Mythos дістався до Apple

Більше місяця пройшло, як Anthropic повідомили світові про свою нову модель Mythos ⚡️

Обіцяють, що ця модель неймовірно крута у виявленні вразливостей існуючого ПЗ.

Тому її спочатку дали невеликому колу техгігантів, аби ті змогли залатати дірки, які вона знайде.
Це назвали Project Glasswing і до його кола входять Google, Apple, Microsoft, Cisco, Amazon та інші.

З тих пір новини про успіхи Mythos не зупиняються. Свіжий випадок — експлойт пошкодження памʼяті ядра macOS на Apple M5.

Так, мені теж це мало про що сказало 😅 Та й деталей, поки Apple не виправлять це, не варто очікувати.

Втім головне тут, що Apple висадили мільярди на безпеку MacOS, але кілька експертів разом з Mythos змогли обійти захист системи:

Експлойт стартує з локального користувача без привілеїв, використовує виключно стандартні системні виклики та зрештою дозволяє отримати root shell

Серед інших відомих жертв Mythos:

• ядро Linux
  • Firefox (181 вразливість)
  • FFmpeg
  • curl
  • OpenBSD (баг, який не помічали 27 років)

Незважаючи на дивні історії про доступ до моделі через Discord-канал, Mythos все ще не доступний публічно. Тож влаштовуємось зручніше, це тільки початок 🍿

Як сказали самі Anthropic:

Це відправна точка для того, що, як ми вважаємо, стане переломним моментом для всієї індустрії — моментом усвідомлення того, що тепер потрібно робити.

• Як думаєте, що наступним поповнить послужний список Mythos?
  • З таким темпом пошуку вразливостей, коли нам очікувати повний реліз Mythos?

Мій основний ресурс — це Telegram-канал. Підписуйтесь аби не пропустити нові пости!

Також на DOU є й інші мої дописи.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

разгонять хайп важнее, чем разобраться в тех кейсах, где есть реальный доступ к подробностям и технической информации.
вместо этого мусора лучше пойти и почитать детали про тот же curl.

дякую за посилання.
Там же кажуть, Mythos знайшов там вразливість — одну. Що все одно круто для проєкту рівня curl :)

Мегасенсація: люди + новий інструмент Міфос знайшли якусь нову вразливість в ПЗ.

Я звісно дико вибачаюсь. Але що до цього робили інші люди, що всі минулі десятиріччя кожен тиждень досилали мені security updates на мій компьютер?

Ще до ери найвеличнішого Міфос.

звісно що вразливості знаходили й раніше. Втім тепер це виглядає як і написання коду: швидкість процесу збільшилась в рази, одна людина може знаходити значно більше за менше зусиль. Гляньте на результати по Firefox.

Звісно, коли той Міфос стане нарешті публічним, тисячі різноманітних хакерів по всьому світу отримують чудовий інструмент познаходити нові дірки які пропустили 3.5 інженера корпорацій в приватному доступі.

Не буди ліхо поки воно тіхо ©

Та поки невідомо, спочатку мають залатати, а потім може зізнаються.

Підписатись на коментарі