Як знайти роботу в IT, якщо тобі 16? Маю досвід, але отримую суцільний ігнор

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Всім привіт

З дитинства цікавився програмуванням та дуже сподобалась індустрія сайтів, веб додатків і цього всього. Маю декілька комерційних проєктів, портфоліо, працював fullstack remote розробником в фірмі, але після того як фірма перестала отримувати достатньо замовлень, прийшлось звільнитись. Зараз захотів знову працювати і творити щось нове. Але зустрівся з проблемою що мені 16 років (через місяць 17), і ніхто не хоче навіть відповідати на відгуки (з 20 відгуків, тілько один отримав фідбек, і тільки після того як сам задзвонив на фірму). Також пробував шукати клієнтів в різних соціальних мережах, Telegram, Threads, Instagram та інші, але безрезультатно.

Які поради можете дати? Можливо у когось є якісь пропозиції?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

+, мені теж 16, шукаю роботу вже більше 3-4 місяців на позицію Software Engineer, вакансій або нема, або не підходжу компанії.

Почав шукати роботу з-за одної проблеми — нестача практики.

Глянув гитхаб, прикольні проєктики, але малі. Спробуй зробити який пет проєкт більш обширний який би закривав якусь проблему велику

Ви зараз шукаєте у Польщі, чи ви в Україні?
Бо у Польщі до 18 років там купу треба узгоджень мати( мед довідки, інспектори ітд- тут краще пошукати в гуглі, бо там все регулюється законодавством).

Шукаю взагалі і там, і там, юр. консультант дала відповідь що в разі чого можливо це узгодити, і якщо працювати віддалено в Україні то можна все зробити щоб не було проблем

Nofluffjobs, justjoinit, Лінкедин( це саме по Польщі).

Спитай у себе — нашо тобі працевлаштовуватися у якусь компанію?
(насправді ж варіантів багато)

Відповім на це питання тобі, бо собі я відповідав вже давно. Чому люди ходять на роботу? — Ну мабуть хочуть їсти, пити та якось закривати свої потреби, я не виключення. Великим плюсом є прокачка своїх навичок, робота в команді, пізнання чогось нового, нові знайомства, практичні приклади роботи продукту від розробки до маркетингу та всього іншого.

(насправді ж варіантів багато)

Якщо їх так багато, дай лінки та контакти. Чомусь за кілька неділь детального підбору та пошуку — кілька відповідей і на цьому все. Жодна з них не дійшла ні до співбесіди, ні кудись ще

kabanchik.ua
спробуй пошукати не роботодавця. а замовлення... впораєшся -.будуть живі гроші.. це прикольно )

З дитинства цікавився програмуванням

так це твоя особиста проблема...
.................
роби продукт, який вирішує проблеми інших...
насправді клієнту, який платить гроші, неважливо скільки тобі років

Треба цікавитися потребами ринку...
Ну або когось знайти, хто закриває це питання

Та ясне діло що то моя проблема, нище відповідав точно на те саме, плюс будь який продукт все одно не запустити без вкладень, базово домен 10$ + якась реклама вже для пошуку лідів і так далі. З пальця ці кошти не висосеш, а для студента відникати ці кошти теж складно

питання у впевненості... тут один дядька шукав інвестора під свій проект . Питаю — ви впевнені на сто відсотків? .. ну звісно...
Ну тоді продайте квартиру, вкладіть у власну справу...

А якщо такої впевненості немає... ризикувати чужими грошима ще небезпечніше ..

Роби своє, потім часу і бажання не буде, після років роботи на дядю
ну якщо хочеш роботу — то просто продовжуй шукати
або бреши що тобі 18)

Брехати то можна, але ж якщо це фірма, на момент підписання документів все закінчиться :)
Є декілька комерційних проєктів які я робив і вже довгий час розумію що для мене код — життя і те з чим я хочу його повʼязати

Робити своє теж не знаю. Наче є якісь ідеї, але затик на моменті юридички. Розумію що зробити продукт — одне, легалізувати його та почати з нього заробляти — це вже друге і багато де є барʼєри які не перестрибнути :(

У мене в 16 так з дівчатами було :-)

Та з ними теж не все так просто...

Тобі ще рік до досягнення законного віку для досягнення піку Балмера, тож доведеться зачекати xkcd.com/323

Ха-ха, я думаю переживуть якщо треба буде і без піку :)

Підписатись на коментарі