Тренінг з продажів дає драйв, а SalesAuditor AI — системний дохід. Як об’єднати навчання та ШІ

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Привіт, колеги! Мене звати Владислав Шах. Вже 27 років я займаюся активними продажами. Працював на керівних посадах та навчав команди в таких компаніях, як «JTI», «Sony Ericsson», «Philips» та «OTP Bank». Останні 12 років працюю сам на себе і проводжу навчання з продажів для B2B- та B2C-компаній в Україні та за її межами. Написав 3 книги з продажів.

Що я бачу на сьогодні. Класичне навчання менеджерів з продажу практично заходить у глухий кут. Особливо якщо ми говоримо про складні b2b-продажі в IT, де клієнта неможливо «дотиснути» технічними характеристиками, а цикли угод тягнуться місяцями.

З якими основними проблемами стикаються компанії.

1. Керівник відділу продажів замість покращення стратегії та дотискання великих угод годинами сидить і слухає записи дзвінків (у кращому випадку). Аналізує у середньому 5–10% від усіх розмов. Інші 90% — це «темний ліс», де менеджери продовжують припускатися одних і тих самих помилок.

2. Менеджери розмовляють не за етапами контакту, а як відчувають в залежності від того куди піде розмова без отримання своєчасного зворотного зв’язку від керівника. Вони добре знають технічні характеристики продукту, але дуже часто не створюють емоційного зв’язку з клієнтом. В IT-продажах перемагає не той, хто закидав клієнта термінами, а той, хто вміє застосовувати бізнес-сторітелінг. Той, хто вміє говорити мовою вигод, кейсових зачіпок та реальних кейсів. За моїми спостереженнями, це до 10% менеджерів в Україні.

3. «Ефект забування» після тренінгів. Компанії вкладають гроші в навчання, але через деякий час більша частина менеджерів повертається до старих звичок в роботі з клієнтами. Кращі результати отримують компанії, які після тренінгу замовляють посттренінговий супровід, щоб закріпити нові навички.

А що ж тоді робити з компаніями, які не можуть собі дозволити посттренінговий супровід чи не до кінця розуміють важливість цього етапу? Рішення є!

Як народилася ідея. Від тренінгів до алгоритмів.

В лютому цього року я почав ставити собі запитання. Як мені перенести мій 27-річний досвід у продажах в код штучного інтелекту? Як я можу себе умовно «клонувати» і знаходитись з кожним менеджером протягом робочого дня, допомагаючи йому на кожному етапі розмови з клієнтом після проведення мого тренінгу для компанії?

Саме тоді і народилася ідея SalesAuditor AI. Персональний ШІ-тренер для менеджерів з продажів, які продають продукти по телефону.

Я прописав для себе чітке технічне завдання. ШІ не повинен просто ставити «галочки» за скриптом (це вміють багато сервісів). Він має аналізувати глибину контакту і давати розгорнутий зворотний зв’язок. На моєму сайті є приклад, наскільки якісно дає інформацію ШІ-тренер менеджеру по кожному етапу контакту. Я сподіваюся, вам це сподобається. Обов’язково подивіться.

Як працює SalesAuditor.

Персональний ШІ-тренер SalesAuditor AI для аналізу дзвінків та навчання менеджерів з продажів у Telegram

• Менеджер завершує розмову в Binotel (або іншій АТС).
  • Запис автоматично транскрибується і за секунди аналізується за моїми (чи вашими) кастомізованими стандартами роботи. Тобто, ШІ перед кожною оцінкою вже знає, як має професійно продавати менеджер ваш продукт.
  • Менеджер отримує зворотний зв’язок не раз на тиждень чи на місяць, а одразу після кожного дзвінка у свій Telegram. Ось приклад формату зворотного зв’язку за одним із етапів продажу за шкалою від 1 до 10.

🔹 Презентація рішення: 🟡 6/10.

Сильна сторона. Ігоре, ти детально і грамотно розповів про функціонал платформи, підкресливши надійність серверів.

Помилка. Але ти говорив мовою технічних характеристик: «У нас хмарне рішення, API, інтеграція з базами...». Клієнт відповів: «Складно, треба подумати». Нуль емоцій та сторітелінгу.

💡 Рекомендація. Продавай рішення через історію за структурою «Герой — Проблема — Рішення — Результат».

Дивись приклад: «Дмитре, ваші сумніви нагадали мені розмову з Михайлом, директором компанії „Х“ у січні цього року. Він теж боявся, що система складна. Але коли ми впровадили автоматичний захват лідів, його команда в перший же тиждень закрила на 4 угоди більше. Михайло мені потім сказав: „Я думав, що це чергові витрати на софт, а виявилося — інвестиція, яка окупила себе за перші 5 днів“. З того дня працюємо з ним на постійній основі. Спробуємо тестовий доступ? Вас це ні до чого не зобов’язує».

Після кожного такого аналізу менеджер робить висновки і покращує чи закріплює свої навички. ШІ-тренер аналізує роботу з новим, сплячим чи діючим клієнтом. А керівник щовечора о 19:00 отримує один звіт у свій Telegram: загальний бал відділу, рейтинг менеджерів, тренди, слабкі місця та підсвічені «болі» клієнтів. За бажанням може прослухати дзівнки чи прочитати транскрибацію будь-якої розмови.

Які перші результати.

Я зараз активно тестую систему на реальних B2B-дзвінках з декількома компаніями. Що я бачу і чую. Коли менеджер отримує точкові та екологічні підказки після кожного контакту, його середній бал і впевненість зростають уже за перший тиждень. Він не відчуває тиску «тотального контролю» від керівника, він сприймає ШІ-тренера як персонального коуча, який допомагає йому заробляти більше.

Саме про таке покращення в роботі менеджерів після моїх тренінгів я мріяв роками, а зараз завдяки ШІ — це вже реальність. Для мене, як для бізнес-тренера, це абсолютно новий рівень масштабування користі.

Колеги, цікаво почути вашу думку в коментарях. Чи ви вже тестуєте ШІ автоматизацію? Які переваги бачите для себе?

Заходьте на мій сайт salesauditor.ai і залишайте заявку на безкоштовний тест-драйв трьох ваших дзвінків чи замовляйте безкоштовну онлайн-консультацію. Обговоримо все в деталях.

З повагою, Владислав Шах.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі