Як потрапити на позицію L1-L2 support iGaming з досвідом support в іншій сфері але після простою? І про що краще не брехати в CV?

До 2021 року працював в невеликому інтернет провайдері на позиції техпідтримки. Як це часто буває в невеликих фірмах, там не було чіткого розділення обов’язків. На L1 чи L2. Я там був і L1 і L2. Ще і роботу системного адміністратора навішували. Займався діагностикою проблем в мережі, серверів, відповідав на дзвінки користувачів, працював з системами моніторінгу Zabbix, Grafana, налаштовував комутатори, деякі сервери на Linux, іноді приходилось налаштовувати Mikrotik. Як то кажуть і швєц, і жнєц, і на дудє ігрєц. Системи тікетів типу Jira у нас не було, заявки від користувачів робилися на внутрішній системі провайдера. Англійську як розмовну в роботі з клієнтами не використовував, хоча добре на неї розмовляю. Потім працював в іншій ніяк не зв’язаній з IT сфері. А пару років тому виїхав за кордон. Проживаю в ЄС. Тут в мене є друг який працює вже 5-й рік на позиції техпідтримки в iGaming в одній великій компанії. Він мені давав поради і казав що мені треба довчити і які питання там часто задають на технічній співбесіді. Також попередив мене що шукати я буду довго оскільки зараз туди без досвіду майже не беруть. З мого досвіду в провайдері він посміявся і сказав що твій провайдер це НЕ АЙТІ КОМПАНІЯ. А мені потрібен досвід саме в айті компанії. Нейронки типу Gemini мені впевнено кажуть що досвід «універсального солдата» в провайдері дуже цінний для айті компаній і дружбан мій не правий. Сам він залетів туди в кінці 2021 року в 34 роки, без досвіду в айті компаніях, по знайомству. Тоді було набагато легше каже. І він мені сказав що найкращий спосіб туди попасти це по знайомству, але без гарантій. Тому подаюсь на загальних правилах через резюме. Рекрутери на моє резюме реагують, буває самі пишуть та назначають скрінінг. В середньому раз в тиждень якась співбесіда. Але до технічного інтервью я так і не дійшов жодного разу, хоча інтервью з HR нерідко проходило дуже позитивно і здавалося іноді що робота майже в кармані. І причини я не знаю. Цифру по ЗП до останнього не називаю їм, говорю що просто хочу competetive salary. Але знаю що багато хто навіть на L1 просить 1500+ долларів. Може вони передають резюме техлідам і їм щось там не подобається в тому резюме. Чи може знаходяться кандидати які сказали бажану зарплату 700 баксів і їх одразу беруть. Чи може я говорю щось зайве чого не треба, наприклад те що в мене друг працює в iGaming. Навіть на вакансії куди в середньому посилають в рази менше CV наприклад із-за нічних змін чи rolling schedule, я не можу попасти на техінтервью.

І я задаю собі питання. Як взагалі попадають на ці позиції? Може треба якась спеціальна освіта чи курси? І що саме вони шукають в кандидатах? Вони навіть англійську не перевіряють на цьому етапі скрінінгу. Розповідають тобі про роботу, питають про мій досвід і чи є в мене до них питання. Все це супроводжується широкою голлівудською усмішкою начебто тебе вже готові взяти. А потім тиша. Я вже думаю може мені взагалі вибрати якесь інше направлення в моєму випадку?

І ще хотів би порадитись. Чи варто обманювати в резюме з датами і роками щоб приховати кілька років простою? Наприклад вказати що звільнився не в 2021 а в 2024 чи 2025? Чи буде Reference check і все рівно перевірять? Чув що в iGaming перевіряють дуже дотошно. І якщо в мене офіційно посада в провайдері називалась Системний адміністратор, то краще так і вказувати і взагалі не писати Technical чи Customer Support а писати System Administrator? Бо якщо запросять витяг з Дії ОК5 чи ОК7 і виписку з податкової, там все буде видно і з посадою і з датами і роками роботи.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Друже, підтримка — це саме той рівень, який AI витісняє найшвидше. Тому компанії зараз і справді стали вибагливішими: на одну позицію support претендентів більше, а компанії скорочують ці команди або не розширюють їх.

Підписатись на коментарі