Ми живемо у епоху протистояння AI проти AI?

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Чим далі, тим більше складається враження, що сьогодні робота у багатьох сферах зводиться до протистояння «AI проти AI».

Візьмімо кібербезпеку.

ШІ вже використовують для захисту систем: AI SOC, AI SAST, автоматизований пентест, інструменти, такі як Anthropic Mythos та ін.

Але ШІ так само застосовують і для атак. Достатньо поглянути на атаки, підготовлені APT-угрупуваннями: екслойти та інструменти закріплення в системі вже пишуться ШІ.

Дослідники безпеки облінилися та завалюють bug bounty-програми хибними репортами, які, знову-таки, неможливо переглянути всі наявними людськими ресурсами, та ймовірно буде застосовуватися ШІ для первинного аналізу.

Що ви про це думаєте?

Чи маєте ви відчуття, що «AI проти AI» стає нашою новою реальністю? 👀

;

Підписуйтесь на мій Telegram-канал та LinkedIn.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

З менш брутального, коли люди на роботi починають сперечатися, кидаючи один одного пости, написані AI. Головне що без мата, хоча дуже хотiлось.

Так, дуже влучно. Я це також відчув у кібербезпеці. Кажеш девам — у вас тут є досить серйозний ризик з точки зору безпеки, його треба глибле дослідити. Деви: ок, йдуть та просять AI аргументувати, чому цей ризик безпеки насправді не ризик. Я: беру їх аргументацію та відправляю AI та прошу цю простиню текста проаналізувати та сказати де вони помиляються, далі фільтрую сам, і йду знов до них. Інколи таких повторень буває кілька.
Дуже резонує в тему посту «AI проти AI».

Чекаємо на техногенні катастровий з вини AI, а зовсім не жадюг, які економили на безпеці, ага

Що ж, так, кібербезпека завжди була доменом на якому економлять доки не «прижме» якась потреба: клієнт, регуляції, аудитор, інцидент. Це залишається. Здається цей тренд присутній наразі в цілому в ІТ. Всі хочуть замінити всіх на ШІ. Нам хіба треба встигати адаптовуватись до цих нових реалій.

Підписатись на коментарі