну якість товару і небажання повертати вам кошти.

Для локального бізнесу у середньостроку, особливо якщо бізнес позиціонує свої товари як преміум сегмент — це величезні втрати — клієнти будуть просто оминати цю компанію і овнера, бо ім’я овнера також буде світитися у судовому реєстрі.

По-друге.
При правільної подачі тягар доказів буде на відповідачеві.

Не покупець повинен доводити, що «в Києві точно не було перепадів» або що «у квартирі був ідеальний мікроклімат». Якщо товар продано з гарантією, саме продавець/виробник має довести, що дефект виник уже після передачі товару через порушення правил користування або зберігання.Це один із центральних вузлів нашої позиції.
Саме відповідач повинен довести, що умови зберігання та виробництва були належні.

Ви ще можете запросити технічну експертизу на виробництві.
В Українських реаліях експерти комерсів полюбляють і підприємцю зазвичай простіше з позовом погодитися.

Що треба підкреслювати:

1. Внутрішній акт або «висновок» працівника компанії не дорівнює незалежній експертизі.
2. Якщо вимога про експертизу або згода на її проведення була в переписці письмово, треба прямо показати, що відповідач не виконав механізм, передбачений законом.
3. Якщо вони посилаються на вимірювання вологи, треба бити по процедурі:
— ким саме проводились вимірювання;
— яка кваліфікація цієї особи;
— який прилад використовувався;
— чи був паспорт і чинна повірка/калібрування;
— за якою методикою проводились вимірювання;
— чи зафіксовані умови вимірювання;
— чи є фото, відео, сирі дані, протокол, похибка.
4. Якщо всього цього немає, їхній «висновок» треба просити суд оцінювати як односторонній внутрішній документ заінтересованої сторони, а не як належний доказ причини дефекту.

В решті ваш юрист вам допоможе.
Не пускайте на самотік.
Ви маєте право на компенсацію.
А при належному підході до суду — ви у середньостроку знизите прибуток цієї компанії суттєво.

Вітаю Філіп
Дякую за підтримку та рекомендації. Частину із цього вже робив запит до виробника — реакції нуль. Це задокументовано, на відміну від гучних заяв Tehnotable
res.cloudinary.com/...​/ftr8s78nzesnuj5ovbil.png
Позов буде поданий однозначно.

Ми розуміємо, що у сторін можуть бути різні погляди на ситуацію та на порядок доказування.

Тому остаточну оцінку обставинам, доказам та висновкам сторін має надати відповідна експертиза, призначена судом, або безпосередньо сам суд.

Шановна редакція!
Видалить будь-ласка цього бота.

Придивляюсь собі схожий стіл. Чудова стаття, тепер буду знати на що особливо звернути увагу. Удачі з позовом!

Радий що стаття допомогла. Дякую за підтримку!

Дякуємо за коментар.

При виборі стільниці дійсно варто звертати увагу не лише на зовнішній вигляд, а й на матеріал та умови експлуатації. Масив дерева, ДСП, МДФ, фанера — кожен матеріал має свої особливості, переваги та обмеження.

Використання звичайного, меблевого щита для стільниці це величезний ред флаг. Він розлізіться в будь якому разі. Для стільниць використовують спеціальну конструкцію щитів, яка доволі складна, має поперекові елементи, приховані пазі і різні інші рішення які дозволяють стільниці залишатися більш менш рівною довгий час. Така одна стільниця може коштувати дорожче за ваш стіл.
І те що виробники продають таке рішення як «дорого багато» це теж не ок. Бо красна ціна їй 30 доларів максимум.
Наступного разу купуйте зі звичайної, якісної, товстої ДСП. Це майже гарантована відсутність будь яких сюрпризів. Або якщо вже так збуджує деревина то купуйте раму а меблевий щит з епіцентру і трішки лаку з наждачкою. Кілька годин роботи і в комплекті буде гарна психотерапія через творчість.
Виробнику має бути соромно. Бажаю успіхів у суді.

Дякую за підтримку.
Погоджуюсь з Вашою думкою щодо того, що виконання стільниці по факту не найс. Довірився Tehnotable, але виходить що дарма. Нажаль інколи досвід вартує грошей і часу(

Дякуємо за коментар.

Ви правильно зазначили, що існують більш складні конструкції стільниць: багатошарові, з поперечними елементами, прихованими пазами та іншими рішеннями, які значно краще компенсують зміну вологості та мікроклімату. Але і вартість таких виробів може бути співставною з вартістю всього столу.

У даному випадку використовувався цільноламельний щит, який є компромісом між зовнішнім виглядом, натуральністю матеріалу, стабільністю та вартістю виробу.

Знову брехня. Нічого мені окремо щодо особливостей стільниці із натурального дерева не повідомлялось. Є пам’ятка на сайті, не більше. Умови з цієї пам’ятки мною не порушувались.

Якщо не вмієте забезпечувати стабільну якість виробів із натуральної деревини — тому чому беретесь таке робити за немалі гроші?

Ми розуміємо, що у сторін можуть бути різні погляди на ситуацію та на порядок доказування.

Тому остаточну оцінку обставинам, доказам та висновкам сторін має надати відповідна експертиза, призначена судом, або безпосередньо сам суд.

В суді теж доведеться підтверджувати свої слова) Видаляти чи редагувати свої коментарі на які дали відповідь в інтелігентному колі — моветон. Я вам на перший раз допоможу.

Було конкретно сказано що мені окремо доводили ваші співробітники — що дерев’яна стільниця дуже специфічна до умов, доведіть це документально.
res.cloudinary.com/...​/cqfl7bhuzfbmh3thvt0p.png

Можно на мебельных фирмах выбрать обычное ламинированное дсп с текстурой «почти как натуральное», конечно не будет смотреться круто как натуральный массив дерева, но зато ценник намного меньше. В том полумраке комнаты все равно сильно не будет заметно разницы.
Вообще похоже на брак производства столешницы, дерево покрывается лаком и пропитывается, чтоб не портиться.

Колись було поняття купець,фабрикант і всі дорожили своїм іміджем а зараз багато перетворились в торгашів і халтурників для яких поняття честі і торгового імені не існує ,все замінило бажання в будь який спосіб заробити гроші.

Нажаль є і такі. Спожіваюсь мій досвід застереже інших від помилок. Дякую за підтримку

Дякуємо за вашу думку.

Ми розуміємо, що подібні ситуації викликають емоції. Саме тому ми не залишили звернення без відповіді: провели перевірку, виконали заміри, склали акт та надали письмовий висновок.

Для нас важливі і репутація, і якість виробів, тому кожне звернення ми розглядаємо окремо та намагаємось максимально детально розібратись у причинах ситуації.

Я, а також аудиторія DOU, є свідками того як ви комунікуєте з клієнтами, як вирішуєте питання рекламацій, порушуєте закон про захист споживачів, маніпулюєте фактами і цькуєте за проживання в Києві під час війни.
Репутація у вас вже є, не сумнівайтесь!

Бажаю, щоб суд дав справедливе рішення!

Дякуємо.

Ми також зацікавлені у максимально об’єктивному та справедливому розгляді ситуації, з урахуванням усіх обставин, технічних особливостей виробу та умов його експлуатації.

Дуже сумно, що бізнес так себе веде... Безвідповідально і несерйозно. Так не має бути, особливо коли є гарантія.

Дуже сумно, що бізнес так себе веде... Безвідповідально і несерйозно. Так не має бути, особливо коли є гарантія.

Дякуємо за коментар.

Ми не відмовлялись від розгляду звернення по гарантії. Після отримання рекламації було проведено перевірку, виконано заміри, складено акт та надано письмовий висновок.

Гарантія не означає автоматичну заміну будь-якого виробу у будь-якій ситуації. Для виробів з масиву дерева важливе значення мають умови експлуатації, рівень вологості та мікроклімат у приміщенні, оскільки це натуральний матеріал, який реагує на зовнішні фактори.

Саме тому в даному випадку було проведено технічний аналіз причин деформації та надано офіційну відповідь.

До вас було офіційне звернення від мене на проведення незалежної перевірки згідно закону про захист споживачів. Чому ви відмовились її провести, чим злісно порушили закон?

Це просто пофігістичне ставлення до клієнта! Заплатити гроші і отримати таке «гарантійне обслуговування» 🤦🏻‍♀️ це ненормально.
Чесно, дуже обурює така ситуація... Людина витрачає кошти, а у відповідь отримує ігнор і проблеми. Це виглядає як слабкий рівень сервісу та небажання вирішувати питання.
Таке ставлення до клієнтів підриває довіру до бізнесу. Особливо неприємно бачити це від української компанії, адже в умовах війни навпаки хочеться людяності та відповідальності за свої помилки.
Повністю підтримую Олександра.

Ви праві. Дякую за Вашу позицію і підтримку

Дякуємо за вашу думку.

Ми не ігнорували звернення замовника. Після отримання рекламації було організовано виїзд, проведено перевірку, виконано заміри, складено акт та надано письмову відповідь із поясненням причин деформації.

Масив дерева є натуральним матеріалом, і, на жаль, навіть при правильному виготовленні та кріпленні можуть виникати зміни геометрії через умови експлуатації та зміну вологості.

Ми розуміємо емоції замовника, але з нашого боку питання не залишилось без уваги: було проведено перевірку, надано висновок та запропоновано подальший розгляд ситуації у правовому полі.

Якщо хоч одне слово з того що ви написали правда — доведіть це документально будь-ласка)
Наприклад, звітом незалежної експертизи.

Вище в статті детально наведено що, як і в якій послідовності, за чиєї ініціативи було зроблено або незроблено. Можете продовжувати робити вигляд що все ок, але ситуацію це не змінить.

Дякуємо за коментар.

Саме тому ми і провели перевірку виробу, виконали заміри, склали акт та надали письмовий висновок із зазначенням отриманих показників.

Ми не заперечуємо право замовника на незалежну експертизу. Якщо така експертиза буде проведена у встановленому порядку.

Довести експлуатаційні причини дефекту ( деформації ) - це ваша відповідальність по закону. Якщо таке вже є — представте будь-ласка аргументовану незалежну експертизу публіці, я тільки за! Маніпуляції не пройдуть, як і упереджена внутрішня імітація перевірки)

Якщо експертну організацію буде обирати одна зі сторін, завжди може виникати питання щодо її повної незалежності.

Саме тому найбільш об’єктивним варіантом у подібних ситуаціях є експертиза, призначена судом, оскільки в такому випадку експертна установа не залежить ані від замовника, ані від виробника, а її висновок буде максимально неупередженим для обох сторін.

Тому провели свою залежну внутрішню. Не треба будь-ласка недолугих маніпуляцій, тут немає дурних.
Я до вас офіційно звернувся відповідно до закону на проведення незалежної експертизи — а ви провели свою і відмовили в гарантії та додатково пошкодили стіл. res.cloudinary.com/...​/uvuogxf7rhppagpg55jm.png

Дякую, що поділилися досвідом!

Дякую Вам! Сподіваюсь мій «платний досвід» комусь допоможе

Взагалі то дивно, що стільниця з живого дерева була закріплена до корпусу звичайними болтами без врахування сезонних рухів деревини. Це створювало додаткову напругу і викривило щит. Прикро бачити таку комунікацію з клієнтами. Успіхів з позовом.

Погоджуюсь з Вами, вироби належної якості мають враховувати такі моменти. Дякую за підтримку

Дякуємо за коментар.

У даному виробі кріплення було виконано не жорстко. У стільницю були встановлені різьбові втулки, а між рамою та стільницею використовувались гумові демпфери, які якраз і призначені для компенсації сезонного руху деревини.

Тобто цей момент при виробництві був врахований. На жаль, навіть при правильному способі кріплення масив дерева може змінювати геометрію при підвищеній вологості або значних перепадах мікроклімату.

Напевно навіть продумане кріплення не врятує при порушенні технології виготовлення з вологої деревини, як у вашому випадку, так?

У випадку порушення технології виготовлення, зокрема якщо деревина мала б підвищену вологість на момент виробництва, подібні деформації проявляються значно раніше — протягом перших місяців експлуатації.

У даному випадку стільниця використовувалась без зауважень близько 11 місяців. Це може свідчити про те, що зміна геометрії відбулась вже в процесі експлуатації під впливом зміни мікроклімату, вологості повітря або початку опалювального сезону.

Якісна стільниця із правильно підготовленого дерева не має так сильно деформуватись і це вам відомо. Навіть якщо вмикається нормальне отоплення.
Не 11 місяців, а як максимум 8.5 (фото з зафіксованими дефектами були зроблені в 23 листопада 2025, стіл отриманий 6 березня 2025), у вас в компанії якась системна проблема з арифметикою. Можу подарувати калькулятор якщо це допоможе.
Але це не важливо, насправді. Важливо те що ви робите неякісні меблі і намагаєтесь уникнути відповідальності протягом гарантійних ДВАНАДЦЯТИ МІСЯЦІВ на стільницю!
12 це більше за 8.5 та навіть 11)

Дякуємо за коментар.

У даному виробі кріплення було виконано не жорстко. У стільницю були встановлені різьбові втулки, а між рамою та стільницею використовувались гумові демпфери, які якраз і призначені для компенсації сезонного руху деревини.

Тобто цей момент при виробництві був врахований. На жаль, навіть при правильному способі кріплення масив дерева може змінювати геометрію при підвищеній вологості або значних перепадах мікроклімату.

Підписатись на коментарі