Корисний ресурс тижня: LearnCpp.com

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

DOU продовжує освітню рубрику: раз на тиждень ділимось ресурсами, які можуть прискорити розвиток у професії і дати реальну практику. Рубрика виходить щоп’ятниці.

Ви можете стати частиною процесу: надсилайте нам рекомендації, який саме ресурс виявився для вас корисним. Тож поділіться такими ресурсами зі спільнотою — запропонуйте через гугл-форму, або ж надішліть топік з поміткою «Ресурс тижня» самостійно чи пишіть мені :)

А тепер — до рекомендації цього тижня!

LearnCpp.com

До навчання

Якщо ви плануєте вивчати C++ і шукаєте структуровану базу, цього тижня розбираємо LearnCpp.com. Це детальний онлайн-підручник, який спільнота розробників часто радить як надійний старт для глибокого занурення в мову.

Як це працює

Навчання побудоване як послідовний текстовий курс. Він проводить від базового синтаксису до розуміння роботи з пам’яттю, вказівниками та об’єктноорієнтованим програмуванням. Розбираючи класичні концепції мови, автори одразу пояснюють їхні плюси, мінуси та дають безпечні альтернативи для написання коду.

Гортайте вбік, щоб подивитися всі зображення

Чим корисно

Головна перевага ресурсу — глибина подачі матеріалу. Тут детально розбирають, як мова працює під капотом. Кожен урок супроводжується практичними прикладами, розбором типових помилок та порадами щодо написання надійних програм. Сайт зручно використовувати як повноцінний покроковий курс або як довідник для пошуку інформації з конкретної теми.

Для кого підійде

Матеріал стане хорошою точкою входу для абсолютних новачків та розробників, що переходять на C++ з інших мов. Також він буде корисним тим, хто хоче систематизувати власні знання та краще розібратися у складних концепціях.

Ціна питання

Повністю безкоштовно. Увесь підручник відкритий і не має жодних прихованих підписок чи платних рівнів.

Пишіть у коментарях, якими ресурсами для вивчення C/C++ користуєтеся ви, і про інструменти для яких мов хотіли б почитати в наступних випусках.

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хто-небудь може порівняти цей курс з книжками Страустрапа? Невже можливий більш детальний виклад ніж у нього? Але я Страустрапа освоював після 5 років програмування на чистому С і вивченню ООП по перекладу ще першого видання Граді Буча

Гарний ресурс, я тут вже 4 місяці вчу С++, набагато краще курса який я купив на Udemy, бо той був дуже поверхневий, як для людини як лише заходить у програмування

Цей же ресурс перекладений українською:
acode.com.ua/uroki-po-cpp

але трансліт сосійською чомусь

Немало розділів відсутні порівняно з оригіналом

doc.rust-lang.org/book дуже гарний ресурс для вивчення наступника C++

Підписатись на коментарі