Де тепер модно шукати нові вакансії frontend розробникам?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Приєднуйтесь до Front-end спільноти!

Останнім часом помітила, що вакансій стало набагато менше — максимум 1–2 на тиждень.

Моніторю все: LinkedIn, DOU, Work.ua, Djinni, Robota.ua, Indeed, Happy Monday, навіть Telegram-канали, Threads та інші...

Раніше жалілася на 1–2 співбесіди на тиждень, а зараз їх узагалі немає, і навіть податися особливо нікуди.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Найбільш конкурентні категорії в травні:
➡️ JavaScript — 84 відгуки на вакансію (було лише 67)
➡️ QA — 54 (було 55)
➡️ Design — 40 (було 37 )
➡️ PHP — 38 (було 33)
➡️ Fullstack — 36 (було 32)

Вакансій однозначно стає менше. Але вони не зникають, а перетікають у Full-stack. Зараз там багато вакансій як ніколи. Я сам працював близько року фронтом і зараз проходжу на фулл стака (node + react). Співбесід стабільно 5-6 на тиждень.

Дійсно, прогрес значний. Теж помітила, що всюди потрібні фулстеки

Які думки є з приводу того, що кількість вакансій наближається до нуля?

Однозначно думаю, кудись потрібно рухатися: або в сторону фулстеку, або в бекенд

Доброго дня. Собі роботу не шукала, але чоловік був у пошуку, то я не могла бути осторонь і теж моніторила. Можу лиш підтвердити ваші слова, бо виглядає, що фронтенд десь на дні, вакансії з’являлися поодиноко, і в кращому випадку фулстеків хочуть. Щиро дивуюся, коли хтось пише в лінкедіні, що подався на 60+ вакансій(по фронту), з яких було 27 співбесід з рекрутерами і 10 технічних. Але не писав якого рівня і якості вакансії, тому можемо лише здогадуватися =)
В кращому випадку відмовляли, в більшості — ігнорували. Але і самі вимоги змінилися, тепер треба і те, і се і трошки девопсити. Чоловіку вдалося знайти через власні конекти з попереднього місця роботи (не українська компанія, на жаль).
З того, що я помітила, то зараз вже і в тредс рекрутери перейшли, то тепер і там можна полювати за вакансіями.
Успіху вам в пошуках!

Як в тому анекдоті: так і ви пишіть!)))

Підписатись на коментарі