Двічі в одну компанію: чи доводилося вам повертатися на попереднє місце роботи?

Чи був у вас досвід повернення в компанію, з якої ви звільнилися або звідки звільнили вас? 🤔

Звісно, все дуже залежить від причин звільнення. Наприклад, у мого знайомого з компанії пішло кілька спеціалістів суто через одного менеджера. Зараз вони туди ні за які гроші не повернуться. Але якщо цей менеджер звільниться — з задоволенням поновлять роботу, бо сам проєкт їх повністю влаштовує.

Або буває інший сценарій: ви вже звільнилися, вийшли на нову роботу, і тут стара компанія приходить із запізнілим контрофером та просить повернутися.

Чи був у вас успішний або провальний досвід повернення до колишнього роботодавця? За яких умов ви б взагалі погодилися знову там працювати?
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Звільнилась бо не було проекту. Пішла в іншу компанію, але за 3 місяці вирішила піти бо взагалі не сподобалось. Якраз в той же час списались з колегою з попередньої компанії і я написала що зараз без роботи, а на його проекті була вакансія як раз і на бенчі нікого не було, він сказав про мене менеджеру, менеджер передав рекрутеру, рекрутер знайшов мій контакт і мені запропонували повернутись. Технічне інтерв’ю не треба було проходити, зп дали більшу (хоч я і не просила), тайтл той же. Але забавно, що підвищення зп заморожені в компанії, виходить якби не звільнилась і не повернулась, то була би зі старою (меншою) зп. І ще навіть подарували «стартер-пак» з брендованою кепкою і ще там чимось.

Пішов з EPAM рік тому через те що з початком війни в компанії повністю заморожено рейзи компенсації, і працювати мідлом з сеньорним скоупом на деяких проектах за джунівську ЗП було вже дуже сумно. Через 5 місяців в дуже маленькій компанії з деяких причин вирішив що все ж таки великий ентерпрайз мені більш підходить. Знайшов в EPAM по старим зв’язкам проект, пройшов декілька проектних співбесід на сеньорну позицію, сподобався, проект мене вирішив найняти.

Уявіть моє (а також хайрінг менеджера на проекті) здивування, коли моя колишня RM, дізнавшись що я намагаюсь повернутись, втрутилась в процес, наполягла на формальній співбесіді і фактично «зарізала» мене, типу недостатньо досвіду для сеньорних позицій. А коли я чисто для цікавості подався просто через сайт на мідловську — мені відповіли, що для мене в цій компанії вакансій немає. Потім хайрінг менеджеру на проекті було сказано, що «він це спеціально придумав, щоб піти і потім повернутись на вищу ЗП, це такий трюк, ми його назад не візьмемо в жодному разі». І це при тому, що компанія декларує всебічну підтримку ветеранів, а ще при тому, що після повернення до компанії зі служби в ЗСУ за рік ця RM спілкувалась зі мною рівно 0 разів.

Найдивніше, що частиною екзіт процедури було заповнення анкети, де були питання, чи буду розглядати можливість повернення якщо що :) додає трохи когнітивного дисонансу.

Я поверталася на попереднє місце роботи — за рік після звільнення мене знову запросили у ту ж компанію, але на іншу позицію. Я погодилась, бо на той момент мене влаштовував і інший напрям діяльності, і нові кращі умови, ну і я завжди була в гарних відносинах з командою

Я ТРИЧІ працював в одній і тіж компанії.
Були поглинання хтось когось викупав-продавав, потім хтось купував тих хто купив нас і як результат скорочення.

Мене кожен раз скорочували, але я з часом повертався :-)

Досвід такий був. Довелося повернутися на попереднє місце роботи. Це не було повʼязано із IT. Це була компанія FMCG, це була емоція. Все пізнається в порівнянні як то кажуть. Шеф прийняв без питань взагалі. Головне було усвідомити для себе в голові такий крок. Нічого поганого і страшного в цьому не бачу

Прямо зараз повертаюся до співпраці з компанією після декількох місяців перерви. Заходжу на той самий проект, хоча і в іншу команду.

Відчуття поки що дуже приємне, я навіть не очікував що буду такий радий повернутися.

Працював в Infopulse тричі. Ніколи не пошкодував, що повернувся. Кожного повернення це була абсолютно не та робота, з якої я йшов. Кожного разу повертався за запрошенням, що особливо приємно. У якості вибачення можу лише повідомити, що жодного разу я не пішов звідти тому, що це було моє бажання. Перші два рази мене висмикнули до себе замовники, третій раз я, більш-менш змушено пішов до материнської компанії. Тим часом повертатися стало нікуди, а то б це було вчетверте.

@infopulseforever

Перші два рази мене висмикнули до себе замовники

А можна будь ласка детальніше, ніколи про таке не чув?

Двічі працював в Ciklum. Також двічі працював на одному проєкті але з різних аутсорсерів.

3 раза работал в Люксофте, 2 — в Global Logic.
Тут же всё просто: Украина — страна победившего аутсорса (по крайней мере, до 2022 года). И возвращаешься ты обычно на другой проект, в другую команду. Т.е., «возврат» в этом случае — это немножко некорретный термин. Ну и уходишь в общем-то тоже за +500, а не из-за «непримиримых разногласий», в большинстве случаев. Тут +500, там +500 = вот уже и +1000.
Nothing personal, just business :)

Тричі працював у Люксофті, двічі в Інтеліасі, питайте)

Це питання не має великого сенсу в аутсорс/аутстаф моделі, яка домінувала тут довгі роки й продовжує займати суттєву частку ринку.

Це як питати, чому компанія не працює весь час з одним замовником.

Ні, але стільки разів бачила, як «колишніх» беруть, а вони потім знов йдуть. Ніколи не розуміла цього, з власного досвіду

Повертався після скорочення, через 9 місяців у велику аутсорс компанію, щоправда на інший проект, ну і звичайно зі збільшенням ЗП.

Особисто так не робив ні разу. Але знаю колег, які стрибали у попередні компанії не просто двічі, а навіть по чотири рази! Причини — перманентний пошук плюс 500 і періодичні скорочення з проектів.

Працював біля двох років сисадміном, хотів перейти в девопс, але в компанії не було вакансій для мого рівня, пішов в іншу, пропрацював там 2 роки і повернувся назад, але вже як девопс і працюю тут вже більше 3-х років

Сам особисто не повертався Але було таке у продовж 8 років роботи в ентерпрайзному болотці люди йшли у «велике IT» (на галери), десь з рік погребли і повертались у тихе тепле болото.
І це не поодинокі випадки, на своїй памʼяті людей 5 так Повертали без питань і на вищу звісно ЗП

Підписатись на коментарі