Увага, будьте обережні під час відеоспівбесід
Деякі компанії збирають біометрію під час відеоспівбесід. Хоч це і заборонено, але ми всі знаємо, як ці заборони працюють. Я з цим зіткнувся ще в 2017 році, коли одна англійська компанія(її забанили якщо щось) пропонувала співбесіду сотням кандидатів, на апворк, і потім нікого не наймала. На апворк можна відслідити, чи когось найняли на посаду, чи ні. Я раніше не надавав цьому значення, але останнім часом ситуація вишла з-під контроля з цим ШІ.
Ось, як я робив раніше — зараз це навряд чи спрацює, бо ті, хто записує, гарно підготовлені. Я питав — а навіщо вам відео? Коли відповідали щось типу: «та просто так, можеш не вмикати», я вмикав. А коли кажуть: «увімкніть відео, інакше я з вами не розмовляю», «увімкніть, інакше розмову завершено», «політика нашої компанії вимагає увімкнути відео» то це ред флаг.
Одного разу я наткнувся на компанію Nix. Конкретно їхня вакансія на golang розробника висить на сайті work.ua вже 5 років, типу за 5 років нікого не нашли? Під час співбесіди рекрутер впала в ступор, і не могла нормально пояснити, для чого їй камера, і використовувала психологічний тиск, щоб я увімкнув камеру. Я надів маску і увімкнув камеру, і я помітив, як вона натиснула кнопку на клавіатурі — типу зупинила запис.
Сьогодні також був випадок, написали в телеграм, і дали посилання на гуглміт замість просто зателефонувати через телеграм. Як я тільки підключився, почалось, «увімкніть камеру» наказним тоном, кажу «не хочу», тоді все розмову завершено...
Скажу більше, вони нікого не наймають, і ви навряд чи отримаєте роботу, бо їхня робота — це збір біометрії для подальшої реалізації.
14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівТю, біном Ньютона!
Просто закидаєш NDA де прописуєш заборону на використання запису, штраф і попереджаєш що наніс маркером, що змивається, дефекти по яких однозначно зможеш визначити витік відео в AI. І просиш щоб підписала юрособу, із зазначенням юрисдикції щоб подати до суду. А ще можна додати термін зберігання відео. Якщо буде витік як був у Luxoft, то можна виграти дикі бабки, якщо ти в EU локації.
Ти ж ФОП ідеш? Можеш крутити їм бейці, як хочеш.
ти шо зелє бот ? тут оно не можуть добитися виплати пенсії вже рік через суд, на рівному місці відмовили, в нас в україні суд виграє той хто більше заплате, це досі так нажаль
Ну, це ти так думаєш. Якщо контора залендина в Україні — то там можуть бути маски-шоу із відведенням техніки на експертизу. Все залежить від юриста, який репрезентує твої інтереси.
всерусь но не поддамся
загалом це й так заборонено )) для використання потрібне наявне особисте підтвердження від особи
і терміни зберігання та підстави зберігання які і визначають також терміни то є все прописане у законі принаймні на скільки я пам’ятаю UK там власні закони за приватне не сильно відрізняються від євро чи американські
ну загалом так там є трохи нюанси громадян не громадян але має працювати імхо на не громадян теж
Відео треба щоб Маюр не проходив співбесіду за всіх мешканців свого села.
я не проти, хай запрошують в офіс
Офісів на всіх не напасешся. Мені на вакансію джуна ПХП прийшло 345 резюме за 2 дн,.і це в Техасі. Нашо вони мені усі в офісі?
іщо, будете проводити 345 співбесід онлайн?
Не треба мені того. Осьо рецепт на великі кількості:
Заганяєш усі резюме в ATS, даєш задачу вибрати 16, резервуєш час на 16 зідзвонів по 15 хвилин, даєш кандидатам бали за відповіді, що схожі на правильні, по найкращим балам призначаєш 4 одногодинні інтерв’ю в офісі із тестовим завданням, береш на роботу двох, через три місяці звільняєш одного і сподіваєшся, що той, кого лишив, не буде сильно тупити у майбутньому.
написав в приват
я тут подумав, тут навіть офіс не допоможе при віддаленій роботі, в офіс прийде одна, а робити буде зовсім друга
а ти можеш їх розрізняти? ))
Хоча б шанс є