Андрей Карпати доєднується до команди Anthropic
Андрей Карпати, відомий ентузіаст з ШІ, колишній співзасновник OpenAI та автор терміну «вайбкодинг», повідомив про те, що доєднується до команди Anthropic.
Про це він оголосив на своїй сторінці в Х.
Карпати починає роботу вже цього тижня: він працюватиме над напрямком попереднього навчання моделей під керівництвом Ніка Джозефа, ще одного вихідця з OpenAI. Як зазначають у компанії, саме на цьому етапі Claude отримує свої базові знання та ключові можливості. Водночас pre-training є одним із найдорожчих та найбільш ресурсомістких процесів у створенні сучасних ШІ-моделей. Карпати зосередиться на використанні самого Claude для прискорення цих масштабних досліджень. Що стосується його власного освітнього стартапу Eureka Labs, то Андрій поки поставив його на паузу, хоча й пообіцяв з часом повернутися до просвітницької діяльності.
«Ласкаво просимо!! Такий радий, що ми працюватимемо разом», — написав Борис Черний, одна з ключових фігур у сфері ШІ та автор Claude Code, під постом Андрея.
Зважаючи на те, що Карпати є палким прихильником спрощення розробки, його співпраця з Anthropic може суттєво пришвидшити розвиток інструментів Claude.
Але (чомусь) не всі зраділи цій новині. Користувач з ніком Bojan Jakimovski залишив під постом Андрея досить інформативний коментар на цю тему :)
«ЩО ЗА ФІГНЯ, ЧУВАК!!! НІ !!! ТИ ПЕРЕЙШОВ НА ТЕМНУ СТОРОНУ».
Аж цікаво спостерігати за тим, хто ж все-таки здобуде лідерство в гонитві за талантами та й загалом у цій сфері. Адже нещодавно стало відомо, що Anthropic обігнала OpenAI (не кажучи вже про інших) ще й у сегменті бізнес-клієнтів.

16 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівСкільки можна навчати? Складайте онтології вже. Далі поєднуйте LLM вхід з ядром — Процессором Онтологій та з вихідом, знову LLM.
Мова OWL надасть можливості швидкої перевірки відповідей на галюцінації.
Ось схема:
Користувацький промт — LLM вхід — OP — LLM вихід — Користувач отримав відповідь без галюцінацій. Якщо LLM вихід не внесе їх.
Нема такого слова.
Не зовсім із вами погоджуюся. Хоча словники й не фіксують цього слова, воно вже давно увійшло у вжиток. Також у мережі вже була купа дискусій на цю тему, ось одна з таких.
«Долучатися» чи «доєднуватися»: мовознавиця відповіла, як правильно казати українською
Щось я не чув ніколи слово «досоединился». Мабуть росіяни поважають свою мову трошки більше ніж ви свою.
А причому тут москалі до нашої з вами дискусії? У русні своя мова, у нас своя 🤔
О, ждун кацаполюб прийшов повчати інших як їм українською писати.
Андрей Карпатый и Борис Чёрный теперь стоят плечом к плечу — их союз такой крепкий и тёплый, что даже судьба улыбается, понимая намек
AAAAAAAAAAAAA 😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱
я так чекала аналог codex від xai 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
у грока були найкращі архітектурні рішення 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
і найчесніші відповіді по всім спірним питанням 😭😭😭😭😭😭😭😭
А навіщо вам відповіді від ші по спірним питанням? Хіба можна в спірних питаннях покладатись на висновок ші?
ШІ це просто інструмент, краще його тільки так і застосовувати
в мене всі останні платні версії, з великими контекстами
ще рік тому топ моделі були за рівнем краще ніж 87% спеців в різних індустріях
і півроку тому досягли PhD рівня експертів індустрій
тобто, якщо не враховувати контекстну обізнаність, то це вже топ1%
багато знайомих топ-програмістів вже з грудня майже не пишуть код руками
так що chatgpt і grok — це топ левел радники з усіх питань
gemini — там де треба довгі наукові розрахунки чи гугл інструменти
claude — там де треба «то не знаю шо», багато дурної ініціативи на порозглядати
Чекатиму їх спільних заяв про верстат та вайбкодинг 😁
Мені здається у них ці цитати в онбординговому документі прописані :)
Вже й не напишеш, що про це думає Борис Чорний, бо вже в статті 😀
Я мабуть не в курсі, поясніть за Чорного і Карпати