Корисний ресурс тижня: 30-days-of-coding
DOU запускає нову освітню рубрику: раз на тиждень ділимось ресурсами, які можуть прискорити розвиток у професії і дати реальну практику. Рубрика буде виходити щоп’ятниці.
Ви можете стати частиною процесу: надсилайте нам рекомендації, який саме ресурс виявився для вас корисним. Тож поділіться такими ресурсами зі спільнотою — запропонуйте через гугл-форму, або ж надішліть топік з поміткою «Ресурс тижня» самостійно чи пишіть Каті :)
А тепер — до рекомендації цього тижня!
30 days of coding
Всім привіт, мене звати Станіслав Долгачов (GitHub: dolgachio). Я займаюся фронтендом у компанії EPAM, а у вільний час цікавлюся опен-сорсом та веду канал 🇺🇦 OpenSourceUA у Телеграмі.
Останнім часом я натрапляв на навчальні челенджі на кшталт: "30 днів Python", "30 днів JavaScript", "30 днів React" тощо. Про один із таких я вже навіть писав статтю тут: Корисний ресурс тижня: JavaScript30.
Я особисто вважаю такий формат навчання дуже корисним, бо він дозволяє створити звичку програмувати кожен день.
Проте я ніде не знайшов місця, де подібні навчальні ресурси були б зібрані разом, тож вирішив створити його сам. Вашій увазі — ✨ 30-days-of-coding ✨.
Що всередині?
Це збірка навчальних ресурсів з однаковою ідеєю: «Давайте програмувати 30—50—100 днів». Станом на зараз я вже зібрав 8 таких ресурсів з Python, JavaScript, Rust, Machine Learning, React, Elixir(!). У майбутньому планую розширювати список, тож поставте зірочку, щоб не загубити 🥹.
Нижче я наведу деякі з них, які найбільше мене вразили.
1. 30-Days-Of-Python

⭐ 63.9k на GitHub
Дуже детальна програма, яка починається з типів даних і закінчується скрапером на Python. Також сподобався супердетальний опис кожного кроку, тож має підійти для повних новачків. Ну і, як відомо, мова програмування Python є дуже поширеною та універсальною і використовується як у веброзробці, так і в аналітиці даних та машинному навчанні.
2. 100-Days-Of-ML-Code

⭐ 51.2k на GitHub
Скажу чесно, я не розбираюся в Machine Learning (поки що), проте якщо ви хочете розібратися, цей курс може стати для вас хорошим початком. Судячи з популярності на GitHub, він вартий вашої уваги. Він включає багато різних концепцій і датасети для навчання.
З усіх курсів, що я зібрав, цей має найбільшу кількість зірочок, а це щось та й означає ⭐⭐⭐⭐⭐.
3. 30-Days-Of-Rust

⭐ 130 на GitHub
Незважаючи на кількість зірочок, цей курс вартий вашої уваги, бо автор дуже детально розписує всі завдання і навіть створив кастомні картинки. Усе починається з основ, а вже ближче до завершення розбирається практичне використання мови Rust: Game Development with Rust 🎮 або Rust and Machine Learning.
4. 30-days-of-elixir

⭐ 3.1k на GitHub
Не знаю, як ви, але я ніколи нічого не робив мовою Elixir, проте вважаю, що варто спробувати. Цей курс відрізняється від інших, бо не є курсом у класичному сенсі. Фактично це шматочки коду, які автор писав, коли вивчав мову Elixir. З іншого боку, це вам не JavaScript з мільйоном курсів і статей — де ви ще таке знайдете?
Для кого підійде
- Junior розробникам: якщо ви тільки розпочинаєте свій шлях, дуже корисно починати зі справжніх основ, тоді далі буде легше.
- Досвідченим розробникам: якщо ви вже маєте досвід, цей курс допоможе освіжити знання та дізнатися нові підходи.
Чим корисно
Знати основи — це дуже важливо. Я розумію, що одразу хочеться робити щось неймовірно велике або делегувати написання коду AI, проте, як людина з
Ціна питання
Повністю безкоштовно.
Приносьте ваші улюблені курси
Якщо ви знаєте ресурси з подібною ідеєю, приходьте до мене на GitHub: ✨ 30-days-of-coding ✨. З радістю включу їх до загального списку.
Ну і якщо вас так само, як і мене, цікавить опен-сорс і все, що з ним повʼязано, приєднуйтесь до каналу 🇺🇦 OpenSourceUA в Телеграмі.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів