Як я перестав витрачати 2 години на рутину і почав витрачати 5 хвилин

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Є речі, які раніше були «просто час»: написати boilerplate, розпутати незрозумілий стектрейс, придумати назви для змінних у 6 ранку.

Зараз я роблю їх за 5 хвилин — і не тому що став розумнішим.

Конкретний приклад цього тижня: потрібно було додати batch processing у SnakeFlow (мій безкоштовний розширювач середовища розробки для VS Code). Раніше я б сидів над архітектурою годину, потім ще годину дебажив.

Замість цього — описав задачу Claude, він запропонував 3 підходи з trade-offs, я вибрав, він написав, я поправив пару деталей. Разом: ~20 хвилин.

Я не кажу «AI замінить девів». Я кажу — якщо ти ще не використовуєш Claude або Cursor як пару рук на клавіатурі, ти просто платиш часом за гордість.

Питання до вас: яку задачу ви все ще робите вручну, хоча AI міг би зробити за вас?

— Сергій, будую SnakeFlow і Doc2Pay між дедлайнами і кавою

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Claude або Cursor як пару рук на клавіатурі

головне щоб з часом це не стало парою рук вітчима на плечах

яку задачу ви все ще робите вручну, хоча AI міг би зробити за вас?

Зміни в БД на qa/прод, заповнення податкової декларації, е2е тестування

Дуже цікаве питання.
AI дійсно може багато чого — навіть накидати структуру проєкту. Але я все ще роблю це сам, бо якщо повністю довіритись, легко потрапити в пастку: все виглядає логічно, але часто без важливих деталей.
І в якийсь момент це виливається в те, що доводиться суттєво перероблювати.
Зате дрібні речі — написати функцію за описом, підібрати бібліотеку, щось швидко згенерувати, то тут AI реально економить час. І тут я його використовую без проблем

100% згоден. Секрет у тому, щоб використовувати ШІ як критика, а не генератора. Я даю йому свій драфт і прошу знайти 3 помилки — це змінює все. А для програмного контролю цього процесу якраз і написав SnakeFlow, зацініть)

Підписатись на коментарі