Xbox оновив логотип: як вам?
Xbox показав новий логотип в офіційних соцмережах разом із меседжем We are Xbox. Ось так виглядає нова версія:

Із точки зору дизайну це помітний відкат від плаского мінімалізму. Новий знак отримав більш глянцевий, об’ємний та скляний вигляд, а головне — повернув фірмовий зелений колір, від якого відмовились ще у 2019 році.
Тоді для консолі обрали чорно-білий мінімалістичний варіант. У свою чергу новий зелений X із підсвічуванням відсилає до першого Xbox 2001 року.
Таке рішення корелює із внутрішнім зверненням керівників підрозділу Аши Шарми та Метта Буті. У ньому вони визнають, що гравці розчаровані розвитком консолі. На цьому фоні новий логотип виглядає як спроба зробити візуальний ресет: повернути бренду впізнаваність та зіграти на ностальгії користувачів.
Tap for a lil nostalgia 👇 #Xbox25 pic.twitter.com/YRuKEeEJlC
— Xbox (@Xbox) April 24, 2026
Я трохи втомилась від стерильного плаского дизайна, тож як на мене, логотип став кращим — менш корпоративним та більш ігровим. Теоретично, це дійсно повинно зачепити гравців. Хоча цікаво, як знак буде виглядати на фізичних об’єктах: консолях, геймпадах тощо.
Цікаво почути думку спільноти, особливо дизайнерів та маркетологів. Як вважаєте — оновлення вдалося чи так собі?
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівXbox is now XBOX
www.theverge.com/...crosoft-xbox-rebrand-caps
І скільки це коштувало? Мілярд? чи сотку мільйонів? Мабуть декілька відділв гемдеву звільнили заради цього «важливого» кроку. Бо гравці не хочуть ігри а хочуть нове лого )))
Думаю менше, ніж Укрпошта витратила на новий дизайн 😂
Блін ну це позор! Якась Украпошта обійшла іксбокс!
Ну так да, перевернути лого це вам не змінити колір!
перестановка кроватей...
Логотип — це останнє, що їм треба оновлювати. Але все як завжди, коли не здатен вирішувати реальні проблеми, займаєшся бурхливою симуляцією діяльності.
Ви не розумієте, це символ першого кроку до вирішування реальних проблем!)
Оно і видно.