Як ви рятуєтесь від вигорання?
Для мене від вигорання краще за все працює поїхати кудись або хоча б просто піти кудись в кафе працювати, щоб змінити звичну рутину. Але мозок мій все рівно часто думає про роботу — можу навіть коли вже майже засинаю прокинутись і поставити собі нагадування про щось, що забула зробити вдень 😅
Загалом стараюсь максимально відволікатись від роботи у вільний час — зустрічатись з друзями, ходити кудись, кожні кілька місяців планувати поїздку хоча б на вихідні. А минулого року мені дуже зайшло плавати на каяках серед заростей і водяних лілій, там я взагалі не думала про таски чи дедлайни. Цього літа теж планую якось вибратись.
А як ви рятуєтесь від вигорання? Може, у вас є якісь свої цікаві способи? Можливо вимикаєте усі сповіщення на вихідні чи ходите на йогу? Діліться, що працює для вас найкраще :)
52 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментаріввід вигоряння — новини про те як дрони пиздять росію. то найкраща мазь на душу. все пох аби їх поставили перед фактом програшу
Подивіться на карту діпстейт, зрозумієте відразу програш
бухаємо))
Нарешті чесна відповідь ))
Я вигорав так сильно, що вирішив зробити веб аппку для дихальних врав з братом (він теж вигорав і відразу підтримав!))))
Але важливо було зробити те що працює і допомагає, те що мені рекомендували шведські терапевти. Короче я зрозумів що дихання просто вивозить всі мої зациклення.
Це не зовсім реклама тому що, основні техніки завжди безкоштовні, а платні тільки поглиблені фічі, які можна і не юзати.
Короче всі велкам, це працює, будемо раді фідбеку!
brizzy.app/uk/app
Всім гарних вихідних!
Не працює
Дякую, але що саме ? Оо
Если ты вигораешь — значит надо менять работу.
Бухаю і граю у відеоігри
Граю у хіро-шутери, і для мене це дійсно класний спосіб повністю переключитися з роботи та всього іншого. Це тому, що успіх у конкретно такого типу іграх залежить від максимальної концентрації, тож поки я у грі, не думаю ні про роботу, ні про побут, ні про глобальні проблеми. Виходить, що заземляюсь та знімаю тривожність)
Топик как специально чтобы у меня подгорело от «выгорания» у привилегированной половины граждан Украины.

1. Деактивувала соц мережі, особливо, інстаграм та тредс => більше вільного часу, відчуття насолоди від кожного дня;
2. Почала в день мінімум 1 годину ходити гуляти (мопси влітку прифігіли від такого нововведення);
3. Поставила на мьют всі чати, які тригерили;
4. Взяла за правило четвер та пʼятницю не працювати та не заходити у робочі чати взагалі;
5. Перебрала весь хлам і повикидала лишнє: особливо, полички, на яких був суцільний хаос.
6. Нарощую кількість кроків щодня => допомагає неможливість скористатися інстаграмом, щоб полистати безкінечну кількість відосів у ленті. Замінила на ютуб шортси, а їх довго не подивишся, бо там АІ slop і виходиш через 5 хвилин як зайшов. :)
Більш активно за мотивованою мені допоміг стати вітамін Д і коктейль кожен вечір у прогулку. :)
От соц.мережі теж обмежую поки часом, але поки повністю прибрати не можу, та і по роботі потрібно.
А оце цікаво, тобто ви працюєте лише з Понеділка по Середу?
Я вибачаюсь, писала швидко, суботу та неділю. :)
Я — фрилансер і дуже часто працювала на вихідних, від чого вигорала досить часто. А тепер працюю тільки у будні.
А ми тут всі такі, це що за графік такий цікавий 3 дні працювати, а 4 — ні 😁
заливаю пожежу легкозаймистими речовинами 🙃
згадую про роботу в таксі
Потрібна нова тема з фото робочого місця айтішників.
Думаю, буде багато не очікуваних фото.
Це топік з беклога 2022 року?
спорт, ігри, пянки.
спорт — це в основному зал. Раніше ще грав волейбол.
ігри — wow classic але буває бігаємо якесь лайно за 3 бакса у стімі, головне щоб було весело.
пянки — раз на тиждень або два, збираємось пити\готувати і обговорюємо які всі кончені і тупі. Само собою, ми всі дуже ах**** і круті))))
мені волейболу прям дуже не вистачає( Згадую як було раніше, коли я кілька разів на тиждень йшов грати, відпрацьовувати верхні подачі та скиди. Ех, були часи
волейбол топ
крім самого «спорту» і командної роботи
я особливо любив 2 факти — 1) все залежить тільки від вас, мяч перелетів сітку, робіть щось 2) менші шанси травмуватись бо на відміну від футболу ви граєте на своїй половині без фізичного контакту
от другий пункт прям з віком все важливіше стає) травмуватись звичайно можна, просто шанси менші
В мене мама волейболістка, але мені так і не полюбився цей вид спорту))
Мені більше зайшов теніс великий, от все не можу знайти час піти на корт, але можливо на вихідних вийде)))
Фізичні вправи — дуже допомагають, навіть проста прогулянка допоможе. Ще допомагає переключитись хоча б тимчасово — на щось більш просте у своїй роботі: я полюбляю просто відкрити новий проєкт — и зробити невеличку гру, чуто для себе, з набором базових механік та ефектів — просто щоб потренуватись і дати можливість відпочити від тих великих та нескінченних задач
Раніше, до повномасштабки, поїздки дуже рятували, особливо закордон, зараз це на паузі.
В психологічному плані досить сильно допомагає зміна роботи. Але це, якщо можеш знайти нову роботу.
На українських галерах тебе майже нічого не тримає — два-три тижня нотіс періоду і допобачення.
В голові відразу зникають всі ті проблеми і люди які дратували і виснажували, а в новій роботі ти, по-перше, ще не встигнеш зіткнутися з проблемами, а по-друге ти будеш підсвідомо шукати позитивні сторони в новій компанії та новому проекті.
Спорт та здоровий режим також частково допомагає тримати ритм по життю.
нагадую собі, що важко не тільки мені, а й Президенту, Головкому, мінстрам, нашим героям та захисникам з ТЦК СП — і мені стає легше
Дякую
Я чув, що вигорання від відчуття безсенсовності, коли мозок не вважає те, що робив протягом дня, чимось, що варте зусиль. Отже, і вихід — робити щось важливе саме для власного класифікатора. Не для плану, а для внутрішнього емоційного критика.
Мені допомагає свіже відчуття переможеньки, чи то в хоббі, чи то комусь допоміг розібратися з тим, що сам знаю, чи то сеанс фізкультури якісно пройшов, чи то просто хату прибрав, мордяку поголив, посортував темні думки.
До речі, одна тема щоб допомагати оточенню не вигорати — предметно дякувати причетним за допомогу чи участь.
в армії зрозумів що на роботі вигорання не було)
до ЗСУ, вже більше як 20 років в ІТ, — я поняття не мав, що то за вигорання
Ніяк :)Жартую. Загалом полюбляю подорожувати та ходити в гори, допомагає перемкнутися. Але з квитками зараз повна лажа, особливо в західному напрямку.
От да, 4 людини в нас намагалось купити квитки в ту ж хвилину, коли вони вийшли, так і не вдалось :(
Довелось на машині їхати в Карпати.
От думаю ще трохи і теж дійду до такого варіанту. Вчора дивився і з 9 по 27 червня було аж 5 (!!!) вільних місць, з яких 3 — це дитячі купе 😃
ОВДП
Одна лише думка про те, що при бажанні можу кинути «оце все» уже рятує
У мене був незабутній досвід бомжування, коли мене кинули на зарплату і мені не було чим заплатити за оренду.
Після цього я знайшов універсальний рецепт — колоти дрова. Ходіть по хатах і питаєте — а кому дров наколоти.
Плюси — вигоряння як рукою знімає + цілюще голодування.
Мінуси — мінус спина плюс грижа. Тож зайде не всім.
якось так
— А як ви розслабляєтесь?
— А ми не напрягаємось!
Раніше це були мандри і все з цим звязано. Але раніше в Хоґвардсі не були во владі дементори. А на разі тепер це Азкабан, Волондеморт захопив владу тому вигорання це константа з якою боротись так як хотілось би не можливо.
Зміна місця дуже рятує, погоджуюсь. Ще помітив що найкраще вимикає від роботи щось фізичне — байдуже що, аби рухатись. Бо якщо просто лежати і «відпочивати» — мозок все одно крутить робочі думки по колу)
Від вигорання на роботі допомагає вигорання в пошуку роботи.
Взяти ще один проект, зрозуміти що це було не вигорання, а просто бзік і рухати далі
Ого, цікаво, клин клином 😅
Не стикався
Щаслива ви людина :)
Я просто йду до менеджера з цим питанням.
Він каже: «не вигорай!»
profit 😅
Ну по суті відповів 😁
А що, так можна було?!?!?
Хай вигорання рятується від мене :)
А взагалі придумала собі лайфхак — почала записувати у блокнот всі моменти, коли почуваюсь не ок. У блокноті через кожну певну кількість сторінок проведена червона смужка. Коли дописуватиму до неї, це означатиме, що пора брати відпустку 😁
Ну до речі цікавий лайфхак))
Скоро відпустка? 😅
Безработицей
Вигорів, кинув роботу, написав книжку, знову шукаю роботу...