Чи можуть комунікативні навички стати кар’єрою? Шукаю можливості

Чи можуть комунікативні навички стати кар’єрою? Шукаю можливості

Я у віддаленому форматі роботи аж із 2012 року. Мені дуже подобається такий формат і змінювати цю обставину не хочеться, але із часом я почав помічати що після довгих зідзвонів, співбесід та інших комунікативних процесів я відчуваю протилежну реакцію тій, яку зазвчиай має більшість. Я відчуваю приплив енергії та мотивації замість виснаження. Звісно, що я втомлююсь після довгих розмов, але це приємна втома, як після спорту.

Ще з часом я почав більше відчувати що мені цього прямо не вистачає. Звісно хтось із вас скаже — «То піди в офіс» — але офіс це про ту ж саму одинокість тільки в кабінеті, бо навіть на роботу люди приходять в першу чергу працювати та поринати в процеси, а не спілкуватися. Хто цінить якість комунікації той розуміє про що я. Офіс це про одинокість в одному просторі. А в таких умовах вона відчувається відчутно більше. Тому питання формату роботи для мене закрите.

Так от, з часом я почав відчувати нестачу комунікації все більше, а після недавньої встрясочки із глибин свідомості випливо розуміння що потрібно пошукати способи реалізації свого потенціалу в кар’єрному плані.

Тут друге питання: «А що в мене з англійською та навичками як такими?». Розмовна англійська в мене майже вільна. Принаймні я так її відчуваю. Я чесно не знаю яка в мене літера, але я спокійно можу проводити повноцінні переговори англійською зі звуком та відео, і робити це із задоволенням. Також є базова німецька. Якщо потрібно виявити прихильність до німецького клієнта — я зможу його схилити на свою сторону продемонструвавши знання німецької. Теж швидше розмовної. Але тут скромніше ніж англійською.

По скілах у мене SEO зі знанням супутніх технологій. Активно освоюю та застосовую вайбкодинг. І в межах своїх проектів — вдало. Із самим вмінням та розумінням програмування та глибоких технічних частин — тут слабше звісно. Але коли доводиться розробити та задеплоїти проекти на певних платформах, то із AI я це роблю. В рамках своєї сфери закриваю задачі.

Ну і ще передбачаю одне питання: «Що я можу робити конкретно». Давайте спробую відповісти.

1. Я можу донести та розгорнути потрібну думку до англомовного користувача. В першу чергу розмовною, але також і в письмовій формі. Я можу відповісти на десяток його питань без виснаження і огиди, а з нормальним виразом обличчя. На мою думку, це моє основне вміння.
  2. До мене іноді звертаються донести до клієнта незручні речі і пояснити це йому. Чому потрібно більше бюджету, часу, чи чому щось неможливо виконати. Я іноді допомагаю формувати такі повідомлення і мені подобається це робити.
  3. Врешті я можу робити протилежне — почути, проговорити і донести вже до своєї команди. Бути медіатором при розмовах.

Далі, «Які конкретні задачі я можу виконувати»

1. Можу вести або брати участь в переговорах.
  2. Працювати із Client Care — якщо я правильно називаю цей напрямок. Аналізувати якість комунікації з клієнтами, знаходити тих з якими були якісь складнощі, зв’язатися з ними проговоирити, і таким чином прибрати негативні враження, перетворивши їх в позитивне враження.
  3. Організувати і працювати зі спільнотою в Reddit, LinkedIn чи інших соц мережах. Відповідати на питання, формувати цікаві дискусії.

Поки це все що прийшло в голову.

Що не є моєю компетенцією. Принамйні знову, мені так здається. Продажі та проект менеджмент. Продаж це про тиск. Нехай він і блаженний, але це про тиск. Протидія тиску. Я відчуваю себе більше в підтримці, аніж в продажах. Пректний менеджемент це все ж більше про системність, розуміння алгоритмів, технологій та процесів. Комунікація теж критична, але технічна складова на першому місці.

Customer Support — це вже з моєї частини, але там рівень оплати значно нижчий той який в мене зараз. Менше 1к USD, Хоча якщо я помиляюся — можете мене виправити.

Нічого подібного у вканасіях я не знаходив, але я бачу що багато людей хотіли б такі задачі передати на когось, а я б із задоволенням взяв. Але я зовсім не знаю де, кого, як, і що шукати. Буду вдячний за поради. Якщо особисто ви відчуваєте що те що я розповідаю потрібно у вашій команді — з радістю вийду на зв’язок.
Всім дякую, і миру!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я поки читав перші абзаци, якраз думав про те, що такі навички ідеально зайдуть у сфері продажів, аж доки ви під кінець не написали, що це вам не підходить. У такому випадку мені здається вам би підійшла посада або СЕО — людини, яка є обличчям компанії, багато спілкується, представляє інтереси компанії, веде переговори, але в реальності за всі окремі напрямки відповідають свої окремі С: CMO — за маркетинг, CFO — за фінанси, CTO — за технічну частину і т.д. Або ще як варіант — сфера public relations, де треба вміти будувати позитивний зв’язок з широкою аудиторією.

Є ще один напрямок, куди йде певна частина людей з такими навичками, але не думаю, що ви захочете туди з етичних причин — інфоциганство.

Дякую за думку! Інфоциганство це максимальне ні. Продажники в порівняні із інфоциганами це будуть виглядати по лояльності як технічна підтримка. То надто жорстко і я не зможу так переламати себе. PR цікава думка, але в чистому вигляді я не зустрічав його. Як правило під цим мається digital marketing, але одним із його напрямків я вже займаюся.

«Впливати-харизма» є чи нема?
Знайомства з впливовими швидко заводите, в «зграю» беруть?

Цікаве питання. В мене немає друзів власників великих бізнесів із цілими командами в підпорядкуванні, але є немало просто успішних одинаків, які запускають проекти, заробляють на них та на консультаціях в своїх профілях. Вони успішніші за мене. Тут головне те що в мене якщо така людина в колі знайомих з’являється — то це, як правило на довго.

Підписатись на коментарі