Оплата Netflix посеред ночі, або як я скасувала всі непотрібні підписки
Нещодавно вночі мене розбудив звук банківського додатку — це була плата за підписку Netflix. Спати вже не хотілось, тож я дивилась у стелю та згадувала, коли останній раз дивилась якийсь серіал. Напевно, у січні, коли вийшла остання серія «Дивних див» — це ж було у січні?
У будь-якому випадку, з того часу я не відкривала сервіс — бо ну багато справ, робота тощо. Але плата за підписку справно знімалась о четвертій ранку кожного місяця, незалежно від того, чи був у мене час на кіно, чи ні.
Я почала рахувати, скільки маю підписок. Насправді, багато, аж десять:
- Netflix;
- Київстар ТБ;
- Megogo;
- YouTube Premium;
- iCloud;
- PlayStation Plus;
- PC Game Pass;
- Discord Nitro;
- GPT;
- Monefy.
Ще у родині є Gemini та Adobe Photoshop, але робочі, тож я не включила їх в перелік.
Кожна з передплат з’явилася не тому, що мені бажалося потринькати гроші. Наприклад, хто б що не казав про якість фільмів Нетфлікс, що з роками стає нижче та нижче, але я дійсно люблю цей сервіс. А Київстар ТБ купувала, щоб пошерити на літніх родичів. Вони так і не навчилися користуватися додатком, зате я подивилась «Тиху Наву».
Із Мігого ви і самі, мабуть, знаєте яка історія. Вони пропонують безкоштовні 7 днів, 3 місяці тощо, а їх купони є майже в усіх бонусних магазинах на кшталт уклонівського чи водафонівського. Отак воно в мне і взялося, а потім просто залишилося.
Преміум на ютубі, айклауд та фінансовий додаток просто полегшують життя: реклама під час відео дратує, пам’яті на айфоні вічно бракує, а гроші треба рахувати.
Я граю в онлайн-ігри на консолі, тож мені потрібна підписка Соні. Але якщо чесно, не знаю, нащо Гейм Пас та Нітро — стрімити я не почала, в ПК-ігри грати поки не хочу.
Якщо тверезо проаналізувати мій перелік, я скоріше платила за відкладений намір колись скористатися сервісом, ніж за його конкретну користь. Поступово зібрався такий невиправданий набір.
Вольовим зусиллям я скасувала більшу частину підписок, залишивши лише ті, які я насправді регулярно юзаю: iCloud, GPT, YouTube та Plus. А щодо Нетфліксу вирішила, що буду передплачувати свідомо окремі місяці — коли знатиму, що матиму час, та заради певного контенту.
Цікаво, як у вас із цим — скільки активних підписок маєте? Чи всіма регулярно користуєтесь? А може, знаєте такі, що точно повинні бути у кожного?
66 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівкористуюсь безкоштовним преміумом від Deezer, який дали французи в знак підтримки України. а взагалі не плачу ні за які підписки. КиївстарТБ входить в пакет мого тарифу у вигляді суперсили.
Ни одной не плачу. Мне что, денег девать некуда? 🥴
— VPS on Hetzner
— Office 365
— Google One 2TB (але тиждень тому вони зробили атракцион небачуваної щедрості і за ту ж ціну 5ТВ)
— Claude Code max x5
— Youtube premium family
— Bitwarden (виключно для підтримки розробників)
— Обсідіан клауд (з тієх самої причини)
Netflix
iCloud
Spotify (філіппінський 😂)
Claude (Pro)
Adobe (Photography plan)
зараз нема жодної, та і всі шо були в принципі — ExpressVPN для роботи і ще пробував в додатках для знайомств(більше глянути, як воно працює з) на короткий час
Netflix
iCloud
Apple Music
Get Contact
Ютуб, чатгпт, копайлот, мс офіс, chronometr, старлінк
YouTube
Telegram
Netflix
Apple Music
ChatGPT (треба відмовитись, майже не користуюсь)
Strava
Claude code, Cursor etc — корпоративні підписки
Yotube Premium включає підписку на Youtube music, можна відмовитись від Apple music та користуватись одною підпискою youtube
Був досвід користування Youtube music, трохи не сподобалось — особливо в плані рекомендацій
Сімейні:
YouTube Premium на всю сім’ю, включаючи бабушку :)
Netflix
Dropbox Family 2Tb
Homemoney
Персональні:
Taxer
Duolingo
ChatGPT Go
Claude Pro
ну ще Anthropic API але то не підписка, просто поповнення балансу.
А ще — купа благодійних підписок на Youtube та Patreon ;-)
Только 2 подписки:
1. Амазон прайм — позволяет присылать то, что надо, прям на завтра без ограничения по минимальной сумме (хоть за 1 евро) бесплатно. Ещё в теории позволяет музыку — не юзаю. Стоит 5 евро, экономит прям много, ибо задача типа «хочу какую-нить мелочь прям ща, а ехать и искать в магазе — лень» возникает регулярно.
2. Керифур — 15% скидки на карнисерию, пескадерию и чаркутерию. Стоит 6 евро, окупается за 1 поход в керифур.
Ютуб — нафиг нужно, uBlock отлично справляется с рекламой.2-жды нафиг нужно, ибо есть торренты )
Фильмы и музыка-
Це добре для вас, що та країна, де ви живете, толерує торенти (поки що).
А якби у якійсь Німеччині, то влуплять 1000 євро штрафу за один фільмак.
Навіть у штатах вже провайдери почали це моніторити останнім часом, хоча раніше такого не було.
VPN решает данную проблему )
Усі кого це бентежить качають на сервер в Україні і сінкають на НАС
не пали кантору )) не бачиш хлопець з ссср втік... хоча стой...
Borys Zbunskiy а що тобі власне до німечини?
The Dial Comes To Town
Почнемо з того, що тут і палити то нічого. Я так само роблю — маю віддалений доступ на комп в Україні, туди качаю, що мені треба, і тоді перекидаю на свій комп локально.
Це було просто до слова, бо це ідеальний приклад, який я зміг згадати. З їх фашизмом стосовно качання з торент мережі і драконівськими штрафами за це — ну кого ще можна навести, як кращий приклад?
А про США сказав тільки тому, що мене непокоїть те, що останнім часом їх провайдери теж почали моніторити це качання. Поки не штрафують так злобно, обмежуються лише попередженнями, але все це не за горами.
Тому там купують сідбокси, аж гай гуде
Дивитись це на ноуті чи компі це якийсь окремий вид мазохізму
Як це стосується торрентів?
на телевізор качаєш?
та навіть якщо на медіасервер. це все мазохізм коли можна практично будь що онлайн подивитись
Уже майже два десятиліття користуюся класичною схемою — качаю на комп, який підключений до телевізора через HDMI — миттєвий доступ і якісна картинка, можна дивитися скільки влізе.
У мене три телевізора, носити комп до кожного? Потім перемотувати якщо посередину фільму вирішив перейти в іншу кімнату?
Ох, це вже у вас починаються едж кейси, так би мовити.
Ми просто в стіні на етапі штукатурки провели HDMI кабель від столу з компом до телевізора у вітальні, вивели розетки, та й користувалися. Вистачало одного великого телевізора.
Мазохізм — це дивитися на нормальному телевізорі (65+ OLED, 4/8k, з підтримкою Dolby Vision) те, що крутять онлайн-кінотеатри. Просто завантаж з Толоки Володаря перснів (де 1 кіно під 200 Гб важить), і порівняй з тим, що ти побачиш на умовному світ.тв
А так, у мене є NAS, на якому 2 Tb NVMe, фільми стягуються зі швидкістю під гігабіт, з ідеальною картинкою і звуком.
Все нормально з тим в онлайн кінотеатрах. На 58 дюмовому телевізорі картинка хороша.
Ти завантаж, і будеш вражений, яка різниця. Щоправда, через ШІ ціни на комплектуючі різко виросли, тож зараз зібрати бюджетний NAS дорогувато, рік тому я вклався в 250 доларів, зараз лише NVMe коштує 300
100%. в мене nas на 12Тб, половина заповнена фільмами. які можу двитися з ноута, двох тв, планшетки чи телефона.
ну і там ще декілька сервісів крутиться на насі
Онлайн надо прям 100% стабильно работающий ресурс с отдачей хотя бы 30 MBps = 240Mbps, чтоб смотреть в норм качестве. Альтернатива — смотреть в урезанном качестве либо мириться с тормозами. Если смотреть всякие там hdrezka и прочее — то там видео ограничено FHD максимум, что в среднем требует до 15 Mbps скорости. Netflix — я ХЗ с каким битрейтом транслирует видео, но вряд ли прям намного больше. Патамуша аудитория в среднем — это пользователи ТВ, у которых wifi в основном на 2.4 Ghz до сих пор в большинстве, а сетевые адаптеры 100Mbps.
Вже років 10 дивлюсь онлайн. Картинка чітка. Забув про то дрочерство з торентами як страшний сон.
ліл
Але комусь і морква — десерт
Щоб подивитись «практично будь що онлайн», треба підписатись на декілька сервісів. І то, не факт, що вдасться знайти щось старе, або некомерційне.
а порадьте пару онлайн-кінотеатрів зі свого досвіду, будь ласка
ютуб муві )) я вже 2 чи 3 купив кіно но на завжди не на прокат
... тільки там прикол є що пони показують у повній роздільний здатності лише тільки прибор нужен а з компа не показують
... я спершу думав на.пка така )) тре зібратися врешті айтюнз прибор купить як там він правильно називається
хадерєзка рулить
те, що треба. дякую!
Так и не нужно )
Телик подключен через HDMI к ноуту ))
У мене три телевізора, носити комп до кожного? Потім перемотувати якщо посередину фільму вирішив перейти в іншу кімнату? Ще й шукати місце куди б ноут поставити.
Youtube Premium. Краща підписка на мій смак. За 149грн необмежений доступ до відео та музики без реклами, на сім’ю, з можливістю роботи офлайн та програвання з виключеним екраном.
Netflix. Користуюсь час від часу, переглядаю старі фільми, серіали. Black mirror, Love death n robots, The Dark — залишили найкращі враження.
Bitdefender — щорічна підписка, на сім’ю. Хороший антивірус, топ-10 у всіх рейтингах. Працює тихо, системні ресурси їсть помірно, без реклами. Вартий своїх грошей.
З разових покупок можу порадити LINQPad — супер-блокнот для net-девелопера.
Youtube premium family (чи як воно там називається?) 149 грн, здається на 6 аккаунтів;
Deezer — €4, хоча зараз зайшов чекнути, коли була остання оплата — и дивно, бо давненько не було, але підписка активна, і наступну оплату аж на серпень пише;
PlayStationPlus — була, але після того як закрили халявку для України (з 22 по 25 роки здається було) посидів ще кілька місяців, скасував і перейшов на пєкарню;
Ну і з робочого — підписка на PhpStorm $35, можна оформити компенсацію щоквартальну, але поки руки не дійшли, а жаба не задушила;
І поки на поточній роботі не було чіткої полісі щодо АІ тулзів, то по кілька місяців брав підписки на Cursor ($60) та ClaudeCode($20 + $5 (пдв?)), але вже закрив, бо надали teams plan в клоді;
Фільми можна знайти та дивитися і «по-старінке», головне щоб ОС на телевізорі не тупнячила в браузері, або взагалі накачати на пєкарню в локальній мережі і через шарену папку роздати на телевізор.
Ігри — купую рідко, але по чесному, в основному через стім, хоча щось ще лишилось в аккаунті на плойці. Тут не пірачу — бо це тупо зручніше, на відміну від фільмів, та безпечніше.
Youtube Premium (cімейний)
Telegram
і все.
У мене одна пiдписка — доступ до Iнтернет.
Я записую всі свої витрати, навіть невеликі, тому така ситуація, як у авторки, коли списання коштів стає сюрпризом, трапилась лише із Київстар ТБ, який списував кошти з мобільного рахунку. Я теж попався на вудку з тією «Тихою Навою».
На постійній основі маю:
— Megogo — виключно заради спортивних каналів, які дивиться мій батько, добре, що є ліміт на 5 пристроїв без прив’язки до «домогосподарств»;
— Playstation plus;
— Youtube Premium.
Netflix та Apple TV — не постійно, підписуюсь, дивлюсь найцікавіше, потім заморозка/скасування.
Ще інколи купую підписку на ChatGPT — маю корпоративну Gemini, але ChatGPT подобається більше.
це як треба себе не любити і не цінувати свій час ((((
А от я не погоджуюся. Я записую теж абсолютно все і вже багато років. У молоді роки мав постійно труднощі з фінансовими питаннями, і це не в сенсі, що не вистачало на життя, а стандартні «куди діваються бабки?» і «скільки у мене на даний момент є, включно з усіма позиками, тобто, що я можу собі на даний момент дозволити?»), тому це вибісило і почав вести простий документ, який з часом еволюціонував і вдосконалився. Воно дуже дисциплінує і робить порядок у голові, що до чого з вашими фінансами. І мені воно дико економить час (це стосовно вашої ремарки про «цінувати час») — якщо я не веду облік, то потім чорт ногу зломить розібратися з поточною ситуацією. Звісно, що цей підхід не потрібен тим, хто лише отримує зарплату і витрачає у Сільпо, і не має широкої мережі різноманітних доходів і витрат, вкладень, активів, позик та боргів. А я усвідомив останніми роками, що без того документа уже як без рук.
YouTube Premium, Megogo, PS Plus, Dota+, Twitch підписка на стрімера
Наче все
Маю підписку на Monefy, а ще місячно доначу на кілька опенсорс проектів. Все інше що можу — пірачу. Іноді якщо виходить якась крутий серіал на нетфліксі то купляю підписку на місяць-два.
Monefy — класна апка, але у якийсь момент стало дуже ліниво вести всю цю детальну статистику, і вона у мене просто марно лежала
як на мене то це найзручніша апка з money management. Там все досить просто, 98% часу треба натискати одну кнопку, вводити число і вибирати категорію, все досить візуально та юзер френдлі. Було б класно якби у них можна було бачити статистику типу середні витрати по категорії за місяць і т.д.
Був час, коли вони продавали monefy pro за 50 грн. І вона досі працює. Купили на сім’ю, 8 років користуємось, найкраща разова покупка на google play.
Маю лише одну підписку, точніше «підписку».
Платити податки американській державі за право жити на цій «священній» землі.
Дорогувато, я вам скажу чесно. Не можу сказати, що вона повинна бути в кожного, підлписуйтеся з розумом.
Кидай ту американщину і дружину та їжджай назад до неньки або кудись в парагвай до латиноамериканок, бо в кожному топіку вже твоє ниття. Гірше бобра, їй богу, той хоч знайшов своє щастя на островах і вже рідко сюди заходить.
Може і я колись знайду своє щастя :) чи на островах, чи деінде.
Але не таким шляхом, як ви підказуєте.
Не вірю.
У людей, телефон — в режимі «не турбувати», зазвичай в нічний час.
Це у звичайних, а не у тривожних)
У мене з особистих підписок: YouTube Premium, Гугл диск+Gemini Pro, Мегого, нетфілікс і Duolingo 😅 (у нас сімейна, але я особисто тільки раз в день заходжу на кілька хвилин, щоб хоч трохи згадати французьку, яку в школі вчила, якби тільки для себе, то точно не брала б підписку)
Якось ще брала Kahoot на місяць, щоб інтерактив на дні народження подруги зробити і так намучалась, щоб його скасувати, вони це сховали добряче. І добре, що підв’язала окрему картку, де була рівно та сума. Вони разів 5 намагались списати кошти поки я розбиралась з підтримкою...Ну і класно, що в моно можна заблокувати списання за окремі підписки.
Майже всі ховають скасування. А потім ще — а ви точно хочете скасувати? Точно-преточно?)
«номер вашого тікета на скасування підписки #100500691599, термін розгляду — до 30 днів»
У мене підписка на YouTube Premium, LinkedIn Premium, публічна аналітика Plausible та 3 VPS.
Коли хочу подивитися Netflix, то сплачую, а потім одразу скасовую, й далі я знаю, що Netflix ще місяць буде доступний і далі списань не буде. АЛЕ! Треба бути обачним, бо якось я думав, що скасував, а гроші списало, бо там у Netflix є кнопка скасування, після якої ще треба поклікати підтвердження, щоб справді скасувалося.
Ось, планую робити як ви — може перед відпусткою сплачувати, чи на Різдво) У мене ще й максимальна підписка висіла, бо ж раптом захочеться на айфоні подивитись чи на іншому телевізорі. А в результаті часу немає на жоден пристрій
Я сплачую саме в момент перед початком перегляду, це десь хвилина на оплату та скасування підписки.
Вітаю, з підписок поки маю YouTube Premium і в мене ще підтягує YouTube Music всього 99грн. А так ще ChatGPT. Був колись Netflix, але я також дуже рідко ним користувався та і цікавого контенту для себе я там знайшов мало, яка то морока була підписатись. Я зробив відписку, але кошти списували всеодно, тож з консультантом півгодини мучився щоб пояснити що я хочу і незрозуміло чому йому так важко було зрозуміти що саме я хочу. Доречі ChatGPT мене вже теж дістає
Погоджуюсь щодо GPT. Останнім часом Gemini здається більш кмітливою, тож думаю скасувати підписку на її користь та не мати дві шіішки одночасно
У мене було і є нуль персональних підписок, не люблю їх. Але останнім часом Spotify так почав набридати рекламою, що я навіть задумався над придбанням студентської підписки
Спотіфай взагалі фігню коштує, в мене парна підписка ще з доковідних часів і вона як коштувала 7 доларів так і досі ціна не змінилась.
Спотифай с отключённой рекламой доступен для любого андроида бесплатно. Чё ты мучаешься 🤣