Безцінні уроки публічних комунікацій від керівника Укрпошти

Якщо ви слідкували за дописами керівника Укрпошти Ігоря Смілянського у Facebook, то могли помітити, що переважна більшість коментарів під його постами негативна. Однак це ніяк не вплинуло на поведінку топменеджера, який не змінив тон. І дарма.

Нагадаю, що останніми тижнями пан Смілянський у відповідь на закиди у корупції відповів своїй коментаторці, що вона повія. Тих, хто також звинувачував керівника в корупції, посилав куди подалі буквально. Затвердив колаборацію з брендом, в рекламі якого було використано сексуалізацію підлітики. У відповідь на офіційні заяви НБУ про те, що кваліфікація пана Смілянського викликає сумніви, керівник Укрпошти відповів цілою серією фактів, які мали спростувати підозри регулятора, а також у різкій манері розкритикував особисто голову НБУ. І, нарешті, він заявив, що коли його звільнять, він напише книгу про те, як вивів Укрпошту на новий якісний рівень, зокрема, як державний поштовий оператор відмовився від паперу під час надання послуг і тому подібне.

Отже, ось 7 уроків, які надав іншим топменеджерам пан Смілянський:

1. Навіть оператори «гарячих ліній» і служб підтримки клієнтів мають скрипти, як слід розмовляти з клієнтами і як не треба: образи на їхню адресу заборонені, оскільки шкодять бренду, репутації, продажам тощо. Так само має поводитись і голова компанії.
  2. Перед тим, як розпочинати рекламу кампанію, слід особисто пересвідчитись, що вона відповідає усталеним моральним нормам і вимогам сьогодення. Реклама та інша важлива публічна активність має тестуватись на фокус-групах.
  3. На критику, підозри і звинувачення з боку регулятора ринку, як і будь-кого іншого, категорично неможна закидати аудиторію купою своїх фактів, тим більше — публічно, оскільки аудиторія нічого не перевірятиме, вона вже повірила тому, хто про висловився першим, замість цього об’єкт критики має спростувати закиди кількома стриманими запереченнями, змістивши акцент не на всьому, а лише на кількох ключових моментах, і в жодному разі не використовувати особисті образи і агресивну лексику.
  4. Перед тим, як публічно казати про високу якість свого продукту або свого сервісу, слід пересвідчитись у тому, що користувачі також вважають їх якісними, бо якщо це не так, заяви про якість і високі стандарти викликатимуть хвилі критики і навіть ненависті.
  5. Настає такий момент, коли вкрай важливо зупинитись і не казати нічого, ніж казати що заманеться.
  6. Найманий менеджер, який демонструє агресію, дає сигнал майбутнім роботодавцям про те, що він є конфліктною персоною, яка створюватиме схожі проблеми і в іншій компанії.
  7. Коли топменеджер відчуває, що акціонери розмірковують над його звільненням, не слід поводити себе так, наче гірше вже не буде, а також так, що це його не хвилює, що він відчуває себе у сильній позиції, бо насправді надмірна і суперечлива публічна активність менеджера лише додає акціонерам рішучості та ще більше підстав припинити з ним співпрацю і розпочати «лікувати» репутаційні втрати.

Все це — безкоштовні і водночас безцінні уроки для кожного топменеджера і власника бізнесу.

У цьому кейсі є кілька ознак того, що уряд, як «акціонер» Укрпошти, вже готує заміну топменеджера. Мій особистий прогноз наступний: керівника державного поштового оператора скоро замінять іншим.

(Але парі не буде.)

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Саме смішне шо він один з найдекватніших СЕО держ компанії)
От якби це був клоун з 95 то було б інше)

Трохи зачепило питання.. а хто ж такий класний топ менеджер, яка найважливіша риса?
Думаю це точно не хороший хлопчик що робить все «правильно». Чому? Бо це заздалегідь програшна гра за правилами які написав хтось інший.
Я б назвав що основне на такій ролі це вміти дивувати. Не в сенсі бути клоуном, а робити щось те чи так як до цього ніхто не робив.

Поки «урок» один єдиний:
«Ти можеш нести лютий треш публічно і тобі нічорта за це не буде.»

(Але парі не буде.)

Шкура в грі, або весь цей допис копійки не вартий. До речі, історія з копійкою/шагом показує некомпетентність саме нинішнього голови НБУ.

До речі, є чимало ознак того, що проти голови НБУ ведеться спланована кампанія. Кампанію проти керівника Укрпошти веде переважно він сам ))

«Те що вже мертве вмерти не може»

Це проти Пишного, на якому клейма немає де ставити, хтось ще й кампанію веде? Навіщо? Воно саме вже вимазалось дьогтем і вивалялось в пір’ях.

Про аргументи, я так розумію, питати нема сенсу

Я так розумію, що користуватись гуглом чи якимось AI вас не навчили, тож, ось:
https://www.anticor.foundation/novyny/27312/
money.comments.ua/...​dlya-derzhavi-719125.html
368.media/...​kredit-dlya-trts-guliver
mind.ua/...​e-nizh-u-krizovomu-2014-m
www.unian.ua/...​ku-razumkov-13230075.html
finclub.net/...​-maizhe-300-mlrd-hrn.html
і т.д.

шкода, що ви не відрізняєте об’єктивні публікації від політично вмотивованих і замовних

Сідай, синку, я й так бачу, що ви в курсі, що таке політично вмотивовані статті :-D

chatgpt.com/...​098608191bf2192ea8926b764
chatgpt.com/...​0f208819187a474a704d83ed5

А загалом, цікавий підхід — заявляти, що всі статті, які не вилизують клієнта вашої компанії, — політично вмотивовані. І все. Більше нічого доводити не треба :-D

А ще ви не відрізняєте колонку, тобто особисту думку, від інших видів публікацій і занадто довіряєте ШІ. Ви ідеальний споживач інформаційного шлаку, він розрахований як раз на вас. Ок, ваше хамство вже трохи набридає. Бажаю успіхів

Про аргументи, я так розумію, питати нема сенсу

Люблю, коли після таких слів винуватять інших в хамстві :-D

Щодо ШІ — так в мене не так вже й багато вільного часу, доводиться відволікатись на вбивство русні.

Підписатись на коментарі