Чи ви стикались з керівниками з рф у ніби міжнародних компаніях?

Доброго всім дня. Колись в 2022 році працював в продуктовій компанії, де з часом дізнався, що керівник з рф... нонсенс, ще і неадекват повний. Я вже там не працюю, але, зараз в пошуках роботи, і натикався на вакансії декількох компаній, де директора також були з рф. Один раз дізнався на співбесіді, інший — по пошуку + аналіз даних.

Це що, якийсь новий тренд? Я не кажу, що такого багато, але вже не перший раз натикаюсь. Як взагалі там наші люди працюють, навіть якщо продуктова компанія міждународна, це ж дно повне. Підкажіть, хтось з вас натикався на подібне?

Також пропоную, можливо, зробити якусь окрему гілку, або ж тему, щоб люди кидали туди назви таких ось «міждународних» компаній, звичайно, з доказами будь-якими та перевіркою модератором або адміном.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Так возможны разные нюансы:
1) Директор может иметь давно уже другое гражданство.
2) Директор может быть украинцем, который получил гражданство в РФ.
3) Директор может быть евреем из РФ.
4) Директор может быть татарином, или вообще какой угодно нерусской национальности.
5) Директор мог проживать на территории РФ при СССР, и гражданства РФ вообще не иметь.

Недавно ютюб підкинув сповідь одно чувака. Він з рашки, але в 2010-х перебрався в США. Згодом там відкрив свою ІТ компанію, на яку здебільшого працювали СНГшники удальоно, і більшість з України (він найняв HRку з України, вона з патріотичних мотивів наймала в основному українців, а він був не проти, тому що не ватан).

Потім 2022, війна, і компанія посипалась:
— хтось мобілізувався чи втікав від бомб (яких він не звільняв і продовжував платити зарплату)
— хтось звільнився, бо власник компанії — русня (ну да, типу до 2022 норм все було)
— потім хтось там в США із українців на нього доніс що він русня і почалися проблеми

Короче компанію довелося закрити, решту народу (в основному українців) звільнити. Перемогли!

якщо його звати Костянтин, то там є нюанси

потім хтось там в США із українців на нього доніс що він русня і почалися проблеми

так що українців нема сенсу засуджувати

У будь-якій великій міжнародній продуктовій компанії будуть працювати росіяни, і нічого ви з цим не зробите.

Ну я до віійни працював в звичайних конторах, не іт (продукт або аутсорс), але в іт відділі, то для мене це новина, але зараз зрозумів що це не поодинокі випадки

У нас головнокомандувач з РФ

Хтось мав це сказати)

А куди вони мали дітись? Ніхто нікого не звільняє за місцем народження.

Я мав на увазі не саме місце народження, а ті випадки коли і по теперешній час вони живуть в рф

Ну таке треба уточнювати Бо в більшості випадків нападки на типу виїхав з рашки ще в підгузках у 90х але він же всеодно руський Як так можна ай ай ай

Якщо компанія не підсанкційна — всім пофіг.

Є українські компанії, де CEO з московії-росії-рф, відсутня публічна відповідь на запитання «Чий Крим?», і вони досі наймають в Україні. Співробітники пишуть відгуки про те, як там усе добре.

Приклад — Kraken Leads.

Тема із запитанням про Крим.

Так, я якраз про це і кажу

Але я не розумію логіки та навіщо, особливо коли компанія ніби Українська, а якійсь сео або соо з параші, я думав що якшо бінефіціари українці, то за стільки років, з рф не повинно вже бути персоналу, або ж навпаки, хай тоді з параші всіх і наймають раз на те пішло, і справа не в патріотизмі зовсім якомусь

Просто і примітивно: В мене брат двоюрідний убд, без ноги, на передовій лишився, дядько мій що ночі збивае дрони в тому чіслі над моїм містом, наскільки може звістно. І коли після безсонної ночі, моя продуктивність і уважність падае,на наступний день, в порівнянні від коллег з рф, мені заявляють — это не причина (тревога и обстрелы) .... ноу коммент, або ж банально про що з такими спілкуватися якшо теми не про роботу на міті, за вайб та самовідчуття ментальне (а це важливо де ми проводимо більшість свого часу) зовсім мовчу. Розуміете ? Також питання до наших людей, якщо вони працюючи в компанії, в тій або іншій, і про таке дізналися, навіщо вони далі продовжують там працювати, от чесно не розумію, вони настільки себе не поважають ?! Довго думав, відповіді не найшов, я ніколи не був патріотом там якимось, взагалі і не разу, але ті прості приклади що я привів вище, в мене у голові не укладається

Ну бо є фактор грейду компанії. За замовченням в розпальцованій міжнародній корпорації на зразок Яндексу буде краща атмосфера, ніж на Укрпошті.

І це не тому, що Яндекс російський — а тому, що щось внутрішнє — якісь правила поведінки — дозволили їм вирости. І оці правила досі десь в підгрунті існують — і роблять так, щоб людям там було відносно комфортно працювати.

І от виходить, що ті, хто раніше працювали на Укрпошті, а потім потрапили до Яндексу, досі цінують різницю в умовах праці — хоч контора й російська.

Також питання до наших людей, якщо вони працюючи в компанії, в тій або іншій, і про таке дізналися, навіщо вони далі продовжують там працювати

це дуже легко виправити, йдете на контракт і на їх тупі бошки починаєте посилати дрони, хай теж страждають.

Ну завжди є емігранти. Чому керівники з Індії можуть бути на керівних посадах, а з рф — не можуть?

Окрім того, частина компаній потікала від мобілізації 22 року. Перевезли програмістів за кордон. Інші самі виїхали. І переоформилися як європейські, чи вже мали офіс для продажів у ЄС, і просто почали через цей же офіс займатися розробкою.

А ще в усьому постсовку контори віджимають. Власне, усякі українські Петкуби де зареєстровані? Правильно, в США uk.wikipedia.org/wiki/Petcube

Власне, усякі українські Петкуби де зареєстровані? Правильно, в США

А девайси виробляють в Китаї.
І продають їх у РФ.
shopozz.ru/brand/petcube

Підписатись на коментарі