Samsung та Google показали розумні окуляри з ШІ. Забуваємо про Ray-Ban Meta?

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

На Google I/O 2026 презентували спільну розробку Samsung та Google — розумні окуляри з інтегрованим штучним інтелектом. Я взагалі люблю техніку Samsung, уже багато років користуюсь їхніми смартфонами, також маю годинник та навушники, тому для мене екосистема вирішує багато. І цей новий гаджет виглядає дуже цікаво. Samsung та Google залучили до створення дизайну відомі бренди оптики Gentle Monster та Warby Parker. І недарма, дизайн дійсно виглядає стильно, як на мене.

По фічах це повноцінний hands-free компаньйон для смартфона на базі Gemini. Окуляри вміють прокладати маршрути, радити місця поблизу, робити короткі вижимки з повідомлень та закидати події в календар. Найкрутіше тут — це синхронний переклад, який імітує голос співрозмовника, та миттєвий переклад вивісок чи меню просто у вашому полі зору. Звісно, камера для швидких фото без необхідності діставати телефон теж на місці.

Якось я тестувала Ray-Ban Meta — штука дійсно прикольна, я навіть серйозно думала їх купити. Але тепер думаю, що можливо варто почекати.

Перші колекції обіцяють випустити вже цієї осені. Цікаво, чи будуть представлені офіційно в Україні 🤔

Як вам такий гаджет від Samsung та Google, взяли б собі? Чи більше подобаються Ray-Ban Meta?
👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі