Я розробив Telegram бот для трекингу реального часу перетину кордону, але не можу його просувати

Привіт! Історія така — SoftServe в 2022 створив мережу груп, де люди обмінювались інформацію про стан на пунктах перетину кордонів. Мережа ця активна, має по 30 тисяч підписників у польських групах.

Потім SoftServe, схоже, передав ці групи якимось персонам з комьюніті переселенців, і ті почали їх адмініструвати. Я не знаю коли, але їм в голову прийшла ідея монетизувати свої адмінські права, і продавати рекламу в цих групах. Там іноді можна отримати корисну інфу, але основне наповнення — це повідомлення двох видів:

1. Яка зараз черга до Польщі по зеленому — зазвичай без відповіді.
  2. Перевезення пасажирів Київ-Варшава на комфортному бусі.

Я по наївності подумав, що вони ж теж хочуть, щоб всім було добре, і дозволять мені розмістити інфу щодо мого бота в групах. Я спитав в адмінів — тиша. Спробував скористуватись їх ботом — негайно замодерували моє повідомлення. Поспілкувався з ШІ і зрозумів, що люди просто заробляють, навіть з’ясував, що вони вбивають і створюють нового бота кожен день, щоб не отримати бан за спам.

Тобто мій бот по суті вбиває їхнє джерело доходу, це для них гірше, ніж просто альтернативна група обговорення цих питань. Навіщо питати, якщо можна натиснути кнопку і побачити актуальну статистику?

Ок, вистачить про цих добродіїв. Як мені просувати свого бота, є якісь ідеї? Мені дозволили розмістити інфу про нього в групі про подорожі на електромобілях, але там 2 тисячі людей, і ще не всі їздять через кордон. Створювати сайт і купувати рекламу в гугла? Ще як? Ніколи не займався цифровим маркетингом.

Якщо цікавить код бота — сорси лежать в моєму гітхабі, в readme є посилання на живий бот. Мені непотрібні гроші за нього, я ніколи не зароблятиму на ньому, і не надсилатиму непрошене повідомлення користувачам.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Спробуй групи у Facebook та інші Телеграм групи. Пошукай як люди вирішують проблему зараз.

А тим часом маю першу реальну сесію перетину кордону!

Створювати сайт і купувати рекламу в гугла?

Зроби сайт
З рекламою я допоможу

Ну сайт зробити мабуть не так складно. А як саме допоможеш? Я в ШІ спитав, він каже — купувати рекламу в гугла це шлях в нікуди, витратиш купу грошей ні на що. Да й витрачати щось суттєве не дуже хочеться, скоріш з принципу — це продукт для того, щоб людям було краще, а я ще й повинен платити за це?

Спробуйте в якихось жіночих групах, чи чатах емігрантів.

Так, вже додумався до цього. Але модератори там дуже прошені, півдня не читають повідомлення, потім не відповідають.

Та вони усюди прошені. По собі знаю)
Ну, по суті, в кожного свої справи, а чатік — як хоббі. Я можу цілий день не бути за компом, і не бачити, що хто понаписував.

Підписатись на коментарі