Вибір платіжної системи для сервісу з підпискою
Наш проєкт — аналог Реддіта з власними особливостями — поступово зростає. З’явилася підтримка складної логіки каналів і груп. Але навіть технічно найкрутіша система не приверне користувачів без унікального контенту. Цього літа я хочу залучати цікавих авторів, запровадити премії та навіть пейвол для найкращих статей, і спробувати формувати спільноти навколо тем, де сам можу щось привнести.
Щоб окупити хоча б сервери, думаю додати підписку за символічну суму. Вона даватиме вищу якість завантаження відео, доступ до API, зняття лімітів для ШІ — ще щось придумаємо. По суті, це донат, але хочеться і зі свого боку чимось віддячити.
Питання: як це краще реалізувати в Україні? Тобто яку платіжну систему для невеликого «домашнього» проєкту можна розгорнути без зайвого головного болю і без зайвої уваги з боку контролюючих органів?
Дивлюся на це дилетантським оком, і поки що найкраще, що бачив — це Paddle (де майже нуль зусиль для старту) і WayForPay (де спочатку потрібно надати купу документів). Я б мовчки обрав Paddle, але, попри їхню відкриту підтримку України, бачу мало українських проєктів, які його використовують. Які тут можуть бути підводні камені?
11 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівІнтегрував в свої проєкти WayForPay, mono (acquiring), Paddle. Проблем не було. Так, є певні процедури які треба виконати, але нічого особливого.
Мене трохи бентежить те, що Паддл взагалі нічого не просить. Типу, просто бери і працюй, ми тобі гроші на карту кидатимемо. І API у них просто прекрасне. Я, ясна річ, хочу все офіційно, але мене бентежить, що я його у наших не зустрічав. Може, я просто не бачу якоїсь проблеми?
Як це не просить? По-перше, була верифікація, що я українець в Україні. По-друге, 5% + 50¢ від кожної транзакції за послуги від оберту.
А за своїми відчуттями, що можна було б порадити?
В вас український сайт для українців — Paddle не підійде, бо він реселер з Британії, тому буде брати 20% ПДВ з усіх платежів («податок на Google»). Так, воно повернеться в бюджет, але навіщо це робити. Тому залишається WayForPay або mono. Спробуйте mono: api.monobank.ua/docs/acquiring.html
Дякую! Ось підводний камінь, якого я не бачив)
Проте як будете робити SaaS для усього світу — це навпаки добре, бо Paddle буде в усіх країнах сплачувати ці податки самостійно, а вам вже чисті грошики зараховувати. :)
Ага, WFP та Hutko не вміють оплачувати податки інших країн... Ну, можно буде для нас Hutko, для інших Paddle, якось так. Дякую!
Тисячі прекрасних платіжок на цій земній кулі, не шукайте у Гуглі за принципом Best. Чудові можливості дають pay.com, Finix.com. Питання лише в тому, де ви оберете юрисдикцію і де буде ваш таргет
Це і є моє питання, що зараз для цього юзати в Україні.
только крипта))