Зробила бібліотеку з 86 корисних ресурсів і роздаю її як подяку за участь у PhD-дослідженні
Привіт, спільното DOU!
Я аспірантка (PhD) та зараз проводжу наукове дослідження, а саме проводжу опитування по ментальному здоров’ю молоді.
Шукаю учасників віком від 18 до 29 років, які готові приділити близько 10 хвилин.
Важливо:
- участь повністю добровільна;
- опитування анонімне;
- персональні дані не збираються та не передаються третім особам.
Як подяку за участь я підготувала доступ до Бібліотеки корисних ресурсів — добірку з 86 ресурсів, матеріалів та сервісів, які можуть стати в пригоді для:
- кар’єрного розвитку та пошуку роботи, особливості першої роботи;
- АІ промпти для дослідження зарплати на ринку, оцінка та фідбек резюме, оцінка зон для покращення;
- вивчення англійської мови;
- ментального здоров’я та самопізнання;
- AI-інструментів і цифрових навичок;
- навчання та професійного розвитку.
Доступ одразу після проходження опитування.
Буду дуже вдячна кожному, хто долучиться до дослідження або допоможе поширити його серед знайомих
Опитування за посиланням: cutt.ly/jtMJBHWv
Одразу ділюся одним ресурсом, який свого часу дуже допоміг мені під час пошуку роботи — шаблоном Notion для відстеження відгуків на вакансії та етапів співбесід: www.notion.com/...p-job-application-tracker
Також із задоволенням відповім на запитання про дослідження, аспірантуру, процес збору даних чи саму бібліотеку ресурсів.
Дякую за підтримку науки 💙💛
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівВиглядає не дуже добре, начебто молодь не користується інтернетом. Яна, спробуйте оплачувати анкетування, як роблять дорослі дядечки. Гривень по 500 за анкету, були б кращім стимулом. ваша підбірка цінна? вартує витраченого часу?
Поставлю риторичне запитання. Опитування займає до 10 хвилин. Чи справді ці 10 хвилин коштують дорожче, ніж час, який молодь витратить на пошук, відбір, тестування, сортування та оформлення 86 ресурсів?
А щодо оплати. Як ви вважаєте, скільки респондентів потрібно для валідного дослідження? Скільки коштів доведеться витратити на їх залучення?
Якщо «дорослі дядечки» мають на такі витрати — це класно, добре, чудово. Я тільки за за якісну науку.
Якісні дослідження коштують часу, зусиль і грошей. І класно, коли є фінансування на такі дослідження (спойлер: фінансування немає).
Ну, в основному зараз молодь не дуже переймається ані ментальним, ані фізичним здоров’ям.
Ну це ви вже генералізуєте. У моїй бульбашці більшість якщо й не займається активно питаннями ментального здоров’я, то принаймні усвідомлено ставиться до цього. З того, що я спостерігала — молодь чи не найактивніше та відкрито говорить про питання ментального здоров’я. А от по фізичному, тут у кожного різна ситуація, важко зробити якийсь універсальний висновок.
Трохи інформації :Коротка статистика вживання тютюну, вейпів та алкоголю серед молоді України(13–15 років) курять щодня — падіння вдвічі за 20 років 18–29 років вживають тютюнові чи нікотинові вироби (зріст з 33% у 2024 р.)
🚬 Сигарети
12,3% школярів
Рівень щоденного куріння серед дорослих знизився до 22% у 2025 р.
💨 Вейпи
Кожен п’ятий підліток (19,6%) вживає електронні сигарети — дані GYTS
45% молоді
93,6% ринку вейпів — нелегальний
🍺 Алкоголь
85,7% підлітків вживали алкоголь хоча б раз у житті
14% мають досвід надмірного вживання — показник стабільний
Серед підлітків старшої групи: дівчата (86,6%) вживають частіше за хлопців (79,1%)