Як я купив стіл у Tehnotable або гарантія, яка не працює
TL;DR
- Купив дорогий регульований стіл зі стільницею із масиву дуба за ~1000$.
- Через півроку стільницю викривило до стану некомфортної роботи.

- Звернувся до виробника, спочатку стандартні відписки та ігнор. Непредставлені люди від імені Tehnotable заочно визнали деформацію, але звинуватили мене в цьому — бо я живу в Києві під час війни (не жарт, далі будуть пруфи)). Ніякої перевірки, огляду виробник не хотів проводити — «ми вже глянули в „магічну кулю“ і у вас виключати світло і теплопостачання, тому були понаднормові перепади вологи. Це ви винуваті, тому що неправильно експлуатували стіл». Цікавий поворот).
- Написав в instagram та google відповідні відгуки — почала комунікувати директорка.
- Довгі та нудні переписки з директоркою (та її ChatGPT)).
- False positive moment — передав стіл «на експертизу» і виправлення дефекту.
- Повернули стіл з додатковими дефектами-отворами.
- Офіційно визнали дефект, відмовились визнавати гарантійний випадок, не провели належну експертизу, пошкодили стільницю. Ігнор.
- Пишеться ця стаття та готується позов до суду.
- Далі буде....
Вступ
Було б напевно непогано аби я міг розказати наскільки це зручно працювати за придбаним за немалі кошти столом від компанії Tehnotable ....
Але нажаль це історія нажаль не про ергономіку, вона про те що гарний маркетинг та візуал, велика вартість не дають вам гарантії якості і належної роботи з клієнтами. І про те, що відбувається після того, як ти вже заплатив.
Це історія про Tehnotable.
Сідайте зручніше, але краще на надійні меблі;)
Початок: преміум продукт
Лютий 2025.
Давно був запит на ергономічний стіл, з регулюванням висоти. Є проблеми зі спиною під час довгого сидіння, тому протягом останніх 7 років в мене робочий стіл був з регулюванням. Можна сказати це моє знаряддя праці, думаю багато людей, що читають цю статтю мене зрозуміють. Вирішив замовити даний стіл для роботи вдома, дорого, але насправді здоров’я дорожче.
Шоу-рум і виробництво
Провів дослідження, сподобався візуал та на вигляд солідна конструкція рами столу від Tehnotable. На той час шоу рум компанії знаходився на виробництві у Вишневому (агломерація Києва), відвідати його можна лише в будні дні, і загалом це не просто. Потрапив у шоу-рум, ну як сказати, це не зовсім шоурум, це запилений куточок на виробництві.
Загалом враження було змішане, але на той момент я хотів стіл і швидко, тому на певні речі закрив очі. Було доволі складно сказати, що це саме солідний виробник, як його показує реклама, а не персональна майстерня для хобі — доволі брудно, під ногами обривки картонної упаковки. Дерев’яні заготовки під стільниці, які потім продаватимуться по 20 тисяч і більше гривень — стоять під кутом, на ребро, спираються один на одний по під стіночку.

Це скрін із відео на їх сторінці в інстаграм — на фоні зліва топка, зправа купа картонок — пожежна безпека, культура виробництва, so so...
Опалення якоюсь буржуйкою (зліва) — з централізованим опаленням в цьому приміщенні не дуже. Був свідком цього коли відвідував це приміщення — в зимній куртці взагалі не жарко, майже як на вулиці. Але тоді надав належної уваги та не мав засобів вимірювання вологості, а штатної метеостанції мені не запропонували) Подальша історія покаже, що це був важливий момент, який свідчить про умови зберігання заготовок стільниць на виробництві.
Далі було замовлення стола, узгодження комплектації і передплата 30%, очікування готовності...
Березень 2025. Отримання стола
Варто сказати, що стіл дійсно на початках виглядав непогано. Не без нюансів, але загалом пристойно. На монтаж приїхало двоє робітників, привезли стіл, зібрали його, встановили його в кімнаті. Від них зауважень по місцю встановленню не було. Значних проблем по столу я не помітив.
Так трохи дивно працювало керування висотою стола, мені здається воно пару разів наче глючило, а потім знову працювало нормально. Ще була щербинка на фронтальній поверхні. ЇЇ було видно ще на фото під час підбору, про що питав у менеджера, але сказали все буде ок)

По факту там дійсно була щербинка, яку зашпаклювали — ну наче це не дуже відповідає класу масиву А чи А/Б, але на той момент я подумав що це не критично, майже місяць чекав на стіл, треба було працювати.

Я був задоволений, але як покаже подальша історія — недовго(
Перші проблеми
Жовтень-листопад 2025
Крім раніше описаних кейсів із глюком пульта почалась з’являтись спочатку не зрозумілі моменти — стикування склеїних частин стільниці (так вона клеїна із багатьох «планок» — це стандартна практика ) почали дуже відчуватись, ну тобто рукою ведеш, а перепади поверхні відчутно рукою — ну таке, типу наче не заважає.
Потім помітив, що ноутбук якось ненадійно лежить на столі. Я спочатку не зрозумів в чому справа, не надав належної уваги. Але з часом це почало дратувати, ноутбук ловив резонанс під час друку, і неприємно підскакував на діагоналі. Питання кривизни ноутбука, як причини, було виключено «лінійкою-рівнем» і виміром кривизни стільниці. Це був неприємний сюрприз, скажімо так, візуально без лінійки це виглядало краще.

Словами класика — «not great not terrible») Невелика мишка може пролізти під рівень, а так нічого такого виробник та директор потім не побачили — «невелика деформація 4мм»).
Заміряв, стало трохи сумно, але чесно кажучи на той час взагалі було не до стола, а потім вже почалась зима на виживання — я розумів що під час відключень світла, коли всім важко, це трохи не дуже здавати стіл на ремонт по рекламації — багато факторів: і емпатія до українського бізнесу у важкі часи і розуміння того що під час відключень ремонт робитеметься вічність і тд. Дійсно було важко цієї зими, але завдяки ЗСУ, ППО, неймовірним зусиллям енергетиків та врешті всіх небайдужих громадян — ми змогли, ми пережити цю зиму.
Комунікація Tehnotable: стадія відмови та ChatGPT наше все
Лютий 2026
Вже 18 лютого, після відносної стабілізації електропостачання в Києві написав компанію виробнику. По тону речень видно, що я налаштований дуже лайтово. Насправді, напочатках, мене влаштувало б просто шліфування поверхні, неідеальне усунення дефектів, без заміни стільниці — бо заміна це дорого і напевно тоді було не так важливо для мене. Надіслав фото які зробив у листопаді (метадані це підтверджують).

У відповідь генеровані «полотна» з ChatGPT. Навів лиш пару скрінів, але там майжа вся комунікація така(.
Стало якось неприємно — в своїй голові я ж думав я зробив добре, що не турбував бізнес в супер важкий час, почав адекватну здорову комунікацію. Натомість, мені ультимативно і абсолютно без розбору ситуації написали, що це проблема мікроклімату в моїй квартирі через відключення світла та теплопостачання. Сказати що мене це образило — ні, мене це обурило.
Ми всі знаємо про відповідальний та етичний бізнес і більшість бізнесу України справді така, це особливо видно в скрутні часи коли бізнеси ставали пунктами незламності і тд. Дійсно це право власників робити чи не робити це, і наш вибір як користувачів, підтримувати цей бізнес своїми покупками. Як і мій вибір часу коли звернутись до виробника протягом гарантійного періоду, кожний робить свій вибір за життєвими принципами та можливостями.
Але клеймити за відсутність умов в Києві цієї зими, камон, ви взагалі хто та звідки? Наскільки адекватною є комунікація Tehnotable судіть самі — але по факту на зараз їх позиція така:

І це все без уточнення адреси, де саме був стіл на цей час. Без дозволу опрацювання моїх персональних даних — адреси, яка необхідна для теоретичного запиту. Вони просто нічого не робили, тільки брехали — Київтеплоенерго не постачає тепло в мій дім, це не відповідає дійсності.
Тобто ти пережив відключення тепла та світла (або ми, Tehnotable, вважаємо що так було) — злітаєш з гарантії безапеляційно! Страшно уявити куди ми б прийшли, якби більшість була з такою позицією.
Тут напевно ще важливо прокоментувати умови в моїй квартирі — з теплопостачанням все було нащастя добре (дуже пощастило з будинком + титанічна робота комунальників), а про резервне живлення, відключення світла я подбав особисто, встановивши інвертор та батарею. Оскільки працював з дому це було необхідно.
Забіжу наперед скажу, що згодом, приблизно через 2 неділі, коли робітники Tehnotable приходили до мене за столом — я їм на це особисто вказав, вони навіть сфографували інвертор Deye з 5кВт*г батареєю — але позиція керівництва не змінилась)
Комунікація Tehnotable: стадія суперечки
Після нерелевантних полотен та ігнору від підтримки Tehnotable — я декілька раз намагався їх набрати по телефону і поговорити, на що мені відмовляли. Комунікація почала ставати гіршою:

Я запрошував їх представника провести виміри стола та мікроклімату — на скріні власне відмова представника Tehnotable від приїзду.
Починав уриватись терпець:

Знову набрав по телефону Tehnotable — знову відговорки «з Вами зв’яжуться».
Я зрозумів, що комунікація на другий день (19 лютого) йде зовсім не туди — намагався вийти на зв’язок з відповідальними особами, але назустріч мені ніхто не спішив( .
Написав в соц мережах відгуки — нарешті вийшла на зв’язок директорка. І тут я зрозумів звідки тянеться ця корпоративна культура. Подальше було багато вже згаданої брехні, про запити до Київтеплоенерго, про 11 місяців (гарантія 12м, якщо що на стільницю), про чи то надмірну чи навпаки вологість в квартирі. Безмістовно товкли воду у ступі декілька днів.
Із важливого:
- Документи, які підтверджують що моя стільниця була належної вологості під час виготовлення стола мені відмовили надати. Але і так очевидно, бо саме це і є причиною подальшої деформації. Як я раніше зазначав їх виробництво знаходиться в цеху без ознак гарного отоплення — буржуйка і прохолодно. Певно це не перша запорота на виробництві стільниця і тому вони відразу, з першого повідомлення пішли в відмову.
- Згідно із законом я вимагав проведення незалежної експертизи столу — було відмовлено, хоча це є грубим порушенням закону.
False positive момент або «спроби вирівнювання»
Через деякий час, ми здавалось дійшли до певної згоди.

Я пішов на зустріч. Виходить це була марна трата часу.
Березень 4, 2026
Стільницю забрали 4 березня — приїхав цілий начальник виробництва, поки я назву його «Валерчік», не хочу світити ім’я, можливо він буде свідчити на суді). Валерчік відчутно нервував, руки дрижали коли міряв щупом той «маленький» зазор, а потім коли сверлив отвори і раз 20 міряв в одному і тому самому місці вологість деревини. Ні паспорт, ні дані калібровки, нічого по приладу він не показував. Лише коли наміряв більше 8% в одному місці — наче як трохи видохнув. Я перепитав його, чому зараз показало більше в тому самому місці — «я певно глибше його засунув». Нда, а глибина повинна бути «глибша» чи така як треба по мануалу на гігрометр та відповідний ДСТУ виміру вологості деревини? Риторичне питання)
Із гарного він постарався дистанціюватись від керівництва — типу я бачу проблему, але рішення не за мною. Також він повідомив, що в компанії є практика давати підмінну стільницю. Далі закінчили обміряти стільницю, запакували, поїхали.
Того ж дня написав в підтримку:

Блудний стіл: Повернення
Пройшла неділя, питання про підмінну стільницю проігнорували)

Чи Валерчік набрехав (що мені здається менш вірогідно) чи підтримка-директор була лиха в той місяць — підмінного стола мені не положено).
Стіл повернули новою поштою аж 18 березня — 14 днів з моменту як забрали — зовсім не 10 днів.
На пошту прислали брехню — «стільниця виправилась з 4.2 мм прогибу до 2.4 мм». Перевірив після отримання, прогиб такий самий як був. Вислав фото виміру — нуль реакції, ще б пак)

Вислав листа у відповідь — запросив дані експертизи. Виявилось це не була експертиза, а внутрішня перевірка Tehnotable, проведена зацікавленною стороною. Додали дірок, які обіцяли прибрати, замаскувати, але не зробили цього. Ну ок, lesson learned.
Ще додали заключення внутрішньої перевірки, без ніяких доказів, просто наш прилад без паспорту і повірки якось показав:

Запитав у Tehnotable — яка погрішність гігрометра? Це експлуатаційна чи залишкова вологість? Якщо була вологість — то де плями, тріщини тощо? Чи мав рівень експертності проводити Валерчік дослідження? Які були умови камери, де сталось чудо і стільниця вирівнялась та де ці заміри задокументовані з фото та відео? Звідки посилання на 3 місяці — на що опираються, які нормативи? І де врешті-решт, виміри вологості деревини під час виробництва стола?
Всі ці питання і не тільки залишились без відповіді, подальша комунікація «на морозі».
Відповідно до законодавства якщо товар має недолік, а це вже визнано всіма сторонами, виробник повинен або довести неналежну експлуатацію або замінити/відремонтувати/повернути кошти. Нічого з цього не зроблено.
Lessons learned
Це не історія про один стіл.
Це історія про культуру комунікації в даній компанії:
— відповідальність закінчується після оплати, доречі оплата, ну то окрема тема)
— гарантія існує тільки коли цього захоче директор (threads)
Реальна оцінка будь-якого бізнесу — це не продаж, це те, як він поводиться, коли щось пішло не так!
Що б я зробив інакше
- ознайомився з реноме компанії не тільки з гарних відгуків і не вівся на нав’язливу рекламу в соц мережах. На DOU виявляється вже були відгуки, які близькі по реакціх компанії ( DOU — Негативний досвід столу від Tehnotable ). Вони далеко не єдині на ринку, особливо стільниць. Стільниця у них відомої якості.
- одразу вимагав би письмові гарантійні умови та чек
- не погоджувався б на «виправлення» та їх «експртизу», відразу незалежний експерт
Ще трішки «красивих» фото

Юридичний аспект
З юристом готуєм позов до суду.
Якщо хтось теж має чи мав схожі проблеми з компанією Tehnotable, готовий розглянути кооперацію з подачею спільного позову.
UPD.
Всім дуже дякую за підтримку!
Tehnotable в threads продовжує «запалювати» — власноруч підтвердили очевидне, що терміни, на які вони опираються в своєму заключенні, не мають ніякого обгрунтування в стандартах.

Уривок із заключення (повне наведене вище)

Також цікавий момент — комп’ютерний стіл, який виявляється для роботи з комп’ютером не дуже підходить. Це думаю особливо буде важливо аудиторії DOU.

То «до 4 мм» то все ж 4.2 мм — брехня на брехні одним словом) Але опиратись реальності важко!
Буду тримати в курсі розвитку справи.
P.S. Посилання на їх комунікацію щодо відключень тепла та світла в Києві та гарантії в соц мережі threads, можна поділитись думкою з цього приводу тут threads

105 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів