Якими розширеннями для браузера ви користуєтесь?
Привіт, спільното!
А розкажіть, якими розширеннями для браузера ви користуєтесь?
У мене встановлений Chrome, а до нього додані всього п’ять розширень. Бо загалом я не фанат перевантажених кнопками та інструментами інтерфейсів, тримаю лише найнеобхідніше. Зараз мій набір такий:
- Google Перекладач. Намагаюся не зловживати, щоб підтягнути англійську, але розширення корисне, коли треба швидко зрозуміти суть джерела або перекласти щось з умовної італійської.
- Google Документи офлайн. Дуже рідко залишаюся зовсім без інтернету, але залишила про всяк випадок.
- Перевірка пошти Google. Мабуть, одне з перших розширень, яке я колись встановила. Досить примітивне, просто показує лічильник листів у пошті на панелі браузера.
- Adblock Plus. Блокувальник реклами, який я іноді чемно вимикаю на сайтах, які хочу підтримати, або на тих, які змушують це зробити 😅
- LanguageTool. Інструмент перевірки граматики та орфографії. Не зайвий, оскільки перманентно маю справу з великими текстами, де можу випадково щось пропустити.

А що встановлено у вас? Цікаво, чи багато серед ваших розширень платних? Котрі встановлюєте першими на новому браузері? Чи є такі, без яких не уявляєте роботу та порадили б іншим?
Діліться в коментарях — можливо, вийде корисна добірка)
24 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівДля Safari: wBlock (адблокер), Noir (автоматична нічна тема для всіх сайтів), 1Password, StopTheMadness (детальніше описав нижче). Мінімальний набір корисних розширень.
Grazie
React — для дебагу компонентів і state.
Vue — для дебагу компонентів і state.
Inertia Props Inspector — для перегляду props в Inertia.js (Laravel + React/Vue).
Console Copy — для роботи і аналізу логів та аналізу сторінок.
BrowserStack — для тестування сайтів у різних браузерах і на різних пристроях.
Lighthouse — для аналіз продуктивності, accessibility та SEO.
Jam — для відеозапису багів і швидкого репорту проблем.
Блокувальниками реклами давно вже не користуюся. Колись у роботі стикнувся з тим, що вони заважали, тому видалив і ще мабуть +100500 інших розширень. Навантаження на браузер і відкриті вкладки значно зменшилося, і додаткових проблем не відчув.
Українське розширення
Lazy Search on YouTube❤️
швидкий перехід на ютуб (виділення тексту + ПКМ або окремий модал з пошуком та автодоповненням)
StopRU for YouTube
Лагідна Українізація
uBlock Origin Lite
Canvas Fingerprint Defender
Interactive radio
Previous Tab
Tab Groups Extension
YouTube channel location
YouTube Custom Speed
NoScript )))
Adblock
Claude — щоб Claude Code міг бачити сторінки самостійно
«Global Speed Video» — регулювання швидкості відтворення на будь якому сайті
Checker Plus for Gmail — щоб не тримати вкладу постійно відкритою і бачити сповіщення по всіх акаунтах
Jam — для відео-запису багів з трекінгом запитів і даних з консолі.
+ кілька записувалок екрану
+ саморобна нова вкладка з купою додаткових інструментів (типу форматування JSON) та різні лінки погруповані у розкриваючі списки (наприклад по проектах), щоб зменшити кількість зайвих кліків
Чем лучше / хуже подхода через Playwright MCP / Selenium MCP?
Не пробував жоден з цих, хоча думав щодо них. Бо там можна і складніші та повторювані сценарії робити. Але була спокуса більше технічно вникати що так.
А Claude якось встановив і далі воно само... Недавно навіть в перукарню через Claude записався поки кодив.
Аа, понял. Я их для написания автотестов использую )
Для різних цілей. Claude Chrome extension — не headless. Якщо треба кроулити більше ніж 1 сторінку — то краще playwright використовувати.
Tree style tab: с сучасними екранами значно краще мати таку смугу зліва (чи зправа). «Рідний» Vertical tabs порівнював, поки що Tree Style Tab краще.
Inactive tabs. З моїми манерами, коли може бути і 2000 незакритих табів, критично.
Ublock Origin, Privacy Badger. Пояснень не треба:)
Noscript. Залежно від профілю налаштований по-різному, але в деяких я тупо забороняю, наприклад, весь facebook. (dou це теж стосується.)
Window Titler. З розділеними до 10 профілів Firefox стає критичним: що в якому профілі робити.
TabXpert — автоматичне збереження сесій, Cloud сінк
1passwors — краще ніж LastPass
LanguageTool — підтримує українську
Table Capture та Instant Data Scraper — для парсінгу таблиць
Нема блокувальника реклами — я вже давно майже не хожу по сайтам, як віявилось.
Нічого собі, такі люди існують)
Користуюсь Safari: Ghostery, UnTrap, Noir, SponsorBlock, Userscript, Vimari
Зараз топовий блокувальник реклами для Safari — це wBlock. Він нативний (Swift), опенсорсний, має хороші фільтри і підтримку розширених правил фільтрації. У Ghostery суперечлива історія і не найкраща якість фільтрації.
Noir теж юзаю, це мастхев.
Також рекомендую StopTheMadness — універсальний тулбокс, який блокує різні антипатерни на сайтах, як от перехоплення буферу обміну при копіюванні (наприклад, Розетка любить додавати свій текст до посилання) чи автоплей відео у фоні. Ще є антитрекінг фічі — наприклад, повертає в Гугл прямі посилання на сайти замість редіректу через гуглівський домен. В мобільному Safari блокує сумнозвісний гуглівський AMP і повертає нормальні версії сайтів. Має дуже багато корисних налаштувань.
Ublock origin, TextArea cache.
А чим Ublock кращий за Adblock, чи ви не користувались другим? Просто цікаво, бо у мене Адблок стоїть вже багато років, але можливо, є якісь крутіші блокувальники
Ublock вже використовую років 10 напевно. Можу сказати, що коли працював на слабенькому компі і було відкрито багато вкладок то саме Ublock менше ресурсів використовував, в порівнянні з іншими схожими розширеннями. Це було дуже помітно.
Комп — ФФ, хром, едж — Ublock.
Мобайл — ФФ — і тут розширення Ublock також.
Дякую за пояснення! Тут вже втретє його згадують, думаю, що спробую замість адблока
Свого часу було зручніше додавати у білий список окремі домени, або навпаки, прибивати окремі баннери чи блокувальники пейвол статей. Як зараз не в курсі, давно не пробував ABP.
Adblock Plus вже давно продався і пропускає окрему рекламу для тих, хто їм заплатить (Acceptable Ads policy). Окрім того, його правила блокування досить примітивні і не підтримують багато розширених можливостей фільтрації, на зразок кастомних стилів чи скриптлетів — бо знову ж таки, Adblock Plus не зацікавлений блокувати всю рекламу. Тому тільки uBlock Origin.
Adblock, languagetool, glasp :)
AdBlock, privacy badger, chostery. 1pass, xpipe
chromewebstore.google.com/...mhbekjhbfnlff?hl=ru&pli=1