Google анонсувала Googlebook: нове покоління ноутбуків на базі Gemini
Через 15 років після виходу першого Chromebook компанія Google вирішила повністю переосмислити свої лептопи. На зміну звичним хромбукам нам анонсували нову категорію пристроїв — Googlebook. З технічної точки зору, це об’єднання архітектури Android та ChromeOS, яке від початку спроєктовано під роботу з Gemini.
Взаємодія з системою тепер зав’язана на розумних фішках. Показали Magic Pointer — курсор, який аналізує контекст на екрані. Похитали вказівником над датою в листі, а система пропонує створити івент. Виділили два різних фото — AI намагається їх змержити. Також завезли генерацію віджетів промптами: Gemini сам лізе у ваш Gmail чи календар і збирає потрібний дашборд на робочому столі.
Оскільки під капотом тепер багато від Android та є доступ до Google Play, мобільні додатки працюють на ноуті нативно. Інша корисна річ — Quick Access. Файлова система вашого смартфона монтується в провідник лептопа, файли можна відкривати та вставляти без фізичного копіювання.
Залізо Google сама не робить, збиратимуть Acer, ASUS, Dell, HP та Lenovo. Заявлено преміум-сегмент і єдиний візуальний стандарт для всіх — світлодіодну панель glowbar. До речі, ті шматочки візуалів із самим ноутом, які вони засвітили в промо, виглядають доволі стильно, а вам як?
Реліз обіцяють восени, нижче залишаю відео з презентації. Там досить жирно засвітився Duolingo. Цікаво, в скільки обійшлась їм така реклама 🤔
Що думаєте про таку спробу схрестити Android та десктоп? Як взагалі ставитеся до заліза від Google і чи готові були б пересісти на це замість свого робочого ноута?
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівА я сірий і убогий думав що базою ноутбука є CPU ... А виявляється Gemini- можна без CPU & RAM 😅
Імхо, все залежатиме від ціни і рівня мобільності даних пристроїв — я свого часу був власником двох чи трьох хромбуків, і, як на мене, за свою ціну і для тих сценаріїв використання (браузер+пошта+перегляд ютуб, і все це в легкому компактному корпусі) вони цілком виправдали кожен долар своєї вартості.
Потім, звісно, згідно закону транзишину пристроїв в родині, перейшли до батьків, де тато і дало його використовує кожного дня для серфінгу і дрібних завдань :)
Невидаляємий ші в комплекті?
яка відашка + VRAM?
Вони поки не розкривають технічні характеристики, мабуть, скажуть під час або незадовго до релізу. Поки лише вудочку закинули 😁
Пробував MacBook, ASUS з Ubuntu, й завжди повертаюсь до своєї звичної комбінації — Dell з Ubuntu. Мій Dell 2019 року працює відмінно.