Бориса Черного бісить термін «вайбкодинг». Допоможімо йому обрати серйознішу назву

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Борис Черний, автор Claude Code, нещодавно висловився з приводу того, що його бісить термін «вайбкодинг». Він каже, що це звучить якось неправильно та несерйозно для індустрії, яка генерує мільярди доларів, тому назву треба змінювати.

Ваші варіанти, на що краще буде замінити? 😁️️️️️️

На що заміняємо вайбкодинг?

14%
22%
32%
12%
20%
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

можна назвати **як, **як, і в продакшен кодінг

Cuckold development. Не приймаєш активної участі в написанні коду, а сидиш у кутку та дивишся як AI-шка «розважається» з твоєю кодовою базою і тобі це подобається.

думаю Борис бы передумал что ему не нравится термин вайбкодинг :D

Кодинг Шредінгера вже було? До перегляду {you name it} код одночасно працює, не працює, і «я такого не просив.»
Або, якщо англійською — Schrödinger-driven development
Плюс цієї назви у тому, що ми вже маємо абревіатуру SDD, яка останнім часом набрала популярність (хто там буде розбиратись).

Одразу закину пару альтернативних варіантів:
— MDD (Maybe-Driven Development): коли PR вже є, а впевненості ще нема.
— DHM (Diff Hallucination Management): спочатку дивимось, що воно нагенерило, потім намагаємось зрозуміти — чому.

CuClaude Development

Promt driven development (PDD) assisted with testing through quarterly financial reports

Карпати пропонував agentic engineering)

Слопоробство.

Знову цього ноунейма форсять. Кому не пох що його бісить.

А що про це думає Карпатий?

Дежавю)

Тут вище, до речі, коментар якраз по темі: dou.ua/...​rums/topic/59358/#3078594

Ну це такий тонкий натяк, що може треба перестати жонглювати в СМІ новини рівня:

«Карпатий/Чорний сказав»

Ну скільки можна))

Так, а якщо ці люди висловлюють якісь цікаві думки, ну або просто хочеться обговорити? У нас же форум, а це весело — тролити Черного)

А взагалі, ви нам давно не писали, а у вас класні статті — приходьте до нас з ними частіше, щоб ми читали їх замість виступів Черного))

Дякую за таку приємну характеристику статей)

Та вже в планах є три статі, думаю перша вже на підході)

Що є, то є)

Оо, яка хороша новина, будемо чекати!

Паракодинг.
Альтернативне програмування.
Обмежено придатний код 2 ступеня.
Жарти. Я добре відношусь до вайбкодінгу

тоже бісить. як казав Peter Steinberger — Agentic Coding better

Agentic Coding better

непогано. Мені ще подобається варіант AI-Assisted Development

тоже варіант. Просто Vibe Coding — це більше як просто для не інженерів, а вже коли професійний підхід то да, це треба Upgrade )

Це більше до автокомпліту відносили. З останього, коли я за цим ще слідкував, називали Spec-Driven Development

Підписатись на коментарі