Чи є досвід Claude Enterprise з оплатою за інвойсом в Україні?
Кількість охочих використовувати ШІ-інструменти в компаніях зростає щодня і рахунки за акаунти збільшуються блискавично. Як наслідок, дуже швидко впираєшся в ліміти на оплату закордонних сервісів із карток. Тому рано чи пізно доводиться переходити на invoice billing / enterprise contracts.
З OpenAI все просто: подаєш заявку і одразу виходить менеджер з пропозицією. В Anthropic при оформленні заявки, генеруються лише шаблонні відповіді, що наразі немає пропозицій для компанії. Цікаво, чи хтось уже проходив такий шлях з Anthropic? Та чи є сенс заходити через партнерів (наприклад AWS)?
Буду вдячна за будь-який реальний досвід :)
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПривіт!
Якщо компанія вже використовує Microsoft/Azure, Claude можна розгорнути через Microsoft Foundry — у такому випадку білінг іде через Microsoft Marketplace / Azure subscription, тобто оплата може проходити в межах корпоративного Azure billing, без окремої оплати карткою напряму в Anthropic. Якщо компанія використовує Google Cloud, аналогічний варіант — Vertex AI / Model Garden, де Claude також доступний як керований сервіс.
У Google Vertex AI є два основні сценарії: перший — pay-as-you-go, коли оплата йде за фактично використані токени; другий — Provisioned Throughput, тобто зарезервована потужність під production-навантаження з більш прогнозованою вартістю. За орієнтовною інформацією від партнера Google, наприклад Claude Sonnet 4.6 можна розгорнути з фіксованою оплатою близько $1200 на тиждень за один provisioned unit; якщо навантаження суттєво зростає, умовно до сотень запитів на секунду, додаються додаткові одиниці потужності, і вартість масштабується відповідно — $2400 на тиждень за дві, і так далі. Тому для invoice/contract billing я б насамперед дивився в бік Azure Marketplace / Microsoft Foundry або Google Cloud Vertex AI.
Якщо дійшло до суми, яку вже не пропускає корпоративна картка, простіше відкрити іноземну, її вже поповнювати банком і з неї оплачувати.
Антропік дуже вибірково ставляться до клієнтів та Україна — ред прапор, соррі.
Беріть собі через AWS, ставайте партнерами, отримуйте знижки. Я проходив цей шлях, можете писати запитання у email/tg.