Хобі | Як ви знайшли справу життя, яка надихає?
Всім привіт!
Вже майже 4 роки намагаюсь знайти заняття, яке буде по-справжньому драйвити. Колись цим були відеоігри: Civilization VI, Factorio, Minecraft з десятками модів та інші штуки, де можна будувати, оптимізувати й постійно щось покращувати.
Але зараз майже вся моя робота проходить за ПК, тому після робочого дня хочеться відпочити саме від екрана, а не перемикатися на інший.
Мені 20 років, і останнім часом є дивне відчуття, ніби я досить швидко подорослішав. Здається, що частину підліткового періоду просто пропустив: поки одні шукали себе в різних захопленнях, я більше концентрувався на роботі, розвитку та кар’єрі.
Зараз працюю з даними та цифровими проєктами. Робота цікава, але дуже навантажує голову. Після дня, наповненого аналізом, плануванням і постійним потоком інформації, хочеться знайти спосіб ментально «роззброюватися» та перемикатися на щось зовсім інше.
Ще один нюанс: я доволі соціальна людина. Люблю спілкування, нові знайомства та активності, але так склалося, що на певний час повернувся в невелике місто, де вибір занять досить обмежений.
Тому цікаво почути ваш досвід.
Як ви знайшли своє хобі? Це було щось, що випадково сподобалося, чи свідомий пошук через десятки спроб(я вже написав список з 100 штук, почав тестити, але знов ніяк не можу визначитись та не подобається взагалі...)?
І що зараз допомагає вам відновлюватися після роботи та не жити в режимі «робота -> сон -> робота»? Інколи в цей цикл додаються мото прогулянки, або пішки.
Можливо, ваші історії допоможуть не лише мені, а й іншим людям, які зараз проходять через схожий етап.

Найкращі коментарі пропустити