🔧 Lilka Workshop: як ми паяли та прошивали українську open-source консоль на ESP32

5 травня в хакерспейсі Nu31 відбувся воркшоп присвячений пайці, збірці та прошивці консолі Лілка.​

Lilka — відкрита українська навчально-ігрова консоль на базі ESP32. Це open-source проєкт із власною платою, програмним середовищем і набором інструментів для розробки, який підходить як для навчання, так і для створення власних застосунків та ігор.

Хакерспейс — це міжнародний рух та назва простору де за членський внесок за місяць можна лагодити, майструвати. Використовувати обладнання та інструменти спейсу. NU31 мені дуже подобається щирістю та відкритістю його учасників. Дякую Nu31 за наданий простір та допомогу в організації заходу. ❤️

Також вдячний усім учасникам, за інтерес до проєкту та зацікавленість ❤️ Як на мене атмосфера була дуже дружня та лампова.

Учасники заходу під пильним наглядом менторів паяли лілку з набору для збірки. Більшості вдалось зібрати та прошити. Проте було кілька пристроїв, які потребували додаткового налагодження, але зрештою майже всі учасники отримали працездатний результат. Пайка зайняла кілька годин, тому на другу заплановану частину — програмування на Lua часу не вистачило. Команда Лілки планує провести онлайн стрім присвячений програмуванню на Lua.

На заході були присутні засновник Лілки Андрій Дунай (Андерсон), один з мейтейнерів проєкту Євген (black.ghost.off), автор проєкту Rustilka (зараз Lilka Oxide) Ілля Середюк і я палкий фанат проєкту Свердлюк Богдан. На початку Андрій, Євген та Ілля виголосили вступне слово.

Захід дав багато корисного досвіду та показав, що для реалізації всіх запланованих активностей варто закладати більше часу. Ми обов’язково врахуємо це під час підготовки наступних воркшопів. 🔧 Персонально мені дуже приємно що проєкт що починався онлайн виходить в офлайн і я сам з нетерпінням чекаю наступних воркшопів.

Гортайте вбік, щоб подивитися всі зображення

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі