Вибір платіжної системи для сервісу з підпискою

Наш проєкт — аналог Реддіта з власними особливостями — поступово зростає. З’явилася підтримка складної логіки каналів і груп. Але навіть технічно найкрутіша система не приверне користувачів без унікального контенту. Цього літа я хочу залучати цікавих авторів, запровадити премії та навіть пейвол для найкращих статей, і спробувати формувати спільноти навколо тем, де сам можу щось привнести.

Щоб окупити хоча б сервери, думаю додати підписку за символічну суму. Вона даватиме вищу якість завантаження відео, доступ до API, зняття лімітів для ШІ — ще щось придумаємо. По суті, це донат, але хочеться і зі свого боку чимось віддячити.

Питання: як це краще реалізувати в Україні? Тобто яку платіжну систему для невеликого «домашнього» проєкту можна розгорнути без зайвого головного болю і без зайвої уваги з боку контролюючих органів?

Дивлюся на це дилетантським оком, і поки що найкраще, що бачив — це Paddle (де майже нуль зусиль для старту) і WayForPay (де спочатку потрібно надати купу документів). Я б мовчки обрав Paddle, але, попри їхню відкриту підтримку України, бачу мало українських проєктів, які його використовують. Які тут можуть бути підводні камені?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Інтегрував в свої проєкти WayForPay, mono (acquiring), Paddle. Проблем не було. Так, є певні процедури які треба виконати, але нічого особливого.

Мене трохи бентежить те, що Паддл взагалі нічого не просить. Типу, просто бери і працюй, ми тобі гроші на карту кидатимемо. І API у них просто прекрасне. Я, ясна річ, хочу все офіційно, але мене бентежить, що я його у наших не зустрічав. Може, я просто не бачу якоїсь проблеми?

Як це не просить? По-перше, була верифікація, що я українець в Україні. По-друге, 5% + 50¢ від кожної транзакції за послуги від оберту.

А за своїми відчуттями, що можна було б порадити?

В вас український сайт для українців — Paddle не підійде, бо він реселер з Британії, тому буде брати 20% ПДВ з усіх платежів («податок на Google»). Так, воно повернеться в бюджет, але навіщо це робити. Тому залишається WayForPay або mono. Спробуйте mono: api.monobank.ua/docs/acquiring.html

Дякую! Ось підводний камінь, якого я не бачив)

Проте як будете робити SaaS для усього світу — це навпаки добре, бо Paddle буде в усіх країнах сплачувати ці податки самостійно, а вам вже чисті грошики зараховувати. :)

Ага, WFP та Hutko не вміють оплачувати податки інших країн... Ну, можно буде для нас Hutko, для інших Paddle, якось так. Дякую!

Тисячі прекрасних платіжок на цій земній кулі, не шукайте у Гуглі за принципом Best. Чудові можливості дають pay.com, Finix.com. Питання лише в тому, де ви оберете юрисдикцію і де буде ваш таргет

Це і є моє питання, що зараз для цього юзати в Україні.

только крипта))

Підписатись на коментарі