Шукаю ноут (ThinkPad/Dell/HP) під домашній сервер / IoT-проєкти (Київ, Правий берег)
Привіт, DOU! Мені 15 років, навчаюся програмуванню та автоматизації (зараз активно колупаю Python, WSL та курс CS50)
проектую систему моніторингу для дому на базі ESP32 та датчиків. Для цього життєво необхідно розгорнути власний цілодобовий домашній сервер під бота та обробку даних. Орендувати хмари у Google/AWS щомісяця для проєкту дорого і не так цікаво, як зібрати своє залізо.
Шукаю старий, непотрібний або списаний ноутбук (ідеально — якийсь старий ThinkPad, Dell Latitude або HP EliteBook). Стан екрана, клавіатури чи мертвої батареї взагалі не важливий — ноут буде працювати як headless-сервер без графічної оболонки суто через SSH. Головне — щоб жива плата, процесор хоча б Intel Core i3/i5 (або аналог) та працював мережевий адаптер.
Готова забрати на Правому березі за велику шоколадку, каву чи символічні
Якщо ви працюєте в офісі, де якраз списують старий хлам, або ви сисадмін, у якого в підвалі припає пилом залізо десятирічної давнини — підкажіть, будь ласка, як з вами зв’язатися або куди під’їхати. Буду дуже вдячна за шанс дати залізяці друге життя!
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЄ старий розібраний X555LAB на i3 (можливо 5010U) з нюансами — зламаний корпус, розібраний. Останній рази коли вмикав — працював. Напевно вже не знайду його HDD.
Корпус взагалі не проблема)З радістю заберу його у вас на правому березі,як з вами можна зв’язатись?
Написав в особисті на доу.
Колись і мене вів цей шлях, успіхів вам))) Це було році так в 2006, зараз інші часи. Як варіант можливо вартує подумати в сторону raspberry pi, там такий самий linux, який підійде для деяких з перелічених вами задач, окрім звичайно що wsl. Впевнений що їх навалом на барахолках по бюджетному прайсу.
так, спочатку хотіла малинку але ціна на маркетплейсах задорога поки що.На звичайних барахолках є?
Рада що в вас все вийшло!
і якщо в когось є якісь залізяки,електорніка,телефони — буду рада забрати!