Як не перетворити співбесіду з людиною з інвалідністю на допит про здоров’я?

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Натрапила на дві протилежні позиції щодо найму людей з інвалідністю. Із одного боку, кандидат описує ситуацію, коли під час першої розмови рекрутера більше цікавила не відповідність вакансії та скіли, а ступінь фізичних обмежень. При цьому позиція не була пов’язана із фізичним навантаженням. Обурення чоловіка легко зрозуміти, бо здоров’я завжди було чутливою темою і зазвичай людям неприємно обговорювати тілесні чи ментальні проблеми з незнайомцями.

Але з іншого боку, кадровик пояснює, що насправді роботодавець має обов’язок не допускати до роботи, яка протипоказана за станом здоров’я, а також повинен правильно оформлювати документи для трудових та податкових питань. За невиконання певних норм компанії несуть відповідальність, тож юридичне підгрунтя для запитів рекрутерів все ж існує.

Тому цікаво обговорити, як виконувати вимоги закону, не перетворюючи співбесіди з кандидатом на принизливий допит? На якому етапі доречно говорити про медичні обмеження та як вести таку розмову етично?

І взагалі, чи має ваша компанія чітко визначені правила взаємодії з кандидатами з інвалідністю?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі