ШІ-хайп уже всіх дістав? Як і за що американські студенти освистали екс-CEO Google

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Цікава тенденція зараз на випускних в американських університетах. Топменеджери приходять читати промови про світле майбутнє зі штучним інтелектом, а студенти їх просто освистують.

От днями колишній CEO Google Ерік Шмідт виступав в Університеті Аризони. Тільки-но він почав порівнювати розвиток ШІ з комп’ютерною революцією, як натовп почав невдоволено гудіти. Реакція була такою сильною, що йому довелося перервати промову і звернутися до їхнього страху:

«I know what many of you are feeling about that. I can hear you. There is a fear in your generation that the future has already been written, that the machines are coming, that the jobs are evaporating...»

І це не одиничний випадок. Інша топменеджерка Глорія Колфілд отримала таку ж порцію негативу на своєму виступі, щойно видала класичну корпоративну фразу:

«The rise of artificial intelligence is the next industrial revolution»

А от Стів Возняк (співзасновник Apple) на іншому випускному пішов зовсім іншим шляхом. Замість розповідей про всемогутні алгоритми, він звернувся до самих студентів і зірвав овації одним реченням:

«You have AI — actual intelligence»

Він порадив випускникам спиратися на власну унікальність, яку не скопіює машина:

«You should always try to think different. Don’t follow the same steps as a million other people».

Якщо подумати, я цих студентів дуже добре розумію. Ти кілька років важко вчишся, виходиш на ринок праці, який і так штормить від скорочень... А тут зі сцени успішні керівники корпорацій радісно розказують, як ШІ зараз усе автоматизує і змінить їхні професії. Звучить це швидше як загроза, а не як натхнення.

А ви на чиєму боці в цій ситуації? Студенти даремно панікують і не хочуть приймати нові реалії, чи цей ШІ-хайп від топів уже дійсно просто дратує?
👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Просто відкрийте «межу» чи «itc». Або статті на ДОУ, щоб далеко не бігати. Дві з трьох статей — про сраний нейрослоп. Дістало вже так, що зменшив відвідання вищевказаних ресурсів до мінімума (раз на тиждень замість кожного вечора).

Мене дістало перед усім засилля ШІ контенту в соцмережах і інтернеті в цілому. Статті, зображення, відео, усюди треба придивлятися щоб помітити ШІ-паттерни, бо інакше не зрозуміло чи є контент реальним чи ні і чи варто взагалі на нього витрачати час. На цю «перевірку» витрачається додатковий мозковий ресурс і від цього мозок швидко втомлюється. Якщо раніше тупив в якісь рілси після роботи і бачив відоси милих котиків, то воно просто умиляло без задньої думки, бо було розуміння що це реальні, кимось зняті живі котики, а зараз кожен раз придивляюся щоб відео не було ШІ, яке згенероване і залите ботом заради переглядів. Ще до купи в стрічці почала з’являтися купа політичної пропаганди і фейкових відео, я скриваю-скриваю, а воно все одно з’являється. Це неймовірно бісить. Видалив нафіг усі соцмережі з телефону, тільки з ПК іноді заходжу перевірити повідомлення. Самопочуття стало набагато краще, усім рекомендую.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чомусь у всьому цьому шумі довкола ШІ всі забули що розробки програмного забезпечення, і загалом інженерія — це ж кайф! Загалом всі програмісти яких я знаю та які досягли чогось, та і власне я сам (не берусь судити за власні досягнення) прийшли сюди — бо ж це кайф: ти розробляєш щось своє, воно потім працює, за твоїми правилами — це ж круто!

всі забули що розробки програмного забезпечення, і загалом інженерія — це ж кайф

Коли тобі 20 це цікаво, а коли 45, то не дуже.

Мені навпаки з віком воно стає все більш цікавим. В молодості було пофіг на науки, хотілося грати в ігри, бухати з друзями та клеїти дівчат. А зараз як гормони вщухли, то прокинувся інтерес до чогось більш високого та інтелектуального. Шкода тільки що через брак часу та інших life commitments не виходить на це приділяти стільки уваги, скільки хотілося б.

ти розробляєш щось своє, воно потім працює, за твоїми правилами — це ж круто!

це більше про власний продукт або стартап. у більшості розробників є доволі жорсткі рамки: бізнесові вимоги спущені згори, пріоритети і чужий продукт. хороші інженери часто мають вплив на продуктові рішення, але зазвичай він далеко не настільки вирішальний, щоб сказати «працює за моїми правилами». те, що розробник може визначати технічну сторону, не дуже змінює ситуацію: ти все одно зазвичай оптимізуєш чужі цілі, а не реалізуєш власне бачення продукту.

А що змінилося з ШІ? Розробка і залишилась за інженерами, прийняття рішень залишилась за інженерами. Лише генерація коду змінилася: блокнонт -> автокомпліт -> ШІ автокомпліт -> агентський кодинг. Ти же не скажеш що код з автокомплітом менш ламполвий ніж код в блокноті.

The University of Arizona is consistently ranked among the top 150 universities nationally and the top 150 globally.

студенти Університету Аризони — це не якісь хамовиті луддіти, які не оцінили велич LLM.
Щось іде не так, нмп. І справа не тільки в LLM adoption, а й в економічному аспекті

Скільки треба звільнити програмістів, щоб окупити один датацентр за десятки мільярів доларів?

В мене є прохання по редактору форматування коментів:
будь-ласка, можете поміняти місцями кнопку «простий режим» (поставити її ліворуч) і власне панель (поставити її праворуч)
щоб починаючи комент, можна було одразу вимкнути цю фічу і вона не заважала.

воно не дає вставити гіперлінк руками, наприклад
це link вставлений ручками без панелі

ви багато бачите в коментах лінки?
всі кидають УРЛ, як в коментах на бухгалтерському форумі, бо ручками — лінь, а інструмента нема.

Н.м.п. юзабіліті — це коли прості речі працюють без онлайн-пояснялок типу як вставити гіперлінк за допомогою панелі форматування на ДОУ.

Ну я проти. Зараз саме це нормально.

Якщо Ші можна використовувати щоб легко детектити Ші. То це реальний юз кейс я б налаштував Ші для автоблокування ші

колись пробував це налаштувати, але потім помітив, що це і самостійно легко робиться
І немає користі з того, що знаєш, що це ШІ. Він буквально скрізь

Нещодавно здивувався, що знайомі блогери котрі вміють самостійно робити крутий контент, почали робити ШІ слоп. Кажуть одне відео з пʼяти для душі реальне, а інші 4 ШІ слоп

Мені треба трохи ментальних зусиль для детекту я ще не вмію так. Хочу автоматизовано.

Та як нема користі просто заховати цей контент. А не видаляти Соц мережі. Ревьювати пр. І т д.

Ти береш кредит на ***ву тучу, вчишся купу років, і приходить якась пи*** і каже який хороший AI. Ну реакція зрозуміла, але насправді слабка

Пропоную подивитись з іншого боку: ніхто не приходить і не розповідає, випускник довчився, шукає роботу, а її такої вже нема. І зупинити той AI у світовому масштабі ніхто не може.

А інший, який послухав того ж Шмідта, швиденько за невеликі гроші навчився хоча б Claude Code з аналогами і має хай не таку гарну, але роботу.

Чи треба бити лаборанта за те, що аналіз показав, що треба лікуватись? Чи треба називати його п****сем тільки за те, що він видав правду?

Помідори просто зараз дорогі дуже. Якби був сезон вже, то можливо і реакція була б цікавішою

Зараз нормальний плиточник заробляє більше ніж кодер. Так, що ще не пізно перейти

Вже 20+ років чую ці байки про сварщиків-мільйонерів, тільки ніхто щось не хоче йти працювати ними. Бо насправді якщо ти не рідкісний талант в бізнесі з усіма тими «жилками», «хватками» і т.ін, то будеш отримувати десь як охоронець в АТБ.

От тут якраз LLM а простіше ніж в ручну ходити гуглити ти робиьи зведені таблиці.
Заварювальник середньої кваліфікації м Київ — ₴45 000 на місяць (€1020). Місто Амстердам — €3800-4400 (і з україни їх туди та в Польшу і т.д. HR агенста вивозили тисячами, є знайомі які там опинились із шахти в Горлівці).
Охоронець в супрмаркеті м. Київ — ₴ 22 000 (€500 майже собівартість життя в стрлиці, зазвичай ьорговиц персонал щоденно їздить з пригорода в великих містах), місто Амстердам €2600-2900.
Тобто в Україні кваліфікований робочий це не так вже і погано, аое вразовуючи вартість життя і позвал економіки — не так вже і добре. Колм нема фабрик і заводів той же ЖКХ і будівництво не дає стільки попиту.
Візьмемо мідл QA, $2200-2500 Київ, €4500-5000 Амстердам. При чому тут умови щодо кваліфікації при релокації, навіть простіщі ніж із зварювальником. Просто первезти людину в тому самому проекті в рамках тієї самої фірми з одного офісу в інший. Чому було вигідно лишатись — податки. Тут 5% ФОП (Микола Азаров копіював вільну екрномічну зону з КНР, власнеияк і Бабрико в Білорусі), там 38% і це максимум по прогресивній ставці.
В цьому уся фішка, оскільки ми живемо в суспільстві рангової конкуренції — а грощі просто розмінний інструмент, то заробляти треба більше ніж більшість і суттєво у відносному виразі. (В СРСР займати високі партійні та командні посади).
А так інженери це середній прошарок суспільсва в сучасному світі, делеко не на тому рівні де мільярдери із відставанням в тисячі разів. (Зневага була в піздньому СРСР із заплатою в 120 карбованців, тоді як зварювальник по алюмінію десь в Антонова міг заробляти 500-600 і більше, сироварня в іншу сторону). Умовно точно такий самий — пролетарій як і зварювальник.

Заварювальник середньої кваліфікації м Київ — ₴45 000 на місяць (€1020). Місто Амстердам — €3800-4400 (

Всё бы хорошо, но есть «но»:
1. Это до налогов. После налогов- вычти треть.
2. Для большинства работ выше разнорабочего надо лицензии. Знания-то есть (может быть). А вот сдать экзамен на неродном языке — для пересичного будет проблемой: инглиш они в школе не учили, местный — тоже не знают.
3. Язык. Кроме очевидного факта сертификации, есть ещё 1 момент: никто не хочет работать с человеком, который не понимает, о чём ты ему говоришь. Таким образом, распахнуть дверь рынка труда с пинка пересичный не может: он будет ограничен артелями, где «только свои». А свои манагеры имеют мерзкую привычку кидать на бабки. Ну и не брезгуют нанимать вчёрную.
4. Амстердам — оч дорогое место для жизни. Аренда квартиры — выложи штукарь. Овощи / фрукты / мясо — тоже недёшево.

Аренда квартиры — выложи штукарь.

кiмнати

который не понимает, о чём ты ему говоришь

Тут не Нiмеччина, з нормальним iнглiшом буде норм

Ты много знаешь сварщиков с норм инглишем? ))

У сантехника-американца тоже будет норм инглиш, прям нейтив )))
Я про наших спрашивал )

нуу кодер же багато й не заробляє собсно. Інженерія це ж не про кодити

Але з цього й починається кар’єра випускника

Досвічений шатковалко знайде десь пригодитись, але вся ця ШІза у виконанні колективного шміта вибиває у молодого випускника впевненість у майбутньому, причому грубо й з «I FEEL YOU».

Він каже що студенти бояться. А студенти загуділи не від страху. Це зневага й обурення. Так шо нічого він не філ. І це очевидний розрив між шмітом і аудиторією до якої він говорить

Колективний технобро втратив авторитет у молоді. Всім очевидно що ці технофашисти дбають тільки про свої кишені й брешуть в обличчя про «I FEEL YOU»

В цьому різниця з Возняком. Возняк виразив гуманістичний наратив, а не технофашистський. Хумани люблять хуманістичні наративи, людське ставлення

я знав одного дуже крутого плиточника

недавна їхав на будову і його бус забрав)

але якщо серйозно то 1) роботи які кладуть плитку вже є, можна легко нагуглити 2) якщо всі будуть плиточниками... ЗП таких не буде 3) комусь цю плитку треба класти, зазвичай тим самим айтішникам які готові платити за дорогий ремонт

роботи які кладуть плитку вже є, можна легко нагуглити

Роботи працюють в ідеальних умовах або після довгого налаштування. Людина може все (при наявності досвіду): обрізати, пролізти за трубу, вилікувати тріщину в стіні перед приклеєнням плитки, на око підкоректувати позиція, і прочая і прочая.

На наступні років 30 я більше повірю в робота з 6 ногами, що нестиме важкі торби з інструментами і матеріалами і підказувати «тобі через дві години на інший обʼєкт, кінчай вже лоск наводити».

Роботи працюють в ідеальних умовах або після довгого налаштування. Людина може все

Ну, тобто, атмосфера десь така ж, як і в програмній інженерії. Навіщо тоді ставати плиточником?

Замовлень більше?

Прогресс CV это исправляет, хоть и медленно.

Тоже самое.. уже не смотрю новые ютуб видео, потому что, это (скорее всего) сгенерированный ШИ материал.

просто раньше была эпоха быдлокодеров, которые не понимали и писали вручную говнокод или копипастили его со стековерфлоу, теперь им в руки дали LLM который высирает слопы любой сложности, и плохо что они работает, но часто представляют собой месиво чужих идей и порой дебильных паттернов, которым плевать на код стайл, производительность и читабельность

Ну не було такого. Хіба що десь в говноконторах. В нормальних конторах такі якщо і попадали, то не на довго.

6 лет назад было: «В SoftServe можно стать сеньором за 1 год и архитектором за 4 года» а SoftServe никогда не покидал топ5 лучших компаний. случай этот был не уникальный и не единичный — по всем компаниям было тоже самое

І що? Не розуміли написаного коду? Копіпастили з стек оверфлоу не перевіряючи і не запускаючи, давали на ревью неробочий і не компілюючи код і так ставали сінйоравмим і архітекторами? Чи їх таки гнали тряпками або залишали навічно в джунах? А саме про таких йде річ в коментарі.

то что ты отрицаешь что это было, и не только в говноконторах

Не було. Говнокодери скрізь є на різних рівнях, но щоб аж так як описав товариш (не розуміють написаного коду, копіпастять з стековерфлоу не перевірячи і не компілюючи) — тільки в говноконторах або пет проектах. В будь-якій адекватній конторі такі довго не живуть і уж точно до сінйорів не промотять.

просто раньше была эпоха быдлокодеров, которые не понимали и писали вручную говнокод или копипастили его со стековерфлоу, теперь им в руки дали LLM который высирает слопы любой сложности

та не, вот те быдлокодеры, что раньше на PHP из говна и палок по сравнению с вайбкодерами, что взахлеб рассказывают, как без знания программирования за 3 дня написал эппку — это как сравнить человека и обезьяну (ничего не имею против языка PHP если что)

а бизнесу пофигу на читабельность, код стайл и паттерны, им надо чтобы дешево и быстро, и пусть пишут обезьяны если что

«Сайти любой сложності». Було мемо свого часу. І в принципі замовник та сайт, були варті одне одного. Не маю нічого проти тих чуваків що писали таке на пхп. Просто отой месадж був націлений на відповідних «бізнесменів» тому і пафосно звучав.

На базарі два дурака — один купляє, другий продає.

ЗІ стосовно самих девелоперів такого, багато із них використовували це як перший етап карєри.

я не маю нічого проти, коли пишуть на пхп.

На хабре давно уже если увидел интересную статью, точнее тему, иду сразу в коменты. Каждая первая статья — сраный нейрослоп. Доу, в целом, ± таким же стал.
Имхо, в конечном итоге умрут сайты типа хабра, типа доу, и вернутся форумы.

Як це допоможе вивільненню dou від нейрослопа?

Кацапська погано впливає на психіку.

Це ви обговорите зі своїм психіатром. Мені якось не з руки лізти в ці відношення.

До психіатра треба хворим на хабр і узкость язика.

А здоровим людям до психіатра не потрібно, їм просто пієтєт у кацапському напрямку цитую давить на психіку. Не задумувався чому?

Уяви набридливих мух що жужжать над вухом чи тарганів. Не відігнати, можна тільки прибити хлопавкою або насипати йаду. Давить на психіку. До психіатра йти не обов’язково через мух і тарганів

що такоє руская культура і рунет в часності?

На хабре живых статей таки ещё есть. Может, треть. Уже неплохо.

Навозная яма, в якій лєжат апельсіни. Может трєть. Уже нєплохо. Вкусні такі апєльсіни, кажуть мухи що в тій ямі харчуються

До психіатра треба хворим на хабр і узкость язика.

Добре, що ви розумієте свої проблеми. Але чи замислювались ви про їх виправлення? Поки що те, що ви тут пишете, натякає, що вам таки треба.

що такоє руская культура і рунет в часності?

Це дуже різноманітне місце і різноманітний контент. Якщо ви не вмієте користуватись таким, чи у вас психологічні проблеми, які перетворюють дуже легку фільтрацію на непідйомну задачу — то питання не до мене. Специфічні «таргани» є будь-де.

Ну і нагадаю, «якщо ви не займаєтесь справами ворога — він займається вашими».

Вкусні такі апєльсіни, кажуть мухи що в тій ямі харчуються

Поки що ви на dou ведете себе як та муха.

Красіво. Зразу посилає інших до психіатра, потім варнякає що з ним хтось не згоден.

Мабуть любітєль апєльсін

Дозвольте вас вишукано послать на хабр і в інші різноманітні місця з різноманітним контентом

Зразу посилає інших до психіатра

Я ще вас зараз у початкову школу маю послати, бо ваша репліка показує, що з читанням (історії в межах одної статті) у вас тяжкі проблеми.

Дозвольте вас вишукано послать на хабр і в інші різноманітні місця з різноманітним контентом

«Дякую» (ні). Я і так регулярно заходжу і маю контакт з розумними людьми (звісно, витримуючи гігієну: жодної речі, що допомогла б ворогу — але це і на dou треба витримувати, вони нас активно читають). А ви можете продовжувати посилати будь-кого будь-куди, це нецікаво. Краще одразу запишіть мене в персональний чорний список, dou зараз таке вміє.

Я і так регулярно заходжу і маю контакт з розумними людьми

Тіпа зразу це було комусь не понятно

Ну й валяйся в своїй навозній ямі й жери там вкусні апєльсіни разом з розумними людьми. Може розумним козльоночком колись станєш. Не обов’язково апєльсіни з навоза витягувать і всім розхвалювати, а кому не подобається — записувати до психіатра. На них бомби летять а вони на хабр лізуть з розумними людьми конатакт поімєть, Наче якийсь оторваний від життя, де вас бляха таких рожають

Ну й валяйся в своїй навозній ямі

Навозна яма — це те, що ти робиш з dou. Хоча зараз видно, що таке робитимеш всюди навколо себе.

Це я виходить винен що в тебе в голові насрано, сорі? Вибач що потурбував твою душевну гармонію

Не те щоб я б там хейтив відкрито...але хабр зараз? Сіріруслі? Там же десь після 11-13-го вже нічого робити було. Далі їм сказали хто в країні хазяїн і що можна обговорювати а щ ні — це коли вони тільки впроавджували закони для блокування інтернету. І потім хабр став рафінованим і просто переклади із англ або як вони і тіньков курс рубля рахували...ну такє. І це я обходжу тему політики, війни та іншого. Там навіть страчі стали унилими і не цікавими.

1. Ну незважаючи на все сказане вони працюють такою собі «хвірткою». Я не знаю, скільки там ФСБшників пасеться (мабуть, сотня є), але, наприклад, як пробивати заборону VPN, там можна прочитати в деталях і застосувати (є відгуки, реально працює).

2. Я туди зараз рідко заходжу, але це не через ту специфіку, а через власну лінь. І коли іде суто технічна дискусія, таке там ще цікаве (і цікавіше за статтю, яка викликала цю дискуссію). Звісно, це в середньому по всьому сайту.

Зрозуміло, раніше там було набагато краще. Але і зараз... як раз технічна сторона там значно краще, ніж на DOU (раз ми тут, з ним і порівнюємо).

Мені часто при обговоренні таких порівнянь починають згадувати HN, Reddit і інші — так от, HN, як я бачу, взагалі не місце для дискусій, там навіть не можна переглянути відгуки на власні коментарі, рушій такого не дозволяє. Reddit краще, але щось теж надто однобокий і обмежений. А більше і нема місць, які можна було б назвати загальноITшними...

вивільнитись від кацапні пріо

нейрослоп не на часі

Думаешь, на форумах меньше станут писать от таких же ИИ?

На хабре живых статей таки ещё есть. Может, треть. Уже неплохо.

Думаю да.
На форумах модерации больше, рубрикация более наглядная. Контролировать контент, имхо, сильно проще

Вот это абсолютно по барабану, потому что зависит от мелких деталей организации, а не от общего принципа, или от административных вопросов.
Форумы абсолютно без модерации и сайты системы статья с комментариями где вздохнуть нельзя — я оба варианта видел.

мертвим насрать скільки там живих статей

Мене дістало перед усім засилля ШІ контенту в соцмережах і інтернеті в цілому. Статті, зображення, відео, усюди треба придивлятися щоб помітити ШІ-паттерни, бо інакше не зрозуміло чи є контент реальним чи ні і чи варто взагалі на нього витрачати час. На цю «перевірку» витрачається додатковий мозковий ресурс і від цього мозок швидко втомлюється. Якщо раніше тупив в якісь рілси після роботи і бачив відоси милих котиків, то воно просто умиляло без задньої думки, бо було розуміння що це реальні, кимось зняті живі котики, а зараз кожен раз придивляюся щоб відео не було ШІ, яке згенероване і залите ботом заради переглядів. Ще до купи в стрічці почала з’являтися купа політичної пропаганди і фейкових відео, я скриваю-скриваю, а воно все одно з’являється. Це неймовірно бісить. Видалив нафіг усі соцмережі з телефону, тільки з ПК іноді заходжу перевірити повідомлення. Самопочуття стало набагато краще, усім рекомендую.

в соцмережах і інтернеті в цілому

Ха, якби тільки в соцмережах і в інтернеті. Я он купив паперову книгу по Go, прочитав частину і щось запідозрив, пішов гуглити — так, виявилася повністю згенерована АІ. І ніде про це не було написано перед покупкою. Що ще гірше — книга офігенна, зрозуміла і класно структурована. Я її таки дочитав :(

Давно дропнув ту шляпу у виді соц мереж, також телефон це тоже повна шляпа, маленький екран, неудобно все, горбате и коряве, тормозне, банери що закривають весь екран...бдсм якийсь.

Тому твою думку мають тут всі читати і відчувати твою присутність

Так, бо це форум. Не подобається блокуй та не чітай. Ну і головне:

Тому твою думку мають тут всі читати і відчувати твою присутність

відноситься і до твого посту так само.

Все тільки починається. Шотландія, вперед!

Всіх унікальних безробітних з натуральним інтелектом маск вже ментально записав у майбутні колонізатори копалень на місяці, марсі і астероїдах. Возняк звісно наш козак але ці заколисування нікому не допоможуть. Найбільша економіка світу перетворюється на королівство технофашистів. А випускничкам з берклі й усяких інших емайті раптом світить масове безробіття і кар’єра придатка для відеокарти

Чи ви думали що ракета у формі пеніса це технічна необхідність дизайну? Прутень у стратосфері — це бляха сталевий жезл яким ілон та решта технобро буде вести всі ці унікальні натуральні інтелекти з купою боргів і перспективою бомжувати в справжнє казкове майбутнє де людство колонізує галактики, а ШІ забезпечить всі потреби, і замість резинової піци економ класа з хімічним кетчупом ейай кластиме кожному готовий сочний стейк зразу в рота і безкоштовно!

І обличчя ілона, еріка, джефа, пітера і ко будуть звісно висічені на горі рашмор поверх старих скучних неактуальних пик

Майбутнє не написано, хех звісно, кожен обирає свій унікальний спосіб яким саме способом лягти в тарілку під назвою sp500 щоб не спати під мостом ;) амінь

Бажаю недовольним випускникам успішно раскулачіть той гадюшнік з усіма тими шмітами

Як Леся прочитав 🤣 - о бідна Данія нещасна, п..здець всім сподіванням 😅

Мабуть, «куди не кину оком стомленим — кругом х...ня» підходить навіть краще :)

Спочатку шуточки, мемчики про галюцинації і слоп.
Потім гнів і сльози коли ШІ роботу почав відбирати. Не сам ШІ а ті, хто використовують ШІ, а не шуточки шутять.

Чим більше стикаюсь з тими, як ви кажете, «хто використовують ШІ», тим більше бачу, що вони мені не конкуренти.

Ви просто створили собі бульбашку, інфопростір, де «ШІ не працює» і живете в ній, як половина тут на ДОУ. Мало того що психологія так працює (люди бачать те що хочуть бачити), так щей соцмережі (той самий непрацюючий ШІ) підкидують той контент який ви хочете бачити.

Я живу в іншій бульбашці, де «ШІ працює». Я й сам щоденно дивіденди від цього отримую.

Но! Саме існування моєї бульбашки лише демонструє що від ШІ можна і треба отримувати дивіденди. Що є люди, які трохи більше часу і зусиль виділили на ШІ стек і навчилися ефективно його застосовувати в своїх робочих workflow. Цю люди і заберуть у вас роботу.

Ну а по факту і те і те бульбашка. ШІ працює але не всюди і не завжди так як хотілося б. Налоштовування агентів займає подекуди стільки часу що можна вже й накодити — результат не детермінований. Але практично можна автоматизувати єбейшу купу рутини і вівільнити час на дійсно складні частини додатку і дизайн.

Налоштовування агентів займає подекуди стільки часу що можна вже й накодити

*навайбкодити з більшою кількістю промтів/реквестів

але після написання одних і тих же промтів раз за разом, думаєш краще б скіли/інструкції нормально написав

Зайшов лайкнути Віталія. Ти вже запарив так як і ШІ. Якщо тобі так гарно він заходить то йди і надрачуй цей нейрослоп. Не треба цю бульбашку просувати в маси і рекламувати. Воно непотрібне без реальної експертизи.

Ну поки ти чекаєш на експертизу, інші активно вайбкодять. Чекай далі )

Та порівняй скільки моїх повідомлень скільки твоїх ти надрачуєштна нейрослоп поки я реальні таски вирішую.

Типу якщо нейрослоп це продуктивність то тим будеш т підіймати сотні агентів які пишуть самі код. І зайнятий проектами а ти зайнятий дрочінням доу

Тому що те що ти робиш тиждень, я роблю за день, тому і є час
Но тобі немає чим відповісти ніж що мій результат слоп. Але якщо тобі легше живеться від цього, думай. Ті, хто вскопують поле лопатами, також себе заспокоюють що роблять це якісніше ніж трактор.

Тому що те що ти робиш тиждень, я роблю за день, тому і є час

Фігня в тому, що практика почала доводити, що він робить тиждень, а ти після того одного дня ще три тижні будеш розгрібати дуже скриті баги, перш ніж можна буде використовувати цей код. І ще є імовірність типу 1/10000, що поїхавший дахом агент тобі видалить і прод, і бекапи.

Я не кажу, що так завжди, але всі ці дискусії мають бути перевірені, коли хайп скінчиться, і буде реальна статистика.

Не треба свою практику іншим нав’язувати.

Ці аргументи виглядають настільки смішно, як бабуся розказує автомеханіку, що машини швидко не їздять, що простіше на тролейбусі поїхати, і що є ймовірність що двигун крякне посеред дороги (якщо масло вчасно міняти не будеш).

Ось реально, чому ви думаєте що всі навколо мазохісти? Є лише 2 варіанти:
1. Пробував, не зайшло, закинув.
2. Пробував, не зайшло, продовжив пробувати, зайшло.

Навіщо вигадувати третій, що хтось пробує, мучається, але всім розказує що кайфує? Щоб що?

Навіщо вигадувати третій, що хтось пробує, мучається, але всім розказує що кайфує?

А навіщо фантазувати з невідомого пальця, що я таке вигадую?

що машини швидко не їздять, що простіше на тролейбусі поїхати, і що є ймовірність що двигун крякне посеред дороги (якщо масло вчасно міняти не будеш).

Нагадую, що приблизно до 1960-х в «першому світі», а в совку аж до його кінця, щоб мати машину і їздити на ній, треба було або самому бути механіком (хоча б з базовим розумінням), або мати такого механіка в сімʼї чи поруч (наприклад, жінка їздить, її чоловік обслуговує), навіть були норми _щоденних_ операцій щось змастити.

А ще раніше і навіть глушників не було, вони стали масово зʼявлятись десь біля 1900-1910, коли автомобільній промисловості було вже років 20.

ШІ зараз ще як раз такий автомобіль без глушника, який не випускають на дорогу загального призначення, бо всіх конів перелякає.

Тому — пробуємо, але дуже акуратно, і чекаємо на покращення.

Аутсорс з Індії роботу забирає, а всім сцуть у вуха що це все через ШІ щоб Донні не переживав і не зробив якісь імпульсивні дії типу податку на аутсорс.

Просто відкрийте «межу» чи «itc». Або статті на ДОУ, щоб далеко не бігати. Дві з трьох статей — про сраний нейрослоп. Дістало вже так, що зменшив відвідання вищевказаних ресурсів до мінімума (раз на тиждень замість кожного вечора).

Не розумію звідки тоді стільки гніву. Якщо це дійсно слоп, то вам немає за що переживати, навпаки маєте радіти люди йдуть неправильним шляхом а значить менше конкуренції вам, а значить ви більш цінний як спеціаліст. Одні ж плюси!

Хоча, якщо в глибині душі ви розумієте що це майбутнє, а у самого натхнення немає переучуватись (да і мозги вже з віком не так працють), і вам хочеться щоб це майбутнє по-довше не наступало, щоб у вас був час бути цінним, тоді да, гнів зрозумілий.

Не розумію звідки тоді стільки гніву. Якщо це дійсно слоп, то вам немає за що переживати

А хто вам сказав, що я переживаю? Мене просто дістало це лайно з кожної праски. Неможливо IT-новини читати.

самого натхнення немає переучуватись

Переучуватись на що? Вчитись писати у чат «зроби мені зашибісь»? Дуже складна наука...

Переучуватись на що? Вчитись писати у чат «зроби мені зашибісь»? Дуже складна наука...

Ти сам же відповідаєш на свої питання. Виходить треба трохи більше зусиль, знань і налаштувань, ніж просто написати «зроби мені зашибісь». Виходить наука не така вже й проста.

Це як казати «та що там заварний крем, масло взбив і все, дуже складна наука». А потім: «пробував я робити ваш заварний крем, говно ваш заверений крем. А ті хто кажуть що вміють робити смачний заварений крем — брешуть.»

Згадайте за що звільнили Шмідта з Google. Американська система освіти усетаки має і гарні ознаки, напевно студентам викладачі натякнули — хто це такий насправді і що робив.
Воза як усі любили, так і люблять — це справжній хакер, а не коопоративний цирік під вимоги акціонерів, типу Скаллі або Шмідта.

за що звільнили Шмідта з Google

а за що?

Зчинив картельну змову на ринку праці, угоду про непереманювання. І його викрили і Google сплатив штраф в 415 міліонів доларів. Взагалі поведінка пана Шмідта, була на рівні голівудских продюсерів типу Харві Ванйштейн, далі до дна лише Шон Комбс та Джефрі Епштейн. Енді Рубін грався в Клінтона на робот, а його викрили та прекрили, зокрема Шмідт.
Рада інвесторів Alphabet подала до суду на колишне вище керівництво Google. Так Брін та Пейдж опинились «у сабатікалі» на користь Печаї.
Щоправда прецендент, як кажуть створив в Долині системні усунення конкурентів через подачі заяв про харасмент.
Так що Шмідт, це не добрий дідусь — на відміну від Трампа, він скриває хто він такий є насправді. Що робить Трампа сильно кращім.

Так студенти всіх хто згадує про ШІ освистують. До чього тут персоналії? Опитування в США в групі 18-29 більш показові.

Тут, скоріше, навколо ІТ ринок перегрітий і більше нагадує бульбашку. А ШІ тут лише каталізатор процесів.

Шміт качає усе цю хпінь, від початку навмистно і давно. Враховучи його бакграунд, студенти нарешті зробили те що і треба, бо по суті він почав навмисно розкручувати бульбашку щоби на ній заробити, використовуючи аудіторії навчальних закладів для PR-у.
Що до ШІ, це хороша штука підозрюю Шміт і йому подібні наносять самій технології і розробникам величезний урон.
Брін той просто пішов працювати в Gemini команди, і херні не розводить. Де подівся Пейдж не ясно, хоча Маск казав від початку — що чати це була бізнес ідея саме Пейджа, коли він її просто поцупив в приватній розмові і інвестував в OpenAI.

Demis Hassabis один із тих хто керує розробкою Gemini. Нещодавно як раз був Google I/O. Яку реакцію від студентів на його виступ ми б почули? А так вцілому Gemini гарно розвивається технологічно.

А коли дівчат «виносили з ІТ», то ніхто не свистів ? ;) (бо жінки не вміють свистіти ?)

Підписатись на коментарі