Скільки часу рекрутер витрачає на написання однієї вакансії?

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Питання до тих хто працює з HR або знає рекрутерів. Наскільки реальна ця проблема — написання вакансій займає багато часу і виходить шаблонно?

Я будую інструмент, який це вирішує. Поки тестую гіпотезу, чи є в цього взагалі ринок. Цікавить ваш досвід або досвід людей, яких знаєте.

Скільки часу реально йде на одну вакансію? Чи є відчуття, що результат все одно виходить generic?

Відповіді в коментарях або в особисті, буду вдячний.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ніскильки, опис вакансії описує тімлід

Цікаво, дякую. Тобто в тебе або знайомих тімлідів це теж займає багато часу? Чи це більше «написав раз і копіюю»?

кожна вакансія унікальна, не буває раз «написав і копіюю»,
скоріше «написав побажання і передав ХРу»,
десь півгодини-година, залежно як поставлені процеси,
крім того, кожна контора може мати свої шаблони,
проблема не «написати вакансію», а переконати начальство, що потрібен ресурс,
а потім заповнити вакансію в межах бюджету і скілів, витрачаючи час на співбесіди

Дякую, це дуже конкретно. Виходить інструмент може бути корисний саме тімліду — швидко сформулювати побажання в структурований опис, щоб HR вже не переробляв. Це ближче до того що ти описуєш?

Якось так, хоча я не впевнений, як то виглядає зі сторони HR і процесів найму (якщо такі формалізовані).
От ти працював в якій бюрократичний системі, де пишеться яка цидулка і потім вона проходить етапи погоджень від виконавця (хто написав/заповнив папір/службову) і догори: не заперечую, погоджую, візую, затверджую ...(ну щоб хоча б уявляти життєвий цикл від створення заявки до закриття вакнсії, і далі, фоловап, напр. якщо працівник пропрацював рік, а його «привела» стороння фірма, то через рік та фірма отримує «бонус», скажімо 1 міс. з.п. найнятого спеца)?

Так, розумію, це вже не просто генерація тексту, а частина більшого процесу погоджень. Мій інструмент закриває тільки один вузький крок, сформулювати опис швидко і структуровано. Решта pipeline, окрема задача. Але цікаво: якщо цей перший крок займає менше часу, чи це взагалі відчутно в контексті всього процесу?

Ркрутер взагалі не має це робити бо він дупля не відстрелює кого наймає, навіщо і куди.
Це має йти від ліда чи інжінірінг менджера, той хто розуміє яка людина йому потрібна, длля яких задач, що вона буде робити і в яку команду попаде.
Єйчар особливо в аутсорсі взагалі просто людина обсудити дрібні питання, як оформлятись, яку зп та інше, просто щоб відсіяти неліквід щоб лід/менджер включався уже із тими хто мінімально подходить під позицію.

В аутсорсі це тупе контракторство і на прісейлі вже закладені рейти та часові рамки на який період беруть тушку, я взагалі не розумію нашо тай єйчар окрім згрібати пул кандидатів в лінкедін чи джоб борд сайтах та робити відбір за примітивними параметрами тіпа локація, вилка зп та інше подібне.

Я свого часу робив найм повеістью без ейчарів взагалі.

Підписатись на коментарі