Карєра то завжди великі мегаполіси і звісно із розвинутим айті. Таких локацій не так вже і багато. Взагалі треба розібратись із тим що ви розумієте під словом карєра, і чи готові ви жити в тех хабах, чи хочете працювати ремоут? Також діти сімя є? Плануєте? Ви вагалі ринок найму в айті бачили? А те як закручують гайки із мігрцією в світі і чому це так цікавились?
Ну і зараз ніхто не знає що буде через декілька місяців і така невизначеність майже в будь якій країні.
Сім’ї нема і нема в планах зааз. Тех хаби чи рімоут — ок. Питаю не для себе і я не в ІТ працюю. Очевидно, якщо це питаю, то ринок праці в інших країнах мені незнайомий в ІТ сфері.
Буенос-Айрес в принципі сподобався, тільки там важливо лишатися в хороших районах, типу Палермо (парадокс, але оригінальний Палермо це клоака з гарною спадщиною, а Палермо-портеньйо* це Європа в Латинській Америці, приємне місце) і триматися подалі від того, що називається віж’я (villa аргентинською вимовою, місцеві фавели).
* немає буенос-айресців, мешканці столиці Аргентини називаються портеньйо і портенья.
З власного досвіду не скажу нічого, бо все життя прожив в Україні. Але з того що читав у різних куточках інтернету:
Спочатку куди НЕ варто: — Північна Америка (вся, є ризик того, що буде втягнута у Третю Світову) — Африка (вся, є ризик бути вбитим за ноут чи (окремий ризик для жінок) вкраденою у рабство) — Євразія (практично вся, за виключенням хіба що Монголії. Європа — очевидно чому, а Азія — бо Китай vs Тайвань) — Північний та Південний полюси (через клімат та погану інфраструктуру)
Отже, що залишається: — Південна Америка, але лише ті міста, де найменший ризик бути пограбованим/вбитим — Австралія та Нова Зеландія
У другу світову Австралія воювала аж бігом, також почитайте про срачі між Китаєм і Австралією. Географічно вони далеко але політично — ні, вони не відмажуться від велкого замесу.
Дешево, тепло, немає конченої зіми, красива природа і тіпа тропіки та море...Але звісно це інший лайф стайл коли ти не інтегруєшся глибоку у систему та соціум. Якщо це норм для людини то це класний кейс, бо переїзд у евпропу і будування карєри в якомусь окремому тех хабі чи просто великому місті то зазвичай глибока інтеграція із суспільством і робота в довгу, тобто це додаткові зусилля та обмеження. А Вєетнам то ремоутер що у дуже довгій відпустці, в такому випадку важко будувати крєру бо зараз усі массово повертаються до офісі і хоч не на 100 відсотків але на гібрид зазвичай, коли 1-3 дні в офісі, також 90 відсотків вакансій вимагають ворк перміт в країні або в «зоні» якщо це ес, тобто важлива вже легалізація в країні. Вєтнам в таком випадку ок для ремоуту бо сама країні не дрочить мізки воркпермітами та іншою бюрократією котрою кишать країни европи чи америки, бо міграціній закони геть інші.
В цілому ви піднімаєте дуже велику тему для обговрення, кожна країнма має купу можливостей і обмежень навіть в рамках одного ЕС, різні прависла міграції, різні зарплати, вимоги до мов, можливо навіть дипломів. Також що за бізнес аналітик? Якщо чесно я особисто хз як живуть ба поза тех конторами і які там зарплати і попит, чи які там у них взагалі можливості в різних країнах. Навіть в рамках ес умовна румунія і польша дуже сильно відрізняються від франції та німечинни а юк чи америка то звагалі інші світи.
Мене у В’єтнамі лякає тональна мова (хоч якось її ж треба на місці розуміти, мені здається). Якщо в китайській тонів чотири, то там шість. І звучить воно аж якось зовсім мунспіково.
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівКарєра то завжди великі мегаполіси і звісно із розвинутим айті. Таких локацій не так вже і багато. Взагалі треба розібратись із тим що ви розумієте під словом карєра, і чи готові ви жити в тех хабах, чи хочете працювати ремоут? Також діти сімя є? Плануєте? Ви вагалі ринок найму в айті бачили? А те як закручують гайки із мігрцією в світі і чому це так цікавились?
Ну і зараз ніхто не знає що буде через декілька місяців і така невизначеність майже в будь якій країні.
Вобщем питань більше ніж відповідів.
Сім’ї нема і нема в планах зааз. Тех хаби чи рімоут — ок. Питаю не для себе і я не в ІТ працюю. Очевидно, якщо це питаю, то ринок праці в інших країнах мені незнайомий в ІТ сфері.
Буенос-Айрес в принципі сподобався, тільки там важливо лишатися в хороших районах, типу Палермо (парадокс, але оригінальний Палермо це клоака з гарною спадщиною, а Палермо-портеньйо* це Європа в Латинській Америці, приємне місце) і триматися подалі від того, що називається віж’я (villa аргентинською вимовою, місцеві фавели).
* немає буенос-айресців, мешканці столиці Аргентини називаються портеньйо і портенья.
З власного досвіду не скажу нічого, бо все життя прожив в Україні. Але з того що читав у різних куточках інтернету:
Спочатку куди НЕ варто:
— Північна Америка (вся, є ризик того, що буде втягнута у Третю Світову)
— Африка (вся, є ризик бути вбитим за ноут чи (окремий ризик для жінок) вкраденою у рабство)
— Євразія (практично вся, за виключенням хіба що Монголії. Європа — очевидно чому, а Азія — бо Китай vs Тайвань)
— Північний та Південний полюси (через клімат та погану інфраструктуру)
Отже, що залишається:
— Південна Америка, але лише ті міста, де найменший ризик бути пограбованим/вбитим
— Австралія та Нова Зеландія
У другу світову Австралія воювала аж бігом, також почитайте про срачі між Китаєм і Австралією. Географічно вони далеко але політично — ні, вони не відмажуться від велкого замесу.
Я б звалик кудись у вьетнам і пох на все.
Чому саме В’єтнам доречі? Не вперше чую
Дешево, тепло, немає конченої зіми, красива природа і тіпа тропіки та море...Але звісно це інший лайф стайл коли ти не інтегруєшся глибоку у систему та соціум. Якщо це норм для людини то це класний кейс, бо переїзд у евпропу і будування карєри в якомусь окремому тех хабі чи просто великому місті то зазвичай глибока інтеграція із суспільством і робота в довгу, тобто це додаткові зусилля та обмеження.1-3 дні в офісі, також 90 відсотків вакансій вимагають ворк перміт в країні або в «зоні» якщо це ес, тобто важлива вже легалізація в країні.
А Вєетнам то ремоутер що у дуже довгій відпустці, в такому випадку важко будувати крєру бо зараз усі массово повертаються до офісі і хоч не на 100 відсотків але на гібрид зазвичай, коли
Вєтнам в таком випадку ок для ремоуту бо сама країні не дрочить мізки воркпермітами та іншою бюрократією котрою кишать країни европи чи америки, бо міграціній закони геть інші.
В цілому ви піднімаєте дуже велику тему для обговрення, кожна країнма має купу можливостей і обмежень навіть в рамках одного ЕС, різні прависла міграції, різні зарплати, вимоги до мов, можливо навіть дипломів. Також що за бізнес аналітик? Якщо чесно я особисто хз як живуть ба поза тех конторами і які там зарплати і попит, чи які там у них взагалі можливості в різних країнах. Навіть в рамках ес умовна румунія і польша дуже сильно відрізняються від франції та німечинни а юк чи америка то звагалі інші світи.
Мене у В’єтнамі лякає тональна мова (хоч якось її ж треба на місці розуміти, мені здається). Якщо в китайській тонів чотири, то там шість. І звучить воно аж якось зовсім мунспіково.
За межі Європи. Сподіваюсь, корисна рекомендація
Наталя, а ви куди плануєте тікати, коли війна прийде до вас?
Де краще будувати кар’єру та де краще відпочивати в умовах війни?
А з чого ви вирішили, що я планую?
На марс
USA
Це шо за
Хто на кого нападе?
с. Вілларіба на с. Віллабаджо
Всі працюють)..
New Caledonia? en.wikipedia.org/wiki/New_Caledonia