Які українські банки найкращі у 2026 році?

Привіт!

Якими банками ви зараз користуєтесь для ФОП і повсякденного життя, та чому?

Мій вибір банків часто зумовлений тим, де зняти готівку з мінімальними комісіями.

Наразі я використовую kredobank: можна без комісії до 1 мільйона грн вивести (500 тисяч через касу, 500 тис через банкомат), можна замовити євро/долари на любу суму. Більше 400 тисяч — треба підтвердити надходження. Їхній додаток був дуже довго застарілим, недавно оновили, але я ним не користуюсь. Тут бенефіт саме в купівлі валюти та виводі готівки.

Приват — можна скинути гроші на картку для виплат і сплатити фіксовану комісію, а потім замовити готівку та вивести.

Користуюсь моно у повсякденному житті з 2019-го, але останній рік почав думати з нього вийти: в моєму місті два фізичних відділення Універсал Банку, де сервіс мені не сподобався, і якщо потрібна послуга, яка вимагає фізичного прийому, я вже давно використовую інші банки. Почав косо дивитись після лимонів і базару, останньою каплею став інцидент з персональними даними.

Ще якось використовував Райффайзен банк, бо там була послуга зняти 400 тисяч без комісії.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ПУМБ + мастеркард/віза преміум до 400тис.грн. що хочете робіть хоть налом знімайте хоть конвертуйте, без комісій.

Які українські банки найкращі у 2026 році

— Wise)))

можна замовити євро/долари на любу суму

Замовити купити за раз чи замовити зняти за раз?

зняти готівку
вивести готівку
замовити готівку

... враження, наче років на 15 у минуле потрапив )

а що такого? чи ти з тих космонавтів які гривню на рахунках тримають і не цікавляться курсом валют? чи може віриш що щось дорожче за телефон з рук тобі продадуть за гривні?

Просто ностальжі ). Не сприймайте все виключно зі свого поточного психо-емоційного стану, читайте по буквах —

враження, наче років на 15 у минуле потрапив )

5 чи 10 років тому готівка не була потрібна?

Та потрібна. Я і зараз її люблю занадто сильно ). Але в моєму світі часи готівки давно пройшли, на жаль.

сколько помню максимальная сумма снятие в $ за день только худеет, когда-то было 2730$ щас уже выходит 2200$ по нынешним лимитам, как там в кассе уже можно прямо с фопа снимать валюту или надо баулы с гривной тащить потом в обменник, чтоб в банке по грабительскому курсу обратно гривну на валюту не менять?

чтоб в банке по грабительскому курсу обратно гривну на валюту не менять

Тобі скільки років? Ця срань існує вже більше 10 років, коли на руки в доларах отримуєш менше

Для себе зрозумів, що готівку найкраще знімати в Укрсиббі, а щоденні витрати + перекази на карту тільки через Моно. В мене в Укрсиббі дуже низька комісія на зняття готівки, а в моно немає комісії на переказ з картки на карту + кешбек

Але я зараз гривнями оперую, то валюту вже давно не купував

У кредо жахливий мобільний застосунок (десь на ріані моно 2017 року, і то гірше), відсутність будь яких плюшок для клієнтів (лише нікчемна інтеграція з мастеркардом), вічні баги — користуватися можна лише для виведення коштів у готівку, але це безглуздо в 2026

Так кредобанк застосунок оновив і баги виправляє доволі швидко. Тому не такий він уже і поганий якщо тільки застосунком обмежуватись. На рахунок нікчемної інтеграції з мастеркардом — люто плюсую. Ще з величезних недоліків — у тебе кошти можуть і бути, але скористатись ти ними не зможеш. Для прикладу — не міг оплатити доньці квитки на літак в klm, тому що банк не погоджувався пропустити транзакцію. Так як такі випадки не поодинокі, то банк годиться для того щоб виводити кошти на інші банки або в готівку.

Так кредобанк застосунок оновив і баги виправляє доволі швидко

Так це вже оновлений рівня моно 2017, попередній це було якесь дно початку 2010х.
Вони досі не можуть виконати переказ, якщо в призначенні буде символ №. Досі не можуть зробити переказ на рахунок NovaPay. Деякі послуги доступні лише офлайн, і недоступні в додатку. Останньою краплею стало закриття windows програми для ФОПів — але замінили не на пристойний web, а на богомєрзку java

Нормальні банки зараз це ті, де немає свавілля фінмониторингу, непередбачуваних та дебільних правил у контрактах, неадекватних комісій чи курсів обміну, є можливість виводити гроші за кордон. Через цей критерій в мене відпали Сенс, ПУМБ, ОТП, Акцент, Восток. Привату я ніколи не був клієнтом. Наразі нормальні для мене це Моно, Райф, Альянс

Це краще спитати в тих, хто в ньому обслуговувався.

у мене все ок з приватом

свавілля фінмониторингу,

це як?

В мене є рахунки в декількох банках тому є з чим порівнювати. Наприклад в ПУМБ я якось отримав досить великий платіж від клієнта на ФОП рахунок. Потім якось випадково зайшов у клієнт-банк — а грошей немає. Їх просто вивели з мого рахунку, навіть мене не повідомили, на вимогу фінмоніторингу. Десь тиждень повертали, заставляли писати різні пояснення, зі свого боку нічого не пояснюючи звісно. Кожну відповідь треба було вимагати. Також там впроваджували ліміти на 50к грн кожен місяць, і щоб їх підняти, вимагали кожен місяць надавати підтвердження доходів. На моє зауваження що звіт ФОП все одно квартальний, може його подавати хоча б раз на квартал, сказали що вони свої правила змінювати не будуть. Ліміт зрештою підняли до 100к всього, попри те що в річному звіті дохід був здається біля 8 мільйонів, пояснюючи це складною і дуже таємною системою оцінювання ризиків. При тому що в нормальних банках достатньо раз на рік надати копію річного звіту і ліміти встановлюються прозоро. Але навіть з тим, в ліміти рахують тільки поточні надходження а не накопичення, і це велика проблема, бо якщо надходжень немає чи вони низькі, то і накопиченнями користуватися на свій розсуд не вдасться, бо вони наче як поза законом вже.

Підписатись на коментарі