Аналіз публічної інформації про ІТ-компанію KodiX

Привіт, про те, що в українському ІТ з’явилась нова ІТ-компанія KodiX, я дізнався в листопаді 2024 року у відгуках до іншої скандальновідомої компанії Insiders, ось.

У KodiX немає профілю на DOU, ось можна погуглити, наймають через work.ua, у їх вакансіях вказана адреса «Львів, вулиця Героїв УПА, 73», така ж, як і у Insiders, ось вакансія від Insiders, ось вакансія від KodiX для перевірки адреси, копії збережені в web.archive.org.

Юридичну інформацію про KodiX також не знайшов: ні в Opendatabot, ні в YouControl. Сайту KodiX також не знайшов, посилання на сайт відсутні як у профілі KodiX на work.ua, так і в профілі KodiX у LinkedIn.

Єдину юридичну інформацію, що знайшов, — це заявку на торгову марку «KodiX», дата подачі якої 11 вересня 2025 року, заявником є Тарас Гриців.

Ще знайшов накрутку дати заснування компанії. Ось копія профілю KodiX у LinkedIn за листопад 2024 року, де датою заснування вказано 2024 рік, а ось свіжа копія за травень 2026 року, де вже вказана дата заснування — 2021 рік. Як бачимо, фальшивий досвід є не тільки у кандидатів, а й у компаній, KodiX є прикладом.

Враховуючи все вищезазначене, рекомендую обачніше відгукуватись на вакансії KodiX та Insiders, розпитувати колишніх співробітників KodiX у LinkedIn (тих, які там працювали після листопада 2024 року). При отриманні оферу від обох компаній казати, щоб обов’язково відправили договір в електронному вигляді, щоб перевірити його на підводні камені за допомогою ChatGPT/Gemini/Claude.

Якщо ви це читаєте, то ви початківець, і я розумію, що знайти першу роботу складно, але втрапити в халепу дуже просто, тож треба перевіряти компанії перед працевлаштуванням.

Ще, якщо ви початківець, то рекомендую почитати та подивитись відео в темі: «Що робити джунам у світі ШІ».

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мені тут одне незрозуміло — а сенс?

Деякі місця, в яких я працював, без зміни назви змінювали характер внутрішнього устрою, у всіх деталях, двічі чи тричі. Могли змінитись володільці, CEO і так далі. Що толку, що всі дані точні, а історія безперервна, наприклад, з 1995 року, якщо нова політика призвела до того, що 90% персоналу звільнилось за два роки і замінено іншими людьми? Або що спільного, наприклад, у Укрпошти в 2026 і Пошти СРСР в 1980, крім номерів деяких відділень?

А ще одне місце було — «пусту» фірму викупили, грубо кажучи, за ящик коньяку і навісили на неї роботу нового типу. І теж було гарно.

А цей приклад з KodiX. Ну хай через якісь причини той же засновник вирішив створити ще одно ТОВ і щось робити через нього. Знову ж, я знаю місце, де цих ТОВ було під десяток і вони якось «перетікали» одне в інше, але працювати там було добре. І що з того?

Треба дивитись на конкретних людей, хто має реальний вплив і що він робить і як. Ось це — значно більш стійка характеристика. Ви пишете — Тарас Гриців. Про нього щось конкретне є?

Тарас Гриців

Сумніваюсь що те що знайдете хоч про щось скаже. Звичайний підприємець середньої руки що займається всім підряд. Може бути просто інвестором що захотів диверсифікувати ативи вложившись ще й в айтішечку

Я шукав, але не знайшов, хто такий Тарас Гриців, в яких інших ІТ-компаніях має досвід і яке саме відношення має до KodiX, чи є справжнім власником.

І саме тому такі теми треба створювати, щоб початківці теж могли це бачити й приймати рішення: чи ризикувати працювати в KodiX, чи все ж пошукати ще.

Ні це якраз норм коли люди які не мають жодного відношення до IT, але мають гроші інвестують гроші в IT. І звісно їх імʼя світиться у частині активностей.
Тут глухий кут який ні про що не говорить від слова зовсім. Тре шукати засновників

Сенс у тому, щоб початківці могли знайти хоч щось, шукаючи «DOU KodiX відгуки», зокрема цю тему.

Підписатись на коментарі