Вайби 90-х
Одразу скажу щодо заголовку: вайби то про вайбкодінг, а
Ну звичайно спочатку показав йому декілька своїх проектів, здебільшого на Go. Попросив щось додати, написати окремий мікросервіс. Ну таке, в принципі результати були очікувані і більш менш все як загалом говорять в оглядах: «Круто але обмежено. Багато помилок, але деякі вміє виправляти сам». А потім в мене зʼявилась ідея
Can you create tic tac toe game in turbo c++ using bgi graphics?
Проста і знайома гра
Цікаво тут багато олдів хто памʼятають всю цю штуку? Особисто в мене був період в шкільні роки коли я вже сидів на вінді але інструменти для розробки були доступні здебільшого під MS DOS — Turbo C, Basic та ін (Pascal там ще був). Потім я звісно перейшов на Builder і Visual Studio, але от дуже запамʼятався саме той час коли все намагався робити у Turbo C. Для тих хто не має контексту скажу для порівняння, що під віндою якщо ви робили застосунок з вікном і кнопками, то ви додаєте кнопку і не паритесь, і ще багато різних елементів, а в Turbo C був чорний екран і додати кнопку — це повністю намалювати кнопку з нуля :)
Отож-бо, на запит вище я отримав код який компілився не одразу, але якщо дати клоду скрін з ерорами він фіксає.
Якщо цікаво запускати приклади потрібно скачати Dosbox та Turbo C++ 3.0 (на archive є декілька версій).
Клод по перших ерорах які я йому відправляв сам зрозумів що треба юзати
Кінцевий варіант виглядав ось так:

Досить круто насправді, як на мене. Може він звичайно це десь скопіював просто :) Цікаво що він взагалі шарить цю тему бо це ж неактуальні речі вже кілька десятиліть. Зрозуміло що він просканив весь інет, знає про MS-DOS та інструменти різні досить багато інфи є, але в той же час він досить вправно композує це все і генерує плюсовий код, який компілиться в Turbo C (як один мій шкільний друг називав її Турбіна :)).
Поїхали далі:
Can you change colour style like classic windows95 colour scheme, add AI and mouse?
Можливо по скріну не зовсім зрозуміло — там була гра для двох людей спочатку, тому я його попросив додати опонента компа ну і стиль змінити. Результат
Ну тут вже в мене трошки щелепа відвалилася, тому що я згадав скільки в мене ефортів зайняв перехід між цими двома скрінами у шкільні роки :) Підключити мишку в досі це окрема історія завжди була. INT 33h хто знає той памʼятає.

Ну і він додав player’a з minimax якого не обіграти.

На цьому мабуть можна було б зупинитися, але мене вже було не зупинити.
Let’s make Paint
The other project I was having fun in my childhood is graphics editor in BGI 16 colours. So it had win95 style as our game and looked very similar to windows paint app using mouse, color palette, different drawing tools like line, rect, ellipse, fill etc.

Тут код кінцевого варіанту. На скріні ще не кінцевий варіант, але я проміжні варіанти коду скіпнув і не зберіг. Скажу одразу що з пейнтом складніше виявилось. Тобто розширення контексту таски призводить до того що він починає втрачати багато деталей. Наприклад коли я попросив зробити курсори для кожної тулзи типу Pencil, Cross, Eraser, то сам він зробив якісь дуже криві. Щоб це виправити мені довелось знайти картинки з flat-icon вказати що їх потрібно зменшити до 16×16 за допомогою Nearest Neighbour щоб не було аліасінгу і тоді стало більш менш краще виглядати. Ну і так з кожною фічою, тобто краще детально все проговорювати і уточнювати.
В якийсь момент такі артефакти зʼявилися, потім виправляли

Це варіант на якому я здався вже і токени закінчилися :) Як бачите меню все ще залишає слід, не зникає правильно, але більшість з того що я від нього просив він зробив. Що цікаво весь час обʼєм плюсового коду підтримувався на рівні ~1400 рядків і додавання нових фіч на це майже не впливало.
Висновки
В якихось моментах Клод перформить значно краще ніж я взагалі міг уявити. Він дуже гарно розуміє намір і деталізує його в план, бо насправді мої промпти були досить сумбурні, маю визнати. Щодо виконання все мʼяко кажучи не ідеально і багато чого треба як мінімум самому контролювати. Але знов таки, швидкість з якою ви отримуєте результат вражає. Цікаво хто ще як експериментує та фаниться з AI? Буду радий почитати в коментах.
Ну і цей мемас куди ж без нього:

1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЦікаво це все звісно, але мені здається, на це не треба підсідати, знаю людей які використовували ШІ раніше по рофліку, а зараз намагаються з неї злізти