Mozilla оновить дизайн Firefox: змінить іконки, додасть нові теми та зробить вкладки м’якішими

💡 Усі статті, обговорення, новини про дизайн — в одному місці. Приєднуйтесь до Design спільноти!

Mozilla представила великий редизайн Firefox, який усередині компанії назвали Project Nova. Повноцінно всі браузери отримають оновлення протягом року.

Цим апгрейдом компанія хоче зробити браузер чистішим, швидшим та зручнішим, водночас залишивши можливість персоналізації.

Новий вигляд та старий

Що саме зміниться

• вкладки отримають м’якшу форму та помітніше виділення активної вкладки;
  • панелі, меню, налаштування та кнопки мають виглядати більш узгоджено;
  • іконки оновлять для світлої та темної тем;
  • палітра стане теплішою;
  • приватний перегляд та вбудований VPN зроблять помітнішими;
  • у налаштуваннях з’явиться зрозуміліше керування даними та ШІ-функціями;
  • доступ до груп вкладок, розділеного перегляду та вертикальних вкладок стане простішим;
  • повернеться компактний режим;
  • з’являться нові теми й шпалери.

Скріни Mozilla

Mozilla стверджує, що за останній рік покращила час завантаження ключового вмісту сторінок на 9%. Це зумовлено тим, що Firefox блокує стеження та пріоритизує важливі частини сторінки перед другорядними елементами.

Оновлення найбільше буде помітне у настільній версії, але спільні кольори, іконки та підхід до оформлення мають зробити браузер послідовнішим і на мобільних пристроях.

Оцінити частину змін уже можна у тестовій збірці Firefox Nightly. Для цього треба відкрити about:config, додати параметр browser.nova.enabled, встановити для нього значення true та перезапустити браузер. Але наразі версія може бути нестабільною.

А ви взагалі користуєтесь Firefox? Бо я — ні. Здається, останній раз відкривала його років десять тому, щоб завантажити Chrome.

На вашу думку, чого не вистачає Firefox у порівнянні з іншими браузерами? Або навпаки, можливо, ви вважаєте його кращим за інших?
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Здається, останній раз відкривала його років десять тому, щоб завантажити Chrome.

От і в мене так, якось хром звичніше та зручніше, принаймні для тих задач, які я роблю щоденно

Ну зараз — це точно. Але я згадала, що у студентські роки, коли мій ноутбук почав перетворюватись на горіхокол, я навіть деякий час користувалася фаєрфоксом, бо він менше навантажував пам’ять

А що вам не подобається?) Наче вигляд непоганий. Інше питання, що браузер це не врятує

Вони вже одного(а може й бiльше) разу мiняли UI i вийшло лайно. Quantum 8 рокiв назад.

Ось завдяки таким змінам хром залишається монополістом.

Дизайн браузера майже остання річ яка хвилює користувачів, бо 90% корисного простору займає сайт

Хром монополіст зараз приблизно як IE свого часу. Вони доволі жваво продовбують полімери.

Та, та аішка звісно мєрзость,

Але при всьому цьому, за 10 чи кіт його знає скільки років, хром максимум рази 4 викликав в мене WTF, змінами в інтерфейсі, чого не скажеш ні за IE/FF/Opera ні навіть за Сафарі (але то окрема екосистема).

Хром монополіст завдяки екосистемі андроід, але і до неї він був дуже зручним і простим браузером. Питання не до хрому, питання до конкурентів які творять все щоб він залишався монополістом

Я жахаюсь будь-якого покращення від Firefox, бо більшість їх це вибір найгірших рішень від Chrome.

Але, на щастя, на відліч від Chrome, вони ще дають конфігурювати багато чого. Не все, але головні зручнощі ще залишаються.

Ну, побачимо, що це буде за нововведення і як його можна відкотити, хоча б частково.

І до речі,

пріоритезує

правильно «пріорітизує», «пріорітизація». Неправильний варіант був введений колись лихо-перекладачами від Cisco на російську і з тих пір надто часто використовується.

Можливо, ви праві, але сучасні словники подають це слово через И після другої Р, тож такий варіант якщо і не був, то став новою нормою

«і» чи «и» після другої «р» — я згоден на обидва. Головне, що не «е» після «т», бо воно помилка по всіх принципах.

О, дійсно помилка. Дякую, виправила

Заманали вже. Пролюбили всю аудиторію своїми екскрементами експериментами.

Підписатись на коментарі