CEO Bolt Financial заявляє, що звільнення всього HR-відділу допомогло позбутися «зайвих проблем»

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Генеральний директор американського фінтех-стартапу Bolt Financial (далі Bolt) Раян Бреслоу публічно виступив на захист радикальної реструктуризації компанії, яка включає повну ліквідацію HR-відділу та масові звільнення. Відповідні заяви він зробив 19 травня під час саміту Fortune’s Workforce Innovation.

Наразі компанія намагається оговтатися від падіння оцінки з $11 млрд (у 2022 році) до приблизно $300 млн. Бреслоу, який повернувся на посаду CEO на початку року, заявив, що зараз Bolt працює в режимі «військового часу».

«HR створював проблеми, яких не існувало»

Одним із найрадикальніших кроків стало повне розформування відділу кадрів. Бреслоу заявив, що традиційні HR-структури підходять для великих стабільних корпорацій, а не для стартапів, які потребують швидких рішень.

«У нас була HR-команда, і ця команда створювала проблеми, яких не існувало. Ці проблеми просто зникли, коли я їх звільнив», — зазначив керівник Bolt.

Замість повноцінного відділу компанія створила компактну команду People Operations, яка займається виключно базовим навчанням та підтримкою, щоб не заважати менеджерам ухвалювати оперативні рішення.

Боротьба з привілейованістю та скасування бенефітів

Окрім ліквідації HR, стартап нещодавно провів чергову хвилю скорочень, звільнивши близько 30% персоналу. Бреслоу пояснив це не лише переходом до AI-орієнтованої бізнес-моделі, а й необхідністю зламати стару корпоративну культуру.

За його словами, в роки стрімкого зростання серед працівників укорінилося відчуття привілейованості, і багато хто насправді не працював наполегливо. Після повернення в компанію CEO дав керівникам 60 днів на адаптацію до жорстких умов ощадливого стартапу. Зі слів Бреслоу, 99% менеджерів із цим не впоралися і їх довелося звільнити.

Також Bolt офіційно скасувала політики, що раніше були візитівкою її корпоративної культури, а саме чотириденний робочий тиждень та необмежену оплачувану відпустку.

Що з компанією зараз

На сьогодні штат Bolt скоротився до приблизно 100 співробітників, більшість із яких — junior-спеціалісти. Бреслоу стверджує, що нова, менша команда працює набагато інтенсивніше і швидше реагує на запити клієнтів.

Що думаєте про такий радикальний підхід? Чи справді настав час повертатися до хардкору, де немає місця ані 4-денним робочим тижням, ані традиційним HR-відділам та іншим плюшкам?

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Бреслоу стверджує, що нова, менша команда працює набагато інтенсивніше і швидше реагує на запити клієнтів.

Це просто ліл) Тік насправді не джуни, а контрактори зі сходу

Так їх продали як не джунів але вони джуни )))) Ти наче не знаєш як продають контракторів зі сходу? )))))))))

Не зовсім, то ж не ерат.

Там одні менеджери в еміграції допомагали новим людям працювати в США і вони не були джунами)

Бреслоу стверджує, що нова, менша команда працює набагато інтенсивніше і швидше реагує на запити клієнтів.

Бреслоу сказав, що вони не бояться «забруднити руки», тобто працюють по вихідних

Оці всі ефективні менеджери вони ж не міняються, це все було показано в Офісному простірі ще 27 років тому. Вони не роблять нікуя, просто звільняють людей, показують, що витрати зменшилися і отримують бонус. Що там буде надалі з компанією, їх не цікавить.

десь років 7 потому спостерігала смішне

там прийшов ефекривний менеджер і через 2 роки берлінське відділення однієї контори закрили. ефекривний менеджер поїхав у відпустку, відпочив 3 місяці і потім написав у себе в ЛінкідІн, що добре відпочив і тепер ready for new challenges.

тепер коли я десь нафакаплю, то я завжди пригадую того чувака і знаю, що то не факап, а
пройдений челлендж

Я думаю зеркало в повний зріст в кабінеті генерального коштувало б компанії дешевше.

Ну що ж... . Правильно. Навіщо чути про тих людей. Хай собі просто працюють. 9/18 по домам. Думаю, це скороченні «зайвих проблем» це крок до плинності і пов’язаних з цим зайвих проблем. HR — це не про підбір, це про стратегію і вектор руху компанії, це розвиток. Але .. .

Геніально. Звільнення всього HR-відділу допомогло позбутися «зайвих проблем».
Аналогічно, якби в Bolt ще звільнили всіх розробників — позбулися б «зайвих багів». Звільнили б усіх таксистів-партнерів (ну, в їхньому випадку — усіх, хто взагалі щось продає) то позбулися б «зайвих скарг клієнтів».
А ще краще було б просто оновити парк авто, замість влаштовувати цей цирк з чистками. Але ні, навіщо вирішувати реальні проблеми клієнтів, коли можна героїчно звільняти людей і називати це інноваціями.

Це не той болт.

героїчно звільняти людей і називати це інноваціями

Та шухна просто іде на дно, а нових грошей не дають, от і все.

Правильно, так їх! Канєшно якшо більше всіх ї*ати і менше кормити, то діла підуть на лад!

Сподіваюсь цей новий СЕО знає анекдот про три конверти )

То це ж не таксі, фу такі статті писати

Щось звучить не як стратегія розвитку, а як розпил цукрового заводу у нас в 90 роки, ми все оптимізували, купу народу позвільняли, лишили тільки самих мотивованих(дешевих джунів яким нікуди йти), довелось мені в житті побувати на таких потопаючих човнах, і щось я цьому хлопу не вірю, що в режимі виживання у них там все прямо так круто працює.
Думаю якщо зробити вибірку запитів до ШІ асистентів третина будуть запити на генерацію і перевірку, CV а інші 2/3 запити на аналіз ринку праці

все так і було :) включно з розпилом

колишні колеги кажуть шо з березня вже й зарплату почали затримувати

Давай більше жовтої журналістки. Більше клікбейтних заголовків.

99% менеджерів із цим не впоралися і їх довелося звільнити.
На сьогодні штат Bolt скоротився до приблизно 100 співробітників, більшість із яких — junior-спеціалісти.

Красата ваще! Додайте іще туда анлім клод коду! Нехай горить! ))))))
Гадаю що краще що можна зробити із цієї контори якийсь рієл тайм шоу на ютубі )))) Я б глянув

Мені також подобається така подача інформації, 99% не впорались і ми обрали 1% найкращих, але по факту 99% просто забили на цю конторку, а оишились ті хто лишились

Цікаво яке було б охоплення статті, якби вказали повну назву компанії — Bolt Financial

Думала це Bolt Taxi от понапридумають назв

журналістика від ДОУ на яку ми заслужили(

Я додав апдейт і логотип компанії в текст, щоб більше не виникало плутанини. Не зразу врахував цей момент

Що не дозволяє додати уточнення в заголовок? Релігія, KPI, совість?

Все дозволяє, як можете звернути увагу. Додав і туди

Схоже не варто робити річну підписку на Bolt Plus.

Редактори трохи ***, бо новина про Bolt Financial, а не Bolt (естонський стартап таксі і доставок). Це взагалі інша контора....

Сорі, май бед. Додали логотип компанії в текст, а також уточнення в першому абзаці, аби було більше ясності

Хотілось би більше конкретики.
Які саме проблеми були створені.
І як звільнення HR допрмогло їх вирішити.

проблеми: витрачалися гроші на людей 😵
звільнили HR: гроші більше не витрачаються ✅

Він в інтрерв’ю казав що вони просто працювали традиційними методами як у великих корпораціях, ніхто нічого назло не робив

штат Bolt скоротився до приблизно 100 співробітників, більшість із яких — junior-спеціалісти

Чому мене не дивує, що більшість тих, хто залишився — джуніор спеціалісти? :)
Це якийсь Нетфлікс навпаки :)

райан дуже хоче керувати як ілон маск, проблема тіки в тому що він і близько не ілон маск

це якраз добре, не треба нам ще одного такого як ілон

Вони не встигли вигоріти

Так по суті, вони перерозподіл функц. обов’язків зробили і нову назву дали HR відділу.

Але мета зараз, як я зрозуміла, і скорочення витрат на зп, бюджети ітд.

як пролюбити 11 ярдів? ок деякі HR мудаки. але вони приймають бізнес рішення щоб просрати 11 ярдів? 4 денний робочий тиждень також у цьому винен? 4денка можлива тільки якщо встигають робити роботу 5 днів за 4. інакше херня в тайм-менеджменті а не робочих днях. а топ менеджмент також скоротили?

топ-менеджмент сам звільнився на***

як пролюбити 11 ярдів

Так їх і не було ніколи це макс оцінка контори в абсолютно друні часи в 2022-му коли держави роздавали гроші а вони текли у айтішку.
Це як програмісту кидає ейчар вакансію на 500К баксів в рік, він пройшов інтервью але офер не отримав і тепер вважає що інщі тепер мають давати йому 500К в рік.

Підписатись на коментарі