Anthropic знову обійшла OpenAI — компанія вперше має більше бізнес-клієнтів

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Перегони розробника Claude Anthropic та OpenAI продовжуються. Цього разу компанія перевершила творця GPT-чата за кількістю бізнес-клієнтів.

За даними вибірки фінтех-компанії Ramp, Anthropic вперше стала лідером серед AI-вендорів — за її сервіси в травні платили близько 34% бізнесів, тоді як послуги OpenAI оплачували 32%. Цей показник лабораторії зріс дуже стрімко — ще у травні минулого року лише 9% підприємств платили за її продукти.

Водночас справи у OpenAI повільно погіршувалися з грудня минулого року, а загалом за рік частка компанії скоротилася на 1%, хоча загальна кількість підприємств зросла на 9%.

Цікаво і те, де саме Anthropic набирала швидше. Наразі компанія тримає першість у сегментах із найвищим рівнем впровадження — фінансах, технологіях та професійних послугах. Тобто лабораторія змогла краще за конкурента зайти в частину ринку, де AI-інструменти найшвидше стають робочою інфраструктурою.

Нагадаємо, минулого місяця Anthropic перегнала OpenAI за оцінкою, пробивши на премаркеті $1 трлн, тоді як творця GPT-чата оцінювали лише у $850 млрд.

Як думаєте, хто в результаті виграє ці технологічні перегони — Anthropic та OpenAI?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

anthropic буває таке напише що потім треба ще 4-5 топ моделей щоб довести до нормального стану. Я не довіряю жодний AI проекти на 100% — по 20% на кожну!

Я взагалі не розумію як кількість клієнтів має рости, тим більше бізнес клієнтів. Мені тут на ДОУ розказувати що це бульбашка яка ось-ось лусне, і що на роботі від неї більше шкоди ніж користі.

Та як на мене Claude із Opus слабіша модель по усіх показниках ніж GPT. Повільніша часто дає не вірні результати. І коли брак інформації, аналіз слабший. Синтез тільки коли пророблені скіли на якомусь рівні. Коли модель «затуплює» от у мене нещодавно не зуміла з’ясувати, що Solaries не підтримує Python 3.11, то вона йде в безкінечний луп доки не виїсть усі токени, а потім питає ще грошей і це на одному промпті.
Коротше таке собі, хоча можливість додати скіл — це хороша штука, як би крд для AI моделі, щоби не писати купв промптів і просиьи міняти то те то се ддя досягнення бажаного результату. До Gemini там і тим більше далеко.
В очевидь, зато продажники вміють це врулити покупцеві по B2B навідміну від OpenAI, що дивно бо за ними Microsoft — царі B2B стратегій продажів.

В мене вчора Claude Opus 4.7 самовільно скіпнув виконання частини задачі з формулюванням у стилі «витрачу занадто багато токенів на це лайно» і відписав, що ця частина задачі заблокована (при чому у скілах немає подібних guardrails), без жодного безкінечного лупу :)

Налаштували так, як на мене краще так ніж — пішло думати на пів години після чого в креш і далі при зауску питає ще грошей і вихлоп нуль. При цьому руками з’ясучалась причина десь за 30 хвилин не таким вже в важким способом, банальною перевіркою один за одним. У GPT — нема таких проблем. Gemini як на мене краще за обох суттєво, він ще запам’ятовує як ти його просив раніше робити, чи надавав приклади після коррекцій і подалі сильно менше трба доробляти і переробляти, що підвишує продуктивність, а ще якщо відкриті данні — то гуглить сам. Claude — там зввсно перевага тільки в можливості створити скіли.

Важко було вказати, що це Claude, Claude Opus?

Anthropic is an American artificial intelligence (AI) company headquartered in San Francisco. It has developed a range of large language models (LLMs) named Claude and focuses on AI safety.

Підписатись на коментарі