Чи реально отримувати $8000? Обговорюємо, що треба вміти, щоб мати таку зарплату

Побачила сьогодні список топ-наймів за березень від Djinni і виникло питання — що треба робити, щоб отримувати такі зарплати 🤔

Поки всі навколо говорять про кризу та просідання ринку, хтось спокійно закриває позиції на $8-9K. Різниця між джуном і сеньйором усім зрозуміла, але ось ця прірва між звичайним Senior-розробником за умовні $4K і фахівцем, якому компанія без вагань виписує чек на вісім тисяч, справді інтригує.

Очевидно, що на такому рівні бізнес купує вже не просто швидкість кодування чи знання фреймворку. Це або глибока експертиза в якійсь вузькій ніші, або ж просто ідеальна англійська і вміння круто себе продати замовнику.

Як думаєте, за які навички насправді йде така переплата і чи реально взагалі вийти на ці цифри, якщо ти просто хочеш писати код і не лізти в менеджмент?
👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Треба вміти проходити співбесіди, все. Бачив людей які мають 300+ (колеги зі штатів) і не вміють ніфіга, в бачив людей, які за 3к проект тягнуть

Всі хто заробляють більше 20к гримнів, мають сидіти в тюрмі.

Просто працювати на закордон. $8К це не шось прямо видатне. Видатне починається на $13-15К

Різниця в тому що один просто виконує свою роботу, та знає гарно якусь технологію, в той час як інший забирає біль і проблеми зі столу вище і вирішує їх.
Бере відповідальність за розвиток продукту, направлення і тд. Не перекладає відповідальність на інших і приходить до людей на позиції вище не тільки з питанням, але і з рішеннями.
Як в тому фільмі «Людина — швейцарський ніж» :)

Надо попасть в нужное время и нужное место. Когда у манагера на проекте горит жопа из-за невозможности закрыть критическую вакансию (например, клиентские собесы уж оч жёсткие) — тебе дадут любые деньги, лишь бы ты согласился.
У меня так 2 раза было на Lead AQA. 1 раз насыпали $4000 в 2017-м (тогда 95-й перцентиль на DOU виджете по моей специализации был $3750), 2-й раз $7500 в 2022-м.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Макс написав в LinkedIn такі от штуки з скріншотами де обведено красним овалом : «Локація найму : Іспанія». Можем закривати питання : «Що треба?», питання не в тому що вдвічи вище ніж по ринку, а в тому — що інший ринок, на який між іншим вийшов Jinni як платформа.
Щодо спреду, тобто співвідношеня «Дохід — Витрати», то собівартість життя в : провідних країнах ЄС , США, Канаді, Японії тощо аналогічно значно вища за Україну при чому часто сильно не пропорційно більш високому доході при праці в наймі ленійним співробітником, яких шукають на ринку масс рекрутингом по оголошенню.
Тобто ті завітні $10 000 на місяць до податків в Кєві чи Солт-Лек-Сіті чи Індіанаполісі, це жебрацька херня в десь : Пало-Альто, Сан Хосе чи Маунтін Вью, або на Манхетені, де вже 26-30 тисяч на місяць це вже мета рівня, Upper Middle Class.

Працюю з дома за половину даної суми. На роботу в середньому витрачаю 4 години на день. Можу знайти ще одну таку ж, і мати $8k за повний день. Але поки немає потреби, бо власний час наразі цінніший за ці гроші.

Ти не думав що ті хто мають 8к теж працюють з дому по 4 години на день?)

Всяке буває, але чому я маю про це думати? В мене є кейс у контексті топіка, я його озвучив. The end.

Эти наймы вообще настоящие или просто инсерт(8к, дата сайнтист) в базу? Я на джинне вообще отключил профиль и 2 года не захожу, одни какие-то бичи пишут с предложениями по 4-5К гросс и то потом начинают канючить шо типа много

Місяць тому, до 7к€ пропонували, гемблінг, звичайний сіньор be дев без лід обов’язків.
Знайомий має 8к€, теж ставки на спорт європейські

Там чого тільки не обіцяють, це такий тип «бізнесу». Якийсь час тому теслу типу обіцяли і «розігрували» проміж ІТ-шників, так і вийшло — усіх розіграли.
Так вийшло, що в 2006 в одному з перших місць роботи я студентом потрапив в такий заклад адміном не надовго (йшов і «ігровуху» та «інтеренет кафе» виявилось це придаток до покер клубу, де лутери зі стола переходять в онлайн). Там дуже швидко виявилось, що виявляється, що казіно як постійно у вигращі — так і має багато чого в «написаного дрібним шрифтом». Та недовгого досвіду такого закладу з середини, залишається лише підверджувати Достоєвського. Людям від тих закладів і таких «бізнесменів» які організовують такий «бізнес» вартує триматись подалі.

гэмбла и крипта это специфичиские высокорисковые категории, не всем интересна разработка лохотронов

Я думаю, що реально великі найми і не оголошуються. Останній мій найм на джинні(значно вищій медіани) рекрутер мені просто не підтвердила. Тобто я працюю, найм є, але в статистиці джинні він не фігурує.

Була ж програма бонусів від джині за повідомлення про таких хитрожопих

В мене було декілька наймів на джинні, давно правда, але жодни не був як у профайлі, зазвичай вищі. В цілому я не сильно переймався цими цифрами, скоріше як тренд дивитись, тобто оріентир але саме перемовини вирішують ціну.

Для цього треба працювати безпосередньо на клієнта, наприклад через Upwork. Він ще живий хоча там дуже складно. Такі гроші це рейт $60/годину: $60*160*11/12=8 800,00 $ (11 місяців працюємо, місяць відпустка/хвороби). Це вже близько до стелі, але проекти на $60-$70/hour ще існують. Треба мати прокачаний профіль, треба вміти вести діалог з клієнтом і закривати його потреби.

Це означає вести власний бізнес в сутності. UpWork вас не прекриє від податкової перевірки наприклад, чи від візитів дільничого, пожежних, сан станції і т.д. і т.п. Є звісно класичний варіант гільдії, де є юридична фірма типу Uber яка в Дія сіті і т.п. та має купу фрілансерів які їм платять фіксовану ставку, вони беруть на себе усі юридичні моменти. Ганятись днями за одиничними ФОП-ами державі теж нема сенсу.
Ну і усе інше : вихідні, лікарняні, періоди коли нема замовлень (бенч), можливі і кассові розриви (грошей ще не надійшло в розрахуватись вже треба), підвищення кваліфікації і т.д. і т.п. — це усе ващі власні проблеми.
На томість у власного біщнему, верхнього приділу доходу, дійсно не має . Бізнемен — це єдина форма діяльності де таке.

Ви якихось серіалів надивилися.
Стосовно бухгалтерії — ФОП 3ї групи платить податки раз на квартал, здає звіти, і вся ця бухгалтерія займає годинку часу раз у 3 місяці.
Стосовно вихідніх/лікарняних — це виключно ваша особиста справа (беручи до уваги вимоги клієнта) коли влаштовувати вихідні і коли хворіти. Я привів розрахунок дуже близький до реальності, коли ми працюємо 11 місяців з 12.
І ні, ще ніякий не бізнес. Це простий продаж жопо-годин, але при цьому платить кінцевий клієнт саме вам, і прокладки посередині нічого собі не забирають.

Ви по простоті ведення бізнесу Німеччину наприклад і інщі локації не плутайте. Десь криша може і не треба, а десь без неї не обійтись. А як не буде то буде : перевірка кожен день по усіх питаннях, дільничий, пожежний, сан станція, захист прав споживачів, антимонопольний комітет, обл енерго розповість про ліміти і т.д. Усі знайдуть порушення і накладуть штрафи — бо в бюджеті між іншим дефіцит, а непмани і без того припухли із спрощеною системою і без ПДВ.
По особо не зрозумівшим правила гри — ТЦК оточить навколо офіси, торогові точки і т.д. і т.п.
BTW Та і в ЄС одним нашим клієнтам свого часу, влупили штраф в 40 мільонів Євро за GDPR. І державні органи в сутності цікавило план зборів, а не по суті. Хто отримав парірець вчасно — той молодець, хто ні, або це якись там американскій Big Tech монополіст — от вам штраф.

это всякие вырождения ввиде дия сити и галерных бухгалтеров породило целое поколение, которое не умеет считать свои налоги, б2б или фоп сам себя отпускает в отпуск сколько хочет и болеет сколько нужно, да за свой счет, на галерах просто больничные и «отпуск» уже вычтены из финальной суммы. Какие-то банки умееют выписки пересчитывать по курсу нбу, раз в квартал потратить полчаса а то и меньше вбить 2-3 числа в декларацию

Так, але для цього треба погодитися та знизити свої очікування з 12-13 до 8 :(

Чи реально отримувати $8000?

нереально) 5 наймів на країну, це 5 наймів на країну

Там може і Польща і Німечина, чи навіть США бути, де то не такі вже і великі грощі. Junior Google в Маунтін Вью це $120 000 на рік, тобто $10 000 на місяць. А середня зарплатня буде $210 000. Середня ЗП по DOU $3400 jobs.dou.ua/...​5-12&group=1&position=all
$41 000 для Америки буде доходом на 22 000 менше середнього, і характерна для доходів фермера в штатах : Огайго, Індіана та Місурі. Навіть податки при таких доходах знижно.
$96 000 на рік не погано, та для не дорогих штатів.

Junior Google в Маунтін Вью це $120 000 на рік, тобто $10 000 на місяць. А середня зарплатня буде $210 000.

Звідки ці дані?

Да от хочаби від екс рекрутереки Google (тут на DOU вона теж часто публікувалась) youtu.be/...​_j5gQ?si=L3RRbBydFizmWoQq Звісно ще є Levels і т.д.
За Цюріх та інщі локації не скажу, та можна нагуглити :)

Цьому інтерв’ю вже понад 5 років, а сама рекрутерка на момент інтерв’ю пропрацювала там 4 місяці. Вона, звичайно, висловила своє власне бачення і як працює саме вона в своїй команді (що логічно).

Озвучені нею числа були побажаннями кандидатів а не TC (total compensation) від Гугла. Зарплати інженерів в Цюріху приблизно такі самі як і в Каліфорнії (індивідуальний перформанс має значно більший вплив ніж локація в цьому випадку).

Але з інтерв’ю не зрозуміло що саме являють собою озвучені числа. Чи це TC, чи лише базова зарплата. Бо вже з 5-6 рівня базова зарплата при якісному перформансі складає, може, десь лише половину від заробітку (все інше це бонуси, акції, компенсації за oncall, премії, додаткові виплати для оплати страховки, додаткові пенсійні matching, грошові виплати на дітей (хоча в Каліфорнії їх, здається, немає), компенсації для оплати навчання, тощо)

індивідуальний перформанс має значно більший вплив ніж локація в цьому випадку

Хаха
Скажм ще гуглерам в Польщі де ЗП +30% від галерної

Так то Польша, та UoP, а не крипта з гемблінгу. Іпотеку можна брати, «член суспільства», курва )

В Польщі можна і криптою отримувати зп. Але одразу треба дивитися податок.

ключовим було «в цьому випадку»

+ це звісено бред, в якийсь чомусь і хтось вірить.
В дисциплінароному суспільстві, в якому діє рангова конкуренція — дохід завжди залежить від соціального статусу. Який «індивідуальний перформанс» того же Цукерберга ? Не колись в общазі Гарварда, а зараз ? Завалив проект вартістю в 80 міліардів долларів, найбільший фінансовий провал в історії навіть не ІТ а тех індустрії. Місячна программа США в 60-70 із урахуванням інфляції була дешевша. Та це не має жодного значення, бо разом із тим, свого часу чувак створив майже світову монополію на ринку соціальних сітів, яка приносить величезний дохід і диктує ціни і отримав соціальний статус — мульті мільярдер (тобто найвищій в сучасному світі, вище політиків бо це вони прибігають за грошами на вибори).
Те саме співробітники в штаті компанії і тимчасові контрактори, або взагалі персонал взятий в лізінг (в багатьох крахнаї це ше і нелегально, та ухилення від оподаткування та соціальних виплат) — це рішуче різні соціальні статуси. Друге — це батрак. Так само громадянин США наприклад, Польщі, України або наприалад Ємену — це прірва соціального статусу і відповідно доходу. Припусттмо усі четверо продавці взуття в магазині, робота абсолютно та сама — а дохід, права і забов’язання радикально інщі.

Нужно уметь аккуратно вылизывать анальное отверстие начальству.

Конкретно такая услуга стоит на рынке всего $200 :)

vic скрізь побував, все знає

Останнім часом (років 5-6) в українських айтівців питання «як вийти на 6-12к» (залежно від амбіцій, хто як собі хоче) отримало очевидну відповідь — мати більше одної зарплати на 2-3 проектах. Хоботиш умовно два проекти (найчастіший варіант) по 3-6к (вже хто на що здатен) та й в шоколаді. Бо давно вже всім ясно, що один проект на 10+к буде значно важче тягнути, бо як правило така компенсація передбачає те, що вас будуть витискати, як лимон, до останньої краплини, вижеруть весь ментальний ресурс за ті гроші.
Розумію, що авторка, скоріш за все, у питанні закладає неявним чином умову «на одній позиції/проекті/ставці», але сказав, як я це бачу і відчуваю. Всі ті товариші/колеги, з ким я спілкувався за ці роки, вважають значно простішим варіантом для менталочки та й загалом для комфорту життя мати два (а дехто й три!) менш напружених проекти по 3-6к, що в сукупності дасть той же фінансовий ефект, але на голову буде значно легше, треба лишень трішечки піднапружитися і правильно вміти у тайм-менеджмент, вміння розпланувати свій час і уникнути конфлікту важливих мітингів (неважливі йдуть лісом). Особисто знаю розробників, один з яких має два проекти по 6к, а інший три проекти 4к+4к+3к і почуваються добре.
Альтернатива, щоб мати таку з/п на одному проекті — США, але я теж так розумію питання авторки, що мова про Україну.

Бо давно вже всім ясно, що один проект на 10+к буде значно важче тягнути, бо як правило така компенсація передбачає те, що вас будуть витискати, як лимон, до останньої краплини, вижеруть весь ментальний ресурс за ті гроші.

Досвідчені айтівці знають, що це не залежить від зарплати. Можуть спокійно і за 3 тис в місяць вичавлювати. А за 10к навпаки може бути лафа.

Та звісно, що перекоси бувають. Але у більшості випадків все таки воно корелює.

В мене є стереотип, що ненапружений проект важко знайти навіть за малі гроші. Чи будуть платити 3к, чи то буде 6к або більше — всюду будуть пробувати вижати з розробника всі соки.

Мені здається на фоні достатньо активних обговорень про те, як заробляти X000$ на місяць, ми (як ІТ-спільнота) недостатньо активно обговорюємо те, як заробляти X0000$ на місяць. Тобто багато хто в Україні змінює звичайну роботу, де нормальним середньомісячним доходом є 500-900$ на роботу в ІТ, де можна заробляти в діапазоні 1000-9000$ — тобто аж на порядок покращити своє фінансове становище і якість життя. Але при цьому практично відсутні розмови про те, що потрібно для другого фінансового стрибка — з айтішного рівня 1000-9000$ на місяць на підприємницький рівень 10000-90000$ на місяць. У мене відчуття, що у спільноти є запит на це, що певний % ІТ-спеціалістів також хочуть пробити цю стелю і перейти на принципово новий рівень, але всі наче просто соромляться публічно сказати: «Так, я хочу більше грошей».

Дуже хотілося б почитати історії таких амбітних людей (навіть якщо це історії про epic fails) — до якої суми прагнете, які кроки робите у цьому напрямку, що вдається, а що ні. Враховуючи кількість доларових мільйонерів та мільярдерів у світі, я вважаю ми маємо повне право нормалізувати у суспільстві бажання деяких людей мати легальний дохід $10к+ на місяць і не соромитися цього. Навіть попри те, що певна частина людей з таким доходом отримує його неетичним/нелегальним шляхом, але ж не всі такі.

бажання деяких людей мати легальний дохід $10к+ на місяць і не соромитися цього. Навіть попри те, що певна частина людей з таким доходом отримує його неетичним/нелегальним шляхом

Сама ідея заробляти х10-x50 від інших спеціалістів це вже не етично=)

що потрібно для другого фінансового стрибка — з айтішного рівня 1000-9000$ на місяць на підприємницький рівень 10000-90000$ на місяць

Я бачив лише варіанти
— вкрасти жирного клієнта і стартанути свою шлюпку
— членом правління в кілька компаній. Але для цього треба в правильній сім’ї народитись
— зробити свій інвест фонд (в народі піраміду)
— до 20к$ ще можна на двох проектах, типу fractional CTO

При чистому доході в 6-10% (що вже дуже багато), 50к/місяць = 600к/рік. Тобто треба $6-10 млн.

Тому ха-ха а не 50к в місяць

Я в позаминулому роцi працював за 8200$ десь пiвтора мiсяця, не сподобалось i пiшов. Невеличка американська компанiя десь на 30 +/- людей, рiзнi проекти. Вийшли вони на мене самi через Linkedin та мiсцеву чеську рекрутерку.

Доброго дня, Андрію! Побачив ваш коментар і вирішив написати. Нещодавно релокувався до Чехії, зараз працюю віддалено на українську компанію, але хотілося б знайти офіційну роботу тут.
Я фронтенд розробник з 3 роками досвіду. Чи не могли б ви порадити, де краще шукати — які платформи, агенції чи інші канали використовували? Буду дуже вдячний за будь-яку пораду!

Доброго дня, заходьте в чат t.me/uaitinczechchat там все розкажуть. Але зазвичай роботу можна знайти на Linkedin/Indeed.

Бідні сеньори бідніють, а багаті сеньори багатіють!
Змова крипто-ші-айті-массонів!

Мабуть варто розпитати тих, хто отримує такі офери. Здається кілька років тому була схожа стаття.

Саме так, ці матеріали зібрані під тегом Рахуємо гроші

Надо попасть в нужное время и нужное место. Когда у манагера на проекте горит жопа из-за невозможности закрыть критическую вакансию (например, клиентские собесы уж оч жёсткие) — тебе дадут любые деньги, лишь бы ты согласился.
У меня так 2 раза было на Lead AQA. 1 раз насыпали $4000 в 2017-м (тогда 95-й перцентиль на DOU виджете по моей специализации был $3750), 2-й раз $7500 в 2022-м.

Спочатку треба жити в країні з податками < 15%

Просто працювати на закордон. $8К це не шось прямо видатне. Видатне починається на $13-15К

$8К це не шось прямо видатне

$8К не видатне? А за березень аж три людини на всю країну найняли на таку зарплату

У мене за минулий місяць було 9 чистими, видатною людиною себе не вважаю. Але секрет такого заробітку ми всі прекрасно знаємо — імплоймент + ненапряжний фріланс. Про це тут просто не говорять і в принципі, правильно роблять)

Це ті, кого саме чз джинні найняли. Наймають і чз Лінкедин, і по рекомендаціях. Де не показують за скільки найняли.
Плюс, тут нижче написали, у багатьох є ще фріланс додатково.

Треба ще щодо джинні подивитися першоджерела, а саме,який домен, яка компанія.
Але я знаю щодо , наприклад, Data S. і тих, хто працює з аі, то там цифра 9к не є чимось дивовижним зараз.

Якщо добре шариш в крипто-блокчейнах, то від $250K річної

Обнищала українська ІТшка, ще 3-5 років назад сінйорів з зарплатнею менше 7к рахували за лохів, розказували як в Україні з зарплатнею 7-10к живеться краще ніж американським трактористам, насміхалися з подібних топіків і автора мало не в дурку записали:
dou.ua/forums/topic/41515

А зараз три людини на всю країну 8к

Такртористи зараз також не сильно балувані. Повезло якщо на стабільному проекті, а так тут пачками на мороз виставляють аж бігом, деяких вже і не раз )))

Так ЗП реально впали.
Ті ж 5 років тому топ найми Джині це було 12-15к

Навіть я ходив на співбесіду на 12к)
Правда навіть рекрутера не пройшов, але все ж=)

Треба бути кращим у своїй ролі, працювати як коняка, і бажано не в аутсорсі. Бути тим топ 1-1.5% з зарплатних опитувань на dou :)

Треба вміти проходити співбесіди, все. Бачив людей які мають 300+ (колеги зі штатів) і не вміють ніфіга, в бачив людей, які за 3к проект тягнуть

Ось тут обговорюють, що треба робити аби заробляти 10+ в Україні.
В темі не тільки про ІТ.
www.reddit.com/...​000міс_чим_ви_займаєтеся

Різниця в тому що один просто виконує свою роботу, та знає гарно якусь технологію, в той час як інший забирає біль і проблеми зі столу вище і вирішує їх.
Бере відповідальність за розвиток продукту, направлення і тд. Не перекладає відповідальність на інших і приходить до людей на позиції вище не тільки з питанням, але і з рішеннями.
Як в тому фільмі «Людина — швейцарський ніж» :)

Так багато говорять про брати на себе відповідальність, але мені цікаво, якщо людина взяла відповідальність і проїбалася і зіпсувала продукт, або якийсь функціонал, то як вона буде нести відповідальність? Якщо це не просто слова то напевно треба її позбавити тих грошей що вона отримує, але тоді виходить що 9к отримують лише ті, які беруть відповідальність і виграють. Або якщо покарання за помилку немає, тоді це не є відповідальність, ти просто кажеш що знаєш як треба, тобі вірять і палять гроші, а ти можеш і не знати, або думати що знаєш, а по факту ні

Відповідальність то мантра. Якби СЕО брав відповідальність то замість скорочення 20% штату мав би харакірі зробити, а так ще й премію за оптимізацію собі випише

Якби СЕО брав відповідальність то замість скорочення 20% штату мав би харакірі зробити, а так ще й премію за оптимізацію собі випише

Абсолютно некоректне порівняння, вибачте(:. СЕО зазвичай має за мету більшення вартості компанії, прибутків і тд. Якщо завдяки скороченню вартість компанії зросла, то премія цілком логічна і заслужена.

Все правильно так і буде, зіпсував продукт поніс відповідальність, це і в контракті прописано.
Не псуй продукти і буде норм:)
Але в цілому, якщо не у вакуумі все це брати, то одна людина не може зламати весь продукт, ну або тоді цей продукт з самого початку такий собі.
Помилки теж різні бувають і без них в цілому нічого не може розвиватись, це частина процесу.

Але як казали в якійсь гарній книжці, ІТ це одне з небагатьох мість де тобі платять за те, що ти робиш помилки, але ніхто не очікує що ти зробиш одну і ту саму помилку двічі.

Це не правильний перевод із англійської мови тому що, бо правильний — «не боятись прийняти повноваження». Відповідальність — це те до чого притягують, а повновпження це те до чого приводять. Це призив показувати начальству або ринку амбіційність і не бути пасивним.
Оскільки ви в Україні чи будь де на аустсорсі, те що зветься контрактор — тобто мексиканець якого взяли на парковці біля будівельного супермаркету на тимчасову роботу по сірій схемі щодо податків якщо бути чесним, оці усі стандартні для Америки карьєрні консультації просто не можна застосовувати і не адаптуються для України і пост радянского простору (крім Балтійських країн які в ЄС) зовсім. Якщо ви полізите в бізнес повноваження замовника де вас не питають, я вам гарантую — виліте з відти як корк з бутилки бігом, не наступайте на чужі граблі де хтось вже неоднаразово наступив. Як не крути — це аутсорс це халдейство за природою.
Власне вони і для Мексики чи тому подібних країн другого світу теж не адаптуються. В нас працює зрвсім інше : Пабло Ескобар, Рінат Ахметов і т.п. — типаж Саша Белый. Або адаптація працюючих в Америці бізнес моделей сюди аля : Олег Тіньков чи Павло Дуров. Останній варіант продати якесь досягенння СРСР чи дороблене після за кордон за тверду валюту, в першу чергу сировину і природні копалини буває і щось наукове, головне щоби купили за валюту. Батраки студенти — один з таких, їх треба впарити багато для отримання прибутку. Таким чином на галері, чим більше ви вмовили замовника набрати народу і чим на довше, навіть в порушення закону Брукса, тим більший ви молодець для галерного бізнесу.

«Людина — швейцарський ніж» це як раз ті самі люди, яких ніколи не будуть брати на 10к/місяць ))

стосовно IT із того що я бачив шоб вийти на 10к потрібно або паралельно мати 2-3 праці, або бути дуже талановитим пiздaбoлoм який ніколи не припиняє змінювати місце праці.
е виключення коли людина вузький спеціаліст і знайшов своє місце в великій компанії, но там як раз «просто виконує свою роботу»

і знову ж таки, залежить від місця — Америка сама «хлібна» і там 10к це ще ок, десь в Європі 10к це вже менше 1% від всього населення і зовсім інша справа (і податки)

тільки з Європою один ньюанс, там не «американський» WLB

В США зараз 10К це якийсь низ ринку
Або це вам так розповідають, або ви не орієнтуєтесь в тому що відбулося в 2023, нормальні специ там 300К на рік а то й вище

хз, дивлюсь по тому як по знайомим. Ті шо на Америку отримують більше, но не прямо х10 від европейських. Так, виглядае все «смачно» але податки і тд. Більше всього «чистими» отримують ті хто проходить повз, тобто криптою і тд

Окей, вперед, продемонструй клас

В США зараз 10К це якийсь низ ринку

Це середня зарплата айтівця в США, і це ще брутто
www.indeed.com/...​oftware-engineer/salaries

120к це тупо мінімалка для сіньора в штатах.

120к це тупо мінімалка для сіньора в штатах.

Статистика так не вважає. Можливо у топових локаціях це мінімалка, але є й інші локації.

В твоє число входять джуни і люди які працюють програмістами на заправці, як в нас за 20к грн. Це різні рівні.

В мене в команді в південній америці рейндж сіньора 5-7к, стафф/принципал/EM 7-9к.

Ти ще врахуй що там компанія має ще у 401k і за страховку відстьогувати. Тому платити нашому 10к це мабуть рази у 2 вигдініше ніж місцевому

Припустимо це тільки Долина, абр Нью Йорк де це по суті при тому що це багаио для України, для тих місць — не так вже і багато, хоча звісно набагато краще за середню зарплатню по регіону. Так то середня ставка по США $130 000 на рік до податків.

думаю що таких як я набагато більше 1%

порахуйте це не складно. Навіть чисто для своєї країни де працюєте. А взагалі в европі е публічні статистики що кожного року казна викатуе відштовхуючись від податків.

моя улюблена — найкраще в колгоспі працювала корова, але головою колгоспу вона так і не стала. Давайте будемо реалістами — реально абсолютно не важливо як ви вйоб*єте, якщо система над вами і за вами стабільна, і задовільняє всіх — то ніхто не буде рушити її, заради ваших амбіцій, дорого може обійтися.
А другий момент, не всім подобається збирати біль і проблеми, є люди яким комфортніше код писати, чи то якісь інженерні задачі вирішувати. А не ото все по 10 годин на день по зусрічам вислуховуй.

Катерино, ви спробуйте за посиланнями прокликати. Наприклад, там у кандидата в очікуваннях коштує 15к, відповідно він був найнятий набагато нижче.
Тобто таких фахівців збіднює те, що вони коштують набагато дорожче і через кризу їх можна найняти дешевше.

Він міг це вже після найму встановити

Коли заманюють на так вище ринку, то там щось сильно не чисто. Або це відвертий авантюризм, або : гемблінг, беттінг, сегмент «для дорослих», крипта і т.д. можливо навіть темний сегмент ринку де вже позазаконом.
Верогідність, що там з рештою ошукають теж дуже велика обіцяти і справді платити — це не одне і те саме.
Як багато хто каже жодної смачної позиції ніколи немає в бублічних оголошеннях, на високі позиції жоден притомний бізнесмен чи наймаючий менеджер не найме людину просто за оглошенням.

Ви просто не там працюєте, вже більше 5 років маю 8К+, позиції геть різні від С++ game dev до high load, чи навіть embedded й просто AI(але звідти я сам пішов, бо то навіть дуже мало для AI)
8К дуже типова ЗП якщо не брати українські галери аутсорсні, те що на доу для сіньйорів в опитуваннях ЗП в медіані викликає криву усмішку. Але навіть українські компанії не пропонували менше 6К за останні роки,тз тих куди я ходив на співбесіди.
Вважаю якщо справжній сеньйор йде на менше, це демпінг. Або він не сіньйор.

Й так , не за оголошенням, частіше шукаєш сам , або через рефереалів знайомих.

навіть українські компанії не пропонували менше 6К за останні роки,тз тих куди я ходив на співбесіди.
Вважаю якщо справжній сеньйор йде на менше, це демпінг. Або він не сіньйор.

Повністю згоден, норм сіньор це 6+ навіть зараз.

Але чомусь рекрутери так не думають. Переважно до 5к пропонують

а ви не ведіться не неприйстойні пропозиції сумнівних осіб

Переважно до 5к пропонують

Клієнт платить 8-10к за сіньора.
Шлюпка хоче 50% маржу.

От і є ліміт в 5к.

Але можна ж не погоджуватись на 5к.
Бачиш що проект цікавий. Йдеш все одно на співбесіду. Показуєш насеільки ти крутий, особливо клієнту.
А тоді кажеш рекрутеру що проект супер, ти дуже зацікавлений, але в тебе є ще один офер на 7к.
І тоді шлюпка погоджується зменшити маржу, давши тобі 6500

Я працював на різних шлюпках, і мав доступ до контрактів, бачив клієнтський рейт, маржу і відповідно зарплати членів команди. Дійсно, маржа плаває у більшості випадків від 30% до 50% — і це не тільки залежно від того, чи клієнт з США чи ЄС, а й від рівня розробника/тестувальника. Частіше на джунах (якщо такі є на проекті, що рідкість) і мідлах маржа шлюпки (у %) була вища, ніж на сеньйоро-лідах.

Частіше на джунах (якщо такі є на проекті, що рідкість) і мідлах маржа шлюпки (у %) була вища, ніж на сеньйоро-лідах.

так це ж класика: на одного сіньйора з мінімальною маржою пачка джунів/мідлів, на яких маржа вже значно жирніша, настільки, наскільки вистачає наглості. і по факту цей сіньйор відпрацьовує свою низьку маржу, бо тягне на собі якість і менторинг

Так, дужно-мідли тягнули бюджет, сіньори дужно-мідлів. Сінергія!

А тоді кажеш рекрутеру що проект супер, ти дуже зацікавлений, але в тебе є ще один офер на 7к.
І тоді шлюпка погоджується зменшити маржу, давши тобі 6500

Або з більшою ймовірністю просто візьме іншого кандидата, якому сума 5к подобається.
В більшості випадків що ейчари що директори розуміють що якщо хтось зараз хоче більше ніж дають, то навіть якщо дати йому скільки він хоче, то великий шанс що він на довго не затримається, так як через півроку-рік захоче ще більше і тоді вже давати не буде звідки і він піде. Та і завжди є інші кандидати, не обов"язково найкращий, клієнту то вистачить і звичайного дева, а галері вигідніше таких і продавати.
Не завжди беруть найкращого по скілам, частіше беруть оптимальний варіант по всіх пунктах, на якому можна заробляти свою маржу і не мати головняка на наступні кілька років.

Якось я пройшов всі етапи співбесід і от прям по всьому у нас все дуже добре метчилось, і я бачив що я їм дуже треба, але коли обговорювали кінцеву зп то вони обламались добавити навіть трохи, і потім просто відмовили(прямо сказали через те що не можуть дати скільки я хочу), ну і мабуть взяли когось дешевше, навіть не було варіанту погодитись на те що було. Звісно всяке буває у різних галерах, але от торгуватись це діло ризиковане, і не всі галери це роблять, і це повинна бути робота куди не дуже хочеться, бо якщо пошлють то буде обідно...

захоче ще більше і тоді вже давати не буде звідки і він піде.

куда?

Кудись де переманять)
Може і нікуди не піде, або ніде більше і не дадуть більше, але ж галера то цього не знає, вона просто не хоче знову шукати заміну і не хоче ризикувати.
Подумають що кандидат дуже жадібний до грошей, що йому байдуже де працювати і з якими умовами, йому головне хто більше заплатить, і він через це нестабільний і ненадійний.

Подумають що кандидат дуже жадібний до грошей,

і не кажи, жлобливий жлоб, даремно взяли

До 2022, і ще 2022 частково- синьорам 7.5к і 8к — спокійно галера пропонувала.
Я не сперечаюся, що залежить від домену і в гемблінгу , наприклад, може більше бути.

Зараз 6к- це середня ринкова. Багато кандидатів, хто від 7.5к хоче, що у Польщі, що в Україні. Просто треба пошукати.

No true scotsman. Це класика

Потрібно працювати без всяких посередників

К таким розумним одразу прийдуть усі інстанції і перевіряючи, вам тут не Грузія і не штат Делавер. Світ трошки складніший тому ті хто має соціальний статус мають массу престорог від таких простих.
Так звані «прямі контракти», це коли це такий собі кооператив де в певної группи осіб є юридична контора, що за певний процент робить кришу. Так виходить краще по грошам, де в галери є : бенч, студенти на лабі, відпустка, лікарняні і купа усього. Фріланс — це як відмовитись від страховки.

Хто прийде? Працюєш як ФОП 3 група ЗЕД, хто там до тебе за твоїми жалкими 10К в місяць буде проходити? Ти в якомусь райцентрі хіба що й будеш триндіти зайвого.
Не несіть нісенітниці
За рік на 10К — 120К, за рік на 4К =48К
За різницю у вас буде й страховка й відпустка, й власний офіс з серетуткою)
При бажанні після пари років можна взагалі не працювати

Хто прийде?

Та ось пан головний гусощипач потихеньку вже працює над цим, невпинно і невблаганно.

замісті тисячів порад від «Кабан Кабаничів»)

Всі хто заробляють більше 20к гримнів, мають сидіти в тюрмі.

Зараз платять щоб потрарити туди, а не в піхоту на посадку. З тюрми можна вийти, з могили ні.
В самих колоніях так само вигребли плато не спроможних в штрафні батальйони. Там дуже легко вмовити — або туди, або заставлять мити туалети. І прикасатись руками до суспільної сантехніки і взяти в руки від влади автомата — це не по понятіях. Та зондер команда Дірлеванґера — тобто статус сука чи красний за фактом, усеж краще ніж опинитись в статусі чушка. www.youtube.com/watch?v=uCR-Y-ylPK4

З тюрми можна вийти, з могили ні.

мене це завжди дивувало, типу якщо «звичайні» громадяни чоловічої статі мають права гірші ніж у собак, то звідки ця ідея, що в тюрмі можна сховатись і там раптом не чіпатимуть?

Здається, аналогічним за проблемами із здоров’ям, але набагато більш приємним способом уникнути піхоти — це просто стати наркоманом. У нас таких потрібніших в тилу повний район, нікуди не мобілізуються.

Vic, от мені вже давно цікаво, звідки у вас така всебічна ерудованість на всяку тему? Ви і по фінансово-економічних питаннях проконсультуєте, і історичний екскурс можете дати аж до епохи Древнього Єгипту, і на блатному чи тюремно-кримінальному жаргоні як риба у воді почуваєтеся. Коли ви встигаєте бути в тренді по всіх напрямках?

В балеті я не дуже, хоч поважаю, і усі в школі вчили наприклад : біологію, хімію або літературу. Знати мінімальні ази це зовсім не те саме, що бути спеціалістом в галузі.
Щодо буцигарні, то нажаль там можна опинитись як Навальний або Бабарико із Светличним. Пішов на мітинг під Раду проти відміни ФОП і привіт. Тобто щоб заїхати по «58-й» зовсім необов’язково бути кримінальним злочинцем.

це стара LLM, яка часто глючить та яку ніхто не знає як виключити

100%. Стиль статейки типу що оті люди зробили аби їм платили 😆
При чому на міжнародному рівні для схожих позицій це копійки. Особливо для сша
Катя, так заздрити не круто

Я навпаки радію, що є можливості для спеціалістів отримувати гарні гроші :)
А тому і цікаво який стек дозволяє гарно заробляти, не тільки ж для себе питаю, впевнена, що багатьом це також цікаво.

Там он Цукерберг давав і $100 000 000, щоб переманити спеціаліста із OpenAI. Справа не в беспосепредньо стеці, це бізнес. Коли когось наймають просто за оголошенням, то діють чисто ринкові закони. Умовно ви коли підете по базару то з краю у перекупів дорожче за у весь ряд на 30% огірки ви купте лише якщо це позаринкові механізми, наприклад ви постійна клієнтка в продавця і впевнені у якості бо перекуп продає тількі водборний продукт та ви давно знаєте продавця і у вас просто дуже мало часу ходити по рядах.
Є ще варіант блакитного океану конкуренції, у вас є товар чи послуга яку усі хочуть — але якого нівкого іншого чи дуже мало в кого є. Як то кажуть великий амкриканскій секрет, не в задоволенні потреб, а в їх створенні — маркетинг.

Це принцип реклами Jinny, взагалі Макс постійно користується методами маркетингу Мавроді іноді навіть чесно про це каже. На «куплю жене сапоги» ведется навіть той хто розуміє, що йому це втюхали.

P.S. А сенс подачі матеріалу : «Щоб заробляти більше ніж по ринку підніми дупу і йди шукати роботу на ринку через Jinny, бо в нас є вакансії і реальні приклади наймів на $8000».

бот сам з собою розмовляє

То субагент бикує

Підписатись на коментарі