Усі говорять про поганий хайринг. А давайте поговоримо про хороший?
Останнім часом навколо хайрінгу багато негативу. Ігнор після співбесіди, шаблонні відмови, дивні запитання на інтерв’ю, затягнуті процеси — здається, саме такі історії найчастіше потрапляють у стрічку.
Але якщо бути чесними, хороші кейси теж трапляються. Просто про них говорять значно рідше.
Мені стало цікаво: а чи був у вас досвід взаємодії з рекрутером, який залишив справді позитивне враження?
Можливо, це була відкрита та людяна комунікація. Або чесний і корисний фідбек після співбесіди. Можливо, рекрутер допоміг вам краще зрозуміти вакансію, компанію чи навіть власні кар’єрні очікування. Або ж ви просто відчули, що вас почули, зрозуміли і між вами стався той самий «метч».
Поділіться своїми історіями в коментарях 👇
Думаю, буде корисно не лише кандидатам, а й рекрутерам, які щодня працюють над тим, щоб процес найму ставав кращим для всіх сторін.
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЗ позитивного подобалась прозора комунікація — коли одразу кажуть про усі етапи хайрингу, змістовний фідбек (не шаблонний, а саме по твоїх скілах), адекватна вчасна комунікація. По суті база, але походу не для всіх, бо коли була в пошуку — лише двоє з 10 давали фідбек хоч якийсь.
Взяли на роботу — хороший. Не взяли — поганий.
Є таке :)
Але я все ж вірю, що відмовити можна по-різному. Іноді людина не отримала оффер, але все одно залишилася з хорошим враженням від процесу і може повернутись до компанії через деякий час. І навпаки.
Та хто ж усі ті компанії запам’ятовує. Звичайно, якщо вони не відзначаться якоюсь капостю.
Це все ± однакове, я в принципі розробник, різницю в процесах не відчуваю. Мені треба бінарна відповідь. Так — будемо працювати. Ні, — ок, не хочете видавати своб доньку заміж, то кохайтеся з нею самі. Щось змінитися — звертайтеся.
Мені важко уявити, що може бути не так.
Так был же хороший буквально6-7 лет назад. Много hr на доу его описывали. Статьи под копирку называются «как мы из месячного процесса найма ускорили его до недели» все сводилось к минимальным задержкам между этапами. Фидбек реально почти никому не нужен: да — да, нет — нет. Вот эти все письма про оверквалифайд с целью оставить открытую дверь не имеют смысла, никто не будет считать холодные письма «теплым» отношением, а если персонализировать, то кроме траты времени рекрутера и всей цепочки участников ничего не будет — через пару дней оно все равно забудется, не говоря уже про год+
Так. Зовнішня рекрутерка зателефонувала, розказала про контору, і спитала зарплатню.
Потім один відеодзвінок з СЕО, СТО, та овнером, де спитали, чи зможу зробити. Сказав, що треба спробувати. Потім тиждень відрядження, на котрому видали ноут, обрали архітектуру та стек. Власне, такий був онбордінг.
Класний приклад 🙂 Як показує ваш випадок — не завжди хороший онбординг означає довгий онбординг. Якщо за тиждень людина отримала всю необхідну інформацію, техніку та розуміння задач, то це вже хороший результат.
В цьому випадку я розумів задачі краще за тих, хто мене наймав. Тому це було можливим.
Це класний досвід!