Які у вас кости на ШІ?
Побачив у лінкедині пост про те, що одній команді з 4 людей прилетів інвойс від Anthropic на $113 тисяч! Не знаю, що вони там такого роблять з тим Claude, але чек виглядає шалено.

А скільки у вас за місяць йде на ШІ? Які методи ви використовуєте, аби оптимізувати трохи витрати?
51 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів20-120$ OpenAI/Codex
20$ іноді Claude
Оформлюю інвойси через Florida,USA щоб не було цього VAT грабіжників
За минулий місяць $2,609.97 of $3,000.00 limit spent на клод, на жаль. Це одна фіча середньої складності (фіча + корнер кейси + тести +5-6 раундів правок + документація + 2-3 раунди правок для документації + залежні фічі). Треба буде трохи менше просити клод рефакторити, бо якщо давати йому великий рефактор, то токени просто летять як не в себе. Один запит може 50$ потягнути.
Підписку оплачує робота, також я не найбільший спендер в команді, а десь на3-4 місці з 15.
Відчуваю, що в деяких задачах продуктивність стала 10х, а в деяких лише 1.2х. І от ці 1.2х мабуть і зжирають більшість токенів
100$ Claude + 20% Tax.
~10$ Hetzner (юзав ~40$ Hetzner на все, але порізав кости і виніс окремо AI бота).
10$/month Copilot package on corporate account was pretty enough for work.
I have same package on personal account, also pretty much enough.
20$/month ChatGPT package for different personal utilities is also enough.
скоро будет дешевле и выгоднее взять пару джунов, чем платить за эти токены и подписки
вже досить довго кажуть, що буде дешевше, але кожен реліз знов дорожчає.
Хз як, але компанія отримує усі ШІ безкоштовно і безлімітно: в основному всі використовують Claude та ChatGPT, але є доступ до всіх інших.
На рахунок високив костів, зазвичай там ціни щось типу 30 баксів за300-1000 преміум запитів, надалі пару центів за запит. У нас у деяких людей, ліміти перевищені у 25-30 разів, тобто, теоретично, така людина наюзала б на 200-300 баксів на місяць, якби ми платили, більше б не вийшло. Тому рахунки у сотні тисяч, то не рахунки програмістів, то вони бариги, і перепродають ШІ
Мне западло тратить личные деньги на это, бесплатного чата хватает
на работе есть подписка на копайлот, но там особые корпоративные контракты, думаю копейки совсем
а часто користуєтеся ним? І що по якості? Бо я про копайлот лише погані відгуки чув, в порівнянні з іншими моделями
боже.. та ні скільки -_-
те що треба для роботи — купує проект
для іншого — фрішних версій вистачає з головою
тут в іншій темі питали чому айтішніки — бомжі... тепер трохи зрозуміліше чому ))
Є фрішні чати но немає фрішних агентів. Можна opencode запустити з китайськими моделями (nvidia безкоштовно роздає), но якість і швидкість буде гірша ніж у платних. Жити можна, но професійно кодити больно.
Люди ж купують не ради забави а ради економії часу = гроші, для автоматизації якихось своїх задач.
Під «іншим» мав на увазі використання яке взагалі не повязане із роботою... якусь інфу знайти для хоббі, мема згенерити.. таке :) фрішні підписки покривають це з надлишком
Для рооти ж що потрібно, включно з моделькою — дає проект.
уже. codex
З особистих лише Гугл — 2300 грн за рік плачу за 2 ТБ гугл диска + Джеміні Про
Сімейний доступ для Google AI Pro з 5ТБ сховища для Gmail/Google Drive/Photos за 909,99 грн/місяць
ChatGPT Pro $24/місяць
Claude Pro $24/місяць
Gemini app can now generate Google Docs, PDF, Word, and other files
9to5google.com/...emini-app-generate-files
10 євро чи шо на гітхаб копайлот.
А отой Клауд код спробував, він нагенерував іконок хардкодом в стрінгах, я перехрестився і забув про нього.
Щось біля 1000 грн на GPT, але думаю згодом відмовитись від нього
200К грн на місяць
Ні скільки. Проект провайдить підписку на копайлот з моделями. Є якийсь там місячний ліміт у відсотках, але рідко і половину вибираю. Є можливість ще юзати Claude code. Але поки і копайлота вистачає. Не бачу жодного сенсу платити власні грощі щоб працювати на когось.
Тобі і не дадуть із-за privacy і data sharing policy
Тут питають про персональні підписки для персональних проектів (не тільки інжінірінг)
20$ на GPT для мами 😅
Пробував всяке і різне але зупинився на copilot із-за універсальності — і автокпомліт, і купа моделей різних виробників на вибір, і ціна дуже демократична.
Взагалі, різниця між агентами не така вже й велика. Якість більше залежить від:
1. Моделей
2. Твоїх скілів і досвіду, наскільки добре ти вмієш в промт/контекст/agent ініжінірнг
Але, автокпомліт виявився непотрібним так як майже перестав код руками писати + зараз змінюють підписку щоб чаржити за токени як всі, плюс урізають доступні моделі, тому, бенефітів вже не так й багато залишається, можливу свічнусь назад на клодкод.
Можна спробувати Augment AI. Там якраз доступні більшість моделей включаючи Opus, GPT і тд.
claude chatgpt kimi gemini — базовые но везде кроме gemini уже вне лимитов
думаю claude брать чуть позже за 200. Еще github copilot подписка
Perplexity дали бесплатную подписку на год
Одного місяця було $270 на top up кредити для копайлота
Безкоштовна студентська підписка на Gemini Pro 😎🤙🏻 та фрі копайлот.
Як же добре бути студентом
Раніше підприємці пишалися тим, скільки заробили, а тепер хизуються тим, скільки витратили. Знаменник показали, а що у чисельнику?
По темі: 24$ на ChatGPT та мабуть до $10 на серверні інтеграції.
$20 ChatGPT
~200 грн на Gemini
Як на мене Claude конкретно так скурвився зі співвідношенням ціна-якість
100 Claude (code)
20 ChatGPT
В принципі вистачає, іноді дейлі ліміт ловлю на Клод коді, тоді просто йду відпочивати чи ентерпрайз кодекс запускаю
Як ви це робите?
Та доволі легко зловити дейлі на опусі на xhigh )
краще скажи як не зловити? Звісно залежить від, але мені підписки в принципі вистачає десь на 3 години в день. Потім треба або досипати йому цінностей, або нудитись. Особіно бісить коли це якийсь жаркий момент, коли ти в потоці і от ну от чому саме тут зупинитись, а тобі х_єм по їблу — нна!.
Схоже як в азартних іграх. Треба самоконтроль. Думаю про це ще має бути якесь дослідженя
На ChatGPT Plus жодного разу не ловив.
Це ж зовсім інше. Клод випалює5-годинні ліміти за 1-2 години, а то й швидше. GPT з Codex’ом в цьому аспекті значно економніші, про що їхні менеджери зараз дуже впевнено говорять з усіх усюд: dou.ua/forums/topic/59201
Сьогодні теж майже зловив. Обробляв файли по декілька тисяч рядків.
До речі, а як по галюцинаціям у нього з цим? Бо я Gemini 3.1 Pro використовую і мені треба було якось обробити таблицю на300-400 рядків. В результаті мені майже все самому прийшлося перероблювати, бо він все понаплутував
А не можна було показати Gemini приклад таблиці і попросити згенерувати Python-скрипт для обробки/переробки такої таблиці? Тоді б мабуть не було галюцинацій.
Можна звичайно, але там була трохи інша задача. Потрібно було знайти логічні зв’язки між рядками таблиці і зіставити це все в окремий документ.
Там у пості описано, що вони роблять. Але для цього треба читати далі першого абзацу — розумію, зумерам це складно дається.
Ви знаєте, що зумери починаються з1997-го року народження і що найстаршим з них вже 29?)
Це ж не означає, що вони навчились читати далі першого абзацу, вірно?)
а шо там в другому абзаці? розкажи, я теж не дочитав
трохи контексті — our AI bill just hit $113k in a single month (we’re a 4 person team). i’ve never been more proud of an invoice in my life. here’s why...
at Swan AI, we’re building the first autonomous business — scaling with intelligence, not headcount. and the only way to prove that thesis is to build a truly agentic solution ourselves
Тобто в них агенти вижрали токенів бо вони будуть агентів для клієнтів, що в цілому ок. Питання просто стільки профіту вони отримали чи може це буде оптимізовано в майбутньому.
Чергова прослойка над ллм будує повітряні замки, та пофіг в принципі що там у них може буде чи не буде оптимізовано в майбутньому
Я б не за їхнє майбутнє переживав, а за теперішнє — 110к/м це15-30 FTE не найнятих в офшорних країнах
Хз як у них так виходить. У мене кількість сесій рази більше, а рахунок в рази менший ніж у деяких колег в команді. Таке враження що в одній сесії все роблять, опусом.
Зараз використанням ШІ вже нікого не здивуєш. На перше місце буде виходити ефективність використання — скільки корисного робиш і скільки при цьому токенів використовуєш.
Береш копченого і даєш йому підпіську на клод. Профіть! Програмісти більше не потрібні!
чистий код -> влучні промти -> менше токенів