Хобі | Як ви знайшли справу життя, яка надихає?

Всім привіт!

Вже майже 4 роки намагаюсь знайти заняття, яке буде по-справжньому драйвити. Колись цим були відеоігри: Civilization VI, Factorio, Minecraft з десятками модів та інші штуки, де можна будувати, оптимізувати й постійно щось покращувати.

Але зараз майже вся моя робота проходить за ПК, тому після робочого дня хочеться відпочити саме від екрана, а не перемикатися на інший.

Мені 20 років, і останнім часом є дивне відчуття, ніби я досить швидко подорослішав. Здається, що частину підліткового періоду просто пропустив: поки одні шукали себе в різних захопленнях, я більше концентрувався на роботі, розвитку та кар’єрі.

Зараз працюю з даними та цифровими проєктами. Робота цікава, але дуже навантажує голову. Після дня, наповненого аналізом, плануванням і постійним потоком інформації, хочеться знайти спосіб ментально «роззброюватися» та перемикатися на щось зовсім інше.

Ще один нюанс: я доволі соціальна людина. Люблю спілкування, нові знайомства та активності, але так склалося, що на певний час повернувся в невелике місто, де вибір занять досить обмежений.

Тому цікаво почути ваш досвід.

Як ви знайшли своє хобі? Це було щось, що випадково сподобалося, чи свідомий пошук через десятки спроб(я вже написав список з 100 штук, почав тестити, але знов ніяк не можу визначитись та не подобається взагалі...)?

І що зараз допомагає вам відновлюватися після роботи та не жити в режимі «робота -> сон -> робота»? Інколи в цей цикл додаються мото прогулянки, або пішки.

Можливо, ваші історії допоможуть не лише мені, а й іншим людям, які зараз проходять через схожий етап.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Лежіть на ліжку. Нічого не робіть. Змусьте себе нічого не робити взагалі.

Через деякий час вам захочеться щось робити. Тримайтесь, і нічого не робіть. Коли вже не зможете терпіти, то зрозумієте що саме вам хочеться робити. Зазвичай це саме цікаве на даний момент

Коли лежиш і нічого не робиш у мозку є час розібратись у собі. По аналогії, дати час опрацювати garbage collector’у

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Горний туризм суперове хобі. Ніколи не думав що на старості років займусь горним туризмом та ще специфічного характеру, але необхідність заставила. За останній рік біля місяця провів у горах. Тепер вже нема такої необхідності, але воно не відпускає, вже дивлюсь як би підступитися до гір що біля мене, бо сезон починається :)

А які ж то гори біля вас? Бо це і моє одне з улюблених занять.

Дякую велике, цього літа планували піднятись на гори з партнером, бо в гори я ще не ходив)

Можливо варто пройти діагностику на РДУГ? Можна самостійно пройти онлайн опитувальник безкоштовний і порахувати бали. Чисто по опису є така підозра :)

Я проходив, в мене є деякий шанс на РДУГ :)
Тому, важко знайти щось постійне, це потрібно звикати до цього)

Не буду оригінальним, якщо скажу, що займаюся тривалий час (~15 років) практичною стрільбою у тирах та на полігонах. Точно бачив, що тут на форумі є інші айтівці, які собаку на цьому з’їли. Звичайно, це дуже нішеве заняття (і недешеве, але й не надмірно дороге), підійде далеко не всім.
Не скажу, що це прям претендує на горде звання

справу життя, яка надихає

чи

заняття, яке буде по-справжньому драйвити

Але принаймні у моєму житті це така комбінація спорту, хобі й психологічного розвантаження. Допомагає відволіктися від надокучливої роботи як «медитація» через дію, техніку і контроль, повне «вимикання» зайвих думок, бо необхідна максимальна концентрація «тут і зараз». Непогано «набив руку» за цей час — принаймні, у разі потреби не буду повним олухом дивитися і «а що з цим робити?»
Раніше в Україні володів власними одиницями (карабіни), проте перед переїздом довелося розпрощатися і продати в хороші руки, бо, на жаль, це не ноут — з собою не забереш. Та й сенсу нема, у нинішній країні ці цяцьки й так возведені у ранг символу свободи і прав (на відміну від більшості європейських країн, де культивується модель регуляції та жорсткого контролю держави).

Перші постріли в мене відчувались особливо, але на жаль в місті де я зараз — немає можливості це робити. Єдиний формат, це шукати щось під патрон флобера та іноді по цілям стріляти, але відчуття не те.

Тема дотична до сенсу життя, котрий знайти важко.

Зі старого можна почитати Дхаммападу, Дао Де Цзин, та Еклезіаста. З нового — глянути Паломництво до країни сходу, Так казав Заратустра, чи навіть Товариство Сірокрилих.

Не читав. Читав лише трохи про квакерів — але в Україні їх нема.

чи навіть Товариство Сірокрилих

Діди в треді, у мене аж олдскули звело :)

Як ви знайшли справу життя, яка надихає?

ні як, навпаки втратив інтерес до іт яке колись подобалось

Це насправді найбільший страх станом на зараз, втратити амбіції :(

Яким боком ІТ до амбіцій?

В Цукербергів та Безосів он же вийшло, з амбіціями.
Та навіть у Михайла Федорова он щось вийшло, принаймні солідніше за нас з вами.

Бо бажання щось будувати досить часто грунтується на амбіціях побудувати систему та продукт, який буде працювати. Чи хочу я працювати розробником? — ні, я завжди більше людина, якій цікаво будувати повну систему, не виключаючи IT продукт.

Ну от у вас амбіції, що включають ІТ. А працівник в ІТ нічого не будує — він сам є коліщатком в будівлі. І амбіції відповідні до коліщатка.

Якщо втрачу інтерес до IT, не зможу будувати продукт, тому й згадав про них)

Ну а я написав книжку по ІТ, і вже втратив інтерес — бо по факту ця книжка коштувала кар’єри. Бо коли починав писати — були цікаві пропозиції, але я тоді зайнявся книжкою. А тепер, коли дописав — ринок мертвий, і книжкою можна підтертися.

Я до речі також зараз книгу пишу, проте більше не експертну, а застережливу про підлітковий вік, де описую в жартівливо-романтичному плані помилки, які коштували здоров’я/оточення, та деяким з нашої компанії — свободи.

Проте, я впевнений, що ринок ще встане, тому поки чекаємо, зараз потрібно дуже крутитись, але офер отримати — реально :)

Якщо втрачу інтерес до IT, не зможу будувати продукт

As long as you have the relevant knowledge — you will be still able to build products.
As long as people will demand what you do, you will always have the motivation to make your product. So I would not be concerned about that.

Theoretically, yes. Right now, I’m trying to find my niche, develop that product, and grow :)

I’m trying to find my niche

That’s hands down most challenging task out of all. Good luck an goodspeed!

Thank you so much! It’s really nice to see support on the forums; I wish you all the best)

Для себе особисто прийшов до того, що хобі має бути таким, щоб створювати щось своїми руками. Наприклад, зараз я займаюсь домашнім пивоварінням, сироварінням (в меншій мірі), DYI електронікою (зараз в основному для сонячної енергетики), 3д друком і відповідно моделюванням різних штук у Fusion 360.

Як уже написала людина нижче — просто переглядати цікаві відео на Ютуб, де люди діляться тим, чим займаються і ІМО будь-хто може знайти щось, що йому по душі.

Невеличкий дісклеймер, у період 20-29 ніяких особливих хобі у мене не було. Єдине — це подорожувати і знайомитися з цікавими людьми, особливо дівчатами, з якими потім цікаво проводити час, а ось коли уже зʼявилася дружина, то захотілося чогось більш «земного»)

Я можливо пропустив цей період, точніше він прийшов десь в 15-16, закінчився в умовні 18-19. Чому ? — не знаю, іноді сумно від цього. Але як то кажуть: що не робиться, робиться на краще

Єдине — це подорожувати і знайомитися з цікавими людьми, особливо дівчатами, з якими потім цікаво проводити час

Цей час в когось закінчується в 40-45, а в когось в 70.
але щоб в 18-19 не чув, ви певно перепрацювалися, і жага у вас знову відновиться.

Так, але в мене більше просто немає поінту саме на дівчат.
Оточення жіноче є, мені його достатньо. Мати більше бажання точно немає.

А ось з людьми знайомитись та подорожувати — це звісно круто, проте це потребує великих коштів, нещодавно був в Німмечині, подивився, як там люди мешкають, хочу ще кататись.

Але тут в мене більше питання про хоббі тут і зараз, щоб драйвити себе працювати подалі :)

20 років? хлопче ти вчора народився. Часу на майнкрафти маєш. Далі шлюб діти і час на поісти і помитися буде тільки. І робота.

Та і зараз такий час, але тут тейк в тому, що вкладатись зараз, щоб потім з сімʼєю простіше було)

Я просто дивлюсь ютуб. В якийсь момент тобі попадається відео, де ти думаєш «о, я теж так хочу». Так й зʼявляються нові хоббі. Не 100% спосіб, бо є багато речей які класно виглядають/звучать але займатись ними не так й весело, й навпаки (от наприклад недавно проектував та збирав сам шафу, звучить дуже нудно, але коли почав це робити, виявилось реально доволі фаново). Але як початкова точка — цілком гуд. Більшість моїх хоббі зʼявлялись саме так, десь просто побачив як хтось інший щось круто робить.

Ще просто можна пройтись по сферам, музика, малювання, спорт, танці й так далі. Наприклад я люблю музику, й хоч в мене й є інструменти які я люблю та які я не люблю, але в цілому я відчуваю оцю магію при дотику до будь якого музичного інструменту. А малювання мені не подобається без залежності до техніки, стилю, фарб. Тож можна звузити коло того, що тобі цікаво.

Тут ще потрібно врахувати початкову підготовку, бо до прикладу 3Д друк вимагає непоганих коштів на старті. А ось електроніка — не надто великих. Тому зараз звузив коло, повернувся до планування у вигляді скетчів на тиждень/місяць/рік. В цілому займає десь 20 годин на місяць, як хобі — більш менш ок)

Спробуй більярд. Одне з найбюджетніших хобі, доступне майже в будь-якому місті, чи навіть в селі. Вимагає точності, уваги, концентрації. Особливий шик — снукер-пул, але це більше для Києва.

знайомого так мобнули, вийшов в бар пограти)

Топікстартеру 20 років, він ще може поганяти шари)

Поки да, поки можливість ще й погуляти є 😁
Потрібно користуватись, поки є такий шанс)))

Sport road motorcycles.
When I was a kid, spent a lot of time playing Need For Speed and was really impressed by the performance of a sports cars in the game. When I found out, that for a fraction of their cost one can buy a motorcycle that’s even faster, that was a mind-blowing. Once I could afford one, I immediately bought one.
That’s a single most inspiring thing in my life. In the times where I cannot walk outside due to cruel violence of military recruiters, I still can ride a hell out of my motorcycle and feel relatively safe unlike those in cars novadays.
Also when I used to commute on my motorcycle I didn’t feel any signs of a burnout even when I was working on a pointless project with random requirements and incompetent managers, that really didn’t matter much when I put on my helmet and leather in the end of the day, threw a leg over the powerful machine and rode home.

Yes, I have an electric motorcycle with a rated power of 3 kW. It’s a pretty fun little thing, and it helps me clear my head. But since I work from home, I don’t always need to go out, and I don’t feel like doing it without a specific destination. On those busy, stressful days, though, I’ll just ride aimlessly—I’ll pick a spot on the map and head out. It really is one of the best ways to unwind. Thanks for sharing your thoughts.

Спідкубінг. Кубик Рубіка навчився збирати на початку 90-х в школі, потім закинув, звісно. А в 2017 році випадково дізнався про нову хвилю захоплення кубиками і що світовий рекорд збірки кубика 3×3 — 4.73 секунди (зараз вже 2.76). Щоб ви розуміли рівень мого шоку — на початку 90-х я збирав кубик десь секунд за 50, а світовий рекорд був 23 секунди. Ну і вже 9 років я завжди з кубиком, де б я не був.

вже 20 років ходжу в тренажерний зал (не підряд, з паузами, без фанатизму). ментальний відпочинок від єкранного задротства. Порада для залу — не беріть з собою телефон.
були і інші хоббі, дорожчі і дешевші, але це прижилося найдовше...
зараз більше в виховання дітей поглиблююся — щоб разом проводити час якісно і з користю треба постаратися

Зал стає найкращою мрією, починав багато разів, проте на дуже довго не затримувався чомусь(

Я став блогером після того, як переглядав різні новинні сайти. І мене зацікавило додавати на них статті. Додаю статті на сайт https://lib.ink/ua .

О, до речі штука цікава, теоретично є сенс спробувати. Статті збирають перегляди, якщо не секрет?

Сходи в якийсь великий гіпермаркет типу епіцентру, і тупо гуляй рядами. Просто роздивляйся що там продають. Якщо стане щось цікаве — розберись, може воно тобі дійсно цікаво) Умовно кажучи, побачиш відділ інструментів, і прострелить думка «от купить би отаке, і зробити табуретку»

Мене таке в депресію заганяє, як бачу як діди і скуфи купують буд матеріали і всякі девайси для дачі, думаєш по-далі б це відстрочити, ідея покупки будинку швидко відпадає на користь квартири.

ой, ну тут кожному своє :) я от років з 25 мрію про власне житло саме щоб їхати в умовний епіцентр, і як оті діди з умним виразом обличча вибирати лист гіпсокартону.

Воно ж, після років крутіння-вертіння JSON-ів та массивів, хочеться тойво, реальне щось створити, а не лише байти по мережі ганяти. хоча б срану табуретку.

Так багато що можна руками створити, но вот щось пошук гіпсокартону і газону не надихає )

А мені подобалось працювати на будівництві, пів року тому думав землю під Києвом шукати під будинок. Але ситуація не дуже під цю справу, тому поки терпимо)

Дівчину собі знайди.
Бо робота вона буде завжди, а рівень тестостерону через певний час впаде. І шкода буде за просрану молодість у тому віці, коли вже й не треба, а згадати і нічого.

25 то ще пацан, ранувато

Дівчину собі знайди.

кажуть, що вони виїдають мозг

То вже після тридцяти років. У жінок то щось з біохімією повʼязано.
Думаєте чого багаті чоловіки молодих коханок заводять? Бо мозги не виїдають.
Зовнішність і в 40+ можно зробити, а біохімію поправити то ніяк.
Так що ото раджу ТС користуватися цими благами поки молодий.

Думаєте чого багаті чоловіки молодих коханок заводять? Бо мозги не виїдають.

мабуть на дієті сидять, а після 30 можна розслабитися нарешті і починається бубубу такий сякий мудак кращі роки на тебе витратила козлота така

О, саме ця поведінка. Причому, що цікаво, років до тридцяти ця сама козлота була принцем

я думаю, що там якись механізм пов язаний з галюцінаціями, правда не зрозуміло — яка версія наглючена — принц чи козлота. я все ж таки схиляюся, що наглючена саме версія «принц», бо козлот галюцінувати не треба — вийди на вулицю і там майже всі

Це не правда, залежить від виховання та початкових стартових.

Та я б і радий. Мені вже 33, а все ніяк не можу знайти. Були в житті стосунки на 5 років і ще на 3 роки, а останні роки сам. Тому не завжди все залежить лише від бажання.

То жерти менше, в спортзал, схуднути, зуби вставити та одяг норм купити.
Комунікативні навики прокачати
Ну як воно треба звісно.

ого скількі потрібно зробити, щоб знайти бабу... а жінкі кажуть, що чоловікам все просто — шкарпетки та труси чисті надів і красень. не то що у жінок — їм там треба ноги та гніздо побрити, труси гарні купити, на манікюр піти, щоб там розповісти якого хахаля закадрила

Ні, ну баби різні бувають. Але ж у пересічного відвідувача доу планка вище середнього, то я просто по те, що треба й самому відповідати тій планці.
А знаючи як виглядає середньостатистичний відвідувач доу (бо сам такий же) вказує на те, що не завадило б поправити щоб баби від них хоча б не тікали.

у пересічного відвідувача доу планка вище середнього

це правильно, бо не для того мама бусинку растила, ночей не спала, щоб він потім з якоюсь дівкою неохайною та страшною розважався, а ще не дай боже гроші на неї витрачав

О так, до речі, забув ще відмітити що треба виділити бюджет на каву та макдональдс.
І це мабуть найболючіша тема тут.

Якщо середній, за собою доглядаю років з 16. Косметолог, завжди чистий охайний/свіжий одяг. Корекція бровей. Це якщо про базове, нормальна суха фігура)

це скоріше щоб знайти хлопця

Згадати вже є що, але дивлячись на умовних однолітків бажання якось не дуже)

Спробуйте рибалку, або всі хоббі, що вимкне на час мозок. Можливо,якщо ви втомилися,то дійсно краще просто відпочити, поспати ітд.
Якщо у вас протягом дня забагато комунікації, то побути наодинці, в тиші — це теж можна рахувати ,як хоббі.

Вже два Фідера, декілька звичайних в колекції, новий спінінг; але втомився від неї на жаль, навіть не знаю чим себе мотивувати. Треба час, і знов буду катати зранку, але поки втомився від цього хоббі.

Лежіть на ліжку. Нічого не робіть. Змусьте себе нічого не робити взагалі.

Через деякий час вам захочеться щось робити. Тримайтесь, і нічого не робіть. Коли вже не зможете терпіти, то зрозумієте що саме вам хочеться робити. Зазвичай це саме цікаве на даний момент

Коли лежиш і нічого не робиш у мозку є час розібратись у собі. По аналогії, дати час опрацювати garbage collector’у

слушна порада, в дитинтві працювала на всі 100

листати тікток, роффлити на доу, відкрити холодильник — мій мозок розібрався в собі

Ні. Треба по-справжньому нічого не робити. Спробувати взагалі не думати. Зупинити внутрішній голос.

Треба по-справжньому нічого не робити. Спробувати взагалі не думати.

та це я і так майже завжди роблю і все одно тягне до холодильника чи у тікток

мабуть це і є справи мого життя

А ось з цим майже неможливо, єдине що допомогає — медитації)

жодних гаджетів і книг. Не читати, не закривати очі. Що можна — думати. Інакше це буде дуже схоже на медитацію, але у медитації хоч і схожий результат, але все ж таки трохи інший

а як впізнати, коли не рано? є якась метрика? ну там дупа заболіла від сидіння чи є якась формула, щоб порахувати скількі потрібно сидіти людині нічого не роблячи, щоб зрозуміти що їй цікаво робити?

коли вже не зможеш більше лежати

ну так то, тому що руку залежала... чесно кажучи я не знаю про що тут говорити. кожна людина, котра хоч раз їздила на автомобілі чи автобусі на довгі відстані знає, що можна сидіти годинами нічого не роблячи і ніяких інсайтів не станеться щоб там не казали продавці щастя та успішного успіху

ну, значить не достатньо довго сиділи. Будда сидів довше і винайшов нову релігію

Будда відрікся від мирського життя і шукав шлях щоб вийти з кола перероджень, а не сидів годинами, щоб зрозуміти, щоб йому такого кайфовенького зробити (у мирському житті і ще надовше застрягти у колі перероджень).

У вас дуже дивне уявлення про заснування буддизму :D

А як воно насправді було?

Коли вже не зможете терпіти, то зрозумієте що саме вам хочеться робити.

What if you like for already 20 years know what you want to do?)
And the only obstacle is the actual reality which prevents you from doing what you want to?
How sitting and thinking might help?

What if you like for already 20 years know what you want to do?)

not the topic of the question

кому як,залежить від стану
я можу місяцями лежати і нічого не робити якщо немае настрою

зупинитись і подумати допомогае коли е бажання щось робити, но не знаеш що саме.
а ще так надумати можна на реально важливі речі, но сівши їх робити можна і не зробити, бо «не стоїть» — коли хочеться займатись чим завгодно но не тим що потрібно

по аналогіі зі збірником сміття потрібно вміти від початку будувати собі плани так, щоб не потребувало постійно вичіщати «потікще»
наступний крок це все дотримуватись планів, а не просто планувати

з хоббі так само, «під настрій» це добре но систематично підходити краще, мозок звикае і «хочеться робити» вже в конкретний час, а не коли завгодно

Дякую велике! Поки не був на форумі, цим і займався, почав малювати скетчі, точніше план на тиждень в форматі скетчів. В кінцевому результаті задоволення прям ваааау.

Дивлячись від вашого характеру. Якщо ви звикли дуже глибоко досліджувати все чим займаєтесь (задрот), то хоббі може дуже сильно відволікати від роботи. Така от у мене ситуація, наприклад, коли почав займатись музикою. Але зараз мені норм, можу собі дозволити більшу частину робочого дня присвятити хоббі.

Насправді, я задрот. Але знайти, що прям дуже подобається важко чомусь.

Мені 20 років
CEO в Complex Agency

23-літні сінйори в шоці

В нас є така мережа чудова, «МаркетОПТ», працює на 500 ФОП-ах) тому))

Погоджуюсь з коментами нижче що мати одне хоббі це не завжди кейс. Я от по знаку зодіаку риба і час від часу змінюю хоббі. Читав що люди діляться на серверів і дайверів. Є ті кому більше подобається заглиблюватись в одному занятті, а є такі що їм цікаво досліджувати декілька одночасно чи почергово. Я до 29 років цікавився футболом. Дивився різні чемпіонати і турніри, грав з друзями і потім з колегами. Потім в певний момент (якраз коли перейшов в айтішку) вирішив що вже не цікаво і переключився на баскетбол. Голова пухла від інформації, навчання і роботи. Тому я вирішив щоб покращити здоровʼя і менталку, буду досліджувати новий вид спорту. Останні 7 років граю в баскетбол по вихідним і дивлюсь періодично матчі НБА. Дуже рекомендую. Можна і самому вийти постучати мʼяча і покидати. А якщо є як мінімум ще одна людина то вже можна і 1 на 1 побігати. Ще серед хоббі гра на гітарі і рибалка. Останні роки багато читаю. Також багато часу проводжу з сином. Граємо в настолки, збираємо лего, трохи компʼютерних ігор. Подумайте що саме вам було б цікаво дослідити і розібратись як це працює. Це може бути що завгодно. Правила американського футболу, ф1, фітнес зал, малювання, гра на барабанах, читання. Прислухайтесь до себе. Візьміть отой список, проведіть пальцем по ньому і подумайте про який з рядків було цікаво дослідити більше. Потім почніть і побачите варто продовжувати чи треба спробувати щось інше. Бажаю успіху

Я от по знаку зодіаку риба

Це нічого не означає

Це нічого не означає

Типовий козерог )))))))))

Дякую велике за пораду. Вирішив згадати, як колись вірші писав, і декілька невеличких книг. Тому почав новий екземпляр, воно й корисно для цікавого та приємного мовлення, й письмо краще стане)

Така справа, що не обов’язково робити щось щохвилини. Тобто: скінчив роботу і за мить вже займаюсь хоббі щоб розслабитися. Можливо, кращий спосіб розслабитися, це нічого не робити. Просто посидіти ні про що не думаючи півгодини-годину. Медитація, так би мовити. Мені це допомагає найкраще, коли голова зайнята. Ну, а якщо вже потрібно чимось займатися, то більшість, як правило, самі знають що їм подобається: позайматися фізкультурою, помалювати, приготувати щось особливе... в інтернеті повно списків таких зайнять. Чи питання про інше?

Їх насправді багато, тут погоджуюсь. Але в мене зазвичай є медитація з диханням, я роблю досить часто її, я вже через 10 хвилин мене починає сіпати від того, що я нічим не займаюсь. А коли дивлюсь на ці списки. Багато чого або в телефоні, або потребує непоганої підготовки, або соціуму)

Буддисти вам на це скажуть, що коли медитація починає «сіпати», це саме той момент коли вона починає по справжньому діяти..
Щодо хобі, з мого досвіду є два типу хобі: 1) я реалізуюсь на роботі, але відчуваю що маю однобоку деформацію, хотілось би підтягнути слабкі сторони; 2) ненависна робота, працюю щоб заробляти — тільки хобі дає якусь радість в житті. В залежності від того який ваш випадок, підхід до пошуку хобі буде різним. В першому випадку слід шукати за принципом: захоплююсь тим як добре щось виходить в інших (хотів би це вміти, але зне дуже виходить). В другому випадку слід шукати за принципом: якби не обставини, то займався б оцим день і ніч.

В 2000-му поїхав з друзями в Крим кататися на велосипедах по горах. Далі багато поїздок, потім почав професійно водити групи туристів, комерційні й не дуже, потім в 2015 році заробив на конкурсі звання найкращого туристичного гіда України.
А потім ковід, війна — і тепер хоббі то просто хоббі :(
Але красивий металевий диплом досі кабінет прикрашає. :)

Досить цікава, і одночасно сумна історія :(

Та чого. Айтішка хоч і менш цікава за туризм, зате більш дохідна :)

У 2018 мене затягнув великій теніс. Тренування, змагання, перегляд турнірів. Я давно мріяв, дружина купила сертифікат на тренування і понеслось. :) рекомендую спробувати. Цей спорт вимагає 100% уваги та 100% фізичних можливостей. Гарантую, що думок про роботу на тренуваннях та турнірах в вас не буде.

Так, але тут впираємось в невеличке місто, й до найближчого корту мені десь 25км в одну сторону, а враховуючи, що працюю я майже до самої ночі — все ускладнюються. Але я спробую якось зранку на перше ознайомче тренування сходити, в дитинстві починав займатись, але за станом здоровʼя залишив це діло :(

25км в одну сторону

Це 30 хвилин на машині. Я зараз 30 хвилин пішки ходжу до кортів.

що працюю я майже до самої ночі — все ускладнюються

Тоді може перед хоббі спочатку налагодити робочий графік.

Поки зупинився на скетчах, подалі буде більш активний формат. Авто на жаль не маю, точніше прав не маю 😁
А мотиком не завжди в кайф їздити, іноді втомлюєшся від цього)

Авто на жаль не маю, точніше прав не маю

О, отримати права — це теж хобі. :)

Особливо, коли позбавили права керування за самокат 😁

Спробуйте бадмінтон — цікавіше, краще, організіційно легше.

О так і мені дуже зайшло, більше року з чоловіком ходила разом 3 рази в тиждень на теніс. Найкайфовіше для мене, що ці тренування не відчувались як піти потренуватись типу як в зал, а тут тобі і спорт і азарт і гра, з задоволенням вставала в 7 ранку. Хоча взагалі не люблю вставати рано. От зараз все шукаю час, коли б піти

А ви пари грали? Для мене це була топ-розвага: чотири людини на корті, смішні розіграші, різні тактики, навіть є місце для блефу. :)

Я десь років 7 тому почав збирати дерев’яні кораблі. Дуже подобається. Багато роботи руками. Круто розвантажує голову. Судномоделізм це і праця з деревом, і з легкими металами і з тканиною та нитками.
https://www.facebook.com/groups/modelarstwo.szkutnicze/permalink/1996230334318137/
Але мені здається такі хобі це для людей у котрих все влаштовано, є сім’я, діточки підросли і є вільний час.
У 20 років хотілось спілкуватися з пацанами та дівчатами.

Але ти складаєш це з готових наборів чи сам виготовляєш деталі?

З наборів збирав: 1. Маленьку шлюпку 2. Канонерський йол. 3. Шлюп «Сан-Хуан» (той що у коменті вище) . Зараз вирішив будувати з нуля яхту СТ-28. По кресленню. Зробив модель в Solidworks. Прикупив стрічкову пилу під це діло :) Перша спроба вийшла невдалою — робив без кондуктора і шпангоути стали криво. Тепер переробив модель і буду робити методом «сендвіча» де будуть шпангоуті йти один до одного в притул, а позиціювання буде з допомогою отворів.

О, дуже файна штука насправді. Я вже думав з дуру почати ПК збирати, бо прям подобається. Потім вирішив, що це надто дорого, і треба дивитись в сторону більш реального)

У мене вийшло трохи інакше. З часом зрозумів, що не обов’язково шукати якесь одне хобі, яке буде драйвити на 100%.
Люблю рибалку, збирати гриби та ягоди.
Також люблю грати у великий теніс — захопився ним ще в школі. Зараз із задоволенням не лише граю, а й дивлюся матчі та стежу за турнірами.
Моя професія частково стала і моїм хобі. Працюю з електронікою і справді люблю те, чим займаюся. Часто цікавлюся новими рішеннями та технологіями навіть у вільний час.
Тому, можливо, не варто шукати одне «ідеальне» захоплення.

Я шукаю не одне, а хочаб якесь, бо останнім часом нічого так не драйвить або розвантажує, як це було раніше :(

У вашому випадку цікавим хобі може бути інвестування

Теоретично, але не зможу відпочивати, бо це про аналіз та ризики, і тут ми перетинаємось дуже сильно з роботою :(

Підписатись на коментарі