Потрібна порада: як знайти технічного кофаундера для Al-проекту Everon на етапі MVP

Вітаю, спільното.

Мене звати Валерій, я розвиваю Al — проєкт Everon — голосового помічника для освіти, безпеки та підтримки людей у надзвичайних ситуаціях. Зараз я на етапі формування MVP і хочу зрозуміти, як правильно шукати технічного партнера чи кофаундера для спільного запуску першої версії продукту. Першу версію бачу як практичний голосовий MVP із базовими сценаріями допомоги, навігації та підтримки користувача. Для мене важливо знайти не просто виконавця, а людину , якій буде цікаво будувати проект разом у довгу песпективу.

Хотів би порадитися зі спільнотою:

1. Де зараз найкраще шукати технічного кофаундера для Al/IT — проекту?

2. Як зрозуміти , що це справді «твоя» людина за підходом і цінностями?

3. Що краще на ранньому етапі : кофаундер, технічний партнер чи сильний технічний консультант?

4. Яких помилок варто уникати на старті?

Буду вдячний за практичні поради, досвід і чесний фідбек. Якщо комусь близька така тема — буду радий поспілкуватися.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Можна попросити команду DOU, щоб на майбутньому DOU Day вони зробили якусь окрему зону для тих, хто має ідеї/MVP і шукає кофаундерів. Щоб люди там тусили у своїй напів-айтішній/напів-стартаперській тусовці і більше спілкувалися не про технології, а саме про бізнес і стартап-культуру та можливості кооперації. А у якості оплати за таку можливість DOU може брати не фіксовану суму у грн, а якийсь % від капіталізації майбутніх стартапів) 95 зі 100 не принесуть нічого, але решта топ-5% можуть принести мільйони (потенційно)

Не потрібно нікого шукати, потрібно:
1. зробити щось , що можна називати MVP, якомога швидше — кілька тижнів максимум. Lovable, Claude, домен на Namecheap, деплой на Vercel/Railway, Cloudlare DNS — і апка готова. Тяп ляп і в продакшн.
2. знайти перших early users/beta testers, зрозуміти чи це хоч 1 користувачу цікаво.

Яких помилок варто уникати на старті?

Продумувати архітектуру, документацію, бізнес план, це все нісенітниця — перевірено

Дякую, слушна порада. Я теж усе більше схиляюся до того, що спочатку треба створити максимально простий MVP і перевірити реакцію користувачів, а вже потім повертатися до питання пошуку кофаундера.

Підписатись на коментарі