Андрей Карпати доєднується до команди Anthropic

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Андрей Карпати, відомий ентузіаст з ШІ, колишній співзасновник OpenAI та автор терміну «вайбкодинг», повідомив про те, що доєднується до команди Anthropic.

Про це він оголосив на своїй сторінці в Х.

Карпати починає роботу вже цього тижня: він працюватиме над напрямком попереднього навчання моделей під керівництвом Ніка Джозефа, ще одного вихідця з OpenAI. Як зазначають у компанії, саме на цьому етапі Claude отримує свої базові знання та ключові можливості. Водночас pre-training є одним із найдорожчих та найбільш ресурсомістких процесів у створенні сучасних ШІ-моделей. Карпати зосередиться на використанні самого Claude для прискорення цих масштабних досліджень. Що стосується його власного освітнього стартапу Eureka Labs, то Андрій поки поставив його на паузу, хоча й пообіцяв з часом повернутися до просвітницької діяльності.

«Ласкаво просимо!! Такий радий, що ми працюватимемо разом», — написав Борис Черний, одна з ключових фігур у сфері ШІ та автор Claude Code, під постом Андрея.

Зважаючи на те, що Карпати є палким прихильником спрощення розробки, його співпраця з Anthropic може суттєво пришвидшити розвиток інструментів Claude.

Але (чомусь) не всі зраділи цій новині. Користувач з ніком Bojan Jakimovski залишив під постом Андрея досить інформативний коментар на цю тему :)

«ЩО ЗА ФІГНЯ, ЧУВАК!!! НІ !!! ТИ ПЕРЕЙШОВ НА ТЕМНУ СТОРОНУ».

Аж цікаво спостерігати за тим, хто ж все-таки здобуде лідерство в гонитві за талантами та й загалом у цій сфері. Адже нещодавно стало відомо, що Anthropic обігнала OpenAI (не кажучи вже про інших) ще й у сегменті бізнес-клієнтів.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Скільки можна навчати? Складайте онтології вже. Далі поєднуйте LLM вхід з ядром — Процессором Онтологій та з вихідом, знову LLM.
Мова OWL надасть можливості швидкої перевірки відповідей на галюцінації.
Ось схема:
Користувацький промт — LLM вхід — OP — LLM вихід — Користувач отримав відповідь без галюцінацій. Якщо LLM вихід не внесе їх.

Не зовсім із вами погоджуюся. Хоча словники й не фіксують цього слова, воно вже давно увійшло у вжиток. Також у мережі вже була купа дискусій на цю тему, ось одна з таких.

«Долучатися» чи «доєднуватися»: мовознавиця відповіла, як правильно казати українською

«Я вважаю, що це взагалі не помилка. Цього слова не фіксують словники, але воно утворене абсолютно природно. По суті, ми стали свідками виникнення нового слова. У нас же є приєднуватися і прилучатися, а також є «долучатися», то чому ж не можна вжити і «доєднуватися»? Якби це було якесь скальковане з російської слово чи недолугий англіцизм, то я б рекомендувала уникати його, а от «доєднуватися» цілком українське, утворене за допомогою префікса до- і дієслова «єднатися», — каже вона.

Щось я не чув ніколи слово «досоединился». Мабуть росіяни поважають свою мову трошки більше ніж ви свою.

А причому тут москалі до нашої з вами дискусії? У русні своя мова, у нас своя 🤔

О, ждун кацаполюб прийшов повчати інших як їм українською писати.

Андрей Карпатый и Борис Чёрный теперь стоят плечом к плечу — их союз такой крепкий и тёплый, что даже судьба улыбается, понимая намек

AAAAAAAAAAAAA 😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱

я так чекала аналог codex від xai 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

у грока були найкращі архітектурні рішення 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
і найчесніші відповіді по всім спірним питанням 😭😭😭😭😭😭😭😭

А навіщо вам відповіді від ші по спірним питанням? Хіба можна в спірних питаннях покладатись на висновок ші?
ШІ це просто інструмент, краще його тільки так і застосовувати

в мене всі останні платні версії, з великими контекстами
ще рік тому топ моделі були за рівнем краще ніж 87% спеців в різних індустріях
і півроку тому досягли PhD рівня експертів індустрій
тобто, якщо не враховувати контекстну обізнаність, то це вже топ1%

багато знайомих топ-програмістів вже з грудня майже не пишуть код руками
так що chatgpt і grok — це топ левел радники з усіх питань
gemini — там де треба довгі наукові розрахунки чи гугл інструменти
claude — там де треба «то не знаю шо», багато дурної ініціативи на порозглядати

Чекатиму їх спільних заяв про верстат та вайбкодинг 😁

Мені здається у них ці цитати в онбординговому документі прописані :)

Вже й не напишеш, що про це думає Борис Чорний, бо вже в статті 😀

Я мабуть не в курсі, поясніть за Чорного і Карпати

Підписатись на коментарі