Anthropic збільшує ліміти для користувачів Claude завдяки угоді зі SpaceX
Компанія Anthropic отримала доступ до одного з найбільших у світі обчислювальних кластерів — дата-центру Colossus 1. Завдяки партнерству зі SpaceX розробники змогли негайно підвищити ліміти на використання своїх моделей Claude для користувачів.
Деталі угоди та нові можливості
За умовами договору, Anthropic отримує понад 300 мегаватів обчислювальної потужності та більш ніж 220 тисяч графічних процесорів NVIDIA, серед яких моделі H100, H200 та найновіші GB200. Оскільки нові ресурси починають працювати вже цього місяця, перші бенефіти від угоди користувачі відчули майже миттєво:
- Подвоєно
5-годинні ліміти для інструменту Claude Code у тарифах Pro, Max, Team та Enterprise. - Повністю скасовано зниження продуктивності в години пік для власників підписок Pro та Max.
- Значно збільшено ліміти запитів до API для моделей Claude Opus.

Оновлені ліміти запитів до API для моделей Claude Opus
Через шалене зростання попиту на свої продукти (замість прогнозованого
Але, що цікаве тут, так це те, що раніше власник SpaceX Ілон Маск ще в лютому цього року писав, що Anthropic «ненавидить західну цивілізацію», і неодноразово називав компанію «мізантропічною» та «злою». До того ж його компанія xAI є прямим конкурентом Anthropic у розробці ШІ.
Проте прагматизм переміг :)
Як відомо, xAI використовувала обчислювальні потужності у Colossus 1 лише на рівні близько 11%. Коли xAI перенесла навчання своїх моделей на новіший Colossus 2, потужності першого дата-центру почали просто простоювати.
«Зрештою, я був не проти здати Colossus 1 в оренду Anthropic, оскільки SpaceXAI вже перенесла навчання на Colossus 2. Ніхто в Anthropic не спровокував мій детектор зла», — пояснив Маск.
Нагадаємо, що раніше стало відомо, що SpaceX хоче придбати Cursor за $60 мільярдів.
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЩе апдейтик:
www.axios.com/.../anthropic-spacex-compute
Anthropic платитиме SpaceX $15 млрд на рік за оренду датацентру. Шалені гроші там крутяться, от що я хочу сказати
Цікаво, чи це офіційне визнання, шо грок усьо. Бо він ще тухліший, ніж клод.
А лучше клода что-то есть?
з особистого спостереження, на клод облизуються ті, хто і до того код писав так собі. Або взагалі не писав.
Те, що частина цих людей не побачила деградації (про що почав гудіти загальний інтернет тиждень-три тому) тільки підтверджує що я, можливо, трішки правильно вважав, бо мені для того, аби почати плюватись вистачило кілька запитів)
Чатік код якісніше пише. А тут ще виявилось, що у психологічних питаннях клодік трішечки, кхм того).
Codex лучше пишет? Из того что видел, как-то очень не структурировано выходит.
Не очень понял, при чем тут психология вообще?
якщо написати зроби Калькулятор і дати волю, да. як і Claude. Якщо спочатку підходити зі сторони діалогу і плану а потім рішення з правилами то Codex зараз рве.
До речі, fun fact, підіймали на нещодавньому етері тему обходу обмежень і дійшли висновку, що Claude найлегше обдурити і витягнути з нього заборонену інформацію :/
Codex GPT 5.5.... так то поярче. Раніше only Claude зараз вже не юзаю майже, лише для плану і потім оркестр з Codex
SpaceX/xAI перетворили свій «старий» суперкластер на золоту жилу, і Anthropic фактично фінансує наступне покоління Grok )))
www.wsj.com/...desktopwebshare_permalink