English з B2 — C1. Як? Можливо порекомендуєте щось/когось?

Доброго дня, шановне Панство.

Помітив за собою, що в мене гарненько СВ проходить. Час від часу і технічні співбесіди проходять.

Але я завжди чомусь валю співбесіди з Американським менеджментом.

Всяких токсік приколів і проче Diversity & Inclusion не обговорювали ніколи... Робоча теорія -> те, що я називаю Upper Intermediate, явно недостатньо, і мені здається, що в процесі розмови мені бракує розуміння "контексту"/культуральних чинників якихось.

Ціль цього посту:

• Якісь рекомендації від людей, які в сейлс, пресейлс, мб на рівні архітектів. Як вчились?
  • Я дуже сумніваюсь, що цю навичку, як хард скіли, можна розвинути самостійно. Можливо, порекомендуєте конкретних вчителів/нейтівів?

UPD: перш за все дякую Alex, Марина, Oleksandr, Serhii та Sergius за допомогу. Поки думку схиляю до таких дій:

• Те що я розказую,що в мене Аппер інтермідієт — треба доказати(коммент Марини)
  • Словниковий запас збільшувати за допомогою класичної літератури(коммент Oleksandr Kolosov)
  • Зараз спробував зареквестити доступ до speaking club від кантори(де працюю).

Щось толкове додумаю — зроблю апдейт...

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Візьми комбо: репетитор + інтенсив бізнес інгліша (кожен день) + хороший курс підготовки до здачі тойфл (курс важливий, а екзамен то приємний бонус уже)

за півроку щебетатимеш

Я маю відчуття, що багато слів з С1 (і тим більше з С2) нейтиви просто не знають, що це лексика рівня української «філіжанки», те, що показує більше ерудицію, ніж знання мови.

гигиги я тут стикнувся з тестами української мови НМТ (НМТ is for національного мультипредметного тесту довелося гуглити)

... українська «школа» ні дупля не шарить нашо та мова взагалі саме як інструмент і у предметі власної української національної мови зокрема так само без руля ))

Ви праві, але тут ще треба розуміти специфіку.
НМТ (як і раніше ЗНО і тп) працюють на ранжування учнів. Тобто в ідеалі воно має розставити кожного учня на певну позицію, яка відповідає його знанням. В реальності бали мають обмежену точність (було 1 знак після коми, зараз не знаю), точне ранжування вимагає дуже великої кількості запитань, тому замість ранжування робиться кластеризація.

Але тепер є проблема — учні мають розподілятися по кластерам рівномірно. Буде ***ня, якщо дві третини напише математику на 200 баллів. Цінність такої оцінки нульова.

Тому тести вимушено роблять а) великими б) складними. І якщо для математики не проблема зробити завдання майже довільної складності (і вони там таки бувать капець складні), то для інших предметів складні питання виглядають інколи маразматично.

Ви праві, але тут ще треба розуміти специфіку.

так дякую що підняли питання отже вже поза темою але українці як національний якраз специфіку якраз не розуміють що прямо виходить з «екзаменів»

НМТ (як і раніше ЗНО і тп) працюють на ранжування учнів.

так то воно так але тут українці загубили ціль бо ціль то є вища школа як продовження навчання далі вже у вищій школи отримання вищої освіти

... тож у буквальнім сенсі спеціальні екзамен на ранжування на здатність навчання у вищій освіті має «ранжувати» саме це саме здатність навчання у вищій освіті

більше ні чого бо то є глупо мати «екзамен» який не має цілі «після екзамену»

В реальності бали мають обмежену точність

на скільки я розумію там від умовно 1 балу до 200 балів максимум за кожний предмет

див. питання цілі поставити цілі «здатність навчання у вищій школі» для цього абсолютно досить значення «мінімальний прохідний бал» як то скажімо маємо 4 предмети 1 з яких «історія націонал соціалістичної України не залежної» ...

(да якого «екзамену» входить «питання» на біломорканал поставлене буквально на пачці цігорок біломорканал ви людонькі там реально вгашені це капець там реально усе мін освіти що є тупо під ніж на мороз в сибір нах. з поля і так там «питання» майже всі такі)

... але «історія України з прадавніх племен африки» на вступі у якийсь політех розглядається лише як якийсь мінімальний прохідний бал і так само скажімо предмет «націонал соціалістична мова» але от математика вже щонайменше 190+ як мінімальний прохідний і скажімо якщо ти вже йдеш на політехніку то має сенс мати у тестах предмет фізику бо якщо ти не маєш предмет фізику у тестах то нащо ти йдеш на політехніку? ціль яка?

Буде ***ня, якщо дві третини напише математику на 200 баллів. Цінність такої оцінки нульова.

чого це? так для початку тут слід врахувати що сам тест на справді реально перевіряє математику а не певну здатність вгадувати відповіді націонал соціалістичного тесту але якщо ти маєш математику 200 з 200 тож слід думати ти просто маєш хист до математики і йдеш собі на політехніку і всьо

... нащо їх узагалі «ранжувати»? щоби що?

Тому тести вимушено роблять а) великими б) складними.

що?..

... а ну ок див. п.п. «весь мін освіти тупо під ніж на мороз в сибір нах. взагалі»

... ти тільки що буквально прямо розказав як націонал соціалістичні після шкільні тести є брехня як то саме by design )) тож якщо ти не проти я використаю цей матеріал у звіті за кінець націонал соціалістичної імперії не залежної )) тобто якщо ти проти сорі все одно як є просто бізнес

див. питання цілі поставити цілі «здатність навчання у вищій школі» для цього абсолютно досить значення «мінімальний прохідний бал» як то скажімо маємо 4 предмети 1 з яких «історія націонал соціалістичної України не залежної» ...

Нє, там зараз трохи складніше. Ціль не лише «перевірити здатність», а і дати кращим учням першими обрати навчальний заклад.

чого це? так для початку тут слід врахувати що сам тест на справді реально перевіряє математику а не певну здатність вгадувати відповіді націонал соціалістичного тесту але якщо ти маєш математику 200 з 200 тож слід думати ти просто маєш хист до математики і йдеш собі на політехніку і всьо

Так, тести зроблені (в теорії) так, що ти отримуєш 200 якщо маєш хист до математики, і займався нею поза шкільною програмою.

... нащо їх узагалі «ранжувати»? щоби що?

Це визначає твій приоритет в обранні вишу. Умовно, діти подаються в декілька університетів (з приоритетами), і потім місця в групах заповнюються згідно з балами.

Ціль не лише «перевірити здатність», а і дати кращим учням першими обрати навчальний заклад.

велика таємниця самого принципу )) кращі учні _вже_ обрали собі навчальні заклади

... або ж вони ні як не є «кращі» саме by definition саме як система

youtu.be/EVmLV7swH2k?t=105

і потім місця в групах заповнюються згідно з балами.

сірьозно? ну як то кажуть там в Україні «не хай щастить!» як то «на національному рівні» самої «національної системи» ))

ЗЫ: але мені окремо цікаво яка твоя особиста ціль у цьому як ти її ціль бачиш сам як то оце усе «національне досягнення» ака «свій путь» саме особисто виправдовуючи?

І якщо для математики не проблема зробити завдання майже довільної складності

ніт якраз для математики є певна проблема зробити завдання «довільної» саме «складності» бо шкілярі ж вивчають лише обмежений початковий рівень математики і відповідно усі тести можуть і має сенс бути лише у ціх межах

... єдне що можна пови.буватись і якось хотро по українські традиційно позакручувать самі завдання як саме сам description як то тупо нарощуючи тупо кількість необхідних дій в одному завданні для досягненні результату саме кількість не складність бо складність наростити ні як це ж математика

то для інших предметів складні питання виглядають інколи маразматично.

так це так і це ні як не «інколи» там просто підряд

усі ті «тести» буквально підробка просто брехня навіть у математиці також але там частково лише бо там у самих «авторів» вже не вистачає клепки бо математика вона така не має «націонал соціалістичної математики» ))

ніт якраз для математики є певна проблема зробити завдання «довільної» саме «складності» бо шкілярі ж вивчають лише обмежений початковий рівень математики і відповідно усі тести можуть і має сенс бути лише у ціх межах

Та умовно і задачу для восьмого класу можна накрутити так, що її розвʼяже один зі ста (або той, хто з нею зтикався раніше).

... єдне що можна пови.буватись і якось хотро по українські традиційно позакручувать самі завдання як саме сам description як то тупо нарощуючи тупо кількість необхідних дій в одному завданні для досягненні результату саме кількість не складність бо складність наростити ні як це ж математика

Буває і таке, буває і задачі, які легко розвʼязати, якщо знаєш якусь задрочену теорему (яка в програмі типу є, але не у вашій школі, або яку математичка не давала, бо класний час і треба гроші на штори збирати).

По суті зараз без репетитора не скласти математику на високий бал. В школі тупо немає задач такої складності, деякі теми не проходять настільки детально, деякі типи задач неможливо вирішити, якщо раніше не прорішував аналогічні.

буває і задачі, які легко розвʼязати, якщо знаєш якусь задрочену теорему (яка в програмі типу є, але не у вашій школі, або яку математичка не давала, бо класний час і треба гроші на штори збирати).

ми пройшлися конкретно по математиці

(я зумисне specifically відкинув чисто національні здобутки як то «історія України» «мова Україні» «література України» тощо як не варті технічної дискусії до конкретної реалізації хай там хоч повдавляться самі з тим «предметом»)

... конкретно по математиці думка стосовно цього однакова і підтримується зокрема самої української сторони конкретну по предмету математика у українському екзамені не має ні чого що не було би у саме у загальному шкільному курсі математики

не має там «якусь задрочену теорему» бо їх не має у самім курсі шкільної математики української

(тут окремо на скільки я розумію шкільний курс математики як то офіційний має лише один загальний рівень і не має ні які розширені рівні як то є «загальний рівень» як то для тупих недо людей як то просто отримати диплом про загальну шкільну освіту і далі якийсь коледж чисто пропускний бал 60 зі 200 і є спеціальний рівень якраз той самий який ти пишеш «діти ранжуються» але вони «ранжуються» ще у школі де здібні до математики діти просто проходять геть інший фактично курс математики як уже нормальної математики як уже початок реальної математики з прямим розрахунком на продовження у велику математику як таку ... тож як я розумію в Україні такого «ранжування» не має)

тож усе що можуть зробити «складачі тесту» то лише «ускладнити» у розумінні «заморочити якось заморочливо» лише самі формулювання тестових завдань

... як то щось рішається простої пропорції доступної я вже точно не пам’ятаю десь мабуть 6-й грейд якщо не 4-й але при цьому саме «завдання» подане зумисне саме «через жопу» щоб воно лише «виглядало складно» бо там саме саме «завдання» саме «через жопу» але на справді саме математично там просто проста пропорція

... судячи з усього ціль такого «ускладнення» то є саме оте твоє «ранжування» як ціль або точніше уже тут конкретно саме вже спрямовано саме «імітація» такого «ускладнення»

ЗЫ: у радянських є класика кадянського хоча так мало відома але від того дуже влучна див. ru.wikipedia.org/wiki/Срезал

... текст точно є на ліб.ру Мошкова але я затрудняюся зрозуміти чи воно доступне з України чи ні бо дані надходять протирічіві то воно доступно (ліб.ру) то наче ні сорі

що до «використання розширеної лексики якої значення не завжи відоме» як то

Я маю відчуття, що багато слів з С1 (і тим більше з С2) нейтиви просто не знають, що це лексика рівня української «філіжанки», те, що показує більше ерудицію, ніж знання мови.

то самі нейтіви тим чудово страдають так само

youtu.be/ZRZNzkRMwJM?t=473

Я дуже сумніваюсь, що цю навичку, як хард скіли, можна розвинути самостійно.

та ліхко бо тобі ж не треба спеціальні навички професійної риторики чи професійного публічного виступу

youtu.be/ND-xf5zhJ8s

так само як я розумію тобі не треба навички саме sales бо ж ти проходиш job interview а не sale speech?

youtu.be/WRy5hTHZ5fI

Можливо, порекомендуєте конкретних вчителів/нейтівів?

а чим тобі тоді не підходить твій власний досвід? ))

співбесіди з Американським менеджментом.

тобі справді треба job interview coach?

... ну ось дивись перебуваючи прямо у культурному та бізнесовому контексті я просто прямо тупо погуглив 3 слова і ось перші рядки

www.jobinterviewcoach.ca/home

smalltalk2.me/...​-interview-webinar-series

а чого ти сам того не можеш зробити? маючи як ти вважаєш В2 з англійської? до речі з англійської чи з американської бо ж тобі треба саме з американським менеджментом? ))

... тож імхо якщо у тебе питання до мови то почати з екзаменів на В1-В2

... вирішивши питання мови почати просто тренуватися на загально доступних ресурсах все що проходить під грифом job interview

на рівні десь senior software engineer + цього має вистачати абсолютно досить щоб проходити job interview

... але знову ж таки можливо у тебе не розуміння саме на рівні самого job interview ну тоді тобі потрібен коуч тренер саме по job interview як то mock interview щоб показати саме тобі саме твої помилки саме у job interview

від мови це все не залежить (за умови реально мови хоча би В1+)

і мені здається, що в процесі розмови мені бракує розуміння "контексту«/культуральних чинників якихось.

ну дивись усе ж просто

але ж ти можеш якось самостійно за пам’яті зібрати конкретні кейзи як то питання відповідь які саме ти не відповідав як тобі здається доречно чи то навіть отримав зворотній зв’язок на пряму не вгадуючи

тобто що саме навело тебе на думку саме за «культурний контекст»?

... зазвичай ні якого специфічного «культурного контексту» там нема саме by design є певний узагальнений бізнес контекст але за межі його «не розуміти контекст» досить складно бо тоді постає пряме питання чи ти справді розумієш власне роботу та бізнес як такі

тож ніт з «культурним контекстом» там 146% поза контекстом

я перевіряв ))

Робоча теорія -> те, що я називаю Upper Intermediate, явно недостатньо

або ще простіше нема ні якого Upper Intermediate )) тож якщо мова конкретно за мову тож просто спробуй пройти саме сертифікацію послідовно на В1 та В2 і відповідно перед тим пройти підготовку до саме сертифікації

просто береш офіційні матеріали до екзамену і просто готуєся за ціма матеріалами саме до екзамену

імхо без підтвердження якогось саме технічного наявності цільової функції В1-В2 якось балакати далі про С1 нема про що ще

Йому не c1 потрібен заради c1 а прорив у розмовній мові. Можна здати c1 на мінімалках і так само падати в ступор від справжніх розмов. Можна не мати c1 і про цьому вирулювати розмову

Йому потрібен впевнений розмовний рівень бізнес англійської. Це трохи інше ніж c1.

З мого вже далекого досвіду тільки курси тойфла мені накрохмалили мозок і вкрутили англійську на такому рівні, хоч я вже до того впевнено говорив (як мені здавалось) і сертифікат хотів чисто по приколу. Але ці курси дали мені більше за будьякі інші.

Звичайні курси тричі на тиждень то лайно собаче де можна англійську роками вчити й топтатись на місці. Про менше часу чи самому то взагалі не варто балакати

Абияк на розслабоні тричі на тиждень по годинці здати c1 за рікпівтора то можна на діжурних темах в залежності від вшивості школи, але говорити вільно він не стане

Результат = Мотивація, дисципліна + конденсована подача потрошки але без пропусків (курси інтенсив) + забити весь вільний час англійською + регулярно шліфуватись з репетитором який виправлятиме помилки мовлення — особливо мовлення

Йому не c1 потрібен заради c1 а прорив у розмовній мові. Можна здати c1 на мінімалках і так само падати в ступор від справжніх розмов. Можна не мати c1 і про цьому вирулювати розмову

у екзамен С1 входить розмовна частина усе інше фактична брехня сорі селяві просто бізнес

... усі хто розказує інакше бреше бо екзамена не бачили в очі ні якого бо розмовна частина входить навіть у А1

Але ці курси дали мені більше за будьякі інші.

я скрізь за то саме пишу вже роки усі ті «курси з нейтівами» то є брехня хочеш «просунутися з В1 до С1» просто послідовно підготуйся до екзаменів конкретно до екзаменів просто послідовно спочатку до В2 потім до С1

сам процес дасть усі потрібні матеріали напрямки що саме готувати куди саме дивитися усе дасть не треба навіть думати

так само можна просто перевіритися на В1 справжність або екзамен або що навіть краще так само власноруч курс підготовки до екзамену

Про менше часу чи самому то взагалі не варто балакати

та як два пальці об бетон береж готові матеріали краще до британських курсів екзаменів В1 В2 С1 і вперед і пєснєй

... і так усі хто кажуть не так бреше ))

здати c1 за рікпівтора то можна на діжурних темах в залежності від вшивості школи

я же ж кажу брешуть )) С1 і прочія екзамени сертифіковані навіть вони досить точно однакові по всім світі я перевіряв є лише певна специфіка у акцентах але імхо вона відображається ще на В1-В2 а вже на С1+ люди вже нормально говорять принаймні інших я на жаль не зустрічав

ЗЫ: у нас тут чорні нейтіви хуже говорять у питанні акценту ніж іноземці сертифікованим С1

ЗЫ: ключове слово «сертифікованим» він від школи ні як не залежить

Абияк на розслабоні тричі на тиждень по годинці здати c1 за рікпівтора то можна на

я не думаю що реалістично «вчити мову» у режимі «на розслабоні три на тиждень по годинці» так само я не думаю реалістино підтримувати її у більш менш чи взагалі формі (тут може бути особиста психіатрична специфіка тож тут мова за середніх недо людей)

якщо вчити то я кажу треба концентрація на конкретно екзамені там до нього зазвичай також дається таймлайн за коли його плановано вивчити до здачі

я думаю залежно від віку і особливостей нервової системи таймлайн можна прискорити іноді може суттєво (по цифрах у двічі) плюс до споживання матеріалу може бути хист плюс якась мова вже може бути у бекграунді і всякі іншо особиста специфіка до прискорення але таймлайн дасть певну конкретику до саме постійних занять саме для більшості середніх людей

робити його повільніше імхо сенсу нема у моменті коли ти мови ще не знаєш

робити його повільніше (таймлайн сертифікованих екзаменів С1) можна у сенсі коли мову вже знайеш і використовувати екзамени та підготовки для підтримки і як здобуття згадування чогось нового чи забутого трохи і тоді можна просто частини «проходити» частинами як то граматику якусь тощо

розтягувати таймлайн на мову не працює бо це як влаштована людська голова чисто нейро біологічно там частина мозку прямо відповідає за мову і все пов’язане з мовою як то зокрема абстрактне мислення яке відтворюється у мові

розтягувати таймлайн на мову слід очікувати воно просто не працюватиме плюс а за межами «вивчення як іноземної» ви же ж якої мови користаєте?

Результат = Мотивація, дисципліна + конденсована подача потрошки але без пропусків (курси інтенсив) + забити весь вільний час англійською + регулярно шліфуватись з репетитором який виправлятиме помилки мовлення — особливо мовлення

та всім нас рать на мовлення )) дуже важко технічно не мати нормальне бодай як мовлення коли усе щонайменше В1 тобто справжнє В1 та і менше я думаю також но там звісно уже стає перехід кількості у якості бо мови ще просто мало

уже В1 ти просто не можеш мати В1 не маючи автоматично більш менш вимову

це як працює людський мозок по інакше він не працює по інакше відхилення мови то є ураження мозку різного ступеня по научному зветься афазія

ЗЫ: я якраз бачив український екзамен МНТ на українську мову )) ви реально тупо вгашені на тій «вимові» певно половина «екзамену» якісь усраті тести на наголоси

... тож я цілком можу уявити собі звідки українські ноги у мовному питанні ростуть ))

регулярно шліфуватись з репетитором який виправлятиме помилки мовлення — особливо мовлення

із жопи ростуть ))

... отже любі діти така ...
а) на вашу вимову усім нас рать
б) у вас не може бути «помилки мовлення особливо мовлення» коли ви мовою уже розмовляєте уже як чистий інструмент кіно віно доміно бо так працює людський мозок бо ви просто повторюєте потрібний «особливо мовлення»

... по іншому буває лише у вашіх братів руських у якіх щелепа генетично не пристосована ))

а) на вашу вимову усім нас рать
б) у вас не може бути «помилки мовлення особливо мовлення» коли ви мовою уже розмовляєте уже як чистий інструмент кіно віно доміно бо так працює людський мозок бо ви просто повторюєте потрібний «особливо мовлення»

На вимову насрати лише умовно ПМ-мам та продукт овнерам, які спілкуються з індусами та колишніми СНД кожен день. В них вкачан скіл розпізнавати сенс за будь-яким акцентом.

Якщо ж казати про СЕО і тп (та і про звичайних людей в побуті), то погана вимова — це реально барʼєр в комунікації. Навіть мінімальна робота над правильною вимовою значно покращить сприйняття вашої мови.

Якщо ж казати про СЕО і тп

... то часи коли високочолі янкі не мали з тобою справу бо ти товстий короткий єврей то ті часи трохи минули )) і то рівні СЕО до яких простий інженер ні коли не буде мати справу особисто а на рівні 1-2 менеджерів беспосередньо від інженера там будуть такі самі індуси пакістанці індокитай

В них вкачан скіл розпізнавати сенс за будь-яким акцентом.

і от тут питання у сенсі а не у акценті бо «наші» не вміють в першу чергу саме у сенс

... як я вже писав і «рідною національною» мовою так само не вміють

(та і про звичайних людей в побуті)

у моїх передмістях чікаги повно латинос )) на офісі по роботі по технологічному стеку білих ще треба буде пошукати хоча частина таки буде вже «нейтіви» не знаю куди це відносити але хай буде як друге покоління (в америці щонайменше зі школи і далі коледж універ уже чисто американські або ж просто народилися вже тут)

акценти по самім штатам (діалекти?) так само вірізняються по різним штатам

то погана вимова — це реально барʼєр в комунікації.

але я вже пояснював що так не буває бо так працює людський мозок бо людський мозок має вбудовану «хардварну» частину стосовно мови і прив’язки мови до мислення як такого як то пам’яті тощо чи розрізнення предметів і автоматичного його називання

це все не є саме «вища розумова діяльність» як то «думати треба» це все прості автомати як то просте повторення за кимось

Навіть мінімальна робота над правильною вимовою значно покращить сприйняття вашої мови.

тобто на справді маючи які мінімальні рівні від В1 то ти вже не можеш «мати погану вимову» бо тоді то означає що ти робиш щось аж геть не так як то вже технічно ну я не знаю зумисне якось вчися саме на не правильній чи то якій специфічній вимові?

тобто щоб мати щонайменше В1 і при цьому «мати не правильну вимову» то щоб такого досягти технічно потрібно саме спеціально саме ціле спрямовано (свідомо чи не свідомо окреме питання) працювати саме над _не_ правильною вимовою

тобто буквально і то не утруючи (є таке слово?) not exaggerating ти маєм мати усі свої аудіо матеріали які ти слухаєш саме тої не правильної вимови

на мою думку такого досить важко досягти у сучасному світі інтернету медіа тощо

тобто так я бачив руських яких мене збивало з пантелику як тракер казав кноксвіль що я аж спочатку (див. п.п. мова працює як нейронний автомат без застосування фактичного інтелекту) не розумів що він каже що це він сказав але в мене великий розум і я встигав продумати що би це могло бути і що руські просто не знають вимови і просто читають по літерам knoxville

чи та сама історія флоріда флоріда бо російською мовою там наголос на «і» (російській) і спочатку то конкретно так збиває з пантелику про що узагалі мова (знову п.п. мова працює як нейронний автомат без застосування фактичного інтелекту)

Навіть мінімальна робота над правильною вимовою значно покращить сприйняття вашої мови.

імхо уникання таких суто технічно абсолютних провалів у вимові

youtu.be/u2KiNsogeM4

буде абсолютно досить до мови (вимови) інженера чи старшого інженера чи начальника інженерного відділу тощо

тож вимову ви матимите автоматично досить просто застосовувати мову як інструмент на практиці

але вже до цього багато важливіший саме сенс саме зміст того що треба «промовити»

як то

Якщо ж казати про СЕО і тп

то вони буквально треновані на питаннях відповідях як то «розкажи про себе» вже на стільки що це вже в них на тому самому (напів) автоматичному рівні як сама мова

але там уже важливий зміст не вимова на вимову люди будуть звертати увагу лише після того як у них виникнуть які питання до змісту

youtu.be/onMm0DLg8CE?t=70

ЗЫ: як то скажімо прямо навіть мінімальна но краще досить добра робота над твоїм одягом на інтервью значно покращить твої шанси на інтервью ніж які намагання «правильної вимови»

просто бізнес

тобто на справді маючи які мінімальні рівні від В1 то ти вже не можеш «мати погану вимову» бо тоді то означає що ти робиш щось аж геть не так як то вже технічно ну я не знаю зумисне якось вчися саме на не правильній чи то якій специфічній вимові?

тобто щоб мати щонайменше В1 і при цьому «мати не правильну вимову» то щоб такого досягти технічно потрібно саме спеціально саме ціле спрямовано (свідомо чи не свідомо окреме питання) працювати саме над _не_ правильною вимовою

Достатньо вимовляти англійські слова українськими (а ще гірше — російськими) звуками. Ну ок, сперечатися не буду, можливо в Штатах дійсно багато емігрантів, і всі розпізнають вимови нормально.

Достатньо вимовляти англійські слова українськими (а ще гірше — російськими) звуками.

я спробував пошукати бо я помню когось руських якраз за сі++ на виступах але сьогодні мені тільки ізраільтяни попадаються

Lightning Talk: But I was doing the right thing! — Andrei Zissu — CppCon 2025

... тому я пошукав вже на прямо як strong russian accent ))

youtube.com/shorts/BuZaAySClcU

підходить на твою ідею?

Достатньо вимовляти англійські слова українськими (а ще гірше — російськими) звуками.

ЗЫ: ну да то ти мабуть ще в лондОні не був ))

можливо в Штатах дійсно багато емігрантів

до речі різниця між британським та американським більш якраз достатньо strong і у середньому багато важча до розуміння (з боку американської як не іноземної) принаймні з ходу з не звички

... я маю на увазі оці твої «середні люди» тут

(та і про звичайних людей в побуті)

... тож тут твоє зауваження за вимову може мати якраз доречне як то імхо має сенс робити окремий акцент на вимову яку ти (тут узагальнення хто вчить мову) хотів би мати як результат чи то саме американську (як то як певний «міжнародний нейтральний варіант») чи то більш конкретно саме британську

... бо от тут таки справді так буквально «єто другоє» (к) (тм) як кажуть ваші брати руські

Але я завжди чомусь валю співбесіди з Американським менеджментом.

але ж ти можеш якось самостійно за пам’яті зібрати конкретні кейзи як то питання відповідь які саме ти не відповідав як тобі здається доречно чи то навіть отримав зворотній зв’язок на пряму не вгадуючи

... як приклад власного колись мене питали щось на зразок «яка на вашу думку переваги до команди з різних людей»

(дослівно вже не пам’ятаю сорі пам’ять погано селяві виключно особисте)

тож для проходження саме співбесіди тобі треба просто завчити питання і відповідно відповіді і просто їх буквально робити репетицію в слух буквально або перед дзеркалом або записуючи себе самого на фото і на аудіо

питань які ставлять на джоб інтервью і відповідно відповіді які треба відповідати на ютубі повно шукай просто одразу американською мовою там нема чого надто складного для Б2 воно має бути доступне

Якщо самостійно, то можна дивитись YouTube, Tiktok, Instagram — там дуже багато відео на корпоративну тематику. Дізнаєтесь саме бізнес (корпоративну) англійську + частково про культурні моменти.

А так треба взагалі аналізувати, чи дійсно у вас Upper, як ви думаєте, що саме у вас не виходить у спілкуванні з американцями. Тому, як мінімум, візьміть 1-2 консультації у викладачів бізнес англійської.

чи дійсно у вас Upper, як ви думаєте

+1

Тому, як мінімум, візьміть 1-2 консультації у викладачів бізнес англійської.

Можливо дасте рекомендації/контакти якісь чи просто гугл в допомогу?

можу себе порадити :) Викладала бізнес англійську та брала участь в recruiting processes IT компаній, щоб перевірити англійську та soft skills кандидатів. Або так гугл (чи краще instagram/threads) — там також знайдете блоги викладачів, які готують до співбесід чи викладають бізнес англійську

I have B2+ due to my company’s internal assessment (speaking only).
I am desperately trying to reach the next level.
But I have severe time and place constraints. So I am combining a few things:

Long term run: reading of 137 (books/novels).
(see here: puroh.it/...​ng-for-a-fine-vocabulary), acceptance criteria:
I will not see any unfamiliar word.

I am using a few layers of reading: audiobook (listening),
if I cannot follow — audio assisted reading,
if audio assisted reading failed — reading aloud with pencil, etc...

The first iteration of reading (the number 137 reached and at least one of the kinds of reading was done for every book)
takes approximately 2.5 year (my experience).

7 years to reach the acceptance criteria (see the link).

I think the plan can fail, but at least I will read a lot of good books
(I am using top lists like this:
www.theguardian.com/...​0-best-novels-of-all-time,
Novara Media ’Downstream’ programme to add non-fiction to my list).

I switched to English everywhere, I try to write 50 — 100 words every day to my diary.

There is podcast with native speaker:
www.audible.co.uk/...​19000H&share_location=pdp
I think it is possible even to speak with him, if you have time and money.

I am desperately trying to reach the next level.

what for? )) just curious...

But I have severe time and place constraints.

what does it even mean?

Long term run: reading of 137 (books/novels).

sounds quite serious but for what? what is the goal?

acceptance criteria:
I will not see any unfamiliar word.

it does not mean any sense words have meaning on level A1-A2 and slightly on level B1+ actually “up to B1” and after that there are no just words but a lot of grammar and specific word combinations

it is never about “some unfamiliar word” it is always about understanding

... I love Treasure Island the original one by Robert Louis Stevenson and there is a lot of specific vocabulary there so what?

The first iteration of reading (the number 137 reached and at least one of the kinds of reading was done for every book)
takes approximately 2.5 year (my experience).

me sorry but are you saying you have read 137 books just in 2.5 years and then you said you had “severe time constraints”?

I switched to English everywhere, I try to write 50 — 100 words every day to my diary.

man I believe I am writing more words just in my facebook when I am just writing something there ))

There is podcast with native speaker:
www.audible.co.uk

I am only guessing from its .uk but I am guessing he might be native in british not in american if I could guess ))

Пару рекомендацій (не факт, що правильних):
— попрацювати над фонетикою, правильна вимова виглядає більш професійно, особливо з топ менеджерами, які не спілкуються кожен день з девелоперами з Індії та колишнього СНД
— те, що називається С1 у школах/курсах англійської може звучати вкрай дивно для носіїв, наче людина з історичної реконструкції. Не факт, що американський топ-менеджмент зрозуміє усю ту лексику, яку дають в українських «С1-С2» програмах.
— варто попрацювати над скіллом ясно та чітко висловлювати свої думки. Не використовувати складні речення, де одна частина залежить від іншої, наприклад, як у цьому реченні, яке ви читаєте. Підлаштовуватись під рівень та бекграунд співрозмовника (не розказувати топ-менеджеру про деталі реалізації Кафки, якщо не просять). Вчитися виділяти початок та кінець речення інтонацією. Попрацювати над темпом та підлаштуванням до темпу мовлення співрозмовника. Звертати увагу на реакцію того, хто вас слухає, чи не «поплив» він, чи все ще розуміє, про що мова.
— тобто, можливо, вам треба навпаки висловлюватися _простіше_, а не на «С1»
— СN — мені здається, це вже більше про контекст, а не про граматику чи лексику, і контекст майже неможливо засвоїти, якщо ти живеш поза ним (якщо це не контекст Реддіту чи іміджборд). Від вас не будуть очікувати розуміння цього контексту, наприклад, як ви не будете очікувати, що американець зрозуміє, що спільного між тогорічним переможцем Євробачення та Свєтою з Ужгорода.

— те, що називається С1 у школах/курсах англійської може звучати вкрай дивно для носіїв, наче людина з історичної реконструкції. Не факт, що американський топ-менеджмент зрозуміє усю ту лексику, яку дають в українських «С1-С2» програмах.

єсть же ж стандарти як то ielts або toefl для американського хіба українські школи проводять ielts не за стандартом?

www.thesun.co.uk/...​d-slutsky-suck-sack-slip

— тобто, можливо, вам треба навпаки висловлюватися _простіше_, а не на «С1»

+100500

Від вас не будуть очікувати розуміння цього контексту

+1

ЗЫ: але розуміння контексту чи то точніше потрапляння у правильний контекст точно дає плюси )) але то вже як «нейтів» ну або американська як не іноземна ))

я перевіряв

... але очікувати і ставити саме «мінуси» не буде ні хто і ба більше того «національний місцевий» контекст можна стабільно переважувати власним саме технічно технологічним контекстом щонайменше урівнюючи бали з «нейтівом з культурним контекстом але без технічного бекграунду»

єсть же ж стандарти як то ielts або toefl для американського хіба українські школи проводять ielts не за стандартом?

Стандарти, вони, скажімо так, досить академічні, особливо в плані лексики. Я маю відчуття, що багато слів з С1 (і тим більше з С2) нейтиви просто не знають, що це лексика рівня української «філіжанки», те, що показує більше ерудицію, ніж знання мови.

ну давай спробуємо на практиці бо ми ж в епоху інтернету і ютуб в рашці ще не закрили ))

Я маю відчуття, що багато слів з С1 (і тим більше з С2)

тож таргетуємо С1 для простоти першого експерименту

прямо на ютюбі знаходжу приклад (їх там багато і до речі рекомендую вони реально практичні імхо)

C1 Advanced Speaking test — Raphael and Maude | Cambridge English

ЗЫ: одразу ж зверну увагу вони ну принайнмі інтервьюер розмовляють саме британською не американською імхо як на мою думку то є може мати значення у «додаванні до дивного акценту» особливо я таки завше дивуюся суто під свідомо «а чого ці люди алієни розмовляють британською а не американською нащо було вчити саме імперську щоб балаки тут в америках єтіх вашіх»

ЗЫ: імхо якщо ви не можете твердо розрізнити акценти британську од американської вам треба імхо сконцентруватися на саме екзамені рівня В1 не С1 екзамен реально дуже практичний дає дуже конкретику я перевіряв

... отже ціль експерименту з’ясувати чи самі піддослідні використовують якусь особливо розширену лексику «мало знайому природному нейтіву (американцю зокрема)»

... одразу ж по ходу дівчинка відчуває прямо складноші вимовити foreigners що повсяк час ставить мене у куток (тупік? як це буде?) бо не може бути так щоб то був С1 але було прямо складнощі вимовити foreigners це ж що аж на стільки «англійська як іноземна» чи як? тобто як мова як інструмент суто буденний воно і не використовується не практикується? це дуже дивно прямо с ходу

... отже я можу ще витратити трохи додатково час і витягти увесь текст скрипт з відео для предметної дискусії саме у тексті але конкретно у відео я не спостерігаю якоїсь особливо over просунутої лексики чи vocabulary

actually усі ці відео з тестовими екзаменами мають мені певні сумніви «а куди ж тоді я» бо якщо це що на відео справді С1 то блін я тоді просто індєєць як уже суто native american як то настоящєму індєйцю всьо ніштяк ))

отже до цілі експерименту я показав приклад мовного екзамену С1 і я не знайшов там якось бодай як просунутої лексики імхо більше навіть узагалі

нейтиви просто не знають, що це лексика рівня української «філіжанки», те, що показує більше ерудицію, ніж знання мови.

у мене особисто слово «філіжанка» існує лише у поєднані «філіжанка кави» яку я певно розумію лише у контексті cup of tea але можу вже плутати бо для мене починає асоціюватися «філіжанка» «фляжка» і впевненості що то не є то саме у мене нема ))

але особисто я з практики не думаю або то є не досить доречний приклад саме «філіжанка» що використання таких саме слів у співбесіді на роботу якось погіршить результат чи розуміння

... ще треба спробувати експеримент так само чи як той екзамен проводять українці але мені треба подумати як то пошукати і чи існують такі приклади на відео взагалі

Все правильно, тільки спілкування, багато. В моєму випадку я восени 2010 року зійшовся в спілкуванні з пані з Цинцинатті, я вчив її української, вона покращувала мою англійську. Вона знайшла мене у ВК і це був мій щасливий білет.
Але я щось сумніваюся, що в 2026 році це складніше ніж 16 років тому. Навіть всякі чат-рулетки і то добре. Дивитися рілзи в соцмережах також, ну і так далі...

Підписатись на коментарі