Ще одна фальшива ІТ-компанія — Logic Craft

Привіт, переглядаючи відгуки на DOU, випадково натрапив на компанію Logic Craft. У неї є профіль у LinkedIn, де вказано, що розмір компанії становить 51–200 співробітників, але у списку співробітників є лише одна SMM — Марта (копія в web.archive.org для підтвердження). Також не знайшов юридичної інформації про компанію
Logic Craft ні в Opendatabot, ні в YouControl. Торговельної марки Logic Craft також не існує. Враховуючи це, Logic Craft є фальшивою ІТ-компанією.

Logic Craft має профіль та відкриті вакансії на work.ua. Через це знайшов посилання на сайт: www.logiccrft.com. На сайті також відсутня юридична інформація. Сайт www.logiccrft.com зареєстрований 4 листопада 2025 року, згідно з whois.

Цю тему створив, бо у Logic Craft відсутній профіль на DOU, а ви все одно гуглите відгуки про компанію саме тут, тож знайдете хоч щось.

Про існування Logic Craft дізнався з відгуку про іншу скандально відому ІТ-компанію Insiders, яка також відома частою зміною назв, фальшивими відгуками клієнтів та зневажливим ставленням до співробітників. Про це є теми на DOU:

Після публікації цієї теми на DOU звернуся в підтримку work.ua, щоб вони звернули увагу на Logic Craft.

👍ПодобаєтьсяСподобалось16
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

За ці 10 днів від створення теми — жодної офіційної відповіді від компанії Logic Craft, яка вказує в LinkedIn, що в ній працює 51–200 співробітників.

Вам шашечки чи їхати?
Просіть зарплату за перший місяць наперед!

Просіть зарплату за перший місяць наперед!

Вам відмовлять, візьмуть іншого кандидата — і все, ви витратили час на співбесіди, технічні завдання, ще щось.

Ще одна фальшива ІТ-компанія

Ярославе, ви не праві.
Те, що назва:
1. Не є зареєєстрованою торгівельною маркою
2. Не є ТОВ-кою
3. Відсутня в YouControl
ще не робить цю компанію фальшивою.

В Україні ФОП може, наприклад, відкрити магазин і найняти співробітників.
Магазин свій він може назвати «ЯкЗавгодноКрафт», причепити неоновий надпис, обслуговувати клієнтів і навіть поставити термінал і приймати оплату на ФОП-рахунок.
При цьому ні торгівельної марки, ні ТОВ-ки, ні записів у YouControl стосовно «ЯкЗавгодноКрафт» не буде. І при цьому торгова точка буде працювати цільком в Українському прововому полі. І невеликі стартапи саме так і працюють, бо через ТОВ більший податок, більші росходи на ведення бухгалтеріі, виникає ПДВ при роботі з українськими контрагентами.

Що до адреси на сайті.
Адреса на сайті — це адреса для листування у першу чергу.
Тобто, куди будуть надходити листи.
Може мама або сестра у тому центрі у овнера працює і є можливість кореспонденцію забирати. Бо домашню адресу вказувати небезпечно. А до а/с ще дійти потрібно через ТЦК.

В Україні ФОП може

Інформація про ФОП на сайті також відсутня!

Цього зазвичай ніхто не дає у відкритому вигляді. Нащо воно тобі? Та і юридична інфа в нашій країні нічого не гарантує від слова зовсім
Та і у власників скоріш за все не одна компанія не в одній юрисдикції (як доречі й в великих галерах).
Тому дойоб ні до чого як на мене.
У чуваків портфоліо є яке виглядає як справжнє, невеличка студія яка щось там робить. Я в таких постійно кручусь і знаю як влаштоване. Звісно є як ризики так і переваги як усюди
Доводити вони вам нічого не забовьязані. Як діти малі носитесь з тою юр інфою розкопуючи мікростудіі на дві з половиною людини
Нічого поганого в малому бізнесі немає.

Має бути хоча б якась інформація про те, хто відповідальний, хто власники, хто CEO, щоб перевірити на наявність скандальних історій, затримок зарплат.

Уникати проблем ефективніше, ніж витрачати час на їх вирішення — це як об’їжджати ями на дорозі.

Ну тобто єдине що можна їм «предʼявити» це не публічність Ну таке
Це != «фальшива IT компанія»

Я підсвітив проблему, фахівці, які будуть розглядати Logic Craft для співпраці, зможуть краще зробити правильний вибір: погодитися або відмовитися.

Ярослав, а де інформація про ваш ФОП?

Ця інформація є на DOU, розпишу ще раз.

Я в листопаді 2021 року купив житло в Анталії, переїхав жити 23 січня 2022 року і живу в Анталії безвиїзно. До серпня—вересня 2024 року користувався українським ФОП і через новини від українських держслужбовців про можливі замороження рахунків закрив ФОП. Мій закритий ФОП легко гуглиться. Зараз співпрацюю через юридичну особу, яку зареєстрував у Туреччині. Коли наймав початківців на свої проєкти, то чітко вказував, що це саме проєкт, компанія відсутня, а оплата буде на ФОП.

Автор настолько не далёкий человек что аж противно читать. У них есть сайт. Стр в соц сетях. Устройтесь туда. Вас кинули на деньги? Нет? Ну тогда это полная клевета. Доу тоже хорош такое постить

Домен коштує $15/рік, статичний сайт можна хостити безкоштовно на Vercel / Netlify / GitHub Pages, профіль компанії також створюється безкоштовно в LinkedIn.

Хто власники Logic Craft? Хто CEO? Яка в них історія? Чи мають вони стосунок до компаній, які затримували зарплату? Це все потрібно перевіряти перед працевлаштуванням, щоб уникати проблем, пов’язаних із затримкою зарплати, та уникати роботи на московитів.

Зачем столько подробностей? Просишь первую оплату через неделю или две и все. Платят — хорошо — нет — принимаешь запасной офер. В чем проблема? Как ребёнок....

Розумніше все ж дослідити компанію, її власників та їхню історію, ніж ризикувати попрацювати тиждень-два безоплатно.

Або це маленька компанія і через рік там можна дорости до сто. Але ви точно цього не зробите бо боїтесь)

Автор настолько не далёкий человек ...
Как ребёнок....
... через рік там можна дорости до сто
... не зробите бо боїтесь

Ви сміливий — відгукуйтесь, я ж розігнав ваших конкурентів на роль CTO в Logic Craft.

А юридично компанія є? А адреса яка в них вказана на сайті — Lviv, George Washington str,6 — за цією адресою гуглиться львівський обласний перинатальний центр. Це вже достатньо дивно чи ще норм?
Я, якщо що, не знаю, справжня ця компанія або ні. Просто почитав цю тему, зайшов на їх сайт — по адресі погуглив, яка вказана. Ось і все

Влаштовував у десятки компаній. І жодного разу не читав навіть назву) мені взагалі не важливо ні назва ні адреса ні хто платить якщо плаиять

Якщо вам байдуже на все, аби лише платили, згідно з вашими словами, то чому ви цікавитеся тим, що я роблю огляди на компанії — справжні та фальшиві?

Тут питання що я не побачив ніяких доказів фальшивості. По факту я працював щонайменше в 10 схожих компаніях у яких нема торгової марки юр ліца у деяких навіть сайту. І все добре. Були цікаві проекти. Платили гарно і вчасно. Якщо є докази питань нема. Те що ви робите — клевета

Є офіційне визначення слова «компанія» — юридична особа, що ставить собі за основну мету своєї діяльності одержання прибутку.

Відсутність юридичної особи й є аргументом того, що компанія є фальшивою.

Підписатись на коментарі