Якими розширеннями для браузера ви користуєтесь?

Привіт, спільното!

А розкажіть, якими розширеннями для браузера ви користуєтесь?

У мене встановлений Chrome, а до нього додані всього п’ять розширень. Бо загалом я не фанат перевантажених кнопками та інструментами інтерфейсів, тримаю лише найнеобхідніше. Зараз мій набір такий:

• Google Перекладач. Намагаюся не зловживати, щоб підтягнути англійську, але розширення корисне, коли треба швидко зрозуміти суть джерела або перекласти щось з умовної італійської.
  • Google Документи офлайн. Дуже рідко залишаюся зовсім без інтернету, але залишила про всяк випадок.
  • Перевірка пошти Google. Мабуть, одне з перших розширень, яке я колись встановила. Досить примітивне, просто показує лічильник листів у пошті на панелі браузера.
  • Adblock Plus. Блокувальник реклами, який я іноді чемно вимикаю на сайтах, які хочу підтримати, або на тих, які змушують це зробити 😅
  • LanguageTool. Інструмент перевірки граматики та орфографії. Не зайвий, оскільки перманентно маю справу з великими текстами, де можу випадково щось пропустити.

А що встановлено у вас? Цікаво, чи багато серед ваших розширень платних? Котрі встановлюєте першими на новому браузері? Чи є такі, без яких не уявляєте роботу та порадили б іншим?

Діліться в коментарях — можливо, вийде корисна добірка)
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Для Safari: wBlock (адблокер), Noir (автоматична нічна тема для всіх сайтів), 1Password, StopTheMadness (детальніше описав нижче). Мінімальний набір корисних розширень.

React — для дебагу компонентів і state.
Vue — для дебагу компонентів і state.
Inertia Props Inspector — для перегляду props в Inertia.js (Laravel + React/Vue).
Console Copy — для роботи і аналізу логів та аналізу сторінок.
BrowserStack — для тестування сайтів у різних браузерах і на різних пристроях.
Lighthouse — для аналіз продуктивності, accessibility та SEO.
Jam — для відеозапису багів і швидкого репорту проблем.

Блокувальниками реклами давно вже не користуюся. Колись у роботі стикнувся з тим, що вони заважали, тому видалив і ще мабуть +100500 інших розширень. Навантаження на браузер і відкриті вкладки значно зменшилося, і додаткових проблем не відчув.

Українське розширення
Lazy Search on YouTube❤️
швидкий перехід на ютуб (виділення тексту + ПКМ або окремий модал з пошуком та автодоповненням)

StopRU for YouTube

Лагідна Українізація

uBlock Origin Lite

Canvas Fingerprint Defender

Interactive radio

Previous Tab

Tab Groups Extension

YouTube channel location

YouTube Custom Speed

Adblock
Claude — щоб Claude Code міг бачити сторінки самостійно
«Global Speed Video» — регулювання швидкості відтворення на будь якому сайті
Checker Plus for Gmail — щоб не тримати вкладу постійно відкритою і бачити сповіщення по всіх акаунтах
Jam — для відео-запису багів з трекінгом запитів і даних з консолі.

+ кілька записувалок екрану
+ саморобна нова вкладка з купою додаткових інструментів (типу форматування JSON) та різні лінки погруповані у розкриваючі списки (наприклад по проектах), щоб зменшити кількість зайвих кліків

Claude — щоб Claude Code міг бачити сторінки самостійно

Чем лучше / хуже подхода через Playwright MCP / Selenium MCP?

Не пробував жоден з цих, хоча думав щодо них. Бо там можна і складніші та повторювані сценарії робити. Але була спокуса більше технічно вникати що так.

А Claude якось встановив і далі воно само... Недавно навіть в перукарню через Claude записався поки кодив.

Аа, понял. Я их для написания автотестов использую )

Для різних цілей. Claude Chrome extension — не headless. Якщо треба кроулити більше ніж 1 сторінку — то краще playwright використовувати.

Tree style tab: с сучасними екранами значно краще мати таку смугу зліва (чи зправа). «Рідний» Vertical tabs порівнював, поки що Tree Style Tab краще.

Inactive tabs. З моїми манерами, коли може бути і 2000 незакритих табів, критично.

Ublock Origin, Privacy Badger. Пояснень не треба:)

Noscript. Залежно від профілю налаштований по-різному, але в деяких я тупо забороняю, наприклад, весь facebook. (dou це теж стосується.)

Window Titler. З розділеними до 10 профілів Firefox стає критичним: що в якому профілі робити.

TabXpert — автоматичне збереження сесій, Cloud сінк
1passwors — краще ніж LastPass
LanguageTool — підтримує українську
Table Capture та Instant Data Scraper — для парсінгу таблиць

Нема блокувальника реклами — я вже давно майже не хожу по сайтам, як віявилось.

Нічого собі, такі люди існують)

Користуюсь Safari: Ghostery, UnTrap, Noir, SponsorBlock, Userscript, Vimari

Зараз топовий блокувальник реклами для Safari — це wBlock. Він нативний (Swift), опенсорсний, має хороші фільтри і підтримку розширених правил фільтрації. У Ghostery суперечлива історія і не найкраща якість фільтрації.

Noir теж юзаю, це мастхев.

Також рекомендую StopTheMadness — універсальний тулбокс, який блокує різні антипатерни на сайтах, як от перехоплення буферу обміну при копіюванні (наприклад, Розетка любить додавати свій текст до посилання) чи автоплей відео у фоні. Ще є антитрекінг фічі — наприклад, повертає в Гугл прямі посилання на сайти замість редіректу через гуглівський домен. В мобільному Safari блокує сумнозвісний гуглівський AMP і повертає нормальні версії сайтів. Має дуже багато корисних налаштувань.

Ublock origin, TextArea cache.

А чим Ublock кращий за Adblock, чи ви не користувались другим? Просто цікаво, бо у мене Адблок стоїть вже багато років, але можливо, є якісь крутіші блокувальники

Ublock вже використовую років 10 напевно. Можу сказати, що коли працював на слабенькому компі і було відкрито багато вкладок то саме Ublock менше ресурсів використовував, в порівнянні з іншими схожими розширеннями. Це було дуже помітно.
Комп — ФФ, хром, едж — Ublock.
Мобайл — ФФ — і тут розширення Ublock також.

Дякую за пояснення! Тут вже втретє його згадують, думаю, що спробую замість адблока

Свого часу було зручніше додавати у білий список окремі домени, або навпаки, прибивати окремі баннери чи блокувальники пейвол статей. Як зараз не в курсі, давно не пробував ABP.

Adblock Plus вже давно продався і пропускає окрему рекламу для тих, хто їм заплатить (Acceptable Ads policy). Окрім того, його правила блокування досить примітивні і не підтримують багато розширених можливостей фільтрації, на зразок кастомних стилів чи скриптлетів — бо знову ж таки, Adblock Plus не зацікавлений блокувати всю рекламу. Тому тільки uBlock Origin.

AdBlock, privacy badger, chostery. 1pass, xpipe

Підписатись на коментарі