Від встановлення Windows на Intel Mac під звуки тривог — до власного застосунку на Swift: мій шлях вирішення проблем
Коли я вирішила зануритися в IT, я не очікувала, що моя перша «технічна перемога» станеться о 7 ранку після ночі під обстрілами. Але іноді обставини вимагають від нас рішень «тут і зараз». Ця стаття — не технічний мануал (їх в інтернеті достатньо), а історія про те, як подолання одного побутового «залізячного» обмеження привело мене до створення власного застосунку.
Проблема: Intel Mac vs Windows-вимоги
Все почалося з буткемпу. Мій робочий інструмент — надійний Intel MacBook Pro. Але програма навчання вимагала специфічного ПЗ, яке працювало виключно на Windows. Вибір був невеликим: або міняти техніку в розпал навчання, або розібратися з архітектурою. Враховуючи, що на «яблучних» процесорах серії M встановлення повноцінної ОС Windows — це окремий квест (і часто нераціональний), мені пощастило, що в мене Intel. Але це «щастя» було з присмаком тривоги, яка не вщухала всю ніч.
Ніч, коли я стала «адміном»
Я не буду детально розписувати кожен клік — інструкцій з Boot Camp повно. Але скажу відверто: коли ти намагаєшся розбити диск, чекаєш на інсталяцію, а навколо реальність вносить свої корективи, ти вчишся концентрації. Це була моя перша справжня перевірка на «технічну впертість».

Чи це було складно? Так. Чи це було того варте? Абсолютно. Бо в той момент я зрозуміла головне: технічні бар’єри існують лише доти, доки ти не вирішиш їх подолати.
Еволюція: від споживання — до створення
Після того, як мій Мак став «двосистемним», щось перемкнулося. Я зрозуміла: чому я маю тільки користуватися інструментами, які зробили інші? Зима, відключення світла, необхідність планувати свій день — ці фактори спонукали мене почати вчити Swift.
Так народився мій перший міні-проєкт — Rivnesvitlo.
Це не «вбивця» великих сервісів, це мій особистий інструмент, який вирішує конкретну задачу. Написання коду, виправлення багів, перші вдалі білди — це був зовсім інший рівень задоволення, ніж просто «прикрутити Вінду». Це був перехід від стану «як це зробити?» до стану «я можу це створити».
Висновки
Можливо, хтось скаже, що встановлювати Windows на Mac у
- Не боятися заліза.
- Розуміти, що будь-яка «неможлива» задача має рішення, якщо є час і бажання розібратися.
- Статус «рекрутера» чи «початківця» — не завада для того, щоб написати власний код.
Сьогодні я продовжую розвиватися, і мій Rivnesvitlo — це лише початок. А який виклик ви подолали сьогодні? Діліться у коментарях!
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів