Чи важливо вам, як виглядає ваш офіс?
Цікаво дізнатись, на скільки в приорітеті в айтішників вигляд їх робочого простору.
Наприклад, є два варіанти:
1. Будинок за містом, з великою ділянкою, скажімо, 20 км від Києва.
2. У місті, класичний офіс, не далеко від центру чи метро.
Уявіть, що ви живете в Києві і до першого варіанту вам треба добиратись, а другий десь умовно під боком — можна доїхати на метро.

Як виглядає ваш робочий простір? Чого вам бракує?
27 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЗ цих двох варіантів я б обрав другий, бо ну блін, це зранку їхати 20 км в одну сторону, стояти в заторах, витрачати бензин (якщо власне авто), а потім за тим же алгоритмом назад.
Загалом вигляд офісу для мене не сильно критичний, звичайне офісне приміщення цілком ок. Але мають бути якісь межі адекватності, щоб це, умовно, не було, як тут: res.cloudinary.com/.../p2iyyxrwmmmeelzmdcpz.jpg
Колись мав роботу недалеко від дому і мав можливість їздити на веліку в теплий сезон. Причому не дорогами, а через тихі дворики і парк. Це був кайф щодня.
+
не далеко від дому це 800 метрів (к) (тм) орієнтовно 10 хвилин пішки то є «не далеко від дому» ))
... щойно там з’являється вєлік то вже не є ні як «не далеко» чисто за визначенням
ЗЫ: люди сірьозно агов що за критичні проблеми критичного мислення співставлення а + б сірьозно
Знаю таких кому і 500м метрів пройти впадлу і вони замовляють доставку. Ви просто не можете співставити що 10 хвилин пішки це овердалеко.
я гуляв пішки щойно засік по карті 1.6 милі вулицею і парком або 1.3 милі дворами і парком на все плюс мінус пів години (зараз буде більше)
їздити на вєліку замахався би 146% ))
Цікаво, що час у дорозі — це взагалі один із головних факторів чому люди не хочуть ходити в офіс))
Опитував 80 ІТ-спеціалістів, і виявилося, що працівники не готові витрачати більше 30 хв на дорогу до офісу. Так що ваш варіант з 20 км від Києва — це дуже невигідний варіант
Якщо цікаво взяти участь в опитуванні 👉 forms.gle/x858XKBXzfKQJK4u5
а як же тоді айтішники з міст-сателітів щодня катаються до Києва?
чи невже всі працюють по Вишгородах, Борисполях, Ірпенях?
місцевих офісів вистачає для них?
чи айтішники відсутні в щоденному щільному трафіку у Київ і назад?
Вони працюють з дому
КОВІД усіх розбалував, дав відчути присмак свободи )))
я раніше не розумів, як можна хотіти працювати в офісі, аж допопоки в мене не появилась дитина
У мене двоє дітей, але це не заважає мені працювати з дому.
Побудуйте чіткі правила/кордони і зробіть собі фізично окремий простір для роботи, і буде вам щастя.
Це працює якщо з дітьми інший дорослий сидить, а ви можете закритись від усіх :))
Ярослав має рацію — це працює, якщо для дитини виділена окрема людина.
За відсутності няньки дружині буває треба в туалет, приготувати їсти, поприбирати, та чи банально відпочити.
А дитина перші роки від народження не така вже й самостійна, щоб можна було залишити її саму.
Уявіть, що ви йдете в офіс. Ви зможете з офісу доглядати за дітьми? Ніт. Тож, має хтось бути вдома і доглядати за дітьми (мама, бабушка, нянька etc.)
Ваш офіс — це окрема кімната. Ви можете вийти з нього і погратися з дітьми. Або допомогти з чимось. Але коли потрібно працювати — ви заходите в кімнату (їдете в офіс). Вас немає вдома, Ви на роботі.
уявляв, але в мене так не працює.
коли я вдома і навіть закрився в іншій кімнаті — дружина і дитина вважає, що я вдома, а не на роботі.
Судячи з даних — таких небагато))
Зараз менше 5% реально обирають офіс як основне місце роботи.
Решта або повністю вдома, або гібрид — і серед гібриду більшість теж обирає максимальну автономість
Тру
Я в доковідні часи вибирав роботу щоб до 30 хв пішки.
Якщо казати про саме офіси/офісні приміщення, то є певний «райдер», того, що однозначно є плюсами особисто для мене:
— близькість до метро / іншого виду транспорту, бажано такого, щоб без пересадок та шанхайських джунглів з ларьків довкола (привіт лукʼянівка та лівобережка/дарниця);4-5 кімнатна кв в ЖК «Зарічний» чи взагалі на даховій прибудові до панельки;
— у сучасних реаліях — наявність нормального сховобомбища та відсутність "точок інтересу"/"центрів прийняття рішень" безпосередньо поряд із офісом;
— нормальне освітлення та вентиляція в офісі, щоб не треба було мерзнути на протягах або плавитись біля вікна без жалюзей/ролетів, та моститися так, щоб на екран не падали «зайчики»;
— наявінсть душу в офісі (але опціонально, це великий плюс коли катаєшся в офіс на лісапєді);
— адекватно зроблена сантехніка, зокрема розводка води — коли з кранів нормальним напором йде саме така вода, як тобі треба, а не фігачить окроп тонкою цівкою;
— наявність недешманських розхідників (типу туалетний папір не обухів, а Зьова, одноразові накладки на унітаз, вологі серветки, наявність мила та крему для рук);
— адекватний і вчасний клінінг зон спільного користування;
— наявність достатньої к-ті переговорок та зокрема нормальна вентиляція у самих переговорках;
— повноцінна кухонна зона з холодильниками, СВЧ, кавомашинами, столами, серветками і т.п.; якщо компанія може собі дозволити — то всякі сніданки-снеки-фрукти + доставка обідів буде плюсом;
— великим плюсом буде норм краєвид за вікнами, найкращий варіант — панорама на місто/річку, а коли там за вікном «балабановські» пейзажі — то дуже не ок;
— робоче місце із широким столом, коли не треба з колегами ліктями жатися і адекватне офісне крісло з підголовником (цей пункт можна накручувати досхочу, але з огляду на тенденцію із ремоутом/гібридом це не є прям суперкритичним);
— мабуть треба щось сказати за парковки та паркомісця, але я не маю прав та авто, тому тут хз, що вписати;
— в цілому щоб був не доходяжний ремонт в офісі, а «на рівні» офісів пдфіллєра/генезіса або хоча б щось подібне до середнього по палаті у БЦ "Парус"/"Ріальто" і т.п.;
— ну і що офіс — це саме повноцінний офіс у БЦ, а не
— наявність промислових генераторів чи інших варіантів незалежного електрохарчування в офісі;
нормально так! то явно не джунівський райдер :)
багато таких варіантів у Києві?
всі ж до генезиса і пдффіллера не помістяться.
ви б особисто були згодні до такого офісу добиратись на30-60 хвилин довше?
Якщо середній час в дорозі складає до 1 години — то в цілому так, якщо більше — то вже під питанням. Ну і в обох варіантах я б надав перевагу гібриду2-3 дні на тиждень і кататися на таксі (ну але це точно не в реаліях сьогодення).
В часи ковіду великі компанії навіть організовували шаттли по районах Києва, організація була дещо сира (ексельки наше всьо) але воно худо-бідно працювало.
Ще відносно непогана штука був убер шаттл, але лавочку прикрили, і він 40% кейсів глючив доволі неприємно — скидав поїздку рандомно або показував неіснуючий шаттл
20 км від Києва — це1.5-2 години на комьют зранку і вечором. Тому дякую, але ні.
У місті ще ок, але знову — якщо комьют займає більше 30 хвилин в одну сторону, то сорі, але давайте розглядати ремоут.
а якщо пів години електричкою чи пів години на авто?
це якщо з ближньої околиці Києва.
Що таке «ближня околиця Києва»? Якщо людина живе на правому березі на умовному Виноградарі, а ваш офіс за Броварами, то це ніяк не буде 30 хвилин у годину пік у сучасному Києві. Теж саме валідно, якщо людина живе на лівому березі, а ваш офіс десь під Ірпенем.
У будь-якому випадку їздити кудись за місто, щоб попрацювати — таке собі задоволення. І одразу виникають питання, чому компанія орендує офіс десь не у місті? Компанія не турбується про своїх співробітників/їх час? У компанії немає грошей на нормальний офіс десь у центрі?
я маю на увазі з умовного Академа у Бучу,
чи з Героїв Дніпра у Нові Петрівці,
чи з Бориспільської у Бориспіль.
тобто як альтернатива для офісу в цетрі Києва, до якого можна доїхати на метро.
різниця полягає в наступному:
в центр києва треба їхати або у переповненому метро, або у досить щільному трафіку.
за за місто в цей час трафік практично відсутній.
і та ж сама картина спостерігається у зворотному напрямку ввечірі.
окей, тобто єдиний плюс — менш щільний трафік. Ще є якісь переваги кожного дня кататись за місто?
Чого ж єдиний?
Вище у Алекса цілий райдер і в якості прикладів відповідних офісів — пдффіллєр і генезіс.
Але таких офісів у Києві на всіх айтішників не вистачить.
В мене зараз якраз такий офіс, як описано вище. Тому і не розумію, навіщо навіть гіпотетично їздити в офіс за місто :)
так це ж супер :)
я пригадую офіси, в яких я працював до 2008 року — нічого подібного не було.